HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#241 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 13:09

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 13:05

És mi a különbség az MJPEG 2000 és az MJPEG v3 között?  :think: Állítólag ez utóbbi kezeli a DC30 fájljait, csak nem tudom hogyan...  :confused: Ugyanis a Premiere úgy döntött, hogy nem akarja használni a Pinnacle kodeket.  :confused:

" Ugyanis a Premiere úgy döntött, hogy nem akarja használni a Pinnacle kodeket. "

Ez nálad mit jelent?  :think:

Szerk:

Azt tudni kell, hogy egy időben csak egy MJPEG codec lehet telepítve a rendszerre. Ha a meglévő Pinnacle mellé felteszel egy másikat pld. Morgan-t akkor az lesz a default még akkor is ha kikapcsolod.

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 02. 13:11 -kor

#242 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 02. 13:15

Azt jelenti, hogy behúzom a videót, azt látja a Premiere, de amint kicsit babrálni akarok vele, ntdll.dll hibával elszáll. :( És most garantáltan csak egy MJPEG kodek van fent, ha gondolod, bemásolom ide a registry tartalmat.
Apropó, mi az az interleave ezen a panelen? Meg az Integer vs. Float tömörítés?
http://www.morgan-mu...mages/v3big.gif

Itt a registry tartalma, ezek a kodekek vannak fent:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\drivers.desc]
"msaud32.acm"="Windows Media Audio"
"sl_anet.acm"="Sipro Lab Telecom Audio Codec"
"C:\\WINDOWS\\System32\\l3codeca.acm"="Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 Codec"
"wdmaud.drv"="Creative Audigy Audio Processor (WDM)"
"mpg4c32.dll"="Microsoft MPEG-4 Video Codec"
"vfwwdm32.dll"="WDM Video For Windows Capture Driver (Win32)"
"l3codecp.acm"="Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 Codec"
"iac25_32.ax"="Indeo® audio software"
"ir50_32.dll"="Indeo® video 5.10"
"mciavi32.dll"="mciavi32.dll"
"mcicda.dll"="mcicda.dll"
"mciseq.dll"="mciseq.dll"
"mciwave.dll"="mciwave.dll"
"mciqtz32.dll"="mciqtz32.dll"
"midimap.dll"="midimap.dll"
"imaadp32.acm"="imaadp32.acm"
"msadp32.acm"="msadp32.acm"
"msg711.acm"="msg711.acm"
"msgsm32.acm"="msgsm32.acm"
"tssoft32.acm"="tssoft32.acm"
"iccvid.dll"="iccvid.dll"
"ir32_32.dll"="ir32_32.dll"
"iyuv_32.dll"="iyuv_32.dll"
"msrle32.dll"="msrle32.dll"
"msvidc32.dll"="msvidc32.dll"
"msyuv.dll"="msyuv.dll"
"msacm32.drv"="msacm32.drv"
"msg723.acm"="msg723.acm"
"msh263.drv"="msh263.drv"
"msh261.drv"="msh261.drv"
"tsbyuv.dll"="tsbyuv.dll"
"ATIYUV12.DLL"="ATIYUV12.DLL"
"ir41_32.ax"="ir41_32.ax"
"vct3216.acm"="Voxware Compression Toolkit"
"xvidvfw.dll"="XviD MPEG-4 Video Codec"
"serwvdrv.dll"="Modem hangillesztőprogram"
"pclepim1.dll"="Pinnacle PIM1 32-bit AVI Codec"
"vdrcodec.dll"="Pinnacle Codec"
"mjpgcdc.dll"="miroVIDEO MJPG Codec"
"mmaviax.dll"="miro AVI cache 32"
"DivX.dll"="DivX 5.2.1 Codec"
"mcdvd_32.dll"="mcdvd_32.dll"

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 02. 13:18 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#243 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 13:24

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 13:15

Azt jelenti, hogy behúzom a videót, azt látja a Premiere, de amint kicsit babrálni akarok vele, ntdll.dll hibával elszáll. :(
Apropó, mi az az interleave ezen a panelen? Meg az Integer vs. Float tömörítés?
http://www.morgan-mu...mages/v3big.gif

Feltettél másik MJPEG codec-et a Pinnecle mellé? Mert ha igen akkor ez a gond. Ha másik MJPEG codec-et szeretnél feltenni akkor előtte el kell távolítani azt amit idáig használtál. Tehát a helyes működéshez az MJPEG codec csere: Pinnacle MJPEG uninstall majd Morgan vagy más MJPEG codec feltelepít. Vissza Pinnacle codecre: Morgan vagy más MJPEG uninstall majd Pinnacle telepít.

#244 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 02. 13:26

Hát ez az, a többi kodeket leszedtem, és csak a Pinnacle-é van fent. Apropó: hol tudom külön beszerezni a Pinnacle kodekét?  :confused:

#245 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 13:30

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 13:26

Hát ez az, a többi kodeket leszedtem, és csak a Pinnacle-é van fent. Apropó: hol tudom külön beszerezni a Pinnacle kodekét?  :confused:

A Mirosupport féle 1.5 drivert használod? Ha igen akkor lehet, hogy elszállt a Premiere-ben a MiroInstant plugin.  Javaslat : Teljes Pinnacle és az 1.5 komplett eltávolítása és ismételt telepítése.

"Apropó: hol tudom külön beszerezni a Pinnacle kodekét? "

Külön nincs codec. Ez benne van az 1.41a és az 1.42 driver csomagban. (telepítéskor adod meg, hogy tegye fel a hardware-es kezelésűt vagy ha olyan gépen szeretnéd használni amin nincs DC30 akkor a software-es verziót)

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 02. 13:33 -kor

#246 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 02. 13:40

A WDM 2.0-ásat használom, mert azzal nagyon jól tudok beszedni a DCXX felvevő progival. A srác ehhez szoftveres MJPEG kodeket ajánlott Premierehez, de mivel a Studio ugye használ már egy kodeket, így nem akarok még egy másikat telepíteni.

#247 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 13:48

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 13:40

A WDM 2.0-ásat használom, mert azzal nagyon jól tudok beszedni a DCXX felvevő progival. A srác ehhez szoftveres MJPEG kodeket ajánlott Premierehez, de mivel a Studio ugye használ már egy kodeket, így nem akarok még egy másikat telepíteni.

A WDM 2.0-hoz telepítetted a Miroinstant plugin-t?

"A srác ehhez szoftveres MJPEG kodeket ajánlott Premierehez"

Kipróbáltam a WDM 2.0 drivert XP alatt és nem kell semmilyen software codec a Premiere-hez. Csak telepíteni kell a MiroInstant 2.0 Beta verziót és a Premiere tökéletesen kezeli. Igaz csak a forrás monitorból (bal) lehet kijátszani az anyagot (time line-ról és a jobb /szerkesztési/ monitorból nem) viszont semmi gond nincs vele.

Egyébként nem igazán ragadott magával. WinMe alatt az 1.41a ill. 1.42 sokkal több lehetőséget ad.

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 02. 14:48 -kor

#248 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 15:13

Na most a torkára néztem. :)
Amikor renderelni akar (mindegy hogy fájlba vagy timeline) akkor száll el a Premiere. Azért vagyok gondban, mert Win2k alatt a Gspot simán lerendereli a cuccot az AX fájlon keresztül, addig XP alatt DirectShow error hibával kiakad.  :confused:
Valószínűleg ez okozza a Premiere halálát is...  :think:

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 02. 15:13 -kor

#249 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 15:17

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 15:13

Na most a torkára néztem. :)
Amikor renderelni akar (mindegy hogy fájlba vagy timeline) akkor száll el a Premiere. Azért vagyok gondban, mert Win2k alatt a Gspot simán lerendereli a cuccot az AX fájlon keresztül, addig XP alatt DirectShow error hibával kiakad.  :confused:
Valószínűleg ez okozza a Premiere halálát is...  :think:

De ha kipucolod az egészet azaz a teljes WDM 2.0 és a MiroInstant plugin uninstall utána meg újratelepítés. Ekkor működnie kell.

#250 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 02. 15:51

Most lettem meg vele. :(
Nem akaródzik lenyelnie a DirectShow filtert. :(

Update: akkor nyeli le a Gspot, ha megemelem a meritjét 8-asra. De a Premiere akkor is hátast dob. Ráadásul a nagytakarításban belenyúlhattam a Studio lelkivilágába is, mert most már az sem indul.  :mad:
Na mindegy, kisakkozom valahogy. A Premiere-nél az a furcsa, hogy tudsz dolgozni, amíg a renderre nem kerül a sor. Ott hal meg...  :think:

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 02. 16:01 -kor

#251 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 02. 21:33

A következő művelettel állt helyre a rend:
- leszedtem a Studiot, registry pucolás, minden ami MJPEG törlésre került, DC30 kártya drivere le.
- DC30 fel, majd reboot.
- Studio Plus fel, majd 9.3 update fel, majd reboot.
- most úgy néz ki megy minden.
Különben hogy elszomorítsalak, a Studio felteszi a PICVideo MJPEG 2-es kodeket (regisztrálva), tehát lőhetem a DC30-as kodekét... Viszont ami elgondolkodtatott, hogy ha a DC10-ről is így kell digizni, és ez így hivatalos, akkor talán jobb is így. A hibák akkor kezdtek előjönni, amikor elkezdtem erőszakoskodni a kodekekkel.
És ami furcsa, hogy az eddig és az azóta felvett anyagot gyönyörűen, csíkmentesen játssza le.  :respect:  Ja, és így a Premiere sem esik hasra előtte, most megy rendesen. :)
Szóval lehet, hogy jó lesz így. Valamilyen kompromisszumot kötni kell. Persze ha valami baj meg emiatt lesz, az előbb-utóbb kijön, tehát nem úszom meg. :D

#252 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 08:40

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 21:33

A következő művelettel állt helyre a rend:
- leszedtem a Studiot, registry pucolás, minden ami MJPEG törlésre került, DC30 kártya drivere le.
- DC30 fel, majd reboot.
- Studio Plus fel, majd 9.3 update fel, majd reboot.
- most úgy néz ki megy minden.
Különben hogy elszomorítsalak, a Studio felteszi a PICVideo MJPEG 2-es kodeket (regisztrálva), tehát lőhetem a DC30-as kodekét... Viszont ami elgondolkodtatott, hogy ha a DC10-ről is így kell digizni, és ez így hivatalos, akkor talán jobb is így. A hibák akkor kezdtek előjönni, amikor elkezdtem erőszakoskodni a kodekekkel.
És ami furcsa, hogy az eddig és az azóta felvett anyagot gyönyörűen, csíkmentesen játssza le.  :respect:  Ja, és így a Premiere sem esik hasra előtte, most megy rendesen. :)
Szóval lehet, hogy jó lesz így. Valamilyen kompromisszumot kötni kell. Persze ha valami baj meg emiatt lesz, az előbb-utóbb kijön, tehát nem úszom meg. :D

"Különben hogy elszomorítsalak, a Studio felteszi a PICVideo MJPEG 2-es kodeket (regisztrálva)"

Telepítéskor nem lehet megadni, hogy ne tegye fel?  :think: 

"Viszont ami elgondolkodtatott, hogy ha a DC10-ről is így kell digizni, és ez így hivatalos, akkor talán jobb is így. A hibák akkor kezdtek előjönni, amikor elkezdtem erőszakoskodni a kodekekkel."

Ha jól tudom akkor a Pinnacle Studio eredetileg DV felületre lett kifejlesztve. Persze tartalmaz software alapú MJPEG codec-et is viszont ez nem jelenti azt, hogy azt célszerű használni. Arról van szó, hogy ma már a Pinnacle sem a DC30 sem pedig a DC10 családot nem támogatja. Eredetileg a DC10-nek semmi köze sem volt és ma sincs a Studio programhoz. Ez a kártya akkor élte a fénykorát mint a DC30 és annak volt a kistestvére (akkoriban a DC30 Plus 160.000+ÁFA volt és a DC10 Plus pedig 70.000Ft +ÁFA volt).
Amikor megjelent az XP csak a DC10 családhoz adott ki a Pinnacle XP-s driver-t mivel akkor még ez forgalomba volt. Volt olyan DC10 változat mely mellé a Mediastudio programot adták melynek semmi köze a mai Studio programokhoz. Mint már Te is tapasztaltad a DC10 és a DC30 driver szinten eléggé hasonlít egymáshoz (pld. a Miro AVI Cache teljesen ugyanaz volt).
A mai Studio változatokhoz adott software alapú MJPEG codec a kompatibilitás miatt van mellékelve azaz azért, hogy MJPEG állományt is szerkeszteni lehessen. A Te esetedben ez azt jelenti, hogy ha a DC30 Plus kártyát a Studio program által feltett software alapú PICVideo MJPEG codec-el használod akkor az MJPEG szerkesztésekor nem lesz kihasználva a DC30 hardware-es képessége.

Valószínű, hogy nálad a rendszer összeomlást a sokféle codec telepítgetése okozta.  Szerintem simán tedd fel a Studio programot a software-es PICVideo nélkül majd a DC30-hoz a WDM2.0 driver-t. Mennie kell mivel a Mirosupport oldalon is le van írva, hogy a WDM2.0-val a Studio9-ben támogatva. (telepítési sorrend: Studio program a software-es PICVideo nélkül (ha kell a Premiere akkor azt is tedd fel a Studio telepítése után) majd ha kész akkor a WDM2.0 driver-t telepítsd (ha használsz Premiere-t akkor a WDM driver telepítése után telepítsd a MiroInstant 2.0 beta plugin-t is /a plugin telepítése után a Premiere project kezelésénél a MiroIntsant projektet kell használni/)
A WDM2.0 gyártója szerint a DC30 MJPEG codec-e az alábbiakkal kompatibilis:

-supported capture-software:
AMCAP
TVMail
Pinnacle Studio 7/8/7SE/8SE
Pinnacle Studio 9/9SE/9Plus
Ahead's NeroVision Express
IUVCR
VirtualVCR
Pure Motion EditStudio 4
Dr.DivX
Microsoft Windows Media Encoder 9
Microsoft Messenger 6.2
Ulead Video Studio 6/7
Ulead DVD Workshop
Intervideo DVD Creator2  (user-report)
ARCSOFT VIDEO IMPRESSIONS (user-report)
Nano DVR (user-report)
New 1/2005: Virtual Dub >1.6.3

-Video Out works with Pinnacle Studio 7/8/9 or Ulead Video Studio 6/7 or with
Premiere 5, 6, 6.5 (only left Window, not timeline) and  Microsoft Mediaplayer.
Also all software that use DirectShow-routines to Playback Video
will work with miro DC30x TV-Out (Steinberg Nuendo 2, Zoom Player, Macromedia Director)

Mint már említettem kipróbáltam a WDM2.0 driver-t XP alatt és semmi gondom nem volt vele. A MiroInstant 2.0 beta plugin telepítése után Premiere-ben tökéletes renderelés ill. a bal oldali (source) monitorban hibamentes kijátszás. MPlayer 6.4 (mplayer2.exe) tökéletes lejátszás, stb. Pusztán csak annyi gondom van a WDM2.0-val, hogy a szerkesztésnél nem lehet TV-n ellenőrizni az effektek, feliratok, stb. minőségét mivel se a szerkesztési (jobb oldali) monitor ablakból sem pedig a time lline-ról nem aktív a kártya kimenete.

Összefoglalva: Szerintem ne legyen más software alapú MJPEG codec a gépeden csak és kizárólag a WDM 2.0 driver és az abban lévő DC30 MJPEG codec. Ebben az esetben véleményem szerint nem lesz semmilyen összeakadás és a Premiere-ben a renderelés is menni fog tökéletesen.

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 03. 08:55 -kor

#253 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 09:28

Köszönöm a részletes tanácsot!  :respect:

Sajna a Studio telepítésénél nem lehet kikerülni az MJPEG kodek telepítését. :(
Másrészt mivel a Studio a kártyát DC10-nek látja, így arra a kártya saját kodekét használja. Ezt azért tudom, mert miután leszedtem anno a szoftveres kodekeket, akkor is szépen játszott le mindent.
A Studionál ugyan nem tudom, hogy látok-e valamit a szerkesztésből a tévén, de azt tudom, hogy timeline-ról képes kijátszani a kész filmet. :) (Kéne már egy tévé...)

Apropó: hogyan sikerült a MiroInstant 2.0-át feltenni Premiere-hez? Mert ha csak azt akarom telepíteni, akkor leáll, hogy nem tudja olvasni a readme-t. Csak úgy megy fel, ha felteszem az 1.42-esből a szoftveres kodeket, majd utána a driver frissítést.  :think:

#254 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 09:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:40

Ha jól tudom akkor a Pinnacle Studio eredetileg DV felületre lett kifejlesztve.

Ebben az egyben "vitatkoznék" csak, mert anno az első verziót még ingyen (!!!) adták a PCTV kártyákhoz. ;)
A DV támogatás elsősorban a 8-as verzióban nyert nagyobb teret, mely a 9-esre teljesedett ki. :)

#255 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 10:16

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:28

Köszönöm a részletes tanácsot!  :respect:

Sajna a Studio telepítésénél nem lehet kikerülni az MJPEG kodek telepítését. :(
Másrészt mivel a Studio a kártyát DC10-nek látja, így arra a kártya saját kodekét használja. Ezt azért tudom, mert miután leszedtem anno a szoftveres kodekeket, akkor is szépen játszott le mindent.
A Studionál ugyan nem tudom, hogy látok-e valamit a szerkesztésből a tévén, de azt tudom, hogy timeline-ról képes kijátszani a kész filmet. :) (Kéne már egy tévé...)

Apropó: hogyan sikerült a MiroInstant 2.0-át feltenni Premiere-hez? Mert ha csak azt akarom telepíteni, akkor leáll, hogy nem tudja olvasni a readme-t. Csak úgy megy fel, ha felteszem az 1.42-esből a szoftveres kodeket, majd utána a driver frissítést.  :think:

"Apropó: hogyan sikerült a MiroInstant 2.0-át feltenni Premiere-hez? Mert ha csak azt akarom telepíteni, akkor leáll, hogy nem tudja olvasni a readme-t. Csak úgy megy fel, ha felteszem az 1.42-esből a szoftveres kodeket, majd utána a driver frissítést."

Csak simán telepíted a WDM2.0 drivert majd egy újraindítás után amikor már hardware-esen látod a DC30 kártyát az eszközkezelőben akkor telepíted a MiroInstant 2.0-át (DC30_Series_20_BETA2.exe) ami aztán feltesz mindent a Premiere-re. A plugin telepítése után ha elindítod a Premiere-t akkor már az új project nyitásánál megtalálható a MiroInstant is (a Video for Windows és a Quicktime projekteken kívül). Ezt a MiroInstant projektet kell indítani.
A WDM2.0 telepítéséhez nem kell az 1.42. Az 1.42 csak az 1.5 driver esetén kell. Ha WDM 2.0-át használsz akkor telepítés előtt semmilyen Pinnacle DC30 driver és codec nem lehet fenn. A WDM2.0 az 1.42 Pinnacle drivert helyettesíti XP alatt. Az 1.5-höz meg azért kell mert az nem tartalmazza a teljes driver-t csak a Premiere-hez szükséges dolgokat és valójában az 1.42-re támaszkodik (ezért nem lehet nagyobb a rögzített avi mérete 4GB-nál mivel az 1.42 nem OpenDML).

A WDM 2.0 telepítési útmutatója is ugyanazt írja mint amit én említettem. Lehet, hogy nálad pont amiatt van a galiba mert a Studio minden összezavar a PICVideo code-jével ill. a DC10 támogatásával (ez teljesen felülüti a mirosupport féle WDM driver-t)

Javaslom az alábbiak betartását:

Short install instruction for miroDC30plus-WDM-driver in Win 2000/XP  (please print this file)

miro DC30 cards should have a own IRQ!
The best results will you have with a clean Windows installation!

-deinstall all other miroDC30-drivers
-deinstall software-MJPG-codecs and filterpacks like NIMO or TSUNAMI
-install latest DIRECT X9, soundcarddriver, mainboard driver and graphiccard driver
-run setup_DC30_WDM_W2k_XP_xxxx.EXE (xxxx is your user number), read all and accept (now all needed files will be copied)
-go to devicemanager (link in new DC30-program-group) to unknown multimedia/videodevice
-click on install new driver
-search current driver -> disable all hooks
-Windows should be automatic detect the new WDM-driver
-accept installation (please note: this driver is not Microsoft certified)
-reboot (could need 1 min!, do not reset)
-now the DC30-control-tool should be automatic start

Ha a fentieket betartod akkor tökéletesen működik a WDM 2.0 és a MiroInstant.
Kipróbáltam és nálam semmi gond nincs igaz nem is terheltem a rendszerem se MORGAN se PICVideo software codec-el hanem azt használtam amit a WDM 2.0 tartalmaz (Még SP2 alatt is tökéletesen megy).

Szerk:

If you want use the DC30 in Studio 7, 8 or future 9, run the patch (one time) from DC30-program-group and reboot.
DC30 will be detect as DC10plus (exception DC30 with hardware-revision9) in all Studio-versions.
This name-error exist since driver 1.42 in Win98 and is not solved to today from Pinnacle.
Attention: If you install Studio 7, 8 or 9 install userdefined without DC10plus driver!

If you don't use DC30 in Studio uninstall Patch for Studio in DC30-program-group.

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 03. 10:21 -kor

#256 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 11:41

Ok, ez tiszta. :)
A hiba ott van, hogy előbb kell feltenni a Studiot, aztán leszedni a PICVideot, aztán feltenni a WDM-et. :)
A Studiohoz nem használom a DC10 drivert, azt külön is kell feltenni.

Na mindegy, majd kisakkozom.

Más, ami ontopic: van egy ősrégi, tehát kb. 10 éves szalag. Ráadásul a film elején meg szinkronhibák vannak az első fél percben a magnóbekapcsolás miatt (anno így vették fel). Persze a film közben is vannak kockadobálások. Kérdésem, hogy ezek számának csökkentésére van-e valamilyen trükk?
A magnóban BEST rendszer van, ennek bekapcsolásakor kevesebb a framedrop, viszont a VideoStabilizert nem tudom bekapcsolni, mert akkor nagyon sokat dobál. Hogyan szoktad az ilyen régi szalagokat lementeni?  :think:

#257 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:48

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:28

....Másrészt mivel a Studio a kártyát DC10-nek látja....

De azt ne felejtsd el, hogy a Studio9-ben a DC10 támogatás az a Pinnacle
Studio DC10plus kártyát jelenti ami nem teljesen ugyanaz mind a Miro DC10 Plus. A különbség olyan mint az én Miro PCTV Pro kártyám és a mostani Studio PCTV kártyák között van. Az enyém is PCTV de még a szendvicskártyás igazi és tökéletes PCTV Pro (BT848) ami viszont nem megy XP alatt és ha felteszem hozza a mai Studio PCTV driver-ét akkor nem megy a kártya rendesen.

Szóval az a DC10 amiről én beszélek az az akkori kiadás amilyen a DC30 is.

"Ebben az egyben "vitatkoznék" csak, mert anno az első verziót még ingyen (!!!) adták a PCTV kártyákhoz."

Igen, de nem a Miro PCTV kártyákhoz hanem a Studio PCTV kártyákhoz van. A Studio PCTV kártyák meg teljesen más belsővel rendelkeznek (más tuner, más digitalizáló chip). Nálam a TV kártyán van belső Composite videó kimenet is melyen a tuner képe jön ki (közvetlen a tunerből kijövő analóg videó mely még nincs digitalizálva) és arra való, hogy az akkori DC10, DC30 és a DC50 kártyákkal belül össze lehessen kötni. A mai kártyákon már nincs ilyen se. Ha ma TV-ből szeretnél felvenni kell egy külső videomagnó amit rákötsz a DC30-ra. Nálam egyszerűen a PCTV belső composite (analóg) kimenete rá van kötve a DC30 Plus belső bemenetére és így lehet TV műsort rögzíteni a DC30-al (ilyenkor a PCTV Pro programjában nem jelenik meg külön kép csak egy csatornaváltó pult amivel a programokat lehet váltani)

Ne felejtsd el, hogy a Pinnacle szakított a régi eszközeivel és ebbe az összes régi termék benne van azaz a teljes Miro család amibe a DV500 is tartozott. (pld.  Studio9-ben már nem megy az én Miro PCTV Pro kártyám. Pontosabban XP alatt nem mert nincs hozzá XP-s driver mivel XP alá már csak a Studio PCTV-hez fejlesztett a Pinnacle és ez már nem ugyanaz a kártya.)

#258 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:17

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:41

Ok, ez tiszta. :)
A hiba ott van, hogy előbb kell feltenni a Studiot, aztán leszedni a PICVideot, aztán feltenni a WDM-et. :)
A Studiohoz nem használom a DC10 drivert, azt külön is kell feltenni.

Na mindegy, majd kisakkozom.

Más, ami ontopic: van egy ősrégi, tehát kb. 10 éves szalag. Ráadásul a film elején meg szinkronhibák vannak az első fél percben a magnóbekapcsolás miatt (anno így vették fel). Persze a film közben is vannak kockadobálások. Kérdésem, hogy ezek számának csökkentésére van-e valamilyen trükk?
A magnóban BEST rendszer van, ennek bekapcsolásakor kevesebb a framedrop, viszont a VideoStabilizert nem tudom bekapcsolni, mert akkor nagyon sokat dobál. Hogyan szoktad az ilyen régi szalagokat lementeni?  :think:

A DC30 Plus elé beiktatok egy TBC-t  :D Pontosabban a Pioneer DVR520 asztali DVD felvevőmön hajtom át. A videomagnó a DVD felvevőbe van bekötve és a felvevő kimenete van a DC30-ra kötve. Ilyenkor a felvevő bemenetét VCR módba teszem és akkor bekapcsol a TBC, zajszűrő továbbá a készülék optimálisan beállítja a fehér és fekete egyensúlyt és még egy pár szűrő áramkör is aktiválódik. A lényeg, hogy a felvevő kimenetén tökéletesen stabil jelet kapok (egyáltalán nincs frame dobás a DC30-on) ráadásul még a software-es zajszűréssel se kell foglalkoznom  :D

#259 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:50

Ez mind szép, de mielőtt ez meg lett volna, mivel csináltad? :D
És ez a lejátszó mennyit kóstál?
És van olyan, amiben nincs merevlemez, de közel ennyit tud?  :think:

A premiererel csak szívok. Most mindent leírás szerint csináltam, és akkor is kiakad a renderelésnél. Milyen DX verzió volt neked az XP-n?  :think:
Szerintem azzal akad össze. :(
Ugyanis mindent lát, ahogy írtad (MiroInstant, és MiroVideo MJPEG 32-bit codec), de renderelni már nem óhajt.
Akkor most mi lészen?  :confused:

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 03. 13:04 -kor

#260 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 13:12

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 12:50

Ez mind szép, de mielőtt ez meg lett volna, mivel csináltad? :D
És ez a lejátszó mennyit kóstál?

A premiererel csak szívok. Most mindent leírás szerint csináltam, és akkor is kiakad a renderelésnél. Milyen DX verzió volt neked az XP-n?  :think:
Szerintem azzal akad össze. :(
Ugyanis mindent lát, ahogy írtad (MiroInstant, és MiroVideo MJPEG 32-bit codec), de renderelni már nem óhajt.
Akkor most mi lészen?  :confused:

Simán a DC30-al.  Nem igazán volt gondom a szalagokkal :D  Igaz 2003-ban volt nálam 1985-ös felvételű VHS ami elég macerá volt. Nem a szalaggal vagy a felvétellel volt a gond hanem az átmágneseződés okozott fejtörést. A DC30 kiválóan teljesített (volt ugyan pár kocka amit kidobott de nem volt számottevő) viszont a gond a felvétel elmosódottságával volt. Ha rányomtam a Premiere zajszűrését akkor már szinte kivehetetlenek voltak az alakok. Végül is a Premiere-ben az élesség állítással és a CCE MPEG2 plugin-ban lévő zajszűréssel tudtam elfogadható MPEG2-t készíteni.

Az asztali DVD felvevőm 199.990 Ft (bruttó) volt amikor vettem (szeptember). Most 149.990 Ft (bruttó) az ára.

Nálam DX9 van fenn.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.