HWSW Informatikai Kerekasztal: TotalCommander- FTP kapcsolat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TotalCommander- FTP kapcsolat két gép között, hogyan?

#21 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 17:01

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 13:33

Most jövök rá, hogy olyan kéne, ami esetleg folytatni is tudja a megkezdett letöltést....

Én a Bulletproof elődjét, a G6FTP server-t használom, semmi gond a megszakadt letöltésekkel, ez szerintem inkább klienstől függ (ezt még a Total Commander is tudja) :think: A szerveren meg - ha szükség van rá - a felhasználó hozzáférési jogainál be lehet állítani egy "Append" opciót, ez mexakadt feltöltésnél hasznos...

Idézet

meg ahol nem kell 24 óránként új I.P.-t beírni. (felhasználóneves belépés)
Nagyon bonyolultat kérnék?

Kukkants el a www.dyndns.org oldalra, ott van gyógyír erre a problemára. Regisztrálod magad, létrehozol egy "domain nevet", letöltesz egy szimpatikus dyndns klienst és kész, ezután a szerveredet pl. myftp.dyndns.org címen lehet elérni (értelemszerűen a kliens ezt a címet kell, hogy használja, nem az IP-det).

#22 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 14:47

Emberek, köszönöm. Ha lesz idő a hétévgen benyomom. Nagyon sokat segítettetek, köszönöm!!!!!!
:respect:

#23 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 10:18

Idézet: droland - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 17:50

A windows XP alapból TUD ftp kiszolgálást.

Tételezzük fel, hogy a gép AMIN ftp servert akarsz az ip cime: 80.80.80.80

1/ Windows XP cd elővétele
2/ Vezérlőpult/Programok telepítése és törlése
3/ Bal oldalt windows összetevők hozzáadása vagy eltávolítása (itt majd molyol egy darabig, amig elő nem jön egy új ablak)
4/ Itt megkeresed az Internet Information Service (továbbiakban: IIS) részt és belelépsz duplaklikkel
5/ Itt beixeled a File Trasnfer Protokoll szolgáltatást (ennek hatására ő még további dolgokat fog beixelni)
6/ Leokézod majd Tovább gomb...
7/ Hatalmas másolásba kezd a dolog és szépen lefut, majd befejezés gomb
8/ A Windows XP-d készen áll FTP serverként funkcionálni
9/ Mostmár a vezérlőpult/felügyeleti eszközökben lett egy IIS ikon is, ezt megnyitod
10/ Bal oldalt bal gomb és tulajdonságok az FTP helyeken
11/ Itt az első ne legyen engedélyezve a névtelen kapcsolat
12/ A második fülön üzenet egyébként semmi, de ilyen jönne az üdvözlés pl ha csatlakozol, maradhat üresen
13/ Harmadik egyben utolsó fül, semmi ne legyen bejelölve, alul pedig MS-DOS legyen kiválasztva, okozd le az egészet
14/ Kibontos ezt az FTP helyeket, és megnyillik majd "alatta" az alapértelmezett FTP helyek és erre jobb gomb és tulajdonságok
15/ Az első fülön minden marad úgy ahogy van, én a kapcsolatok maximális számát 3-ra javaslom (ha pl. elrontod belépéskor a jelszót nem tesz jót az 1) az inaktív kapcsolat értékét pedig 180mp-re javaslom, alul a naplózás ha akarod bejelölve hagyod ha akarod akkor nem
16/ A második fülnél itt a névtelen kapcsolat megint ne legyen engedélyezve
17/ Harmadik fül üzenetek nyilván ez is mehet üresen
18/ Negyedik fül, nos: A számítógép egy könyvtára, alatta megadod, hogy HA RÁD FTP-zik valaki, akkor melyik legyen a vincsin az a mappa, aminek a tartalmát majd lássa: pl: c:\FTP alatta nyilván olvasási engedély legyen, az hogy legyen írási is eldöntöd hogy szeretnéd e ha távolról ebben a mappában tudnának törölni, módosítani illetve belemásolni is. Naplózás megint csak ha akarod, illetve alul MS-DOS

Okozd le az egészet! Ha használsz tűzfalat és nem alap windowst, akkor kifelé a 21-es portot engedélyezned kell, különben nem tudnak majd rá ftp-zni a gépre, ha alap windowst használsz akkor semmi dolgot az IIS ftp telepítésnél ezt ő megoldotta magától.

Hozzál létre egy új felhasználót a windowsban pl. BELA, jelszó legyen pl: 123

Akkor innentől kezdve: FTP server neve pl. EN, cime: 80.80.80.80, user: BELA, pass: 123 távoli könyvtár nincs.

Kész, mehet az FTP-zés!

Tehát amit te ott bemásolsz abba a mappába, azt fogják ők is látni távolról, és tudják olvasni, esetleg irni, ha engedélyezted.

Nos?

UI: CSINÁLD MEG NE HÜLYESÉGBŐL ÍRJAK 1000 OLDALT!!!

UI2: Ez a leírás tökéletesen alkalmazható Windows 2000-re is, Windows XP Home Edition nem tudja, csak a Professional

UI3: Ha valamiért mégsem működik, és van IIS ikon és azon belül FTP helyek, akkor a 9-es pontig nem hibáztál!!!

Csak egy gáz van az egésszel hogy ő egy tűzfal mogött ül. Vagyis ha nem állít semmit a Debian-on akkor soha az életben nem fog menni :D Olvassátok végig a dolgokat az egyik oldalon okés a dolog a masik oldalt ahol van server ott muszály neki állítgatni egy kicsit

#24 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 11:27

Idézet: pike.killer - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 11:18

Csak egy gáz van az egésszel hogy ő egy tűzfal mogött ül. Vagyis ha nem állít semmit a Debian-on akkor soha az életben nem fog menni :D Olvassátok végig a dolgokat az egyik oldalon okés a dolog a masik oldalt ahol van server ott muszály neki állítgatni egy kicsit

Nem értem, világosan leírtam, hogy a 22-es portot kell kinyitnia, ha nem windows alap tűzfalat használ, mert az az FTP kiszolgálásnál már automatikusan kinyitja, hogy nekünk ne legyen gond vele, de egyébként leírtam...
Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#25 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 14:43

Idézet: droland - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 12:27

Nem értem, világosan leírtam, hogy a 22-es portot kell kinyitnia, ha nem windows alap tűzfalat használ, mert az az FTP kiszolgálásnál már automatikusan kinyitja, hogy nekünk ne legyen gond vele, de egyébként leírtam...

Jogos. De fentebb irta, h nem fog hozzá nyulni a Linux-hoz. Amit annyit takarm, hogy ezet sem fogja megcsinalni. Mivel ha hozza nyulna akkor 1szerubb lenne ha oda rakna fel ftp vagy ssh-n keresztul kapcsoldna hozza akkor meg csak egy Usert-kell neki letrehozni es akkor SCP-vel kapcsolodhatna hozza titkos csatornan. De mind1 ugyis o fog donteni, h mit is valaszt.

U.I.: nem a te leirasodat kritizaltam, csak tenyt kozoltem.

#26 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 16:46

Idézet: droland - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 17:51

Kedvedért lemértem suliban (1 gigabites switchel összekötve a két gép) és had mondjam el, hogy semmivel sem biztonságosabb, mert a megosztáshoz ugyanugy lehet jelszót rendelni, és mp-re ugyanannyi idő alatt másoltam át egy TE KEDVEDÉRT LÉTREHOZOTT 100megás állományt (tördelt AVI)... (13mp volt de ez szerintem a vincseszter nagyjábóli 8mb/s-os írási sebessége miatt)

De hát nem vitatkozom, mert felesleges...

Neten természetesen már én is az FTP-t javaslom, de helyi hálón NEM AZT MONDOM HOGY NE TEDD MERT FELROBBAN A VILÁG, csak helyi hálóra simán jó az alap is...

Laktál kollégiumban? 2-300 gép windowsos megosztással, nem lehetett 100 megát sem átmásolni, örökké megszakadt. Azóta mindenki rászokott az ftp-re.

Melóhelyen mi is windowsos fájlmegosztást használunk, kevés gépnél ok. Többnél is jó lehet ha jó a hálózat és van wins szerver.
bár most szívok a fájlmegosztással itt

#27 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 16:48

Idézet: droland - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 11:27

22 ssh. Egyébként nem egyszerűbb a havernak felrakni ftp szervert? Az állítólag csak úgy lóg a neten, nincs szerver. A topiknyitó meg oda ftp-zne be, és valószínűleg menni is fog (debian tűzfalától függ, de valszeg menni fog passzívban).

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó