Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 14:12
Nem a szalaggal vagy a felvétellel volt a gond hanem az átmágneseződés okozott fejtörést. A DC30 kiválóan teljesített (volt ugyan pár kocka amit kidobott de nem volt számottevő) viszont a gond a felvétel elmosódottságával volt. Ha rányomtam a Premiere zajszűrését akkor már szinte kivehetetlenek voltak az alakok. Végül is a Premiere-ben az élesség állítással és a CCE MPEG2 plugin-ban lévő zajszűréssel tudtam elfogadható MPEG2-t készíteni.
Na nekem most pont ilyen átmágneseződött szalaggal van dolgom. Ráadásul egy helyen olyan (nem is tudom micsoda, talán gyűrődés) van, hogy a DC30 lepadlózott tőle. Megállt a rögzítésben. Olyan, mint amikor nincs adás, és azt nem hajlandó felvenni. Így azt ki kell hagyni, pedig a Karácsonyi vakáció HBO-s verzióját nem tudom máshonnan megszerezni.

Ráadásul egy icipicit csúszik is a hang (előbb hallani), hiába a szinkronstabilizátor. Tehát elég katasztrófális a szalag.
A Premiere-en próbáltam most a CCE-t, erre a 2 passos tömörítésnél meghalt a Premiere alatt. :confused:
Update:
Úgy néz ki, hogy a Pinnacle Studio beválik, csak a szűrésével lesznek gondjaim.
Viszont ami most bevált:
- Studioval vagy DCXX VCR-rel felveszem, és Studioban megvágom. Mivel a Studio eleve a DCXX kodeket használja, így a vágás teljesen jó.
- Kimentéskor az AVI-t választom, aminál elég egy gombot megnyomni és ugyanazok a paraméterek állnak be, mint a forrásvideóé. Ennek előnye, hogy a Studio csak az átmeneteket rendereli le, és a vágásokat, a többit egyszerűen kimásolja. Így a minőséget nem vesztek, mégis lesz egy effektezett, vágott videóm.
- Ezt a cuccot már csak szűrni kell. Ezzel van most bajom: a Studio nem igazán szeret szűrőket használni, a VDubos szűrőknél nyafog, a sajátjai közt meg nincs olyan, mai jó lenne. A Premiere jó lenne, ha rendesen dolgozna (még Win2k alatt sem hajlandó a miro kodekkel dolgozni, pedig az tiszta rendszer volt!), tehát kéne egy rendes, 50 fieldes kodek az Adobe alá.
Szóval most itt tartok. A Studio képes használni a DCXX kodeket ki és becsomagolásra, de ennyi. Más program nem.
Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 03. 17:19 -kor