HWSW Informatikai Kerekasztal: Fájlmegosztás gáz - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fájlmegosztás gáz érdekes

#41 Felhasználó inaktív   Norbik@ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:38

Idézet: CsGy - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 8:31

Mappán jobb klikk...megosztás és biztonság..."megosztva az alábbi néven" bepöttyöz...engedélyek gomb...hozzáadás gomb...speciális gomb...keresés most gomb...felhasználót kijelöl...OK...OK...hozzáférés szinje(teljes hozzáférés-módosítás-olvasás) bejelöl...OK...OK

OK kössz, megpróbálom!!  ;)
"Bár a Trabant útfekvése kitűnő, és gyorsulása kifogástalan, ez mégsem szabad, hogy könnyelműségre csábítson!"
[Telefonom: 30/568-0668]

#42 Felhasználó inaktív   tamaszo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 10. 08:25

Idézet: HAMMER - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 9:17

A W98-as felhasznalo es jelszava fel van veve az XP felhasznaloi koze?

A W98-on nincs beállitva felhasználó és jelszó.

#43 Felhasználó inaktív   CsGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 08:55

Idézet: tamaszo - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 8:25

Felhasználó az van, csak nem tudsz róla. Majd valaki aki használ még 98-at elmondja, hogyan tudod megnézni mi az. Én már elfelejtettem...  :)
Esetleg startmenü->kijelentkezés: akárki
CsGy

#44 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 10. 12:01

Idézet: tamaszo - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 8:25

Nyomsz egy start menü kijelentkezést, és máris meg tudod adni, hogy mi legyen. Hálózatoknál MS Networkön van olyan, hogy bejelentkezés a vindózba, ezt kellene választani, most valszínűleg MS Netwörkbe lépne be.
Make love not Wor.

#45 Felhasználó inaktív   tamaszo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 18:49

Valószínűleg velem van baj! :(
Nem tudom úgy beállítani, hogy müködjön. Feladtam.
Mindenesetre köszönöm a segitségeteket.

Üdv.:
tamaszo

#46 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 19:02

Idézet: tamaszo - Dátum: 2005. Feb. 11., Friday - 18:49

Valószínűleg velem van baj! :(
Nem tudom úgy beállítani, hogy müködjön. Feladtam.
Mindenesetre köszönöm a segitségeteket.

Üdv.:
tamaszo

W98-on allits be egy felhasznalot jelszo nelkul, majd XP-n jelszo nelkul vedd fel azt a felhasznalot.

Szerkesztette: HAMMER 2005. 02. 11. 19:02 -kor

#47 Felhasználó inaktív   -Atis- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 13:40

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 20:08

Az hogy a neve ugyanaz, semmit nem jelent; nem az alapján van azonosítva a user.

De az alapján is megy.

Szerkesztette: -Atis- 2005. 02. 12. 13:41 -kor

#48 Felhasználó inaktív   tamaszo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 13:54

Idézet: -Atis- - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 12:40

De az alapján is megy.

Nekem nem megy! :reklamacio:  :mad:  :confused:  :(

#49 Felhasználó inaktív   slacoo1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 09:23

WinXP gépen:

Start menü/Vezérlőpult/Teljesítmény és karbantartás/Felügyeleti eszközök/Helyi biztonsági házirend.
Biztonsági beállítások/Helyi házirend/Biztonsági beállítások.
Hálózati hozzáférés: Megosztási és biztonsági modell helyi felhasználó számára: KLASSZIKUS

Ezután felveszel ugyanolyan nevű usert a két gépen, és beállítod a megosztást neki.

Szerkesztette: slacoo1 2005. 02. 15. 09:27 -kor

#50 Felhasználó inaktív   Myrsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:26

hi!

nekem is van 1 kisebb problem a megosztással: router/SP2 mindenhol/ZoneAlarm mind1ik gépen, és amig én tudok irni/olvasni a másik gépen , addig nálam vannak olyan fileok, amiket ő nem tud olvasni sem (TotalCommander látja a filet, könyvtárba be tud lépni), pedig u.abban a megosztott könyvtárban vannak, csak más az alkönyvtár. először azt hittem hogy TotalCommander nem szereti az ékezetes könyvtárakat, de ékezet nélkül sem tudta olvasni. Azt még nem próbáltam, hogy megosztom azt a könyvtárat, mert nincs kedvem minden alkönyvtárat megosztani... kicsit sok lenne a megosztott könyvtárak száma  :)

#51 Felhasználó inaktív   ovula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:06

Helló!

Nemrég vásároltam én is egy Linksys WRT54G-t, minden jól működik, egyet kivéve:
két gép között van megosztva a kábeles net, amit mind a két gép látja a netet, de egymást nem. Külön munkacsoportban vannak, a munkacsoportokat látják is.
Csak az egyszerűség kedvéért: a két gép neve legyen Agép és Bgép.
Agép-ről pingelve Bgép-et van válasz, fordítva nincs. A router konfigjában (Agép-ről jelentkezek be)van  diagnosztikára lehetőség, és ott a tracert indítva az Agép IP-jére OK, a Bgép IPjére nincs válasz.
Rákötöttünk egy Cgép-et, amire indítva OK, viszont az sem látja sem az Agép-et, sem a Bgép-et.
Keresztkábellel összekötve Cgép, Agép minden OK.
Ja az oprendszerek:
Agép: XP Prof  frissítésekkel, de nem egyben az SP-k
Bgép: XP Prof SP1-el, frissítésekkel, nélkülük, SP2-vel
Cgép:XP Prof

Mi lehet a gond?

#52 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 11:06

Nemtom, mi van a Microsoft és a Windows XP hálózatkezelésével, meg Microsoft Network meg társai, de már az is sci-fi kategória volt anno, hogy Win98 nem látta rendesen XP-s gépeket (vagy inkább fordítva), és szoptam a dologgal egy 15 gépes vegyes hálózatban vagy két hétig.

De ez az SP2 féle dolog egyre fosabb, úgy látom..

Csak tudnám, minek bonyolítani és mások életét fényévekkel :D rövidíteni a hülye Májkrémszoftnak.. kitalálnak egy "Microsoft Network" nevű dolgot, akkor az legalább már a saját házán belül legyen szabvány, nem ?  :think:

Én pont ugyanilyen elgondolás miatt - ennek analógiájára talán? - mai napig FAT32 fájlrendszert használok, mert nem egyszer ha elszáll az XP-m, DOS Boot-ról, vagy másik Win9x partícióról belenyúlhatok az összes fájlba, jobbra-balra editálgathatom a sérült dolgokat, aztán XP reboot és lám, megy a marhája..

Annyira utálom néha, ahogyan a Microsoft szarból próbál várat építeni, amitől csak nagyobb biztonságot remél vagy éppen kínál felhasználóinak..

Teljesen haszontalan dolog szerintem.

Egy normális vírusölő kell, tűzfal kell (nem ilyen SP2-es szar), reklám irtó, spam filteres email, havi 1-2 registry cleaner általi ellenőrzés, és akkor elmondhatod, hogy van esélyed egy XP-re, ami műxik éveken át, ja és talomba nem árt talán még egy XP-Antispy beszerzése, úgy már igazán fincsi..

Az a baj, hogy az oprendszer nem a felhasználóért készült, hanem lassan oda jutunk, hogy mi legyünk őérte: folyton a hülye buborékablak-hegyek, ha nincs a hálókártyámnak ip cím kirendelve (egyedül van a gép pl. és nem statikus az ip cím), ha új hardvert talált, ha valami csatlakoztatva lett vagy leválasztva, és az a kurva Messenger, hogy mindig indul, és egyáltalán, hogy ALAPBÓL jár a Winfos-hoz, meg ez az ISZONYATOSAN SOK ":omg:" típusú korlát benne, hubazz, komolyan, néha nagyon ki tudok akadni rá..

Egyetlen dologra jó a Winfos, hogy csézzél rajta, meg 3DMark-al mérjed a géped teljesítményét.

Ja, meg ha a WinXP partíciód a második a vinyón, mert van előtte egy másik Primary partíció, nevezetesen egy EXT3 Linux-os, még azt is képes megcsinálni Veled a hülye XP, hogy ha a linuxosat törlöm előle, akkor úgy indul az XP, hogy a "\windows\system32\hal.dll" -t nem találja, és nyald ki a seggét örömmel, ilyenkor legyél okos nagyokos.

Ez azért annyira gáz.. látszik ezen is, milyen hibrid egy szar az egész..

Na, de jól kikáromkodtam magam.. ááááh :) Ez jólesett :)

Ritkán csinálok ilyet, de ez a "Windows-os gépek nem látják egymást" című dolog olyan, hogy bármikor az életem adnám érte, hogy a porba fikázzam az egészet, ugyanis egyszer annyit szoptam miatta, olyan szinten, hogy azóta gátlástalanul és elemi erővel hozza ki belőlem az érzelmeket a rendszer, a mély gyűlöletet és a lenéző, undorral vegyes megvetést a hálózatkezelése iránt.

Köszi, hogy végigolvastátok, no flame, hadd szóljon a topic ! Kép
Om mani peme hung.

#53 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 11:10

Utóirat:

a hálózat hiányát végül úgy oldottam meg, hogy ftp szervert indítottam a gépeken, és tojtam az egészre, átvittem, ami kell, aztán töröltem a p***ába a partíciókat.

Érdekes, hogy az ftp protokoll, akárcsak a tcp/ip, évek (már több, mint 10!!) működik. A Microsoft még nem volt képes eljutni erre a szintre.

Talán majd az ESSPÉÖT.

Köszi big brada ! :respect:
Om mani peme hung.

#54 Felhasználó inaktív   ovula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:54

Helló!
Hát megoldódott a probléma...
miután egész hétvégen nem volt időm vele foglalkozni, gondoltam majd most hétvégén szakítok rá időt, vag ftp szerver aztán ok, de nézem a filmet, egyszer csak jön egy alert a za-tól, hogy erről az IP-ről jött egy kérés, na miaz????hát a másik gép IP-je:o(A próbák alatt pesze nem ment a tűzfal, most meg megy és látja, hogy a másik gép akar valami, na egyből szóltam a haveromnak, hogy oszzon meg valamit, persze nem láttam. Na léterhoztam egy user-t a gépemen, megosztottam egy cuccost és csodák csodája látja a másik gép....
na az xp-nek tényleg lelke van és csak most jutott a tudatáig, hogy mit is kell csinálni egy hálózatban.

Tehát a megoldás, türelmesen várni, hiszen az inteligens oprendszer holtig tanul.....

üdv mindenkinek

#55 Felhasználó inaktív   tamaszo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:42

Sziasztok!
Nekem még mindig nem működik, hiába várom, hogy meggyógyúljon. Az "antispy" nem lehet bűnös?
:banghead:

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó