HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS A7N8X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS A7N8X Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 23. 21:50

Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.

Egy ismerős kissrácnak összeraktam egy gépet, játékra kihegyezve, apjáék 150 pézt szántak rá. A vas áll egy ASUS A7N8X alaplapból, azon egy AMD 2500+ Barton figyel, meg két db. 256 megás 400-as DDR ram és egy 5600-as Geforce 128 megás VGA karesz. (Meg a többi, ami kell persze.)

Én eredendően Inteles ;) vagyok, és nem sok dolgom volt eddig AMD-vel, Bartonnnal meg ez az első találkozásom. Amúgy tetszik, lehet, hogy majd nekem is lesz egyszer.

A gondom: egyszerűen nem látom át a beállítását. A memóriának 400-on kéne kavarni, dualban, és azt írja ki induláskor, hogy Memory frequency is at 166 MHz -- Dual chanel mode. A Setupban első bekapcsoláskor 100 MHz-t írt, most ezt már felnyomtam 166-ra, így bootoláskor a 2500+-t is kiírja. Felnyomtam 200-ra is, akkor 3200+ ír, megy vele mint állat, de nem az én dolgom az overclock, majd a gazdája, ha akarja.

Szóval a kérdésem: hogy kell (lehet) normálisan beállítani ezt a cuccot. Ha leírás van róla valahóol, azt is megköszönném, de annak híján pár szóban itt is jól jönne.

Köszönettel, Hawkeye

[ 2003. november 25.: Hawkeye szerkesztette a hozzászólást ]
A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#222 Felhasználó inaktív   ttibi20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 23. 22:23

tegyél mindent manuális beáéllításra és akkor a memó frekijét tedd 120% ra. ha minden igaz igy kiadja az a 200 mhz-t. azért ment csak 166 on mivel a procinak annyi az fsb-je és az alaplap default értéke a szinkron :)
Tibi
Asus A7n8x deluxe, 2*256 Mb 3200 samsung ddr,512 Mb 3200 ddr, S-ata 120gb maxtor, 80 gb 8mb maxtor, 60 gm maxtor, lg f900b, asus 52*24*52 cdrw, pinnacle pctv pro, gigabyte radeon 9800 pro

#223 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 23. 23:19

idézet:
Ezt írta ttibi20:
tegyél mindent manuális beáéllításra és akkor a memó frekijét tedd 120% ra. ha minden igaz igy kiadja az a 200 mhz-t. azért ment csak 166 on mivel a procinak annyi az fsb-je és az alaplap default értéke a szinkron :)
Tibi
[/quote]

Köszi, most királyság van, 200 MHz -- de ez nekem miért is jó? Merthogy ez még csak a fele a 400-nak...

#224 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 23. 23:35

Juj...

#225 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 00:49

idézet:
Ezt írta Hawkeye:

Köszi, most királyság van, 200 MHz -- de ez nekem miért is jó? Merthogy ez még csak a fele a 400-nak...
[/quote]

Hawkeye ez teljesen jó, a rendszerbusz double "pumped". Ha nem akarsz sokat küzdeni, akkor RAM by SPD, teljesen pnp az ügy. CPU meg nyugodtan mehet 200MHz-en default paraméterekkel, ha stabil a rendszer és jó a hűtés.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#226 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 06:20

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Juj...[/quote]

Jóvanna...! ;)

#227 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 06:28

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

Hawkeye ez teljesen jó, a rendszerbusz double "pumped". Ha nem akarsz sokat küzdeni, akkor RAM by SPD, teljesen pnp az ügy. CPU meg nyugodtan mehet 200MHz-en default paraméterekkel, ha stabil a rendszer és jó a hűtés.
[/quote]

Köszi, minden világos! 200-on szépen megy, BIOS-ból mérve 38-41 fok terhelés után. Egyre jobban teccik ez az AMD :D

#228 Felhasználó inaktív   mek-mek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 13:53

idézet:
Ezt írta hislah:
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van -e valami (gyári) szoftver, control panel, ahhol az alaplapi hangkártya konfigurálását eszközölhetném?
Vagy ez csak a Soundstormos MCP-T nél lehetséges?
Az én lapomon nem az van?
Az előző lapomnál ASUS a7v8x-x simán betudtam állítani, hogy 2, 4, vagy 5+1 csatornával szóljon a hangkeltő. Ezt nagyon hiányolom, most pl.: a 4 csatornás beállítás kellene... NAGYON! :-)

Valami megoldás, ötlet???

Köszönettel: hislah
[/quote]

van megoldas en is ezzel szivtam
toltsd le az asus oldalarol az ujjabb hangdrivert fontos hogy ne azt rakd fel amit a cdn adtak mert az nem hozza valo!!
ezen egy Realtek ALC650 hangkartya van ha felraktad akkor ott lesz mindenfele bellitas!
megint csak egy uj dolog hogy ennel az eleplapnal nem hasznalja a 2-es sorozatu vinapp a 6 csatornat de a mediaplayer mar igen es adnak hozza egy csunya lejatszo progit is azis tudja kezelni!
ha van meg kerdes szolj hat ha tudok segiteni! :cool:

#229 Felhasználó inaktív   mek-mek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 13:56

ezeket a megfelelo helyekre beillesztve ertheto is lesz amit irtam (alaplap, winamp) Bocsi!!

#230 Felhasználó inaktív   galahad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 16:15

Sziasztok, a7n8x alaplapom van (nem deluxe), egy 512 megás pc3200 winbond rammal. Szeretném dual channel módban nyomatni, ezért vennék még egy 512-es modult. Egy twinmos pc3200-ast ki is néztem. Vajon mekkora az esélye, hogy ezek ketten nem fognak rendesen együttműködni? A winbondom amúgy jól tűri a gyors rambeállításokat (2225).

Nagyot néztem, mikor a 2600+-os barton procit kapásból fel tudtam tenni 200fsb-re, aztán a fórumokban látom, szinte mindenki 3200+ körül járatja ezeket. De ki vesz így 3200-as procit 100k-ért?! :p

#231 Felhasználó inaktív   galahad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 16:22

és még egy kérdés, mennyire kockázatos a HyPeRnIcS-féle bios-ra frissítés?

#232 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 16:36

idézet:
Ezt írta galahad:
Sziasztok, a7n8x alaplapom van (nem deluxe), egy 512 megás pc3200 winbond rammal. Szeretném dual channel módban nyomatni, ezért vennék még egy 512-es modult. Egy twinmos pc3200-ast ki is néztem. Vajon mekkora az esélye, hogy ezek ketten nem fognak rendesen együttműködni? A winbondom amúgy jól tűri a gyors rambeállításokat (2225).[/quote]
Winbond 2-2-2-5-ot megy???

Nekem anno el sem indult DDR400-askent az 1.04-es Deluxe-ban, nemi anyazas utan visszakaptam a penzem.

Lehet, hogy a 2.0-as szeria kevesbe valogatos, mindjart megnezem, megy-e 2-2-2-5-ot a Kingston HyperX3000-sem (regiben csak 2.5-3-3-6-tal volt stabil 185-on :mad: Elvileg ezen valogatott Winbond chip van)
idézet:
Nagyot néztem, mikor a 2600+-os barton procit kapásból fel tudtam tenni 200fsb-re, aztán a fórumokban látom, szinte mindenki 3200+ körül járatja ezeket. De ki vesz így 3200-as procit 100k-ért?! :p[/quote]
Senki.

Most vettem egy Barton 2600+-ot 16+faert (elado szerintem azt hitte TBred :D ), mindjart kiderul, mit tud.

Kerdes: neked milyen szeriaju Barton 2600+-od van? 5 jegyu stepping azonositora, es gyartasi hetre lennek kivancsi.
(enyem AQXDA 0318)

[ 2003. november 24.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#233 Felhasználó inaktív   HyPeRnIcS 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 23:36

idézet:
Ezt írta galahad:
és még egy kérdés, mennyire kockázatos a HyPeRnIcS-féle bios-ra frissítés?[/quote]

Egész nyugodtan frissíthetsz rá. Nem igazán jött negatív visszajelzés.
De inkább tegyél fel frissebbet már van 1007 is.
[url="http://"http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=15505"]Itt találsz neked megfelelőt.[/url] Ha kell az a néhány extra funkció, akkor Uber biost ajánlok. Ha nem, akkor jó a sima 1007 is.
Bár nemtudom milyen lapod van.

Ezúton búcsúznék az ASUS-osok táborától, bár még biztos benézek ide.
Átpártoltam ABIT NF7-S 2.0-ra. Hogy miért? Egyszerű. Jobb tuningolhatóság. Hogy a stabilitással meg leszek-e elégedve még nem tudom. De az elmúlt hét meggyőző. Eddig szinte semmi problémám nem volt a lappal.

#234 Felhasználó inaktív   galahad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 00:22

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Senki.

Most vettem egy Barton 2600+-ot 16+faert (elado szerintem azt hitte TBred :D ), mindjart kiderul, mit tud.

Kerdes: neked milyen szeriaju Barton 2600+-od van? 5 jegyu stepping azonositora, es gyartasi hetre lennek kivancsi.
(enyem AQXDA 0318)
[/quote]

Uhh ehhez le kéne vennem a nagy nehezen felerőszakolt procihűtőt, ugye? azt inkább kihagynám...

A winbond csak 166-on tudta a 2225-öt, egymagában. Most a winbond és egy twinmos 512-es modul megy dualban 190mhz-en, 2.5 336-on. Az a fura, hogy ha 195-re teszem az fsb-t, akkor a memtest86-ban már hibát kapok az 5-ös tesztben. Amikor csak a winbond volt benn, 200-nál se volt hiba. Ez azért lehet, mert nem egyformák (vagy gyengécskék) a ramok, vagy fesz emeléssel talán javulna?

Mondjuk így most bármiféle feszültségállítás nélkül 190*11.5-ön megy gond nélkül, ami nekem elég.

#235 Felhasználó inaktív   galahad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 00:26

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Senki.
[/quote]

Az én barton 2600+-om zsákbamacska volt erősen, a sulinet árlistában úgy szerepelt, hogy Athlon XP Palomino 2600+, az eladónak lövése se volt, hogy miféle az a proci valójában :D

#236 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 13:41

Kezd elegem lenni az Asus-bol.

Szinkron 200MHz-n az A7N8X Deluxe 2.0-ban sem megy a KHX3000-es memoriam, memtest 5 perc futas utan hibakat jelzett...
198 tunik stabilnak ezzel a rammal (2.5-3-3-6-tal :eek: ), bezzeg Abit NF7-S 2.0-ban anno 205-en is jo volt 2-2-2-5-tel.

Ennyi erovel be is vaghatom a polcon kallodo 512MB-s DDR333-as modulomat is, aztan hajtom a kettot szinkron 185-ben...

De az legalabb pozitiv, hogy 1.75V procifesz mellett is stabil a TV-tunerem kepe :cool: (regi alaplappal max 1.7V-n)

[ 2003. november 25.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#237 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 16:05

Hmm, gagyi PQI DDR333-as ram birja a 190-et 2.5-3-3-6-tal, igy most 12.5x190-en (=2375) megyeget a Barton...

Lesz ez meg tobb is :D

#238 Felhasználó inaktív   VizesBlokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 17:28

OFF. sorry, sorry
Nem szeretek OFFolni, de sehol nem kapok válaszokat ezzel kapcsolatban. Lehet unlockolni a 2500-as AQZEA0341-es Bartonokat valahogy???? Ez a legújabb tokozású, amin láccanak az áramköri fóliázások is. Van egyáltalán lehetőség? Nekem is Asus A7N8X Deluxe /GD-ben ketyeg 3200+-on most. De azért érdekelne, hogy it bír még. Ha nem bír többet, akkor is érdekel az unlock! :)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek.
ON.
http://www.xboxklub.hu XBOX és GameCube konzolok szervizelése, moddolása rövid határidővel. ModChip-ek beépítése azonnal megvárhatóan, garanciával. SuperAladdin, QoobChip, Akira, Xecuter, DMS, SmartXX .. És minden mi zem zájnak ingere.

#239 Felhasználó inaktív   hacky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 18:56

Hi! A következő a helyzet: (ASUS A7N8X Deluxe 2.0)

Az chello elérésem az nVidia hálókártyára van dugva, és amikor netezek (töltök vmit), akkor valami magas hangon sípol az ALAPLAPON! Nem a hangfalaim, nem a tápom, nem a speaker, nem a piezo speaker a lapon, hanem az északi híd környékén valami. MI SÍPOL?!?!?!? Valaki mondja meg, mert nagyon idegesít, már elegem van. 3com cuccon még nem próbáltam ki.

(ps.: a hitetlenek átjöhetnek és meghallgathatják!)

#240 Felhasználó inaktív   VizesBlokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 19:38

idézet:
Ezt írta hacky:
Hi! A következő a helyzet: (ASUS A7N8X Deluxe 2.0)

Az chello elérésem az nVidia hálókártyára van dugva, és amikor netezek (töltök vmit), akkor valami magas hangon sípol az ALAPLAPON! Nem a hangfalaim, nem a tápom, nem a speaker, nem a piezo speaker a lapon, hanem az északi híd környékén valami. MI SÍPOL?!?!?!? Valaki mondja meg, mert nagyon idegesít, már elegem van. 3com cuccon még nem próbáltam ki.

(ps.: a hitetlenek átjöhetnek és meghallgathatják!)
[/quote]

Állati nekem is. De nem egyfolytában ugye? Véletlenszerűen egy rezgő magas hang nem?? Nekem is van de nem akartam hülyeének nézetni magam :)))))))))))
http://www.xboxklub.hu XBOX és GameCube konzolok szervizelése, moddolása rövid határidővel. ModChip-ek beépítése azonnal megvárhatóan, garanciával. SuperAladdin, QoobChip, Akira, Xecuter, DMS, SmartXX .. És minden mi zem zájnak ingere.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.