Idézet: bj22 - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 16:21
Kis furfangosak ám, mert ez a változatlan feltétel sajnos nem igaz. Nekem mostanság fog lejárni náluk a előfizum, küldtek is egy mailt, hogy a szép új online rendszerben pár klattyintással hosszabíthatok ha kedvem tarja, vagy ha nem, úgy átmegy határozatlan idejű szerződésbe a dolog, viszont akkor +1200Ft-al többet kell majd fizetnem..

Mivel alapjában véve elégedett vagyok a szolgáltatásukkal, ellátogattam a már említett online ügyfélszolgálatra, hogy ott majd jól hosszabítok kényelmesen, ügyesen és gyorsan, és akkor marad a jelenlegi ár, vagy tán még egy kis kedvezményt is kapok. Nos az online rendszer még véletlenül sem teszi könnyebbé -ebből a szempontból- a felhasználó életét

A jelenlegi 2 MB-os netem szerződéshosszabbításra két ajánlatot ad csupán, Prepaid és normál 3Mb-os netre "hosszabíthatok", persze drágábban és egyszeri +5000Ft-s csomag váltási díj mellett

Telefonáltam is, de sok sikerrel nem jártam, kb 6x elismételtem, hogy mit szeretnék (ugyanez a csomag, ugyanennyiért vagy olcsóbban

, újabb 1éves aláfirkantással ), de végül azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy írjak mailt és majd dobnak egy ajánlatot.. Most itt tartok, reméletőleg hamarosan happy endel végződik a story

Nemtudom.Én ezt a mailt kaptam tőlük, ha átmegy határozatlan idejűbe akkor emelnek 6 Ft-ot.(7494ről 7500-ra.) Emeljenek.Majd írok nekik mélt, mert nem tiszta, hogy mi az előnye az ujabb szerződésnek a határozatlan idejűvel szemben.Jártam én is az online üfszolgon, ha lekattintod a hosszabítok gombot akkor rögtön hosszabít, vagy jön még elő választási lehetőség?
"Tisztelt Előfizetőnk!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy határozott idejű ADSL előfizetői szerződése hamarosan, 2006. november 30. dátummal lejár. Bízunk benne, hogy szolgáltatásunkkal elégedett, és szeretnénk, ha továbbra is előfizetőink között tisztelhetnénk.
Tekintettel arra, hogy szerződésünk megkötésekor Ön új belépőnek számított az ADSL piacra, igyekeztünk minden olyan egyszeri, illetve havidíj kedvezményt - melyet ADSL nagykereskedelmi partnerünk biztosít az Internetszolgáltatók számára - az Ön részére a lehetséges legnagyobb mértékben átadni.
Mivel nagykereskedelmi partnerünk a korábban létrejött ADSL szerződésekre semmilyen további kedvezményt nem biztosít az Internetszolgáltatók - ezáltal az előfizetők - részére, minden szándékunk ellenére kénytelenek vagyunk az ebből eredő költségnövekedést árainkban érvényesíteni a határozott idejű szerződés lejáratát követően.
Amennyiben nem kerül sor Társaságunk és Ön között újrakötésre a lentebb hivatkozott lehetőségek valamelyike alapján, az ADSL előfizetői szerződés határozatlan időtartamúvá válik, és a havi előfizetési díj bruttó 7500 forint összegre emelkedik.
Szeretnénk felhívni figyelmét arra is, hogy a jelenleg a piacon kedvezőbb díjakkal reklámozott ADSL ajánlatok csak új belépőkre érvényesek, csak azok vehetik igénybe, akiknél az utolsó 3 hónapban nem üzemelt ADSL szolgáltatás.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság 2006 nyarától előírja az ún. Retail Minus ADSL nagykereskedelmi árképzést, mely várhatóan 2007. első félévétől kötelezni fogja a nagykereskedelmi ADSL szolgáltatókat a korábban létrejött ADSL szerződések nagykereskedelmi árának csökkentésére is. Amint az ebből adódó nagykereskedelmi árcsökkenés lehetővé teszi, az Externet is csökkenteni tudja az Ön által fizetett díjat.
Kérjük, hogy jelentkezzen be Online Ügyfélszolgálatunkra, és tekintse meg ajánlatainkat az új szerződési periódusra vonatkozóan, amelyet néhány kattintással elfogadhat, bonyolult szerződési procedúra nélkül.
Amennyiben még nem rendelkezik hozzáféréssel az Online Ügyfélszolgálatunkhoz, a bejelentkezés mellett lévő REGISZTRÁCIÓ gombra kattintva hozhat létre egyet.
Online Ügyfélszolgálatunk az alábbi címen érhető el:
https://www.externet.hu
Bízunk benne, hogy ajánlatunk elnyeri tetszését és a jövőben is előfizetőink között tisztelhetjük.
Üdvözlettel,
Externet Kft."