HWSW Informatikai Kerekasztal: Segítséget kérek, baj van a Terratec tvtuneremmel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Segítséget kérek, baj van a Terratec tvtuneremmel

#61 Felhasználó inaktív   sancza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 12:56

Hali !

Velem is tortent hasonlo jellegu problema a pctv pro kartyaval digizes kozben, miutan
lecsereltem az nvidia kartyamat egy radeon 9600-asra.  A problémat leírtam a
miro pctv topicban,
de senki nem tudott segiteni, aztan a het elejen tok veletlenul rajottem mi okozta a
problemat, na ezen hozzaszolasomat idezem be ide ======>

Pár hozzászólással ezelőt volt nekem egy nagy próblémám digizássel. vga kártya csere után.
Elmondom mégegyszer, ne kelljen visszakeresni:)

Szóval eredetileg nvidia kártyám volt, amit egy radeon 9600-sra cseréltem. Csere után
minden rendesen működött (ment a kártya, jatékok, tv-t tudtam nézni, stb.)
probléma csak és kizárolag akkor volt mikor fel akartam venni a tvből :
felvétel első 1-2 másodpercig ment, utánna a kép kimerevedett, az összes frame-t eldopta
es az fps szépen mínuszba ment. Később kiderült hogy a vision tv nező progi sem ment, nézni
sem tudtam vele a tvt.
Visszatettem az nvidia kártyát , akkor működött a felvétel.
Szóval kénytelen voltam emiatt egy XP-t teljesen újratelepíteni:(

Próblémámon senki nem tudott segíteni frown.gif

De én most megtáláltam a hiba okát smile2.gif
megosztom veletek, hátha valakinek véletlenul hasonló problémaja lesz.

Szóval sikerült ezt a hibajelenséget előhozni a frissen installált XP-n is.
Vannak tweak jellegű programok, amit en használok az a Xtec-dotec X-Setup 6.6
most jutottam el odáig hogy ezzel bállítsak pár dolgot (amit mindig is beállítottam
régen, tehát a régi XP-n is be volt állítva)
Amit most bekapcsoltam : System -> Memory -> Memory Settings -ben
a Use Large System Cache
ez alapból ki van kapcsolva, ezt szoktam bekapcsolni.
Most bekapcsoltam, és szépen előjött a fentebb leírt hibajelenség :
      nem tudtam felveni (de csak az nem működött).
Ezt kikapcsolva (visszaállítva) megjavult, újra tudtam felvenni.
Nemtom hogy ennek a beállításnak mi köze a atihoz
de ez okozta egyértelműen a problémát.
Valamiért az ATI drivere nem szeretheti ha ez be van kapcsolva,
míg az NVidia kártyával (driverével)  ez nem volt probléma.

<============ idezet vege

Sztem probald meg ezt a beallitasi lehetoseget vagy bekapcsolni(vagy kikapcsolni)
es ugy megprobalni a felvetelt, hatha segit.

Udv. Sancza

ui. megjegyzes a problemahoz : tobb kulonbozo felvevo program
kulonbozo kodekek teljesen ugyanazt a hibat produkaltak.

#62 Felhasználó inaktív   Iceclon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 16:04

sancza thx a hozzászólást :)

levadásztam a progit amit írtál, be is állítottam, de így se jó :(

és se a terratec se az abit nem válaszol a mailemre  :confused:

#63 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 03. 08:41

Udv!

A tuner mux az a7v880-nal. Mar csak azt nem tudom, mitol javult meg...
A Kisordog altal emlitett PCI delay transaction-t levettem 32-re, lehet, hogy ez oldotta meg a problemat, de az is lehet, hogy a hazcsere segitett (nem tapcsere, az a "regi"). Van meg egy lehetoseg: vettem egy videot (ketezer forintert :p), es most azon keresztul kapja a koaxot a tunerem. Ennek elvileg nem szabadna befolyasolni semmit (nem kompozit rca-n megy), de ki tudja...
Iceclon, ha van egy szabad videod, akkor esetleg kiprobalhatod a kovetkezot:
videoba koax -> video adott csatornara behangol -> video rca kimenetet rakotod tunerre (ha scart csati van a videon, akkor kell hozza egy 1-2 ezer forintos atalatkito) -> progit beallitod, hogy ne koaxrol, hanem rcarol (vagy svideo, ha olyanod van) vegyen fel. Nagyon minimalis az eselye, hogy megoldja a problemat, de ha van ra lehetoseged, akkor szerintem egy probat mindenkeppen meger. Hatranya, hogy ha a tuner kompozit bemenetet hasznalod, akkor a videon kell csatornat valtanod.

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#64 Felhasználó inaktív   Iceclon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 23:35

Hi all!

Nos, egy újabb kellemes hétvégi szerelésen vagyok túl, ahol egy kósza ötlettől vezérelve, átraktam bátyám gépébe a tv tunert, és veszteség nélkül, simán pöcre felvette amit akartam. Neki van az asus alaplapja amd procival.... az oprendszer teljesen megegyezik, ugyan azokat a codeceket, programokat használjuk (nem csoda, ő segít a szerelésbe, én meg rendszerezem a gépeket).

Azt hiszem, egyszerűen csak nem szereti a terratec valamelyik eszközt a gépbe, mondjuk a memóriát, vagy esetleg a processzor kavar be, vagy tudja a fene, marad az hogy keresek valami hasonlóan jó minőségű tv tuner kártyát...

tudtok ajánlani, vagy más fórumot ahol írnak ilyesmiről?

előre is thx

#65 Felhasználó inaktív   Iceclon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 00:56

jahh még valami... (előre szólok, egyáltalán nem ismerem az elnevezéseket, úgyhogy megpróbálom körülírni az adott csatlakozót/kábelt)

annak idején egy philips hi-fi videóhoz, euroscar csatlakozót (olyan széles fekete dugó) amibe bele lehet dugni, piros-fehér-sárga apa dugókat. A videó hátulján egyébként 2 ilyennek van hely. A számítógépből kijátszott hangot és képet (video karin van kimenet) ki tudtam játszani gond nélkül, azonba a video jelét egyáltalán nem veszem azon keresztűl. Se hangot nem hallok ha a fehér-piros dugót jack-átalakítóval a hangkártyára dugom, se képet nem látok ha a sárgát s-video-ra vagy compositra dugom.

Bátyám szerint ez a video csak venni tudja a jeleket... hát nem tudom, a cucc nem olyan ősrégi és annak idején mikor össze volt kötve a nagy tv-vel euroscaron keresztűl, ha elindítottunk egy kazettát a tv autómatikusan AV-re váltott és lehetett nézni :(

valami jó ötlete van valakinek?

Szerkesztette: Iceclon 2004. 12. 08. 00:57 -kor

#66 Felhasználó inaktív   jonat 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 14. 02:51

Hi!
Nemrég vettem egy Terratec 600 kártyát, és tényleg szép képe van. Viszont ha felvenni akarok, akkor az elején rögtön eldob kb. 30 framet, aztán meg a 8-10. perc környékén egyszerüen kifagy. Nem baj, ott van az iuvcr azzal nincs gond, de mintha az eredeti terreatec szoftverrel jobb kép lenne, meg ha analógról veszek fel,elcsúszik a hang. Többen írtátok, hogy a Philips driver jobb. Nekem tényleg szebb (még az eredtinél is), de max a Dscaler ismeri fel, az iuvcr, terratec szoftver nem, a dscaler meg nem igazán vesz fel jól. Na most akkor mit csináljak? Valaki mondhatna valami okosat.
Egyébként kipróbáltam a Windvr progit is, azzal semmi gond, kép elmegy, csak azzal meg az a gond, hogy az mpeg vágók nem igazán pontosak (vagy csak én keveset ismerek).

#67 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 12:22

Idézet: Iceclon - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 0:56

jahh még valami... (előre szólok, egyáltalán nem ismerem az elnevezéseket, úgyhogy megpróbálom körülírni az adott csatlakozót/kábelt)

annak idején egy philips hi-fi videóhoz, euroscar csatlakozót (olyan széles fekete dugó) amibe bele lehet dugni, piros-fehér-sárga apa dugókat. A videó hátulján egyébként 2 ilyennek van hely. A számítógépből kijátszott hangot és képet (video karin van kimenet) ki tudtam játszani gond nélkül, azonba a video jelét egyáltalán nem veszem azon keresztűl. Se hangot nem hallok ha a fehér-piros dugót jack-átalakítóval a hangkártyára dugom, se képet nem látok ha a sárgát s-video-ra vagy compositra dugom.

Bátyám szerint ez a video csak venni tudja a jeleket... hát nem tudom, a cucc nem olyan ősrégi és annak idején mikor össze volt kötve a nagy tv-vel euroscaron keresztűl, ha elindítottunk egy kazettát a tv autómatikusan AV-re váltott és lehetett nézni :(

valami jó ötlete van valakinek?

Udv!

Amirol beszelsz, az scart-rca atalakito. A sarga rca a kep, a piros a bal, a feher pedig a jobb hang, felteve, h jol emlexem. Nemelyiken van s-video csati is (ranezesre hasonlo a ps2-hoz). Ezek az okossagok altalaban csak egy iranyban mukodnek. Nekem is van otthon 1 darab, azon van 1 kapcsolo, amivel meg tudom neki mondani, hogy melyik iranyba alakitson at.
Masik lehetoseg, hogy a tunerednek a megfelelo bemenetere kell atvaltani a progiban. Tudom, hogy trivialis, de elofordulhat, hogy ez a hiba oka.

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#68 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 12:09

Valaki tudna abban segíteni, hogy cinergy 600-on hogyan tudok hangot varázsolni rtl klub alá saját softwarejével?
Köszönöm.
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#69 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 12:15

A Win hangerőszabályozójában nézdd meg a szabályozó csúszkák helyzetét, a Terratec TV-progijában pedig, hogy az ottani csúszka alatt a kis hangszóró embléma nincs-e benyomva (némítás) - nekem egyébként USB-s van, de a kezelő-program remélhetőleg hasonló.

#70 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 12:19

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 13:15

A Win hangerőszabályozójában nézdd meg a szabályozó csúszkák helyzetét, a Terratec TV-progijában pedig, hogy az ottani csúszka alatt a kis hangszóró embléma nincs-e benyomva (némítás) - nekem egyébként USB-s van, de a kezelő-program remélhetőleg hasonló.

Minden csatornán van hang, ez az elnémítást már rég megoldottam, de szinte csak rtl klubot nézek, és annak nincs hangja a gyári software pal és secam beállításai alatt sem, szóval erre kéne valami megoldás, csak zúg.
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#71 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 12:28

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 13:19

Minden csatornán van hang, ez az elnémítást már rég megoldottam, de szinte csak rtl klubot nézek, és annak nincs hangja a gyári software pal és secam beállításai alatt sem, szóval erre kéne valami megoldás, csak zúg.

Az RTL klub NICAM rendszerben sugározza a hangot. Ahhoz, hogy legyen hang a tuner-nek ismernie és kezelnie kell a NICAM hangrendszert

#72 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 13:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 13:28

Az RTL klub NICAM rendszerben sugározza a hangot. Ahhoz, hogy legyen hang a tuner-nek ismernie és kezelnie kell a NICAM hangrendszert

Erre is rájöttem, de senkinél nincs a gyári progival hang?

#73 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:37

Szopok én is rendesen.
Jóemberek tudnátok segíteni, hogy melyik programmal meg milyen beállításokkal érdemes felvenni, mert fly 2000 tv szépen gondol egyet és lefagy, saját terratec progija nem tud rtl klubról felvenni, nem tudok hangot találni hozzá.
Szóval minden segítségnek örülök, mert végre lett egy ilyen kártyám, de pctv kártyámat lehet visszateszem, ha semmi nem segít, mert így képtelenség rögzíteni, az meg mnet akár 6-7 órákat folyamatos felvétellel.
Köszönöm

#74 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:19

Fly 2000 tv-vel már tudok rtl klubról rendesen rögzíteni, csak mindig elkezd "pattogni" valami a hangjában.
Lehet visszateszem pctvt azzal nem volt ennyi gond.

#75 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 20:28

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 19:19

Fly 2000 tv-vel már tudok rtl klubról rendesen rögzíteni, csak mindig elkezd "pattogni" valami a hangjában.
Lehet visszateszem pctvt azzal nem volt ennyi gond.

Nekem is Terratec tv-tunerem van Fly2000tv progival és nagyon jók együtt  :up:
Sw vagy hw összeférhetetlenségre gondolok a Te esetedben. >Ebben< a topikban nézelődj, sok hasznos infót találsz!

#76 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 20:34

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 21:28

Nekem is Terratec tv-tunerem van Fly2000tv progival és nagyon jók együtt  :up:
Sw vagy hw összeférhetetlenségre gondolok a Te esetedben. >Ebben< a topikban nézelődj, sok hasznos infót találsz!

Köszi, vagy csak nem használod rtl klubot...

#77 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 22:51

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 21:34

Köszi, vagy csak nem használod rtl klubot...

Szívesen küldök neked Retek Klubról felvett mintát, csak mondd meg hová töltsem fel (kb. 15 MB, Xvid)!  :)

#78 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 07:19

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 23:51

Szívesen küldök neked Retek Klubról felvett mintát, csak mondd meg hová töltsem fel (kb. 15 MB, Xvid)!  :)

Jó, elhiszem, nálam sajnos mégsem jó, lehet tetves falusi kábelszolgáltató hibája, de pctv jól vesz fel már 2,5 éve.

#79 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 12:21

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 17:37

Szopok én is rendesen.
Jóemberek tudnátok segíteni, hogy melyik programmal meg milyen beállításokkal érdemes felvenni, mert fly 2000 tv szépen gondol egyet és lefagy, saját terratec progija nem tud rtl klubról felvenni, nem tudok hangot találni hozzá.
Szóval minden segítségnek örülök, mert végre lett egy ilyen kártyám, de pctv kártyámat lehet visszateszem, ha semmi nem segít, mert így képtelenség rögzíteni, az meg mnet akár 6-7 órákat folyamatos felvétellel.
Köszönöm

Szia,

esetleg ez?

http://supporten.terratec.net/modules.php?...q=getit&lid=441

Nekem Cinergy 400 van, és a WinDVR 2.0-val tudok digizni (bár ritkán van rá szükségem).
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

#80 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 15:23

Idézet: wep - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 13:21

Szia,

esetleg ez?

http://supporten.terratec.net/modules.php?...q=getit&lid=441

Nekem Cinergy 400 van, és a WinDVR 2.0-val tudok digizni (bár ritkán van rá szükségem).

Adok neki egy esélyt, de ehez kell a windvr 2.0 is?
Vagy elég ez amit adtál?

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó