HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#321 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:08

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 18:42

Számítógépen a firewire kártyán keresztül, a videón és tévén meg a kamera videokimenetén át nézheted meg. ;)

OK, már tudom, hol nézhetem meg. :)
Mégis mire rögzít, kapacitása (perc), törlés...?
Töltés, akku, mennyit bír...?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#322 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:22

Idézet: r2r - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 11:08

OK, már tudom, hol nézhetem meg. :)
Mégis mire rögzít, kapacitása (perc), törlés...?
Töltés, akku, mennyit bír...?

A miniDV kamera miniDV kazettára rögzít (kis méretű kazetta mely mágnesszalagot tartalmaz). Megnézni (lejátszani) a kamerával lehet. A miniDV kazetták 30 és 60 percesek.
Az, hogy milyen akku kell a kamerába és, hogy mennyi a töltési és felvételi/lejátszási idő kamera típusától függ.

#323 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:22

A miniDV kamera miniDV kazettára rögzít (kis méretű kazetta mely mágnesszalagot tartalmaz). Megnézni (lejátszani) a kamerával lehet. A miniDV kazetták 30 és 60 percesek.
Az, hogy milyen akku kell a kamerába és, hogy mennyi a töltési és felvételi/lejátszási idő kamera típusától függ.

-Az árak mindig lemaradnak(?) :)
60 perc a maximum?

-Hi8 (videokamera) (az pl. mire rögzít, és mit illik tudni róla?)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#324 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:27

Idézet: r2r - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 11:36

-Az árak mindig lemaradnak(?) :)
60 perc a maximum?

Bocs, de az árakat megnézheted Te is bármelyik áruházban. A Hi8 a Sony terméke és itt találsz infot: http://www.sony.hu/PageView.do?site=odw_hu...rder%2FCAM+Hi+8

#325 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:27

Bocs, de az árakat megnézheted Te is bármelyik áruházban. A Hi8 a Sony terméke és itt találsz infot: http://www.sony.hu/PageView.do?site=odw_hu...rder%2FCAM+Hi+8

Csak úgy nagyjából kérdeztem, hogy legyen elképzelésem...
Nincs vmi jó összefoglaló oldal, ami leírja az alapvető tudnivalókat a kamerák rengetegében?

(Szükség lenne vmi kamerára, lehetőleg olcsó (+hozzávalókkal), szgép, videócsatlakozás, stb. figyelembe véve, jó lenne dönteni vmi mellett vmért....  :rolleyes: 
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#326 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:40

Idézet: r2r - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 21:37

(Szükség lenne vmi kamerára, lehetőleg olcsó (+hozzávalókkal), szgép, videócsatlakozás, stb. figyelembe véve, jó lenne dönteni vmi mellett vmért....  :rolleyes: 

Manapság DV-t kell venni mindenképpen, gépbe 6 rugóért egy firewire kártya, mondjuk a Pyrok azok jók. Család bevásárolt most JVC kamerákból, 90 rugóért kapsz, úgyis csak veszt az értékéből. Digitális zoom az kamu marketing, optikait nézd, meg garanciát. Panasonicot általában 2 év garanciával adják, nekem ha esküvőt kell videózni akkor minél nagyobb legyena a kamera, és vérprofi, ha kirándulni meg családivideózni, akkor minél kisebb, hogy zsebben elfrjen, és elő lehessen venni...

JVC-k jók, Pesten pld. IX ker Praktikernél van jó kis bolt, ma nézegettem őket, de Auchanban is ugyanaz az akciós ár.
Make love not Wor.

#327 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:42

Idézet: r2r - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 11:36

Meglepően Hi8-as szalagra. XXI. században én analógot nem vennék, nyűgös a digizése, rosszabb a minőség, meg 70 rugó hozzá egy jobb digikártya. Szerintem csak DV-t, de majd többiek megmondják jól.
Make love not Wor.

#328 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:26

Én a DV kameránál azt is nézném, hogy ne csak DV kimenete, hanem bemenete is legyen.gyárilag.
Az más kérdés, ha veszek egyszer DV kamerát, akkor az 3CCD-s lesz. :)
Addig meg használom a mostani Hi8-ast, ami azért elég sokat tud, hogy ne váltsam le egy darabig, bármilyen analóg. ;) (sztereo, kameralámpa, TBC, jó optikai zoom, effektek, stb.)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#329 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:55

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:26

Én a DV kameránál azt is nézném, hogy ne csak DV kimenete, hanem bemenete is legyen.gyárilag.
Az más kérdés, ha veszek egyszer DV kamerát, akkor az 3CCD-s lesz. :)
Addig meg használom a mostani Hi8-ast, ami azért elég sokat tud, hogy ne váltsam le egy darabig, bármilyen analóg. ;) (sztereo, kameralámpa, TBC, jó optikai zoom, effektek, stb.)

És, hát azt sem szabad elfelejteni, hogy a 90.000 Ft-os kategóriájú miniDV kamerák CCD-je nem igazán mondható kiválónak. Volt nálam olyan Canon miniDV (alsókategóriás változat) aminek a képminősége rosszabb volt mint a JVC SVHS-C kamerámé. Ennek a Canon típusnak iszonyatosan mosott volt a rögzített képe (szerintem épp, hogy elérte a 400 sort).

Szóval DV kamera vásárlásnál figyelni kell a CCD felbontóképességére (ha van rá pénz akkor inkább a 3CCD-s javasolt).

#330 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 16. 09:21

Sajnos ez az (mármint a CCD felbontóképessége), amit az eladók és gyártók valahogy mindig elfelejtenek feltüntetni.  :reklamacio:

#331 Felhasználó inaktív   andreinstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 18:17

Adaptec VideOh!-m van, és digiznék de valamiért a kép alja fent van...vagyis a kép alsó 1/4e fent van.
Miért?

#332 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 21. 12:08

Kodekpakkot használsz?  ;)

#333 Felhasználó inaktív   andreinstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 15:37

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 12:08

Kodekpakkot használsz?  ;)

Nem, de ment régebben a digizés...

#334 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 23. 08:15

Na ez a nyamm kategória, bár ahogy nézem, ebben sincs TBC és zajszűrő...  :think:
http://www.jvc.hu/termekek_cikk.php?azonos...ev=MiniDv/S-VHS

Update: van benne, bár csak 2 MB frame memoryval van:
http://www.jvc.com/product.jsp?productId=P...02000&pathId=49

Szerkesztette: Mykee 2005. 02. 23. 08:18 -kor

#335 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:35

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:15

Na ez a nyamm kategória, bár ahogy nézem, ebben sincs TBC és zajszűrő...  :think:
http://www.jvc.hu/termekek_cikk.php?azonos...ev=MiniDv/S-VHS

Update: van benne, bár csak 2 MB frame memoryval van:
http://www.jvc.com/product.jsp?productId=P...02000&pathId=49

Azért a kb. 900 Euró szerintem egy kicsit sok egy ilyen készülékért  :)

#336 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 23. 09:27

Én is szívszélhűdést kaptam az árától, úgyhogy egyelőre nem veszem meg. :D

#337 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 27. 11:35

Sziasztok!

Szeretném Hi8 és Digital8 kazettáimat DVD-re írni. Ennek kivitelezésére valami kedvező árfekvésű kártyára gondoltam, ami egyben segíti a felvett anyag átszerkesztését is (1 órából max 30 perc). A topicok olvasása jöttem rá, hogy a DC30Plus - és hasonló - tudású és árfekvésű "célhardver" nem biztos, hogy "optimális" megoldás számomra.  ...  Egy másik ötlet kapcsán kérdezném a tapasztaltabbak vagy hozzáértők - wpepi :) - véleményét: ha egy DVD felvevőt használnék az anyag rögzítésére, akkor milyen minőségre számíthatok? Később minőségromlás nélkül tudom az így rögzített anyagokat szerkeszteni megfelelő (?) szoftverrel vagy a "normális" munkához szükségem lesz valamilyen editáló kártyára?

#338 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 12:54

Idézet: Porker - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 11:35

Sziasztok!

Szeretném Hi8 és Digital8 kazettáimat DVD-re írni. Ennek kivitelezésére valami kedvező árfekvésű kártyára gondoltam, ami egyben segíti a felvett anyag átszerkesztését is (1 órából max 30 perc). A topicok olvasása jöttem rá, hogy a DC30Plus - és hasonló - tudású és árfekvésű "célhardver" nem biztos, hogy "optimális" megoldás számomra.  ...  Egy másik ötlet kapcsán kérdezném a tapasztaltabbak vagy hozzáértők - wpepi :) - véleményét: ha egy DVD felvevőt használnék az anyag rögzítésére, akkor milyen minőségre számíthatok? Később minőségromlás nélkül tudom az így rögzített anyagokat szerkeszteni megfelelő (?) szoftverrel vagy a "normális" munkához szükségem lesz valamilyen editáló kártyára?

Először is ha a kamerádon van DV kimenet (a Sony ezt I-link-nek hívja) akkor ezen keresztül kösd össze a PC-vel mivel így elkerülhető a felesleges D/A konverzió (természetesen a PC-be kell egy firewire kártya). Az így kapott DV AVI (szabványos 720x576) már szerkeszthető és ha jobb minőségű MPEG2 tömörítő programot használsz akkor kiváló minőségű MPEG2 készíthető belőle.
Ha nincs DV kimenet akkor marad az analóg (S-VIDEO vagy Composite) kimenet.
Ha asztali DVD felvevővel rögzíted akkor a minőség olyan lesz amit Te beállítasz a készüléken pld. SP (kb. 5.25Mbps) módban kiváló minőségű lesz az anyag és 2 óra felfér egy DVD-re.
A közvetlen MPEG2 rögzítésnek sajnos az a hátránya, hogy nehezen szerkeszthető. Tehát ha digitalizálás után komolyabb szerkesztést is szeretnél akkor nem igazán javasolt közvetlenül MPEG2-be rögzíteni. Persze az MPEG2 is szerkeszthető de ahhoz, hogy kockapontos vágást és effektezés is el lehessen végezni olyan szerkesztő program kell ami képes az MPEG2 szerkesztésére. Az asztali felvevőkben lévő szerkesztő csak akkor javasolt ha simán vágni szeretnél azaz nem használsz átmeneteket, effekteket.
Ha komolyabb szerkesztést szeretnél és nincs DV kimenet a kamerán akkor egy jobb minőségű capture eszköz használata javasolt. Olyan ami DV vagy MJPEG formátumban rögzít. pld. A Canopus-nak vannak olyan termékei melyek hardware szinten DV-t (analóg bemenetről is dolgozik) készít. Persze ezek az eszközök nem olcsóak (a legkisebb Canopus A/D konverter az ADVC50 melynek az ára kb. 50.000Ft)

"vagy a "normális" munkához szükségem lesz valamilyen editáló kártyára?"

Az editáló kártya egy kimenettel (mely lehet valósidejű is) rendelkező capture eszköz. Ilyen eszköz csak akkor kell ha az szerkesztendő anyagot ki szeretnéd írni valamilyen eszközre (DVD felvevő, SVHS/VHS videomagnó, stb.). Továbbá az editáló kártyák biztosítják azt a lehetőséget, hogy az NL editor programokban a time line-on történteket (effektezés, feliratozás, stb.) TV készüléken lehessen azonnal (még szerkesztés közben) ellenőrizni.

#339 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 22:05

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 13:54

Először is ha a kamerádon van DV kimenet (a Sony ezt I-link-nek hívja) akkor ezen keresztül kösd össze a PC-vel mivel így elkerülhető a felesleges D/A konverzió (természetesen a PC-be kell egy firewire kártya). Az így kapott DV AVI (szabványos 720x576) már szerkeszthető és ha jobb minőségű MPEG2 tömörítő programot használsz akkor kiváló minőségű MPEG2 készíthető belőle.
Ha nincs DV kimenet akkor marad az analóg (S-VIDEO vagy Composite) kimenet.
Ha asztali DVD felvevővel rögzíted akkor a minőség olyan lesz amit Te beállítasz a készüléken pld. SP (kb. 5.25Mbps) módban kiváló minőségű lesz az anyag és 2 óra felfér egy DVD-re.
A közvetlen MPEG2 rögzítésnek sajnos az a hátránya, hogy nehezen szerkeszthető. Tehát ha digitalizálás után komolyabb szerkesztést is szeretnél akkor nem igazán javasolt közvetlenül MPEG2-be rögzíteni. Persze az MPEG2 is szerkeszthető de ahhoz, hogy kockapontos vágást és effektezés is el lehessen végezni olyan szerkesztő program kell ami képes az MPEG2 szerkesztésére. Az asztali felvevőkben lévő szerkesztő csak akkor javasolt ha simán vágni szeretnél azaz nem használsz átmeneteket, effekteket.
Ha komolyabb szerkesztést szeretnél és nincs DV kimenet a kamerán akkor egy jobb minőségű capture eszköz használata javasolt. Olyan ami DV vagy MJPEG formátumban rögzít. pld. A Canopus-nak vannak olyan termékei melyek hardware szinten DV-t (analóg bemenetről is dolgozik) készít. Persze ezek az eszközök nem olcsóak (a legkisebb Canopus A/D konverter az ADVC50 melynek az ára kb. 50.000Ft)

"vagy a "normális" munkához szükségem lesz valamilyen editáló kártyára?"

Az editáló kártya egy kimenettel (mely lehet valósidejű is) rendelkező capture eszköz. Ilyen eszköz csak akkor kell ha az szerkesztendő anyagot ki szeretnéd írni valamilyen eszközre (DVD felvevő, SVHS/VHS videomagnó, stb.). Továbbá az editáló kártyák biztosítják azt a lehetőséget, hogy az NL editor programokban a time line-on történteket (effektezés, feliratozás, stb.) TV készüléken lehessen azonnal (még szerkesztés közben) ellenőrizni.

Aha... Nos a kamerámon van I-Link (ezért mondtam, hogy Digital8), de pl. abban bizonytalan vagyok, hogy a Hi8 kazikat is át tudom-e ezzel vinni a gépre? (Bár ha már egyszer lejátsza, akkor ugy miért ne?)

Az asztali felvevő minőségét úgy értettem, hogy azzal el lehet-e érni azt a minőséget, amit egy normális - pl. az általad említett ADVC50 - Capture kártyával vagy inkább az ADVC300-as - beépített zajszűrés - van egyszinten?

Editálás: alapvetően az a gondom, hogy most nincs időm a szerkesztésre. Ezért szeretnék olyan megoldást találni, ami a későbbiekben is biztosítja az egyszerű - és GYORS - szerkesztést és - ha szükséges - a konvertálást (látom egyik barátomnál, hogy DC30+-szal szerkesztett másfél órás anyagainál egész éjszaka megy a gép, hogy elkészüljön a DVD-re írható formátum). Ezért csábító a felvevő, feltéve - annak fényében amit az MPEG2 szerkesztésről írtál - ha utána minőség megőrzésével lehet szerkeszteni. Nem akarok én extra effektezést, csak gyorsaságot minőségromlás nélkül.

#340 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 05. 11:05

Hm. Senki?

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16