HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:47

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 23:41

Nemtom hogy csináljátok, nekem a sípolással sosem volt gondom, igaz, MBM-et használok.

Egyébként márciusban lesz 2 éves az AI7 + 2.4C @ 3.5 konfigom ;)

Szia Csybe!

Örömteli, hogy hallatsz magadról  :) , a hallgatásod miatt azt hittem hogy Te is átálltál valami más configra.
Amugy én is fel szerettem volna tenni az MBM-et (kipróbálás), de nem találtam azt a vesioját ami az AI7-hez jó. Na mindegy, így maradt a uGuru EQ.

;)
P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#1522 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:51

Idézet: sz.j - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 9:47

Szia Csybe!

Örömteli, hogy hallatsz magadról  :) , a hallgatásod miatt azt hittem hogy Te is átálltál valami más configra.
Amugy én is fel szerettem volna tenni az MBM-et (kipróbálás), de nem találtam azt a vesioját ami az AI7-hez jó. Na mindegy, így maradt a uGuru EQ.

;)

:respect:  ;)

Nem, nem cserélgetem már úgy az alkatrészeket, mint rég. Belefáradtam az azzal járó gondokba, és nem is izgat már annyira.

A legutolsó MBM már támogatja, szerencsére csak pár hétre rá hagytak fel a fejlesztéssel.

Úgy tűnik, elkiabáltam, hogy hamarosan két éves lehet az AI7-em, ugyanis kezd egyre komolyabbá válni egy probléma...

Minden újraindításkor, POST alatt megáll a Memory Test feliratnál (ki sem írja a mennyiséget), és lefagy. POST kód 52, azaz memória hiba. Ilyenkor az történik, hogy elkezdek játszani a modulokkal (egyik kivesz, visszarak, másik kivesz, visszarak, esetleg csere), míg néhány bekapcsolás után beindul, és ha beindul, onnantól stabil.

Lehet, hogy nem egyszerű neki a 292-es FSB, de nemtom mi lesz...  :confused:  Egyelőre végülis műxik a gép, csak szívom a fogam, ha újra kell indítanom valamiért :)

#1523 Felhasználó inaktív   tiger102 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 18:27

Sziasztok! Hogy lehet billentyűről indítani az abit ai7-es alaplapot?
Előtte nf7-m volt, ott egyszerűen be kellett írni a biosban a paswordot, s kész.
Itt hiába írom be, utánna nem indul sehogy, jöhet a cmos.
Valamit engedélyezni kell még a biosban, hogy induljon billentyűről? Pleaseee!

#1524 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 03:05

Nekem meg a köv gond jött most:

Eddig még soha nem volt SATA vinyó a lapban (naná hogy AI7 :) ).

Most került hozzám egy, és hát engedélyeznem kellett a biosban az SATA-t. Jóvan XP feláll, talált IDE vezérlőt, felismerte Intel akárminek (ugyan az lett, mint a sima PATA). Aztán jött 2 sárga felkiáltójeles IDE csatorna.

Eddig minden magától ment, látta is az SATA vinyót, olvasott is meg minden, ment rendesen sárga felkiáltójellel, és restart nélkül!!!

Na gondoltam ráfrissítek az illesztőprogira. Sem a gyári lemezről sem a floppyról sem az Abit weblapról való driver nem ment fel:(

A cdn van egy komolyabb SATA driver, aminek setup.exe-je is van. Na ez aszongya: 'Device not found" :(

Tettem mát biosban AUTO-ra, Enhanced-re meg mindenre (persze kivéve SATA only), de nem akar feltelepülni a driver:( mintha nem találná a cumót, és mintha nem is az lenne, aminek lennie kell.

Bár műxik, de ennek akkor sem így kell mennie :(

Mi lehet a baj?

Köszi!

UI:persze ha friss xp-t telepítenék, és beadnám neki a 'más gyártótól származó...' szövegre a floppyt biztos menne, de így miért nem?

#1525 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:19

Sziasztok!

Nekem is gondjaim vannak a SATA vinyókkal kapcsolatban. Eddig simán ment a lap 1 ATA és egy SATA 80 GB-os Samsunggal. Kicseréltem az ATA-t egy 40-es Samsungra, ezt betettem az új SATA-val, és mindkettőt formáztam, majd a SATA-ra tettem probléma nélkül az xp-t. Betettem a korábban a gépben működött SATA-t, és itt jött a gond, mert csak az ATA-st ismeri fel, a két SATA-t nem. 
Csak az ATA-t hagytam bent, erre döcögősen ment fel az xp, majd ismét be a két SATA, de így sem ismeri fel egyiket sem.
A biosban már minden állítási lehetőséget kipróbáltam, még a "SATA ONLY"-t is de semmi eredmény.
Van valakinek ötlete?  :confused:  Lehet, hogy mégsem mindent állítottam be a biosban?

#1526 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:23

Egy dolgot elfelejtettem, de lehet, hogy bugyuta a kérdés. A korábbi SATA táphoz csatlakoztatása átalakítóval történt. A mostani kettőé is, de a 4 pines csati két SATA csatlakozássá ágazik. Ez lehet az ok? :think:

#1527 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 09:24

Idézet: tiger102 - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 18:27

Sziasztok! Hogy lehet billentyűről indítani az abit ai7-es alaplapot?
Előtte nf7-m volt, ott egyszerűen be kellett írni a biosban a paswordot, s kész.
Itt hiába írom be, utánna nem indul sehogy, jöhet a cmos.
Valamit engedélyezni kell még a biosban, hogy induljon billentyűről? Pleaseee!

Ha valamilyen csoda folytán még aktuális lenne a kérdésed ...  :D

Nem emlékszem már pontosan, hogy melyik jumperrel, de az alaplapon át kell jumperezni és máris megy a billentyűről való indítás.
Nérd meg a Manual-t, vagy a PH- az AI7-es topic-ot, ott már leírtam valakinek válaszolva.

;)
P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#1528 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 14:00

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN AI7 TULAJNAK!

;)

Szerkesztette: sz.j 2006. 12. 24. 14:01 -kor

#1529 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 15:18

Ha egyáltalán van még  AI7 tulaj ...

:D  :)

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó