HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 05. 20:26

Átlagosan mennyi idő tellik el a megrendeléstől a bekötésig?

5 Napja rendeletem meg.

#502 Felhasználó inaktív   integra 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:21

Üdv!

Externet ADSL előfizetőktől kérdezném, hogy milyen időközönként ad új ip címet a szolgáltató?

#503 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 17:27

Idézet: integra - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:21

Üdv!

Externet ADSL előfizetőktől kérdezném, hogy milyen időközönként ad új ip címet a szolgáltató?

Szia!

Elvileg 24 óránként bont, de többnyire visszaadja a legutóbbi címet.

#504 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 12:19

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 19:26

Átlagosan mennyi idő tellik el a megrendeléstől a bekötésig?

5 Napja rendeletem meg.

Barátom pénteken rendelte meg, hétfőn telefonált a t-com, hogy rajta van az adsl vonal, kedden meg hozták a modemet és kész. Ez 3 nap.

#505 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 13:31

Sziasztok!

Volt egy telóvonalam, melyet tulajdonosváltás miatt átirattam. Kiderült, hogy a vonalon októberig adsl van, így le kellett mondanom, és igényelnem egy újat, hogy tudjak rá externetes adsl-t köttetni. Az új vonalat bekötötték, persze akciós vezeték nélküli készüléket azóta is hozzák...
Megrendeltem externetnél szolgáltatást, erre jött vissza mail, hogy műszaki okok miatt nem lehet megvalósítani.
Telefonáltam tí-com-nak, adtak egy 80as számot, ahol persze senkit nem értem el... Most voltam bent személyesen reklamálni, erre azzal jönnek, hogy a készülék nem hozzájuk tartozik, ők nem tudnak semmit sem tenni, reklamáljak telón. Internettel kapcsolatosan megerősítették hogy nincs elég kapacitás a kiépítéshez, ha gondolom, írásban közöljem, hogy ezért kértem a vonalat, és mondjam le...
Szerintetek most mit tanácsos tenni? Én már a plafont kaparom... :reklamacio:
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#506 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 15:39

Említettem régebben, hogy hamarosan lejár az 1 évem az externetnél.

Gondoltam e-mailben megérdeklődöm, hogyan tovább, marad e a mostani havi díjam, stb.

Eddig prepaid csomagban havi 10500-ért kaptam a 2MB-es netet(előtte a T-nek ugyanezért 12900-at fizettem).

Jön a válaszlevél, hogy ha nem kérek díjcsökkentést, akkor automatikusan elkészítik a szerződést változatlan áron. Ha kérek, akkor 8300 bruttóért is megkaphatom ugyanezt a prepaid csomagot.
Rákérdeztem a többi csomag árára is: a 3Mb-es csomagot 10700-ért ajánlották.(bruttó árakat írok)

Végül úgy döntöttem, kibírom azt a havi 200 forintot, hogy 3Mb-es legyen. :)

Ez volt az egyik pozitív meglepetés.
Péntek délután elküldtem az aláírt, beszkennelt szerződésmódosítást(amit péntek délelőtt küldtek e-mailben).
Gondoltam hogy délután 4 után már biztos nem dolgoznak, erre 4 után jön a válasz, hogy megkapták, továbbítják az alapszolgáltató felé a kérést.
Ez volt a második pozitív meglepetés.

Gondoltam, péntek délután van, jövő héten már remélhetőleg 3Mb-em lesz. Erre éjfél előtt nézem, hát nem begyorsult? Azóta is dönget 3Mb-el. )
Ezek szerint péntek délután nem csak az Externet, de a T-com emberei is dolgoznak, és az externet ügyfeleit sem részesítik semmiféle hátrányos megkülönböztetésben, piszok gyorsan lezajlott az egész.

Uff, beszéltem

Szerkesztette: toyotakacsa01 2006. 08. 22. 15:40 -kor

#507 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 09:47

Ha a jelenlegi szolgáltatómnál nem lesz ilyen lehetőség, megyek én is az Externethez :) Most 1 MB-es 8900, akkor inkább 2 MB-es 8300-ért (ja csak az áfá-t nem láttam, így 9990, akkor már nem éri meg). A mail címeket meg legfeljebb buktam.

Tényleg, itt van 24 órás korlát? Megszakítják a vonalat?

Szerkesztette: nyikszi 2006. 08. 23. 10:34 -kor

#508 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 10:35

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 14:39

Említettem régebben, hogy hamarosan lejár az 1 évem az externetnél.

Gondoltam e-mailben megérdeklődöm, hogyan tovább, marad e a mostani havi díjam, stb.

Eddig prepaid csomagban havi 10500-ért kaptam a 2MB-es netet(előtte a T-nek ugyanezért 12900-at fizettem).

Jön a válaszlevél, hogy ha nem kérek díjcsökkentést, akkor automatikusan elkészítik a szerződést változatlan áron. Ha kérek, akkor 8300 bruttóért is megkaphatom ugyanezt a prepaid csomagot.
Rákérdeztem a többi csomag árára is: a 3Mb-es csomagot 10700-ért ajánlották.(bruttó árakat írok)

Végül úgy döntöttem, kibírom azt a havi 200 forintot, hogy 3Mb-es legyen. :)

Ez volt az egyik pozitív meglepetés.
Péntek délután elküldtem az aláírt, beszkennelt szerződésmódosítást(amit péntek délelőtt küldtek e-mailben).
Gondoltam hogy délután 4 után már biztos nem dolgoznak, erre 4 után jön a válasz, hogy megkapták, továbbítják az alapszolgáltató felé a kérést.
Ez volt a második pozitív meglepetés.

Gondoltam, péntek délután van, jövő héten már remélhetőleg 3Mb-em lesz. Erre éjfél előtt nézem, hát nem begyorsult? Azóta is dönget 3Mb-el. )
Ezek szerint péntek délután nem csak az Externet, de a T-com emberei is dolgoznak, és az externet ügyfeleit sem részesítik semmiféle hátrányos megkülönböztetésben, piszok gyorsan lezajlott az egész.

Uff, beszéltem

Prepaidben? A honlapon sokkal olcsóbbak az áraik, akkor azok mire vonatkoznak? Na megnézem írnak-e mailben.

Szerkesztette: nyikszi 2006. 08. 23. 10:47 -kor

#509 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 11:49

Idézet: nyikszi - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 11:35

Prepaidben? A honlapon sokkal olcsóbbak az áraik, akkor azok mire vonatkoznak? Na megnézem írnak-e mailben.

...sztem uj belepokre (mar ha a br6k -s 2mbites prepaid -esre erted)

#510 Felhasználó inaktív   Gkobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 12:50

Sziasztok!

Megpróbálok rövid lenni, bár elég sok kérdésem van:

Jelenleg az externetnél vagyok előfizető, 512 K-ért fizetek 6710-et.
Szeptember 21-én lejár a hűségnyilatkozatom.

Látom most megint van egy nagyszerű akció náluk.
Szerintetek mire lehet számítani az árakat tekintve? Mennyivel fog szerintetek kevesebb kerülni?
Szerintetek lesz még szept 15-és 21 között más akció is, mert ügyfélszolg. azt mondták hogy az aktuális árfolyamból kalkulálnak.
S mi van ha magasabb díjcsomagot szeretnék (1 M)? Kell plusz fizetnem?

#511 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 23:06

Lehet hogy valamit elszámoltam.
Azt írtam hogy 10700-ért fogom kapni a 3MB-et. Igazából 8.575.+ÁFA árat ajánlottak, és én szépen beszoroztam 1.25-tel.

Roszzul tudtam, hogy ismét 25% az Áfa? Mert egyszer levitték 20-ra. Az externet a jelenlegi őszi akcióban is 20% ÁFÁ-val reklámoz.
"havi bruttó 3600 forintért lehet korlátlan szélessávú szolgáltatáshoz jutni."

Ha csak 20%, akkor 10290-ért lesz a 3Mb.

Idézet

Jelenleg az externetnél vagyok előfizető, 512 K-ért fizetek 6710-et.

Nekem 1 év után a 8392+ÁFA(25% volt) árat lecsökkentették volna 6.650+ÁFÁ-ra(ami most vagy 20 vagy 25%, most már nem tudom).
Neked gondolom hasonló mértékben csökken, persze csak ha felveszed velük a kapcsolatot, különben marad változatlan.

Idézet

A honlapon sokkal olcsóbbak az áraik, akkor azok mire vonatkoznak?

Az is oda van írva, hogy "Az akciós árakat csak azok számára tudjuk biztosítani, akiknek a telefonvonalán a megrendelést megelőző 3 hónapban nem volt ADSL szolgáltatatás" - erről már beszéltünk, tessék olvasni kicsit visszafelé is.

Idézet

Tényleg, itt van 24 órás korlát? Megszakítják a vonalat?

Kép
Nem néz ki túl szakadtnak.

Idézet

S mi van ha magasabb díjcsomagot szeretnék (1 M)? Kell plusz fizetnem?

Azt elfelejtetem írni,hogy csomagváltásor van sajnos egy egyszeri, 5000+ÁFA díj.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2006. 08. 23. 23:07 -kor

#512 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:12

Egyik ismerosom mondta, hogy neki is lejart aug kozepen az 1 eves szerzodese az externetnel, o meg gondolta majd valt valahova ahol olcsobb, mert jelenleg 8ezer ft-ot fizet az 512-es csomagert!! erre a ugyfelszolgalat mondja, hogy mivel nem szolt idoben, igy autoamtikusan egy evet ujra alairtak neki... ez szerintem oriasi kocsogseg! sajnos tenyleg benne van a szerzodeseben, de ilyet en meg mashol nem lattam. .. nalunk a datanetnel, ha nem szolsz, akkor marad minden ugyanugy, mint addig, ha meg alairod ujra az egy evet, akkor 2 havi dijat elengedunk....

#513 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:25

Idézet: Bal - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 11:12

Egyik ismerosom mondta, hogy neki is lejart aug kozepen az 1 eves szerzodese az externetnel, o meg gondolta majd valt valahova ahol olcsobb, mert jelenleg 8ezer ft-ot fizet az 512-es csomagert!! erre a ugyfelszolgalat mondja, hogy mivel nem szolt idoben, igy autoamtikusan egy evet ujra alairtak neki... ez szerintem oriasi kocsogseg! sajnos tenyleg benne van a szerzodeseben, de ilyet en meg mashol nem lattam. .. nalunk a datanetnel, ha nem szolsz, akkor marad minden ugyanugy, mint addig, ha meg alairod ujra az egy evet, akkor 2 havi dijat elengedunk....

Éppen a Panteles topikban vetődött most fel ez az automatikusan megújulós hűségnyilatkozat. Egyre több helyen találni ilyet és ezt külföldön már régóta bevezették, onnan vették át a mi szolgáltatóink is.  :( Az Interware-nél is volt ilyen.

#514 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:41

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 11:25

Éppen a Panteles topikban vetődött most fel ez az automatikusan megújulós hűségnyilatkozat. Egyre több helyen találni ilyet és ezt külföldön már régóta bevezették, onnan vették át a mi szolgáltatóink is.  :( Az Interware-nél is volt ilyen.

A sima hűségnyilatkozat is köcsög dolog, de ez meg abszolút az.
A nagy magyar lenyúlás. :down:
"Mellesleg" szerintem jogellenes is egy ilyen szerződés.
Wherever you go, go with all your heart.

#515 Felhasználó inaktív   szilaard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:49

Sziasztok!

Van egy kis problémám, nem tudom a megoldást rá.
Tehát van egy externetes előfizetésem, a bejövő telefonvonal kétfelé van osztva, az egyik jön a telefon+adsl-hez, itt van a szűrő, a másik megy egy telefonhoz. Ebben az esetben ha sebességet mérek, 210 lesz az érték, viszont ha a másik telefonból kihúzom a vezetéket, akkor 508-at mér. Mit lehet ezzel tenni? Oda is kell egy szűrő? Vagy valami más?

Kösz: Szilárd

#516 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 10:53

Idézet: szilaard - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 11:49

Sziasztok!

Van egy kis problémám, nem tudom a megoldást rá.
Tehát van egy externetes előfizetésem, a bejövő telefonvonal kétfelé van osztva, az egyik jön a telefon+adsl-hez, itt van a szűrő, a másik megy egy telefonhoz. Ebben az esetben ha sebességet mérek, 210 lesz az érték, viszont ha a másik telefonból kihúzom a vezetéket, akkor 508-at mér. Mit lehet ezzel tenni? Oda is kell egy szűrő? Vagy valami más?

Kösz: Szilárd

Ez azért van, mert a másikhoz is kell egy szűrő. Ugyanis azt minden elé kell tenni mindig!!!! Bemész a T-Pontba és pár száz forint, azt hiszem 200 vagy 300.

#517 Felhasználó inaktív   szilaard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 11:05

kösz. kipróbálom.

#518 Felhasználó inaktív   szilaard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 11:24

megkérdeztem, tpontban 800 ft. nem semmi. nincs ebből vhol olcsóbb?

#519 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 11:35

Idézet: szilaard - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 12:24

megkérdeztem, tpontban 800 ft. nem semmi. nincs ebből vhol olcsóbb?

Ez aztán jól felment... pár hónapja 300 forint volt most kérdeztem az egyik ismerősömtől. Sajnos nem valószínű, hogy a T-Ponton kívül árulnak máshol...

Szerkesztette: petne 2006. 08. 24. 11:36 -kor

#520 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 15:08

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 10:49

...sztem uj belepokre (mar ha a br6k -s 2mbites prepaid -esre erted)

Igen, új belépőkre vonatkozik, megjött a válaszuk. Mind1, még van egy kis időm, de asszem most nem fogom elkapkodni. Majd átmegy a hűségem nem hűségesre, majd 1x csak váltok.

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.