idézet:
Ezt írta PeppeR:
Ügyes...
Pár napja vettem egy K7S5A Pro lapot, egy XP1800+-t
Alaplappal, összeszereléssel semmi gondom nem volt. Pedig a híres falconrockII-es hűtője van a procin...
[/quote]
Nem kellett biost frissíteni hogy menjen benne az AthlonXP ?
Ha nem akkor lehet én is beruházok egy ilyenre, bruttó 9Kcsak hogy kipróbáljam má milyen az AMD.
Magától felismeri a cpu-t vagy jumperelni kell ?
ECS Alaplapok FAQ. Kinek milyen tapasztalata van velük ???
Elküldve: 2003. 09. 01. 14:34
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S
Elküldve: 2003. 09. 01. 14:37
idézet:
Ezt írta yeahsp:
![]()
![]()
Hát én is majd hanyattestem, amikor a BE6-2 + Cel2 633@1017-et lecseréltem egy K7S5A v3.0 + Duron 1200-ra... kb. 50%-al volt gyorsabb...[/quote]
Én nem örülnék ennyire ha csak a duron megy benne, XP-hez biost kell frissíteni ?
Intel Pro/100S
Elküldve: 2003. 09. 01. 19:57
idézet:
Ezt írta attilav:
Nem kellett biost frissíteni hogy menjen benne az AthlonXP ?
Ha nem akkor lehet én is beruházok egy ilyenre, bruttó 9Kcsak hogy kipróbáljam má milyen az AMD.
Magától felismeri a cpu-t vagy jumperelni kell ?[/quote]
Felismeri, de BIOSból lehet tuningolni (frekvenciát állítani). A K7S6A BIOSát 2400+hoz és 2600+hoz frissíteni kellet, valószínűleg a K7S5A-ét kisebbhez is kéne, de egy 1800+ot biztos felismer![]()
Elküldve: 2003. 09. 02. 00:18
idézet:
Ezt írta attilav:
Én nem örülnék ennyire ha csak a duron megy benne, XP-hez biost kell frissíteni ?[/quote]
Természetesen viszi az összes 266-os FSB-s XP-t, de akkor még az az 1200-as Duron 25e volt, XP-t meg 35-40e-ért lehetett volna venni, szóval ezért lett Duron.
De ne a K7S5A-t vedd, ha tuningolni is akarsz! Tapasztalatból ajánlhatom az L7S7A2-t. Alig drágább, viszont hivatalosan is viszi a 333-as Bartonokat is, a szorzót is lehet állítani, némi fesz emelésre is ad lehetőséget (BIOS-ban 5%, szolid hw moddal - egy kis drótozás gari sértés nélkül - akár 1.95 volt), ami egy 1800+-os TBred-nek már elég a 2GHz-hez. Ezenkívül AGP8X-es és adják hozzá [url="http://"http://www.powerstartpc.com/scripts/details.asp?PRDCODE=AC-ECS-6IN1"]ezt[/url] .
Elküldve: 2003. 09. 02. 00:21
idézet:
Ezt írta Chromo:
yeahsp megkérdezhetem, hogy neked melyik l7s7a2 változat van?
a régi=2 com port, amr, hűtés a déli hídon is, normális hardware monitoring
VAGY
az új "stripped version"=1 com port, no amr, no déli híd hűtés, minimális hw monitoring?
Azért kérdem, mert gondjaim vannak egy stipped tuninigjával.[/quote]
Nekem is az 1 COM portos verzióm van. Mi a problémád vele?
Elküldve: 2003. 09. 02. 11:36
Azonban most egy dolog furcsa számomra!
Letekerek két tesztet, egy 3D Mark 2000-t, 2001-t. Futtatom a CPUStabTest programot (15 perc, jó tudom, kevés...), tömörítek div-x-t, akciódús jelenetek a mátrixból és a proci hőfoka 37 fok!!!
A tuning csak FSB emeléssel van, nem kellett feszt. emelni. A hűtő egy Falconrock II, gyári paszta helyett, friss fehér paszta (
A hőfokot a tesztek utáni resettel (fúúú...), a biosban nézem meg. Egyébbként win xp alatt, a cpu cool jelzi ki nekem a legjobban a hőfokokat (megegyezik a bioséval). A motherboard, meg a többi szar eltér a biosétól, de nagyon (+10 fok). Úgy tudom, a bios mindig valós.
Szóval lehetséges???
Képeket tudok szolgáltatni...
Elküldve: 2003. 09. 02. 14:28
Elküldve: 2003. 09. 02. 14:47
Szóval akkor minden rendben.
Köszi!
Elküldve: 2003. 09. 02. 22:11
idézet:
Ezt írta enterprise128k:
Tudom hogy csak cca. 150-es FSB-t bír a SiS 735. Amit nem értek az
az hogy ha teljesen stabilan működik minden tesztben akkor kikapcs
után miért felejti el a BIOS beállításokat.Lehet nagyon kifárad
a tuningban.Sebaj fél perc alatt vissza lehet pötyögni.
[/quote]
Nekem úgy tűnik, hogy ez a dolog a chipset hőmérsékletével függ össze, sok problémát megoldott már, hogy levették a chipsetről a bordát és rendesen visszaragasztották. A gyári ragasztó sajnos egy kanyi vasat nem ér, inkább csak szigeteli a hőt ahelyett, hogy vezetné.
Többen panaszkodtak, hogy a lap nem stabil 133 MHz FSB-nél, ez a kis műtét sokszor segített megoldani a problémát, volt, hogy már az is segített, hogy csak leszedték a bordát.
Elküldve: 2003. 09. 02. 23:20
idézet:
Ezt írta zotyesz:
Nekem úgy tűnik, hogy ez a dolog a chipset hőmérsékletével függ össze, sok problémát megoldott már, hogy levették a chipsetről a bordát és rendesen visszaragasztották. A gyári ragasztó sajnos egy kanyi vasat nem ér, inkább csak szigeteli a hőt ahelyett, hogy vezetné.
Többen panaszkodtak, hogy a lap nem stabil 133 MHz FSB-nél, ez a kis műtét sokszor segített megoldani a problémát, volt, hogy már az is segített, hogy csak leszedték a bordát.[/quote]
Ezt megerősítem. Ahány ECS lap volt már a kezem alatt, mindegyiken csak a gagyi 2 oldalas ragszalaggal volt rögzítve a borda. Sokszor még gyűrött is. Leszedni nem gáz, utána lakkbenzines vattával áztatva borotvával vagy nagyon éles késpengével nyomtalanul el lehet tüntetni a ragacsot. Azonban én már követtem el egy hatalmas bakit, amit az előző K7S5A Pro lapom bánt: úgy ragasztottam vissza a bordát, hogy középre szilikonzsírt, a 4 sarokra meg pillanatragasztót raktam. Ezzel nem is volt gond, de amikor feltűnt, hogy így is melegszik, akkor nem bírtam leszedni. Addig sikerült feszegetnem, amíg tönkretettem a lapot. Asszem a chipset forrasztási pontjaiból sikerült párat eltörnöm. Szerencsére külső nyoma nem volt, úgyhogy garanciába cserélték. Szóval senkinek nem ajánlom a pillanatragasztós megoldást! Inkább valami vulkanizálódó gumit, pl Skilszilt kell használni, ami rendesen tapad mind a fémre, mind a chipset tokozására, azonban könnyen letéphető. Okuljatok a hibámból!
Elküldve: 2003. 09. 02. 23:57
idézet:
Ezt írta yeahsp:
úgy ragasztottam vissza a bordát, hogy középre szilikonzsírt, a 4 sarokra meg pillanatragasztót raktam. Ezzel nem is volt gond, de amikor feltűnt, hogy így is melegszik, akkor nem bírtam leszedni. Addig sikerült feszegetnem, amíg tönkretettem a lapot. Asszem a chipset forrasztási pontjaiból sikerült párat eltörnöm. Szerencsére külső nyoma nem volt, úgyhogy garanciába cserélték. Szóval senkinek nem ajánlom a pillanatragasztós megoldást! Inkább valami vulkanizálódó gumit, pl Skilszilt kell használni, ami rendesen tapad mind a fémre, mind a chipset tokozására, azonban könnyen letéphető. Okuljatok a hibámból![/quote]
Nekem most egy Zalman borda van fönn a saját ragasztójával, asszem azt többé le nem szedem
Az Ocworkbench-en ezt a pillanatragasztós megoldást ajánlgatták, de asszem csak a chipset két átlós sarkánál kell felfogatni, akkor könnyebben lepattan. Főleg, ha előtte hűtőbe teszed. Viszont nem árt egy telefonkártyát tenni a csavarhúzó és az alaplap közé.
Elküldve: 2003. 09. 03. 15:23
idézet:
Ezt írta yeahsp:
Természetesen viszi az összes 266-os FSB-s XP-t, de akkor még az az 1200-as Duron 25e volt, XP-t meg 35-40e-ért lehetett volna venni, szóval ezért lett Duron.
De ne a K7S5A-t vedd, ha tuningolni is akarsz!
[/quote]
Nem akarok ! Persze itt mindenki tuningol.
idézet:
Ezt írta yeahsp:
Tapasztalatból ajánlhatom az L7S7A2-t. Alig drágább, viszont hivatalosan is viszi a 333-as Bartonokat is, a Ezenkívül AGP8X-es és adják hozzá [url="http://"http://www.powerstartpc.com/scripts/details.asp?PRDCODE=AC-ECS-6IN1"]ezt[/url]
[/quote]
Meggondolandó, de ebbe nem mennek az sdramok, nekem meg van egy 512-es CL2 133-as kingstonom.
Kiszámoltam ha csak lapot + procit cserélek akkor 23e ből kijön az egész. Tehát egy K7S5A PRO és egy XP1700+
Ha nem kapok Tbred1700+-t akkor melyik a következő TbredXP ami még elmegy gyári órajelen a memóriámmal ?
De aggályaim is vannak, Acorp miditornyom van, a jelenlegi lapom procifoglalata a táp(már lecseréltem), alá esik így a hűtés nem a legjobb, a K7S5A Pro-n hova esik a foglalat ?
A hőkibocsátás szempontjából mindegy hogy Tbred a vagy b ?
Valaki itt írta hogy az sd-k igencsak felforrósodnak ebben a lapban igaz ez ?
[ 2003. szeptember 03.: attilav szerkesztette a hozzászólást ]
Intel Pro/100S
Elküldve: 2003. 09. 03. 16:40
idézet:
Ezt írta yeahsp:
De ne a K7S5A-t vedd, ha tuningolni is akarsz! Tapasztalatból ajánlhatom az L7S7A2-t. Alig drágább, viszont hivatalosan is viszi a 333-as Bartonokat is, a szorzót is lehet állítani, némi fesz emelésre is ad lehetőséget (BIOS-ban 5%, szolid hw moddal - egy kis drótozás gari sértés nélkül - akár 1.95 volt), ami egy 1800+-os TBred-nek már elég a 2GHz-hez. Ezenkívül AGP8X-es és adják hozzá [url="http://"http://www.powerstartpc.com/scripts/details.asp?PRDCODE=AC-ECS-6IN1"]ezt[/url] .[/quote]
Sziasztok,
Nekem ezzel az L7S7A2L-hez ajándékba adott kártyaolvasóval lenne egy kis problémám. Már a másodikat próbálom, de a hibája ugyanaz, szóval biztos én bénázok, bár nem igazán tudom, hogy mit.
Szóval, a kütyüt a kártyaolvasó portra dugva, a +4 cserélhető drive-ot simán felismeri a gép, de akármilyen kártyát dugok bele (na jó, csak SM és SD kártyával próbáltam) azt nem "veszi észre". Ráadásul a hátsó 4 USB port közül 2 használhatatlanná válik. (Ez még akár normális is lehet?)
Ha a front USB csatlakozóra dugom, ugyanaz a jelenség, csak a hátsó 2 USB működőképes marad.
Ez mitől lehet?
Az alaplapi drivereket (USB-t is beleértve) természetesen installáltam közvetlen a WinXP telepítése után.
Lehet, hogy 2 szar kártyaolvasót fogtam volna ki?
Minden segítséget előre is köszönök.
Hogy az alaplapról is mondjak valamit, nekem kb. negyed éve van meg, szóval nem túl rég, de azóta minden (a kártyaolvasó kivételével) abszolúte stabilan fut, rendszerlefagyásom nem volt egyszer sem. Szolid tuning is elérhető, de kicsit gagyi proci hűtőm miatt nem nagyon forszírozom, nincs is rá szükségem. Maradéktalanul elégedett vagyok vele.
Üdv.
Szitus2.
Elküldve: 2003. 09. 03. 20:28
Bár még vacillálok
Elküldve: 2003. 09. 03. 23:26
idézet:
Ezt írta Szitus2:
Sziasztok,
Nekem ezzel az L7S7A2L-hez ajándékba adott kártyaolvasóval lenne egy kis problémám. Már a másodikat próbálom, de a hibája ugyanaz, szóval biztos én bénázok, bár nem igazán tudom, hogy mit.
Szóval, a kütyüt a kártyaolvasó portra dugva, a +4 cserélhető drive-ot simán felismeri a gép, de akármilyen kártyát dugok bele (na jó, csak SM és SD kártyával próbáltam) azt nem "veszi észre". Ráadásul a hátsó 4 USB port közül 2 használhatatlanná válik. (Ez még akár normális is lehet?)
Ha a front USB csatlakozóra dugom, ugyanaz a jelenség, csak a hátsó 2 USB működőképes marad.
Ez mitől lehet?
Az alaplapi drivereket (USB-t is beleértve) természetesen installáltam közvetlen a WinXP telepítése után.
Lehet, hogy 2 szar kártyaolvasót fogtam volna ki?
Minden segítséget előre is köszönök.
Hogy az alaplapról is mondjak valamit, nekem kb. negyed éve van meg, szóval nem túl rég, de azóta minden (a kártyaolvasó kivételével) abszolúte stabilan fut, rendszerlefagyásom nem volt egyszer sem. Szolid tuning is elérhető, de kicsit gagyi proci hűtőm miatt nem nagyon forszírozom, nincs is rá szükségem. Maradéktalanul elégedett vagyok vele.
Üdv.
Szitus2.[/quote]
jujj... hát az igazat megvallva eddig CF és SM kártyával próbáltam, a CF jó volt, az SM-et nem akarta sehogyan sem beolvasni - gondoltam inkompatíbilis. SM->CF adapterrel beolvasta, mint CF kártya. Kissé gyanús. Lehet, hogy azért osztogatják, mert selejt?
Elküldve: 2003. 09. 03. 23:45
idézet:
Ezt írta attilav:
Meggondolandó, de ebbe nem mennek az sdramok, nekem meg van egy 512-es CL2 133-as kingstonom.
Kiszámoltam ha csak lapot + procit cserélek akkor 23e ből kijön az egész. Tehát egy K7S5A PRO és egy XP1700+
Ha nem kapok Tbred1700+-t akkor melyik a következő TbredXP ami még elmegy gyári órajelen a memóriámmal ?
De aggályaim is vannak, Acorp miditornyom van, a jelenlegi lapom procifoglalata a táp(már lecseréltem), alá esik így a hűtés nem a legjobb, a K7S5A Pro-n hova esik a foglalat ?
A hőkibocsátás szempontjából mindegy hogy Tbred a vagy b ?
Valaki itt írta hogy az sd-k igencsak felforrósodnak ebben a lapban igaz ez ?
[ 2003. szeptember 03.: attilav szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nos, a K7S5A sorozat a létező legrosszabbak közé tartozik az alkatrészek elhelyezése szempontjából. A RAM slot-ok a hatalmas lap jobb felső sarkában vannak - az SD hely kívül -, így a midi házban kapásból kiesik 1-2 5"1/4-es hely - vinyó szerelőfülekkel elfér. A proci természetesen teljesen körül van bástyázva, a tápot muszály kirakni oldalra, vagy a ház tetejére, különben hamar megsül a proci - bár ez minden alaplapnál általános gond! Az IDE csatlakozók elég bénán lettek elhelyezve. Az SD RAM-ot tudtommal nem süti.
XP-t lehetőleg JIUHB sorozatosat vegyél! Mond meg a boltosnak, hogy először meg akarod nézni. Ha nem adja, akkor forduljon fel!![]()
Elküldve: 2003. 09. 04. 07:14
Elküldve: 2003. 09. 04. 09:43
Gondolkozom egy 1800pénzes slotos házventin, de félek, hogy az teljesen megöli a "csendes gép" koncepciómat
Ha esetleg bordát cserélnék miként tudnám megoldani, hogy ne pillanatragasszem a cuccot, mert azt többé le nem lehet venni... (tudom írtátok, hogy elég 2 ponton, de én még attól is félek...)
ötlet?
az MBM által mért adatok alapján:
normál eset: cpu 45-46fok, alaplap 39-42
fagyásgyanús állapot: cpu 50-53 alaplap 47-
még1 tapasztalat: háklis a tápokra! az eddigi Azona 300as (PFC) tápom 1:20 arányban pöccentette be (ellenben egy másik lapban egy 2500+os procit lazán vitt), és csak egy Chieftec 360asra bólintott...érdekes.
Elküldve: 2003. 09. 04. 14:03
idézet:
Ezt írta wlaszi:
a topic elődjében panaszkodtam a K7S5A Pro v5.0-ás lapom fagyásaira, nos úgy tűnik a külső hőmérséklettel függ össze...és mivel a Glacialtech Igloo 2450 Light-om 2800+os prociig bírja papíron, a 2000es cpu-mat lazán el kell hogy vigye. Ergo, a chipset melegszik túl
Gondolkozom egy 1800pénzes slotos házventin, de félek, hogy az teljesen megöli a "csendes gép" koncepciómat
Ha esetleg bordát cserélnék miként tudnám megoldani, hogy ne pillanatragasszem a cuccot, mert azt többé le nem lehet venni... (tudom írtátok, hogy elég 2 ponton, de én még attól is félek...)
ötlet?
az MBM által mért adatok alapján:
normál eset: cpu 45-46fok, alaplap 39-42
fagyásgyanús állapot: cpu 50-53 alaplap 47-
még1 tapasztalat: háklis a tápokra! az eddigi Azona 300as (PFC) tápom 1:20 arányban pöccentette be (ellenben egy másik lapban egy 2500+os procit lazán vitt), és csak egy Chieftec 360asra bólintott...érdekes.[/quote]
Mint már párszor írtam, használjátok a Skilszil nevű trutyit, vagy valami vulkanizálódó gumi ragasztót/tömítőt. Ezek tapadnak még az üvegre is, és a hőt is bírják (-50..+180 Cfok).
Elküldve: 2003. 09. 04. 15:46
idézet:
Ezt írta yeahsp:
a tápot muszály kirakni oldalra, vagy a ház tetejére, különben hamar megsül a proci -
[/quote]
Akkor nem úszom meg a házcserét, újabb 6-10Eft.
![]()
Mivel a morex ház is midi ezért ott is a proci felett van vagy nem ?
idézet:
Ezt írta yeahsp:
XP-t lehetőleg JIUHB sorozatosat vegyél! Mond meg a boltosnak, hogy először meg akarod nézni. Ha nem adja, akkor forduljon fel![/quote]
Nem akarok tuningolni. Páran írják itt hogy csak A-t kaptak, szal a JIUHB valószínűleg kiesik vagy nagy mák kell hozzá, azt akarom hogy idle 35-40 legyen és terhelve ne menjen 50 foknál magasabbra, ezt csak a JIUHB tudja ?
Megpróbálok JIUHB-t válogatni van nagyker meg ismerős, de nem fogok 5-10 boltot végigjárni hogy JIUHB-t kapjak.
[ 2003. szeptember 04.: attilav szerkesztette a hozzászólást ]
Intel Pro/100S

Súgó
A téma zárva.