ECS Alaplapok FAQ. Kinek milyen tapasztalata van velük ???
Elküldve: 2003. 09. 17. 06:36
Elküldve: 2003. 09. 17. 09:02
Kellene surgosen egy olcso lap, ami megbizhato. Az egyetlen feladata az lenne, h a kovetkezo 5 evben mindig elinduljon. Semmilyen huzas nem lesz.
ECS L7S7A2L kepes erre? Mennyire bena a SiS chipset? Sajna meg csak VIAs es nforce2es lappal volt dolgom.
Elküldve: 2003. 09. 17. 20:21
Az a kérdésem, hogy ha jól tudom K7S5A ból 3 verzió jött ki! (Az opciót leszámítva: lan)
ver 1.0
ver 1.x
ver 3.x
Ezt hol lehet megnézni a lapon, esetleg a dobozon? Tehát ha bemegyek a boltba hogy állapítom ezt meg? Előre thx
Aláírás
Elküldve: 2003. 09. 17. 21:12
idézet:
Ezt írta Derlie:
ECS alaplapos guruk!!!
Az a kérdésem, hogy ha jól tudom K7S5A ból 3 verzió jött ki! (Az opciót leszámítva: lan)
ver 1.0
ver 1.x
ver 3.x
Ezt hol lehet megnézni a lapon, esetleg a dobozon? Tehát ha bemegyek a boltba hogy állapítom ezt meg? Előre thx[/quote]
meg a ver 5.0
a lapra szép nagy betűkkel fel van írva a pontos típus, de a kézikönyvből és esetleg a dobozból is kiderül.
Elküldve: 2003. 09. 17. 21:15
idézet:
Ezt írta tomesz:
Sima (nem Pro) K7S5A-t 5700 nettóért láttam vesztegetni... (újan nyilván)Ez már tényleg brutálisan olcsó![/quote]
K7S5A pusztít! Imádom ezt a mobot!![]()
powa: XP 2.4+, 512 DDR, GeForce FX5.6, 15+40+120G, SBLive
kool: K7c 650, 128+64+32+32 SD, Voodoo 3, 1.2+4.3G, SB16V
vaio: P3M 1.2, 512 SD, MRadeon 16M DDR, 60G, iSmax
pda: HTC Wizard
Elküldve: 2003. 09. 17. 23:59
idézet:
Ezt írta Tripletheader:
Kellene surgosen egy olcso lap, ami megbizhato. Az egyetlen feladata az lenne, h a kovetkezo 5 evben mindig elinduljon. Semmilyen huzas nem lesz.
ECS L7S7A2L kepes erre? Mennyire bena a SiS chipset? Sajna meg csak VIAs es nforce2es lappal volt dolgom.[/quote]
A lehető legjobb választás... viszi a bartonokat is, ami 5 éves távlatban még elmegy...
Elküldve: 2003. 09. 18. 11:27
Már máshol is leírtam, de azért mégegyszer itt is leírom. Szép kis történet lesz...
Vettem egy L7VTA alaplapot és hozzá egy 2400-es XP-t. Első bekapcsoláskor müxik a gép rendesen. Win***s feltelepül, el is indul, többször újra van indítva gép, müxik. Egyszóval minden rendben. Másnap már a gép nem indul, a ventillátorok forognak, tápfeszek rendben(kivétel egy,de erről késöbb). Kicseréltük a procit egy 1800-asra és azzal müxik a gép rendesen, terhelve, semmi gubanc. Közben a 2400-es procit átraktuk egy másik gépbe ahol egy K7vta van. Abban viszont müxik a proci teljesen normálisan, terhelve, semmi problem. De ha visszaraktam a procit az L7vta-ba akkor nem müxik. Na mi lehet a hiba?-tettem fel a kérdés itt és egy más fórumon is. Pár válasz(2) érkezett, de egyik sem oldotta meg a problémát. Közben az L7VTA+1800 párosításkor megnéztem a fesz.-eket és ott kibukott az egész a 2.5V nem annyi hanem 2.8V!!!!!!!!! Az AMD szerint a max fesz 2.75V amit még tolerál a proci. A többit már röviden: alaplap vissza boltba, náluk sem indult, csere egy L7VTA2-re, otthon proci berak, müxik rendesen, a fesz ezen már 2.51V, Wi****s feltelepül, müxik rendesen, egyszóval most rendben megy a gép.
Bocs ha ilyen hosszúra sikeredett.
U.i: A haver L7VTA alaplapján is 2.8V a fesz, de az Ő procija(XP2400+) müxik már két hónapja rendesen, de ki tudja meddig...
Elküldve: 2003. 09. 18. 11:51
idézet:
Ezt írta Piedon:
Üdv !
Már máshol is leírtam, de azért mégegyszer itt is leírom. Szép kis történet lesz...
Vettem egy L7VTA alaplapot és hozzá egy 2400-es XP-t. Első bekapcsoláskor müxik a gép rendesen. Win***s feltelepül, el is indul, többször újra van indítva gép, müxik. Egyszóval minden rendben. Másnap már a gép nem indul, a ventillátorok forognak, tápfeszek rendben(kivétel egy,de erről késöbb). Kicseréltük a procit egy 1800-asra és azzal müxik a gép rendesen, terhelve, semmi gubanc. Közben a 2400-es procit átraktuk egy másik gépbe ahol egy K7vta van. Abban viszont müxik a proci teljesen normálisan, terhelve, semmi problem. De ha visszaraktam a procit az L7vta-ba akkor nem müxik. Na mi lehet a hiba?-tettem fel a kérdés itt és egy más fórumon is. Pár válasz(2) érkezett, de egyik sem oldotta meg a problémát. Közben az L7VTA+1800 párosításkor megnéztem a fesz.-eket és ott kibukott az egész a 2.5V nem annyi hanem 2.8V!!!!!!!!! Az AMD szerint a max fesz 2.75V amit még tolerál a proci. A többit már röviden: alaplap vissza boltba, náluk sem indult, csere egy L7VTA2-re, otthon proci berak, müxik rendesen, a fesz ezen már 2.51V, Wi****s feltelepül, müxik rendesen, egyszóval most rendben megy a gép.
Bocs ha ilyen hosszúra sikeredett.
U.i: A haver L7VTA alaplapján is 2.8V a fesz, de az Ő procija(XP2400+) müxik már két hónapja rendesen, de ki tudja meddig...[/quote]
Én láttam egy specifikációt egy XP 2500+ és XP 2600+ prociról, de azoknak a magfeszültsége 1.65V. Honnan szeded hogy 2.5V kell neki? Ezt állitja be az alaplap hibásan? Szerintem nem is létezik XP proci 2.5V-os magfeszültséggel. Nekem ugy rémlik, hogy 1.5-1.7V közt vannak az XP procik magfeszültség értékei. Ha tudod vakard már le a pasztát a procirol és ird ide szépen a tipusszámot. Ilyet keress: AXDA2400DKV3D. K = 1.65V
Amugy nekem 1700+ procim van szintén ECS L7VT alaplapban és nálam 1.5V-on jár, ami megeggyezik a gyári tipusszámbeli értékkel (AXDA1700DLT3C). L = 1.5V
üdv, topeti
Elküldve: 2003. 09. 18. 13:56
idézet:
Ezt írta topeti:
Én láttam egy specifikációt egy XP 2500+ és XP 2600+ prociról, de azoknak a magfeszültsége 1.65V. Honnan szeded hogy 2.5V kell neki? Ezt állitja be az alaplap hibásan? Szerintem nem is létezik XP proci 2.5V-os magfeszültséggel. Nekem ugy rémlik, hogy 1.5-1.7V közt vannak az XP procik magfeszültség értékei. Ha tudod vakard már le a pasztát a procirol és ird ide szépen a tipusszámot. Ilyet keress: AXDA2400DKV3D. K = 1.65V
Amugy nekem 1700+ procim van szintén ECS L7VT alaplapban és nálam 1.5V-on jár, ami megeggyezik a gyári tipusszámbeli értékkel (AXDA1700DLT3C). L = 1.5V
üdv, topeti[/quote]
Asszem Piedon félreértette a dolgot. A magfesz 1.5-1.85 volt, abszolút max meg kb 2 volt (az AMD szerint). Az a 2.5 volt a DDR ramhoz tartozik. A 2.8 elég sok, az extrém túlhajtók sem szoktak 2.7 fölé menni...
[url="http://"http://users.erols.com/chare/elec.htm"]itt vannak a részletes cpu infók[/url]
[ 2003. szeptember 18.: yeahsp szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 18. 22:58
Nem nem értettem félre a dolgot(csak hülyén fogalmaztam, bocs!), 1.6V körül a procinak kell tényleg. De van ott egy olyan láb(és több más csak ezt az egyet emelem ki) amit úgy hívnak, hogy VCCA és ott 2.5V van írva és a max megengedhető fesz 2.75V!(Bár nem láttam az alaplap kapcsolási rajzát, de szerintem csak egy 2.5V-os táp van és azt hajt meg mindent és nálam ez volt a rossz...) + a másik láb a FID(frekvencia azonosító) aminek meg 2.625V a max feszültsége(tranziensekkel együtt). Ezen az új L7VTA2 alaplapon már csak két fesz.-t mutat az alaplap a Vcore ami 1.6V(nálam) és a 2.5V-ot.
Hát ennyi.(Bocsi ha megint hosszúra sikeredett.)
Elküldve: 2003. 09. 19. 08:42
Van valakinek tapasztalata erről az alaplapról ECS L4VXA2L ?
Üdv!
Elküldve: 2003. 09. 21. 01:28
kéne egy kis segítség,mert be...
most raktam össze havernak 1 k7vta3 lapos masinát.
nálam ment szépen minden,az infra is a vodával,stb,át paken hozzá és nincs vodanet!!??(itt töbszőri próba,mindig ment)
csak az egér(zsir új),bill,moncsi más.
bizerga,restart és kéri a bios floppyt vagy mit????
már a bios se müxik.clear cmos,sztám megint megy a gép,de a net nem.a via hw monitor,meg azt írja,hogy nem olvasható a bios verzió és el sem indul.
próbálkozzak 1 bios uppal v. vissza a lap cserébe??
per pill megy a gép,csak nem tom hogy meddig.
déltől most eggyig ezzel szenvedtem és valahogy nincs kedvem keresgélni a hozzászlások között
ha van valami tyippetek azt nagyon megköszönöm.
Elküldve: 2003. 09. 23. 17:44
Annyit már kiderítettem, hogy a RAM-mal lesz a gond, mivel másik szeletet rakva belé, mexünik a probléma. Mindkettő SDRAM. Mivel lehetne orvosolni, tippek valaki ???
Elküldve: 2003. 09. 23. 19:24
Elküldve: 2003. 09. 24. 11:13
idézet:
Ezt írta panizzi:
K7S5A-m van, és időnként lefagy a rohadék.
Annyit már kiderítettem, hogy a RAM-mal lesz a gond, mivel másik szeletet rakva belé, mexünik a probléma. Mindkettő SDRAM. Mivel lehetne orvosolni, tippek valaki ???[/quote]
figy, próbáld meg azt hogy beállítasz egy szobaventit a gép mellé (persze levett oldallappal). Nekem az a tapasztalatom, hogy mbm-el mérve 47fokos procihőfoknál válik instabillá, ami röhej de még nem jöttem rá a valódi kiváltó okra....)
persze ez a láma megoldás...dehát ideiglenesen megtette![]()
Elküldve: 2003. 09. 25. 08:35
zZzZzZzZzZz.....
Elküldve: 2003. 09. 25. 13:26
idézet:
Ezt írta wlaszi:
figy, próbáld meg azt hogy beállítasz egy szobaventit a gép mellé (persze levett oldallappal). Nekem az a tapasztalatom, hogy mbm-el mérve 47fokos procihőfoknál válik instabillá, ami röhej de még nem jöttem rá a valódi kiváltó okra....)
persze ez a láma megoldás...dehát ideiglenesen megtette[/quote]
tényleg hasonló a szituáció. és nyáron fagyott mint szél.
most el tudok vele indítani valamit akár. és két napja nem fagyott. hiába , vénasszonyok nyara ...
Elküldve: 2003. 10. 01. 20:20
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 10. 02. 10:29
idézet:
Ezt írta enterprise128k:
Sziasztok
Ami az ECS-t illeti felemás a véleményem.
Nekem 1,5 éve van K7S5A SiS735 alaplapom (a lenti konfig)
Az árához képest elég jó de azért messze van a jótól.
(gondolom ez sok fórumosnak nem tetszik majd de talan van benne valami igazsag (bocs)).
Ami a sebességet illeti szerintem egész jó.A másik gépem P4 1500MHz 256k cache,i845 chipset és hát cca 10%-ot ver rá az AMD-s konfig.
Viszont a negatívumok:
- hiába a csoda BIOS 200MHz-es FSB-vel ha még a 166 sem működik
(tudom ez a chipset hibája úgy hogy ezt nem is veszem az alaplap hibájanak csak úgy halkan jegyzem meg).
- az elejétől kezdve elfelejti a BIOS beállításokat.Van úgy hogy minden nap csinálja van hogy tart 1 hónap szünetet szóval változó. Nem segített rajta a legújabb BIOS sem.
- a LAN-nal is volt 1 kis gond.Valahogy nagyon lassan jelentkezett be más hálózatokba. Azóta ez a gond megoldódott ,a LAN elszállt.Ha bekapcsolom a BIOS-ban kiakasztja még a VGA-t is.
- Az IE 5.5 és 6 hosszabb használat után leeszi a rendszer erőforrásait 0 %-ra. Tudom hogy IE nagyon vacak de a P4-s konfig nem produkált ilyet.
- Pár programnál észre vettem ha együtt használom kiakasztják a rendszert. Ezek általában speciális progik és gondolom 1000-ből tán 1-2 akad de azért bosszantó.pl. ha műholdas internet progi bekapcsolva van és Clonecd-vel akartam cd-t írni hát nem igazán szerették egymást.
Igaz ez a 2 utolsó hiba nem tudom hogy az alaplapnak köszönhető vagy az AMD procinak (na most meg az AMD-sek nem fognak kedvelni) de a P4 ilyeneket nem produkált.
Több ismerősömnek is hasonló konfigja van.Ami hibák még elő szoktak fordulni:
-1200 Athlonnal kisebb gondok
-nem lehet átírni a BIOS-t.Jobban mondva át lehet de hibát jelez és csak akkor nyugszik meg ha az orginál van visszírva.
-ha fsb 150-re van téve a gép teljesen stabil de ahogy ki van kapcsolva a BIOS elfelejti a beállításokat.
Megnyugtatásul azért el kell ismernem hogy a cca 10 gép közül ami a környezetemben van és ilyen alaplapot használ még 1-ben sem ment tönkre a lap.
Bocs ha túl hosszúra sikerült a mondókám de kb. 1,5 év tapasztalatait próbáltam leírni.
Az alaplapot pedig nem lehúzni akartam csak esetleg segíteni azoknak akik ilyen lapot készülnek vásárolni. Nem rossz a lap de kisebb hibákkal számolni kell.
Még 1szer elnézest kérek az ECS és AMD fanoktól.[/quote]
nekem otthon k7s5a van semmi gond, itt a cégnél ugyanez LAN-os kiadásban és savage4 8mb-os kártya van benne
ma már 3-szor fagyott merevre win2000 alatt
kicseréltem a vidikártyát, eddig nem csinálta
egyébként mindig internetcím beírásakor, vagy új lap megjelenítésekor fagyott, de úgy hogy még a feladatkezelő sem működött...reset
ja proci 1800xp volt, most egy 1200-as tbird, de az sem segített
ramokat is cseréltem és fagyott
ati rage-zsel eddig jó
lehet, hogy az integrált lan miatt van? vagy a savage miatt? minden mást kizártam
valaki írta hogy 47 fok környékén fagy, ez lehet, de este elindítottam rajta valami teszprogit, ami reggelre 49-ig vitte fel, 12-szer futott le, és nem fagyott, csak mikor elkezdtem netezni, szóval...?
majd meglátjuk fagy e még
[ 2003. október 02.: kalapur szerkesztette a hozzászólást ]
Karotta

Súgó
A téma zárva.