HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS A7N8X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS A7N8X Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 15. 22:30

Köszi, mostmár csak egy kérdésem van (eldöntöttem, a deluxe-t nem tudnám kihasználni, inkább a "sima" jöhet), a "butított" változat, a A7N8X-X miben tud kevesebbet? Vlki előbb már leírta, de én nem nagyon értek hozzá, kb ezt: nem lehet belerakni 2 db ddr ram-ot???

köszi :)
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#102 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 15. 22:40

idézet:
Ezt írta tauka:
Köszi, mostmár csak egy kérdésem van (eldöntöttem, a deluxe-t nem tudnám kihasználni, inkább a "sima" jöhet), a "butított" változat, a A7N8X-X miben tud kevesebbet? Vlki előbb már leírta, de én nem nagyon értek hozzá, kb ezt: nem lehet belerakni 2 db ddr ram-ot???

köszi :)
[/quote]

Lehet abba rakni meg harmat is :D :D :D
FSB support: 200/266/333/400
Chipset: Northbridge: nForce2 400
Chipset: Southbridge: nForce2 MCP
Memory: Max 3 gigaig
Exp. slots: 5xPCI; 1xAGP 8x 1.5V only)
IDE: 2x UDMA133
Audio: Realtek ALC650 6CH
LAN: MCP integrated nVidia MAC+Realtek 8201BL PHY
USB 2.0

Dual Channel nem, azt csak az nForce2 400 ULTRA tamogatja.
Veszteseg, de nem nagy. Jo ez az alaplap, csak ajanlani tudom.

#103 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 22:44

idézet:
Ezt írta szabinar:

Lehet abba rakni meg harmat is :D :D :D
FSB support: 200/266/333/400
Chipset: Northbridge: nForce2 400
Chipset: Southbridge: nForce2 MCP
Memory: Max 3 gigaig
Exp. slots: 5xPCI; 1xAGP 8x 1.5V only)
IDE: 2x UDMA133
Audio: Realtek ALC650 6CH
LAN: MCP integrated nVidia MAC+Realtek 8201BL PHY
USB 2.0

Dual Channel nem, azt csak az nForce2 400 ULTRA tamogatja.
Veszteseg, de nem nagy. Jo ez az alaplap, csak ajanlani tudom.
[/quote]

SZVSZ dual channelnek csak P4-es rendszerben van értelme (ott viszont tényleg számít :))

#104 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 07:21

Tehát, pl Bartonnal nem érzékelhető sebességnövekedés a Dual DDR használatával?
Azaz megéri-e többet fizetni a sima A7N8x-ért -x helyett?
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#105 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 07:30

idézet:
Ezt írta Syner:
Tehát, pl Bartonnal nem érzékelhető sebességnövekedés a Dual DDR használatával?
Azaz megéri-e többet fizetni a sima A7N8x-ért -x helyett?
[/quote]

Sisoft Sandrában (vagy AIDA32-vel mérve) sem nő annyival a sebesség. Érezni szerintem meg pláne nem lehet. Ezért vettem 1x512MB-ot és nem 2x256-ot. Érdemes megnézni, hogy P4-es rendszerekben viszont mennyire jótékony hatással van a Dual DDR.

#106 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 16. 20:12

Köszi az eddigi válaszokat, mostmár biztos az a7n8x -ot veszem, de lenne még pár gyakorlati kérdésem:
1. Egyértelmű. hogy a rev 2.0-át kellene beszereznem, de hogyan tudom én ezt eldönteni, hogy azt kapok-e? A dobozon Kell hogy legyen róla cimke vagy rá is van nyomva a dobozára?? Vagy csak a lapon a pci slotok mellett van ráírva? Vagy mostmár a piacon csak rev 2.0-ás van kint??
2. Ha veszek 2 db 256Mb 400Mhz ramot, emellé egy 2600+ TBredB-t, ami ugye 166 fsb-s, akkor aszinkronban fog a mem-mel futni. A célom az lenne, hogy az fsb-t felveszem 200-ra. Mire kell így előre odafigyelnem, megvennem, hogy feltudjam tornázni 200-ra? A proci fogja bírni? Illetve arra van lehetőség, hogy a 400Mhz-es ramokat 333-on futtassam?
Biztos fárasztó vagyok :) dehát nem értem teljesen, és ti vagytok a Guruk :)
köszi!
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#107 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 22:19

idézet:
Ezt írta tauka:
Köszi az eddigi válaszokat, mostmár biztos az a7n8x -ot veszem, de lenne még pár gyakorlati kérdésem:
1. Egyértelmű. hogy a rev 2.0-át kellene beszereznem, de hogyan tudom én ezt eldönteni, hogy azt kapok-e? A dobozon Kell hogy legyen róla cimke vagy rá is van nyomva a dobozára?? Vagy csak a lapon a pci slotok mellett van ráírva? Vagy mostmár a piacon csak rev 2.0-ás van kint??
2. Ha veszek 2 db 256Mb 400Mhz ramot, emellé egy 2600+ TBredB-t, ami ugye 166 fsb-s, akkor aszinkronban fog a mem-mel futni. A célom az lenne, hogy az fsb-t felveszem 200-ra. Mire kell így előre odafigyelnem, megvennem, hogy feltudjam tornázni 200-ra? A proci fogja bírni? Illetve arra van lehetőség, hogy a 400Mhz-es ramokat 333-on futtassam?
Biztos fárasztó vagyok :) dehát nem értem teljesen, és ti vagytok a Guruk :)
köszi!
[/quote]

1. Szerintem nagy valószínűséggel a 2.0-at fogod kapni. Asszem' a dobozára is rá van írva, de kibontani szerintem mindenhol ki lehet.

2. Ha nincs Dual DDR, akkor szerintem vegyél 1x512MB-ot, de ez csak a magánvéleményem. Később esetleg jobban lehet bővíteni. A 400-as ramokat is tudod 333MHz-en futtatni BIOS-ból, de a 2600+ is bírja jó eséllyel a 200MHz-et - maximum a szorzót kell visszavenni picit. Kérdés, hogy az alaplap bírja-e majd rendesen.

#108 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 12:35

Multkor mar panaszkodtam az alaplapi orara.

Egyre rosszabb, mar napi 7 percet siet :mad:

Annyira nem zavarna, de emiatt naponta kell orat szinkronizalnom, kulonben cseszhetem az idozitett TV-felveteleimet...

Nagyon erik mar a csere...

#109 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 31. 00:46

Hali!

Nekem lenne egy kis problémám. Szal most vetetm egy asus a7n8x deluxe alaplapot, 2500+ -os Bartont, meg 2*256MB samsung rammot. A helyzet az, hogy húzva használtam a procit, 2200mhz-en. Elkedtem gamelni, azt vagy 15 perc után kilépett a gameból, mondván a program szabájtalan műveletet hajott végre stb. Utána hiába restart, szinte mindjárt kidobott, de ha pihent, akkor megint jó volt. A proci az asusprob szerint 52 fokos max, bár a bisnál a hardware monitornál másodpercenként ugrál össze vissza 63 ról 58 ra meg ilyenek. Jah, a bios az a legújabb verzió. Hiába vettem vissaz az fsb 166-ra, akkor is kidobott. A ramokat próbáltam egyenként is, úgyis. A ramok szinte nem melegednek, langyosak, szal szerintem nem azokkal van baj. A videókártyám inno geforce3 ti200-as, az sem melegszik, annak 66-os fsb van beállítva. Nforce driver az a legújabb, 25.43-as asszem. Nincs több ötletem, szóval ha nektek akad valami, akkor plz help! Eléggé idegesít ez a probléma.

Más. Megtundá valaki mondani, hogy a deluxehoz van-e s/pdid kimenet külün? Mert úgy emlékszem kaptam hozzá, csak nem találom, de az is lehet, nem is volt. Gold verzió egyébként. Ennyi! Csá!
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#110 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 00:20

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Multkor mar panaszkodtam az alaplapi orara.

Egyre rosszabb, mar napi 7 percet siet :mad:

Annyira nem zavarna, de emiatt naponta kell orat szinkronizalnom, kulonben cseszhetem az idozitett TV-felveteleimet...

Nagyon erik mar a csere...
[/quote]

Hm, nekem egy szemvillanást sem késik.
rev1.04

Miért szidod ennyire?
Fentebb is néztem, nagyon nem komálod, hogy nem viszi az extrém tuningot.
Ha egyszer 166FSB-t támogat a lap, a szemét, nem megy 200-on....!
Nem is kell neki. Nem is fogják sem a kondik, sem az aktív elemek eldobni az agyukat egy-másfél év múlva.
NF7 megy mint állat. Meglátjuk mennyi dobja meg magát huzamosabb használat után...
Rev2.0-val pedig semmi probl, az 200FSB-re lett méretezve, tudja is, minden az alaplapon erre van kialakítva.
És akkor jön a kérdés: A szemét, miért nem tud 233-at....!?
Mi a F***nak???
K7 széria végéig egy ilyen full feature lap bővenbőven kihúzza.
K8-nál pedig már más lesz a tészta.
De addig ismét tízezreket kidobni 10-20+MHz-ért...
Inkább abból a pénzből vegyél egy fullos K7-et később, amikor már lement az ára, hogy a K8 beéréséig, kikristályosdásáig simán kibírd.

Tunered vibrál?
Bocs, nem lámernek nézlek, de velem is előfordult már, hogy overcklock során számtalan CMOS clear után elfelejtettem az AGP (és vele auto a PCI) frekijét statikus 'Auto'-ról 66MHz-re beállítani.
Nemlehet, hogy...? Az ördög nem alszik. :-)

Ha pedig tele van vele a pöcsörőd, akkor miért nem viszed vissza, hogy kéremszépen 166-on is vibrál a tunerem tőle, egyéb gondok-bajok, kérem kicsrélni!
Igen tudom, két-három-sok hét, cécó, de...rev2.0. Hm?
DIGITALIZÁLÁS * Régi, VHS, VHS-C, Video8, illetve Hi8 kamera kazettáról, és hanglemezről, magnókazettáról digitalizálás CD-re, DVD-re! MPEG2/DivX/MPEG4 * FOTODIGITALIZÁLÁS, dia, A3 szkenn nyomdai minőségben 06/70-335-2110 Ypsarion Team információs honlapja * Super8-as kerestetik!

#111 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 00:24

idézet:
Ezt írta Joke:
Hali!

Nekem lenne egy kis problémám. Szal most vetetm egy asus a7n8x deluxe alaplapot, 2500+ -os Bartont, meg 2*256MB samsung rammot. A helyzet az, hogy húzva használtam a procit, 2200mhz-en. Elkedtem gamelni, azt vagy 15 perc után kilépett a gameból, mondván a program szabájtalan műveletet hajott végre stb. Utána hiába restart, szinte mindjárt kidobott, de ha pihent, akkor megint jó volt. A proci az asusprob szerint 52 fokos max, bár a bisnál a hardware monitornál másodpercenként ugrál össze vissza 63 ról 58 ra meg ilyenek. Jah, a bios az a legújabb verzió. Hiába vettem vissaz az fsb 166-ra, akkor is kidobott. A ramokat próbáltam egyenként is, úgyis. A ramok szinte nem melegednek, langyosak, szal szerintem nem azokkal van baj. A videókártyám inno geforce3 ti200-as, az sem melegszik, annak 66-os fsb van beállítva. Nforce driver az a legújabb, 25.43-as asszem. Nincs több ötletem, szóval ha nektek akad valami, akkor plz help! Eléggé idegesít ez a probléma.

Más. Megtundá valaki mondani, hogy a deluxehoz van-e s/pdid kimenet külün? Mert úgy emlékszem kaptam hozzá, csak nem találom, de az is lehet, nem is volt. Gold verzió egyébként. Ennyi! Csá!
[/quote]

Laza lezárás: a hozzászólás tök korrekt hangon indult, és a végén egy laza: "Ennyi! Csá!" Sajátos. Bocs.

Érdemben:
Proci túlmelegszik és elszáll az agya.
ASUS Probe kb 8fokkal alulméri a ténylegs BIOS értéket.
Ha idle ez 50-52fok, akkor ha hajtod még egy jól szellőző házban is 60-65fokig simán felmászik. Tovább is. ez lehet, hogy full feszen már sok neki, ezért száll el az agya.
Vagy tégy rá egy hajszárítózajú extrém hűtőt, vagy végy visszább, nem kell az a pár +MHz ilyen áron, nem?
tizedmásodperceket nyersz vele...
DIGITALIZÁLÁS * Régi, VHS, VHS-C, Video8, illetve Hi8 kamera kazettáról, és hanglemezről, magnókazettáról digitalizálás CD-re, DVD-re! MPEG2/DivX/MPEG4 * FOTODIGITALIZÁLÁS, dia, A3 szkenn nyomdai minőségben 06/70-335-2110 Ypsarion Team információs honlapja * Super8-as kerestetik!

#112 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 00:58

idézet:
Ezt írta Obi-Wan:
Tunered vibrál?
Bocs, nem lámernek nézlek, de velem is előfordult már, hogy overcklock során számtalan CMOS clear után elfelejtettem az AGP (és vele auto a PCI) frekijét statikus 'Auto'-ról 66MHz-re beállítani.
Nemlehet, hogy...? Az ördög nem alszik. :-)[/quote]

Kozben rajottem, nem ez volt a baj, hanem a vinyoim, VGA-kartyam korul valamelyik tapcsati enyhen kontakthibas, es emiatt ingadozik a 12V, ezt nem csipte.

Most 185MHz-n hibatlan.

Amint nagyobb bajom lesz az alaplappal, tuti visszaviszem, csak utalom szetdonteni a gepemet, mert nem ket perc kioperalni az alaplapot egy telepakolt Chieftec hazbol, meg nincs kedvem 2 hetig itthon malmozni gep nelkul...

#113 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 01:01

idézet:
Ezt írta Joke:
Más. Megtundá valaki mondani, hogy a deluxehoz van-e s/pdid kimenet külün? Mert úgy emlékszem kaptam hozzá, csak nem találom, de az is lehet, nem is volt. Gold verzió egyébként.[/quote]
Koax csati van gyarilag raforrasztva, meg megvan a tuskesor az _opcionalis_ optikai ki/be menetekhez.

Gold az csak annyit takar, hogy adnak hozza egy InterVideo programcsomagot.

#114 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 08:18

idézet:
Ezt írta Obi-Wan:

Laza lezárás: a hozzászólás tök korrekt hangon indult, és a végén egy laza: "Ennyi! Csá!" Sajátos. Bocs.

[/quote]

Kössz, de nem a fogalmazásom elemzését kértem, ha azt akartam volan, akkor olyan forumot keresek, de tudtommal a hwsw-n nincs olyan. Ikább a problémámra vártam megolodást.
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#115 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 08:22

Egyébként megvan a bibi. Elkezdtem procit tesztelni filmtömörítéssel. 199-es fsb-bel simán bírja alapfeszen, de 200-as fsb-vel szinte egyből kifagy. Viszont 2,675 v-on rendesen megy 200-as fsb-vel. Szal most a következő a kérdésem: Járassam 199-es fsb-vel alapfeszen,( bár a memóriára ekkor csak 198 Mhz-et ír ki), vagy legyen inkább 200-as fsb, és kapjon egy kicsit több feszültséget a proci?

#116 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 08:25

minek adsz 2,65V-ot? nem a ramnak inkább?
a procinak egyébként nem az számít, hogy mennyi az fsb, hanem, hogy hány MHz...
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#117 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 12:18

idézet:
Ezt írta Joke:

Kössz, de nem a fogalmazásom elemzését kértem, ha azt akartam volan, akkor olyan forumot keresek, de tudtommal a hwsw-n nincs olyan. Ikább a problémámra vártam megolodást.
[/quote]

Ha megtetted volna, hogy nem paprikás elborult arccal klikkelsz tovább, alább görgetve érdemi hozzászólásomat is el tudtad volna olvasni, de a Te kedvedért bevágom ismét.
Amúgy meg a jószándék vezérelt, nem hinném, hogy bunkón szóltam volna vissza. Kicsit hiperérzékenynek tetszik lenni.
Biztos a napkitörés... :D volt.

"Érdemben:
Proci túlmelegszik és elszáll az agya.
ASUS Probe kb 8fokkal alulméri a ténylegs BIOS értéket.
Ha idle ez 50-52fok, akkor ha hajtod még egy jól szellőző házban is 60-65fokig simán felmászik. Tovább is. ez lehet, hogy full feszen már sok neki, ezért száll el az agya.
Vagy tégy rá egy hajszárítózajú extrém hűtőt, vagy végy visszább, nem kell az a pár +MHz ilyen áron, nem?
tizedmásodperceket nyersz vele..."

Idézet eddig.

2. Az a 2,675, az nem 1,675V?
A rev2-es lapoknak simán kell vinni 200-as FSB-t.
Lehet, hogy feljebb kellene tornázni a VCore-t. Lehet, hogy úgy stabil lesz.

Elég dühítő, amikor fimripp közben pusztulja meg magát a sys. Én ezért inkább nem ezzel szoktam tesztelgetni a stabilitását.
3GB-ot összeRARozok, na az is döngeti 100%-on a CPU-t vagy fél-hnegyed órát. Hatás ua.

Remélem félreértések tisztázva köztünk.

Üdv:
Obi

#118 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 12:33

idézet:
Ezt írta Obi-Wan:

Ha megtetted volna, hogy nem paprikás elborult arccal klikkelsz tovább, alább görgetve érdemi hozzászólásomat is el tudtad volna olvasni, de a Te kedvedért bevágom ismét.
Amúgy meg a jószándék vezérelt, nem hinném, hogy bunkón szóltam volna vissza. Kicsit hiperérzékenynek tetszik lenni.
Biztos a napkitörés... :D volt.

[/quote]

Hát én pedig úgy értelmeztem. Az hozzászólásodban pedig nem volt oylan információ, amit fel tudtam volna használni, ugyanis nem a melegedéssel van gond. Egyébként igaz, hogy 1,675-öt adok neki és nem 1,6v-ot, csak elírtam.

De ,megéri neki adni, a 200MHz-ért, remélem, mert 200Mhz-en akarnám járattatni.

És bocs, ha netán én bunkó voltam.

#119 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 12:36

idézet:
Ezt írta Obi-Wan:

2. Az a 2,675, az nem 1,675V?
A rev2-es lapoknak simán kell vinni 200-as FSB-t.
Lehet, hogy feljebb kellene tornázni a VCore-t. Lehet, hogy úgy stabil lesz.

[/quote]

A lapom bírja a 200Mhz-et, a procim nem, sajna, cask ha feszültséget emelek

#120 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 12:56

El van sikálva a dolog.
Csak -KCS-mat sajnálom.

Alapfeszen nem megy 200-as FSB-n?
Ez nem baba. Még ez az első amivel találkozom.
De lehet, hogy a Barton mag máshogy viseli a dolgokat.

Emelj feszkót mindenképp.
Hűtésed, szellőzésed bírja?
Akkor semmi baj nem lehet.

Bár, tudom, ha egyszer az ember elkezdi a tuningot...
Nem bírja megállni a maximumig.
:D

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.