HWSW Informatikai Kerekasztal: Tiger.hu - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (37 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tiger.hu 100 mbit, Magyarországon Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 15:28

Idézet: AZO - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 16:22

Mar nem tudom, hogy hol olvastam, de nyugodj meg, hogy japanban minden haztartasban ott a konyhaban az uvegszal vege, es a legputtobb adsl is 5mbit.. ergo 100mbit lehetseges, csak amig ezt is megveszik nincs ertelme jobbat adni, hiszen a propagandanak koszonhetoen abban a hitben elsz, hogy ez is "szeles" (ami persze relativ igaz)  :hemuveg:

nyugatot irt a kollega elobb, nem a vilag tulso felet ^^ :D :D

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#42 Felhasználó inaktív   Caray 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 15:35

Sziasztok!

Röviden ehhez a cikkhez szeretnék hozzászólni: féligazság van benne.

Lehetséges ilyen dolgot csinálni az alábbi módon. Bemész megfelelő ISP-khez - nevet nem írok, mert reklám - és adnak neked akár belföldi, akár nemzetközi sávszélességet is vicces összegekért. Irányárként a 10.000 Ft+ÁFA/10 Mbit/hó/belföldi sávszélesség a másik 45.000 Ft+ÁFA/1 Mbit/hó/külföldi sávszélességet tekintsétek. Tehát maga a sávszélesség olcsó és még az is megoldható, hogy a BIX ház tetejére saját antennádat kihelyezheted és oda lövöd a netet, ahová akarod. Természetesen egyszerű halandóknak ezt nem engedik meg, de ha pl: szerverhostingolsz, akkor megcsinálhatod. Antennaelhelyezés meg 50eFt+ÁFA/hó/db. Tehát a dolog működik. Csak 100 Mbit belföldöt, 4 Mbit külföldöt számolva ~330.000 Ft+ÁFA/hó. Tehát így is elég drága, és ahhoz, hogy nekik megérje 15.000 Ft-os havidíjjal, 2-3 alkalmazottal havi 80e Ft-os fizetést számolva legalább 50 előfizető kell. Akinek meg van tapasztalata az Ethernet hálózatokban az tudja, hogy 50 gépnél már igencsak zuhan az a 100 Mbit, főleg, ha egyszerre használják, ráadásul a szegmensek korlátozva is vannak távolságban :D

Bajok: úgy rossz a weboldal, ahogy van, nézzétek csak meg a html kódot, mintha word-ben eszkábálták volna. Nincs cég mögötte, nincs info, nincs bejegyezve, egyszóval komolytalan. Ráadásul 100 Mbit esetében az Ethernet miatt - CSMA/DA - gyakorlatilag 60-70 Mbit lesz a hasznos sávszélesség. A másik dolog pedig, hogy minek 100 Mbit otthonra, ha másnak alig-alig van ilyen hálózata? Ergo: wbehez sok, e-mailhez sok, p2p-hez túl sok, mert a másik oldal lassú.
Na meg ez a nyitvatartás.... Miért ír időpontot, ha a lap alján az szerepel, hogy "ügyfélfogadás előzetes jelentkezés alapján" Fogyasztóvédelem örömmel harap az ilyesmire :)

Ha valaki 100 Mbit-es netet akar, akkor azt csak nagyon-nagyon kevés helyen kapja meg. Ilyenkor általában optikai hálózat van és azon nyújtanak olcsón 100 Mbit-es netet. Ilyen például: Pipenet  optikai internet szolgáltatása, de ott is csak hálózat belül van 100 Mbit  :rolleyes:

Következtetés: ekkora felültetést, mint ez az oldal, már régen hallottam  :D

#43 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 16:22

" A szolgáltató weboldala szerint ethernet (UTP) kábelen érkezik a net. "
........
" utcák -- házainak padlásait kábelezik be -- légvezetékkel hidalva át az utcákat -- és onnan vezetik le a ház lakóihoz az internetet. "
........
" (a Tiger Hungary Stúdió a Victor Hugo u. 25-27-ben, míg a hazai internet-központ, s több szolgáltató székhelye is az utca túloldalán, a 18-22-ben található). "

na, akkor gondolkodjunk.... :)

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#44 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 17:18

300..... 30 ezeres Megabit... Így magyarázta ki Árpi, hogy aaaa 13.kerületi tanáccssss megkapta a zengedélyt, hogy aaa 300...30-as megbithez megkapta az engedély..... ftp letöltésére jó?
- Nem, igen, arra nem jó, deviszont így magyarázta ki Árpi, hogy a megbitből veszi ki a zadatokat...  :sandor:

Amúgy: :nevet2:  :tv:  :nevet2:

Szerkesztette: Lenny 2004. 11. 15. 17:20 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#45 Felhasználó inaktív   SzlBeni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 20:46

Én ennyit mondanék erre:
LOL

:offtopic:

#46 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 20:48

Idézet: AZO - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 15:22

japanban minden haztartasban ott a konyhaban az uvegszal vege, es a legputtobb adsl is 5mbit.. ergo 100mbit

Meg sárgák az emberek, napi 20 órát melóznak, minimális méretű saját lakás, pálcával zabálják a nem létező újházi tyúkhúslevest.
Make love not Wor.

#47 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 15. 22:10

Idézet: AZO - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 15:22

Mar nem tudom, hogy hol olvastam, de nyugodj meg, hogy japanban minden haztartasban ott a konyhaban az uvegszal vege, es a legputtobb adsl is 5mbit..

Ott DSL van, az picit jobb. Alapból 10Mbit szokot lenni (oda és vissza), de pl. 2003 nyári hír volt, hogy a legnagyonbb tókiói szolgáltató ingyen felemelte 26/26Mbitre a sávszéllességet. De ugyi ott egy háztömbben annyian laknak, mint kisebb magyar város. Ezért meg is éri nekik :)

Nem teljesen mellékesen, ha vita volt arról, hogy miként teljesitík a T. Szolgáltatók a most duplázott/triplázott Adsl/kábeles sávszélleséget, akkor abból kiindulva tényleg komolytalan a 100Mbit, még "józan paraszti ésszel" is :)

Amúgy cégem központjában van 100Mbit, de ha jól sejtem nem is 15e havonta ...
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#48 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 15. 22:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 20:48

Meg sárgák az emberek, napi 20 órát melóznak, minimális méretű saját lakás, pálcával zabálják a nem létező újházi tyúkhúslevest.

Hát igen, buta japánok. Nem bírnék élni olyan országban ahol a felnőt lakosság 40%-ának felsőfokú végzetsége van ... Brrr. Ellenben Jahno, próbáltál már enni Ramen levest pálcika nélkül??? Mer' elég nehéz ... ;)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#49 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:14

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 22:12

Brrr. Ellenben Jahno, próbáltál már enni Ramen levest pálcika nélkül??? Mer' elég nehéz ... ;)

Tele van vele a szekrény, itt van egy csomag eredeti tea is, meg valami japán keksz, 10 dekával évekeig tudtam riogatni az erretérő idegeneket, olyan rossz volt. De zenélő fogkefém rulz, 10 évet kibírt.

Inquisitor: lehet venni 100 megát 15 rugóért, de nem mindegy hol, és mennyira házhoz. Elvégre nekem is van BIXen cuccom, de nem mernék 50 négyzetmétert kibérelni sem irodának, sem lakásnak :-)
Make love not Wor.

#50 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:50

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 23:10

Ott DSL van, az picit jobb. Alapból 10Mbit szokot lenni (oda és vissza), de pl. 2003 nyári hír volt, hogy a legnagyonbb tókiói szolgáltató ingyen felemelte 26/26Mbitre a sávszéllességet.

A DSL sajnos nem jobb az üvegszálnál, azt nehéz lenne ilyen "lecsengő" technológiával überelni. A DSL sebessége kisebb ami ráadásul a távolság függvényében meredeken csökken, ilyen probléma üvegszálon nincs. Mellesleg akármilyen fejlett technológiát használnak japánban az ADSL még náluk is asszimetrikus marad, ez is 1xűen a technológia korlátossága. Az a 26Mbps nem szinkron 1Mbps az uploadja már ha elég közel vagy a központhoz. Mellegles idén év eleje óta már 50Mbps-es downloadra és 3mbps uploadra nyergeltek, mert ADSL2+ helyett ott már az ExtremeDSLMax a menő. :) Az üvegszálas kapcsolódású FTTH(fiber to the home) netkapcsolatok sebessége pedig 100mbps és 1gbps.

#51 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 00:02

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 13:08

Amit sikerült megtudni erről a szolgáltatásról, azt itt összegfoglaltam: https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=27410
Érdemes elolvasni, mielőtt valaki szerződést kötne. Egyébként csak úgy kiváncsiságból kérdem, ha valaki tudja: melyik cég van a háttérben?

Céghirekben nézted? Esetleg utánanézek.
"Légy szerény mint én..."

#52 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 00:09

Idézet: Caray - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 14:35

....Ráadásul 100 Mbit esetében az Ethernet miatt - CSMA/DA - gyakorlatilag 60-70 Mbit lesz a hasznos sávszélesség...

ez nem veletlen csma/cd akart lenni? szerintem, full duplex kapcsolatnal nincs utkozes. normalis switch-ekkel szinte 100megat elerhetsz (99et biztos).

#53 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 01:24

Idézet: tasp - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 16:28

nyugatot irt a kollega elobb, nem a vilag tulso felet ^^ :D :D

tasp

Nos, ez nem igaz. A svéd városokban jobb a helyzet Japánnál is.

bredbandsbolaget.se -> 10mbit : 320 SEK      = ~8670 HUF
                                100mbit: 320+275 SEK = ~16160 HUF

És nem, ez nem egy kis ISP. Gyakorlatilag nincsenek forgalomkorlátok se.

Volt náluk még egy ISP hasonló csomagokkal és árakkal, Bostream névvel. Na most ezt felvásárolta a bbb.se Augusztusban. Ekkor együttesen 275.000 előfizetőjük volt. És egyre nőnek, terjeszkednek. BBB jelen volt Norvégiában és Dániában is, ezzel nem tudom mi a helyzet manapság.
http://www.scandinavianow.com/ alján van egy rövid cikk ha valakit jobban érdekel.

Szóval tessék kinyitni a szemeket, bizony van ahol ezt megoldották. És mivel van pár külföldi barátom aki ezt használja, elárulhatom, hogy nem is működik rosszul.. :)

#54 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 01:26

Idézet: Red - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 1:09

ez nem veletlen csma/cd akart lenni? szerintem, full duplex kapcsolatnal nincs utkozes. normalis switch-ekkel szinte 100megat elerhetsz (99et biztos).

Elérhetsz 100mbitet, nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is.

#55 Felhasználó inaktív   balight_knight 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 01:40

JAja, BBB rulez. DC++-on látsz egy T3-as BBB-st, már dölhetsz is hátra, és élvezheted a sávszélességedet teljesen kihasználó letöltést...  mázlista svédek :p
Shuttle SN85G4 Barebone, AMD64 3000+,512 Mb Corsair C2-XL, Sapphire ATI Radeon 9800 Pro 128mb

#56 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 02:21

Idézet: ZXer - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 19:47

btw. a DVD-re 6,5 percből kiszámolva csontra kijön a 100MBps, ami szép és jó, csak éppen a 100MBps meglehetősen elméleti sebesség, egy file letöltése soha nem fog ennyivel menni. (TCP/IP vezérlőadatok, Ethernet szinkronjelek... stb.)

nekem 100Mbitem van (BME) es nem elmeleti, gyakorlatilag mostanaban ez mar magyarorszagon egy jo szerverrol siman hozhato. Szoval nem lemeleti, naponta 1-2x-toltok ennyivel. Kulfoldrol viszont ketseges (2-3 Megabájt/mp).

#57 Felhasználó inaktív   Caray 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:11

Idézet: Red - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 1:09

Ja, de az utolsó 2 betüt soha sem tudom megjegyezni, szakmai ártalom  :cool: . Ahhoz hogy 100 Mbit-t eléggé megközelítsd, ahhoz tényleg nagyon jó cuccok kellenek, nagyon stabilnak kell lenni a hálónak. Amúgy egyszer kíváncsi lennék, hogy ki mutat nekem olyan Ethernetet, ami nagyobb távolságon (~60-70 méter legalább) stabilan tud nyújtani legalább 90 Mbit-t. Ekkora távolságnál már nagyon bejátszik a környezet....
Teszteltem már több switchet, kábelt, kártyát is, de még nem találtam olyan párosításokat, ahol 90 Mbit fölé tudtam volna menni stabilan.

#58 Felhasználó inaktív   Caray 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:14

Idézet: Leni - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 3:21

nekem 100Mbitem van (BME) es nem elmeleti, gyakorlatilag mostanaban ez mar magyarorszagon egy jo szerverrol siman hozhato. Szoval nem lemeleti, naponta 1-2x-toltok ennyivel. Kulfoldrol viszont ketseges (2-3 Megabájt/mp).

Én is BME-s vagyok, de nem koleszos. Tényleg egész jó eszközöket használnak bent, de ha nagy a tumultus a hálón, akkor akárhogy nézzük: a 10 Gb-es NIIF kapcsolat is szűk lehet - habár eddig még nem fordult elő  :D

Egy link: HBONE térkép, ha esetleg valakit érdekel, mennyire is terheltek a vonalak

#59 Felhasználó inaktív   o_jeno 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 20:41

Akkor beköthetik mondjuk Kanizsára ezt a cuccost is...

Nem tudom, ezt toluk kellene megkerdezni. Gondolom nem. Bocs, nem akartam megserteni senkit a fenti szolgaltato emlitesevel. Nekem szerencsem van mert olyan helyen vagyok alberlo, ami jo helyen van (legalabbis ebbol a szempontbol), igy volt mas alternativam. Remelem ez hosszu tavon is megmarad.

#60 Felhasználó inaktív   o_jeno 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 20:46

Amúgy ide tartozik a cucc: http://www.ripe.net/whois?form_type=simple...o_search=Search

kabelnet-gw.net23.hu-n keresztül menne, továb most hirtelen nem látom. Vissza felé is 100 mega? Mert nekem itt gigabit az van jól, ha o_jeno kirak valamit, vagy áttölt hozzám 100 megabit körül, akkor talán meglátjuk.

Visszafele meg nem igazan teszteltem (memondom oszinten annyira nem is erdekelt a dolog, de majd megnezem). Ize, hogy is kene nekem kirakni valamit? Nekem dinamikus ip-m van, de ha jol tudom van ilyen, hogy beregisztralok valahova, es akkor kapok valami ideiglenes domainnevet (asszem dyndns.hu), de akkor meg mindig ott a problema, hogy webszervert kene telepitenem, ahhoz meg nem nagyon ertek. De szivesen toltok a gigas vonalon levo gepedre, ha mondasz valami megoldast.

Téma megosztása:

• (37 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.