HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   hatizsak 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 17. 11:27

Sziasztok!

512-es prepaid internetet rendeltem, megy is. Viszont a sebességgel van bajom. Az externetnél mérem, és mindig 213 -at hoz ki eredményül. Ennél több még nem volt, kevesebb igen. pl. 185.
Kinél lehet ez ügyben reklamálni? Externet v. t-com? Externetnek jelezzem? Foglalkoznak vele, vagy azt mondják, hogy a minimális sebesség megvan és kész?

#482 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 12:13

Idézet: hatizsak - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 12:27

Sziasztok!

512-es prepaid internetet rendeltem, megy is. Viszont a sebességgel van bajom. Az externetnél mérem, és mindig 213 -at hoz ki eredményül. Ennél több még nem volt, kevesebb igen. pl. 185.
Kinél lehet ez ügyben reklamálni? Externet v. t-com? Externetnek jelezzem? Foglalkoznak vele, vagy azt mondják, hogy a minimális sebesség megvan és kész?

Csak Externetnek tudod jelezni mivel velük állsz szerződésben. Majd ők tovább jelentik MT felé. Egy MT-s sebesség tesztet érdemes lenne lefuttatni a teszt accounttal és azt ott kiírt adatokat csatolni a hibabejelentő levélbe.

#483 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 12:33

Nektek is előre küldi az Externet a számláit?
Én most levelezgetek az ügyfélszolgálatosukkal, mert küldtek egy felszólító levelet egy tavaly augusztusi elmaradással kapcsolatban. Kíváncsi vagyok a végkifejletre, mert én minden hónapban feladtam a csekket. Természetesen csak a szolgáltatás teljesítése után.
Wherever you go, go with all your heart.

#484 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 15:21

Idézet: BuPe - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 14:29

Nekem valaszoltak, bar eltartott nekik par napig...

Jo hir, hogy elvileg jovo het elejen kapom a szamlat, aztan meg ha azt kifizettem, akkor futarral kuldik a modemet. Azt igertek, hogy Dlink 360R-et adnak... jovo heten kiderul.

Sziasztok,

Na nagy nehezen meglett nekem is az Externetes ADSL. Sajnos bár 14. kerben vagyok, de mivel már csak júniusban rendeltem meg, ezért nem kaptam 12 mbitet, csak a megrendelt 512k-t. Kissebb sebességproblémák vannak, nagyobb pingproblémákkal körítve. Mostanában nagyon el vagyok havazva, szóval nincs időm support-tal foglalkozni, majd ha lesz időm, akkor bejelentem hibára.

Mindenesetre 3900 bruttóért igazán nem panaszkodok.

Ja és DLink modemet (360R) adtak, szépen muzsikál. Eddigi egyetlen szívás akkor volt, mikor router-ből átdugtam a kanócot laptop-ba és akkor nem akart felcsatlakozni. Végül a hálókártya disable/enable segített.
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#485 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 09:34

Idézet: BuPe - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 14:21

Sziasztok,

Na nagy nehezen meglett nekem is az Externetes ADSL. Sajnos bár 14. kerben vagyok, de mivel már csak júniusban rendeltem meg, ezért nem kaptam 12 mbitet, csak a megrendelt 512k-t. Kissebb sebességproblémák vannak, nagyobb pingproblémákkal körítve. Mostanában nagyon el vagyok havazva, szóval nincs időm support-tal foglalkozni, majd ha lesz időm, akkor bejelentem hibára.

Mindenesetre 3900 bruttóért igazán nem panaszkodok.

Ja és DLink modemet (360R) adtak, szépen muzsikál. Eddigi egyetlen szívás akkor volt, mikor router-ből átdugtam a kanócot laptop-ba és akkor nem akart felcsatlakozni. Végül a hálókártya disable/enable segített.

Igen EXTERNET! lesznek ping problémák bőven! de megy

#486 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 10:18

Akkor ezek pont a köztes rossz időszakban rendelted meg, mert júlistól megint él a teszt projectes 12mbps november végéig.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...0&#entry4210132

#487 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 15:27

Sziasztok!

Most hívtam ügyfélszolgálatot, mert netet szeretnék köttetni új lakásba...
Csakhogy, habár tulajdonosváltás történt, a telóvonal nem lemondva lett, hanem átiratva, és mivel a vonalon volt adsl szolgáltatás, így nem tartozom bele az akciós körökbe...
Szerintetek ez igazságos? Semmi közöm az előző tulaj adsl szolgáltatásához, akkor mimért csak váltással tudok netet beköttetni? Sima vonal van csak a lakásban, szűrőt is leszerelték... :confused:
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#488 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 16:23

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 16:27

Sziasztok!

Most hívtam ügyfélszolgálatot, mert netet szeretnék köttetni új lakásba...
Csakhogy, habár tulajdonosváltás történt, a telóvonal nem lemondva lett, hanem átiratva, és mivel a vonalon volt adsl szolgáltatás, így nem tartozom bele az akciós körökbe...
Szerintetek ez igazságos? Semmi közöm az előző tulaj adsl szolgáltatásához, akkor mimért csak váltással tudok netet beköttetni? Sima vonal van csak a lakásban, szűrőt is leszerelték... :confused:

Nem igazságos, de jobb megoldást nem igazán lehet annál kitalálni hogy fizikailag a vonalhoz kötöd a nagyker akciós kedvezményt. Mivel ha tulajdonoshoz kötnéd akkor mindenki kijátszaná, hisz egyik évben anyuci nevére rendelnék meg a netet, másik évben apuciéra aztán ez menne rotációban és így minden évben mint "új" előzfizetők jogot formálhatnának az egyszeri nagyker kedvezményre. Persze ezt is ki lehet játszani mert ha új vonalat rendel az illető és arra kér új ADSL-t akkor arra járni fog a kedvezményt a másik előfizetést meg a vonallal együtt lemondja, persze ez a hívószám állandó cserélődését is magával fogja hozni.

Persze a vonalhoz kötött megoldásnak is vannak negatív hátulutői, mint pl. a te példád. De tökéletes megoldás nincs.

#489 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 16:52

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 17:23

Nem igazságos, de jobb megoldást nem igazán lehet annál kitalálni hogy fizikailag a vonalhoz kötöd a nagyker akciós kedvezményt. Mivel ha tulajdonoshoz kötnéd akkor mindenki kijátszaná, hisz egyik évben anyuci nevére rendelnék meg a netet, másik évben apuciéra aztán ez menne rotációban és így minden évben mint "új" előzfizetők jogot formálhatnának az egyszeri nagyker kedvezményre. Persze ezt is ki lehet játszani mert ha új vonalat rendel az illető és arra kér új ADSL-t akkor arra járni fog a kedvezményt a másik előfizetést meg a vonallal együtt lemondja, persze ez a hívószám állandó cserélődését is magával fogja hozni.

Persze a vonalhoz kötött megoldásnak is vannak negatív hátulutői, mint pl. a te példád. De tökéletes megoldás nincs.

Szerintem megyek holnap Tö-köm-höz asztalt verni... Új tulajdonos, új előfizető vagyok, ne kössenek hozzám régi tulaj miatt semmit sem...

szerk.:
Új fejlemények...
Beszéltem volt tulajjal. Nos ő az inviteles netét nem mondta még le hűségnyilatkozat miatt, tehát elvileg az még az én telószámomat terheli kb 1 hónapig, amihez voltaképpen semmi köze nem lenne... Új lakásába nem vitte át, viszont oda már beköttette t-onlány-t... Kis fehér dobozt és modemet ugye elvitte, mert nem kértem a netét, csak a telóvonalat...most akkor a levegőben lóg egy inviteles szerződés... Kíváncsi leszek holnap T-Pont-nál mit fog szólni ügyfélszolgálatos ehhez a story-hoz, fűszerezve azzal, hogy hipergyorsan akarok netet, és ragaszkodom ahhoz, hogy új előfizető vagyok, így érvényesíteni akarom externetnél az akció adta lehetőségeket...

Szerkesztette: NeCrO 2006. 07. 25. 17:08 -kor

Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#490 Felhasználó inaktív   gabest 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 19:34

Mintha mostanában nem érkeznének meg a mail.externet.hu-n küldött levelek bizonyosos helyekre, pl ...@chello.hu és egyéb jelentéktelen helyek.

#491 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 13:02

Idézet: gabest - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 20:34

Mintha mostanában nem érkeznének meg a mail.externet.hu-n küldött levelek bizonyosos helyekre, pl ...@chello.hu és egyéb jelentéktelen helyek.

Nem használl az illető( akinek küldöd a levelet) Peerguardian programot?
Mert a gyagyalágyult program blokkolja az externetes IP tartományt. Azt írja minden IP-re ami externetes, hogy BSA Hungary. :)

Emiatt nem is használom a progit. Ki tudja hány teljesen ártalmatlan IP-t blokkol, és jelenti be nagy büszkén hogy leblokkoltam ezt-azt.

#492 Felhasználó inaktív   gabest 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 13:18

Közben rájöttem hogy megint valami spam listán lehet az externet:

213.46.255.2 does not like recipient.
Remote host said: 551 Mail from your IP address is currently blocked based on RBL listing
Giving up on 213.46.255.2.

#493 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 15:06

Megoldásra jutottam...

Telóvonal lemondva, új vonal megrendelve... így nem kell várnom míg lejár a másik szerződés, és új előfizetőnek minősülök...

#494 Felhasználó inaktív   Qbr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 28. 10:49

Sziasztok, jött valami ÁSZF-változásról értesítés az Externettől. Átolvastam, de nem igazán látok benne semmi érdekeset. Van valami komolyabb változás?
üdv

#495 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 20:12

Sziasztok!

Én is szeretném bővíteni az Externetesek táborát.
Én a HWSW-s ADSL-t nézegetem belőle az 512/96 szereld magad 4990 ért T-Com területen.
Mennyi cicoma van a beszereléssel.
Meg egyáltalán mindenütt elérhető ahol van T-Com os ADSL?
ÉS mi a véleményetek a csomagról?

#496 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 08:26

Idézet: Qbr - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 10:49

Sziasztok, jött valami ÁSZF-változásról értesítés az Externettől. Átolvastam, de nem igazán látok benne semmi érdekeset. Van valami komolyabb változás?
üdv

A No. 1 lényegesség benne, hogy megszűntették az automatikusan megújuló hűséget. (Úgy látszik tanultak az InterWare esetéből.)
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#497 Felhasználó inaktív   Qbr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 31. 23:12

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 8:26

A No. 1 lényegesség benne, hogy megszűntették az automatikusan megújuló hűséget. (Úgy látszik tanultak az InterWare esetéből.)

húha, ezek szerint volt automatikusan megújuló hűség!? jó, hogy megtudom, így utólag. még szerencse, hogy megszüntették...

#498 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 20:46

Munkatársam azt mondta, hogy kapott tőlük levelet, hogy egy aug. elsejével életbe lépő törvény miatt jelenteni fogják a DC-s és a torrentes nethasználatot a BSA-nak, vagy annak a másiknak. (A neve nem jut eszembe.) Erről ti hallottatok? Én nem náluk vagyok, de azért érdekelne!

#499 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 21:15

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 21:46

Munkatársam azt mondta, hogy kapott tőlük levelet, hogy egy aug. elsejével életbe lépő törvény miatt jelenteni fogják a DC-s és a torrentes nethasználatot a BSA-nak, vagy annak a másiknak. (A neve nem jut eszembe.) Erről ti hallottatok? Én nem náluk vagyok, de azért érdekelne!

Ez kamu. Lehet, hogy valaki szórakozott.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#500 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 22:23

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 21:46

ez kamu..én is Externetes vagyok és semmit nem kaptam + ilyen törvény nem létezik szerintem + ha létezne akkor az összes szolgáltató ezt cselekedné, azaz ezzel lenne most tele a hazai net (olyan van, hogy kiadják az adatokat kérésre, de nem önként és dalolva minden egyes hónapban)

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.