HWSW Informatikai Kerekasztal: Elektromos vagy hagyományos borotva? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Elektromos vagy hagyományos borotva? Te mit használsz? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Te mivel borotválkozol? (253 felhasználó adott le szavazatot)

Te mivel borotválkozol?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#201 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 14:42

Idézet: emere77 - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 13:33

hm, akkor te használtál mindkét technológiát...a 3 körkéseset, meg a braunt...ami ugye a pengéket rezegteti, vagy nem tudom, hogy pontosan hogyan is működik... melyik a jobb? melyik irritálja jobban a bőrt?

Nekem philipsből csak az a nagyon egyszerű két körkéses volt, így nem tudok objektív véleményt alkotni. Mindkettőt megszoktam egy-két hét alatt. Sőt külön borotválkozás miatt nem is használok semmilyen hidratálót. De hogy melyik irritálja jobban a bőrt azt nem tudom. Hátha más okosabb, és megmondja. De szerintem nem lehet olyan nagy különbség, egyik se vacak.
Szerk.: A melyik a jobb kérdésre se tudok válaszolni, mind a kettő jónak tűnik nekem. A mostani braun-omat nem cserélném el semelyikkel, de akinek hidratálós kell, annak ki is esik a braun. Minőségileg mind a kettő jó, nekem most a braun jobban tetszik, de ez nem jelenti, hogy jobb is, de nekem inkább ez. :)
Szerintem az a jobb, ami neked jobban tetszik, melléfogni nem nagyon lehet velük. Jó persze az én régi philipsem meg az új braun között ég és föld a különbség, de ez betudható annak, hogy egészen más kategória, a philips egy belépő kategóriás volt, a braun meg prémium inkább. De igazából azzal se volt probléma, sőt.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 12. 04. 14:50 -kor

#202 Felhasználó inaktív   Dulev 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 16:02

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 14:42

Nekem philipsből csak az a nagyon egyszerű két körkéses volt, így nem tudok objektív véleményt alkotni. Mindkettőt megszoktam egy-két hét alatt. Sőt külön borotválkozás miatt nem is használok semmilyen hidratálót. De hogy melyik irritálja jobban a bőrt azt nem tudom. Hátha más okosabb, és megmondja. De szerintem nem lehet olyan nagy különbség, egyik se vacak.
Szerk.: A melyik a jobb kérdésre se tudok válaszolni, mind a kettő jónak tűnik nekem. A mostani braun-omat nem cserélném el semelyikkel, de akinek hidratálós kell, annak ki is esik a braun. Minőségileg mind a kettő jó, nekem most a braun jobban tetszik, de ez nem jelenti, hogy jobb is, de nekem inkább ez. :)
Szerintem az a jobb, ami neked jobban tetszik, melléfogni nem nagyon lehet velük. Jó persze az én régi philipsem meg az új braun között ég és föld a különbség, de ez betudható annak, hogy egészen más kategória, a philips egy belépő kategóriás volt, a braun meg prémium inkább. De igazából azzal se volt probléma, sőt.

én életemben mindig is simán borotvát használtam. Nem tudom miért de sose gondoltam arra,hogy ki kéne próbálni az elektromos borotvát. Illetve kis kölyök koromban mikor az ipari bajusz kidugta fejét a bőrömből akkor faternak egy igen régi ma már muzeális darabnak számító villanyborotváját kipróbáltam...az valami borzalmas volt. Csak néhol szedte le a szőrt...a bőrt annál inkább. Égett a fél pofám egy napon keresztül és utána úgy is kellett használnom a sima borotvát. Nos lehet emiatt is van egy félelmem az elektromos borotvákkal kapcsolatban. Hiszen a bőröm eléggé érzékeny és néha még a pengés borotválkozást is megsínyli....szóval a rossz emlékek miatt lehet az,hogy a modernebb elektromos borotváknak nem nagyon adtam eddig esélyt....még most se érzem a kényszert,hogy ki kellene próbálnom.

#203 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 18:11

Idézet: Dulev - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 16:02

én életemben mindig is simán borotvát használtam. Nem tudom miért de sose gondoltam arra,hogy ki kéne próbálni az elektromos borotvát. Illetve kis kölyök koromban mikor az ipari bajusz kidugta fejét a bőrömből akkor faternak egy igen régi ma már muzeális darabnak számító villanyborotváját kipróbáltam...az valami borzalmas volt. Csak néhol szedte le a szőrt...a bőrt annál inkább. Égett a fél pofám egy napon keresztül és utána úgy is kellett használnom a sima borotvát. Nos lehet emiatt is van egy félelmem az elektromos borotvákkal kapcsolatban. Hiszen a bőröm eléggé érzékeny és néha még a pengés borotválkozást is megsínyli....szóval a rossz emlékek miatt lehet az,hogy a modernebb elektromos borotváknak nem nagyon adtam eddig esélyt....még most se érzem a kényszert,hogy ki kellene próbálnom.

A megszokás nagy úr. Én eleve így kezdtem, előtte vagy kétszer borotválkoztam hagyományos módon, levitte a pattanásokat, aztán még több lett, meg vérzett, meg fájt, meg béna is vagyok hozzá, ezért ezt feladtam. A bőröm meg nekem is igen érzékeny, mindenki használja azt, ami neki jó. A hagyományos ugye eleve simábban levágja, de ha egyszer egy nemlétező vajkéssel is képes vagyok elvágni az ujjam, akkor nem lehet csodálkozni, hogy váltottam gyorsan.
Ezzel, ha nagyon muszáj, akkor még tükör nélkül is megborotválkozom elég jó hatékonysággal, és nem fáj, nem vérzik, nem kell hozzá semmi. Nem lehet szerintem összehasonlítani, vagy legalábbis nem érdemes, én nem vettem a fáradtságot a hagyományoshoz. Aki azt rutinszerűen használja, annak lehet tök jó, nekem nem, én ebbe szoktam bele. :)

Szerk.: Lehet egyszer veszem is a fáradságot hozzá és kipróbálom, de a lustasággal is fel kéne addig számolnom. A töltőtollakat is tisztelem, nagyon tetszenek, de ha egyszer nem tudok vele írni. :omg: Jó tudom ez engem minősít, de majd arra fogok is törekedni, mert vonz, de egyelőre nem tudok vele mit kezdeni.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 12. 04. 18:13 -kor

#204 Felhasználó inaktív   emere77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 11:47

Hát akkor sokra nem jutottunk, csak, hogy ki kell próbálni és amelyik a legjobb azt használjam, esetleg még annyi, hogy árban illetve kopásban melyik jön ki hosszabb távon olcsóbban, tudom, nem ez a legfontosabb de talán, ez is lehet egy indok...

#205 Felhasználó inaktív   Dulev 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 13:22

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 18:11

A megszokás nagy úr. Én eleve így kezdtem, előtte vagy kétszer borotválkoztam hagyományos módon, levitte a pattanásokat, aztán még több lett, meg vérzett, meg fájt, meg béna is vagyok hozzá, ezért ezt feladtam. A bőröm meg nekem is igen érzékeny, mindenki használja azt, ami neki jó. A hagyományos ugye eleve simábban levágja, de ha egyszer egy nemlétező vajkéssel is képes vagyok elvágni az ujjam, akkor nem lehet csodálkozni, hogy váltottam gyorsan.
Ezzel, ha nagyon muszáj, akkor még tükör nélkül is megborotválkozom elég jó hatékonysággal, és nem fáj, nem vérzik, nem kell hozzá semmi. Nem lehet szerintem összehasonlítani, vagy legalábbis nem érdemes, én nem vettem a fáradtságot a hagyományoshoz. Aki azt rutinszerűen használja, annak lehet tök jó, nekem nem, én ebbe szoktam bele. :)

Szerk.: Lehet egyszer veszem is a fáradságot hozzá és kipróbálom, de a lustasággal is fel kéne addig számolnom. A töltőtollakat is tisztelem, nagyon tetszenek, de ha egyszer nem tudok vele írni. :omg: Jó tudom ez engem minősít, de majd arra fogok is törekedni, mert vonz, de egyelőre nem tudok vele mit kezdeni.

Hm, egész jól megfogalmaztad, hogy neked miért megfelelő. Igazából eddig még soha nem gondoltam bele ebbe ilyen nézpontból. Számomra egyértelmű, hogy a hagyományos borotvákat használjam. Lehet, hogy csak meg kéne tanulni a másikat kezelni, nem? Mondjuk lehet, hogy nekem is meg kéne tanulni elektromossal, és akkor nem ez lenne a véleményem :)

#206 Felhasználó inaktív   emere77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 14:55

Idézet: Dulev - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 13:22

Hm, egész jól megfogalmaztad, hogy neked miért megfelelő. Igazából eddig még soha nem gondoltam bele ebbe ilyen nézőpontból. Számomra egyértelmű, hogy a hagyományos borotvákat használjam. Lehet, hogy csak meg kéne tanulni a másikat kezelni, nem? Mondjuk lehet, hogy nekem is meg kéne tanulni elektromossal, és akkor nem ez lenne a véleményem :)

Ez ne megtanulható képesség :) az emberiség zömének megadatott ha megvan legalább 1 kezed és azon minimum 3 ujjad ;) De tényleg nincs ezen mit megtanulni csak be köll kapcsolni és ledúrni ami nem kell...

#207 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 15:06

Idézet: Dulev - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 13:22

Hm, egész jól megfogalmaztad, hogy neked miért megfelelő. Igazából eddig még soha nem gondoltam bele ebbe ilyen nézpontból. Számomra egyértelmű, hogy a hagyományos borotvákat használjam. Lehet, hogy csak meg kéne tanulni a másikat kezelni, nem? Mondjuk lehet, hogy nekem is meg kéne tanulni elektromossal, és akkor nem ez lenne a véleményem :)

:D

#208 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 15:18

Eldobható Gillette használok vagy 10 éve,előtte meg rendes pengés békebelit használtam:)
Az ilyen motoros zörgő marhaságok nem érdekelnek  :D

Szerkesztette: djculture 2009. 12. 07. 15:20 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#209 Felhasználó inaktív   emere77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 16:00

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 15:18

Eldobható Gillette használok vagy 10 éve,előtte meg rendes pengés békebelit használtam:)
Az ilyen motoros zörgő marhaságok nem érdekelnek  :D

az igen én a helyedbe kiszámolnám, hogy mennyibe került ezidáig... hab+penge ;) és összehasonlítanám egy elektromossal :D

#210 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 16:43

Idézet: emere77 - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 16:00

az igen én a helyedbe kiszámolnám, hogy mennyibe került ezidáig... hab+penge ;) és összehasonlítanám egy elektromossal :D

Hát attól függ, van amelyik árából egy birkát is meg lehet nyírni nap mint nap száz éven keresztül egy simával. :Đ

#211 Felhasználó inaktív   emere77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 10:56

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 16:43

Hát attól függ, van amelyik árából egy birkát is meg lehet nyírni nap mint nap száz éven keresztül egy simával. :Đ

Hát igen, egy két sima többpengés fej belekerül 3-4 e ft-ba is és abból már tényleg birkát lehet nyírni. Az elektromos borotvákra visszatérve, nem mindenkinél műxik, valakinek nem bírja a bőre, ja meg hát a villanyállattól ne várja senki, hogy teljesen simára "rágja" :D  az arcod, nem erre találták ki...

#212 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 12:15

Idézet: emere77 - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 10:56

ja meg hát a villanyállattól ne várja senki, hogy teljesen simára "rágja"   :D  az arcod, nem erre találták ki...

Hát jah, mondjuk, ha veszem a fáradságot, akkor teljesen simára le tudom vágni, az már gondolom megközelíti a pengéset valamennyire. Ahol jól rányomtam reggel, ott még most se érzek semmit.

#213 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 12:20

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 12:15

Ahol jól rányomtam reggel, ott még most se érzek semmit.

annyira fájt? :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#214 Felhasználó inaktív   emere77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 13:01

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 12:15

Hát jah, mondjuk, ha veszem a fáradságot, akkor teljesen simára le tudom vágni, az már gondolom megközelíti a pengéset valamennyire. Ahol jól rányomtam reggel, ott még most se érzek semmit.

Közelíteni közelíti, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Géppel marad kis borosta, többpengés kézinél meg babapopsi simára tudod borotválni a pofid. Nekem elég a gép teljesítménye bőven és ettől legalább a bőröm sem sebesedik.  :respect:

#215 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 13:12

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 12:20

annyira fájt? :Đ

#216 Felhasználó inaktív   kovacso99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 12:25

Idézet: emere77 - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 16:00

de az ilyen elektromos cucc hab nélkül egyáltalán nem irritálja a bőrt? És simán le is visz mindent? :o

#217 Felhasználó inaktív   szavacska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 13:52

Idézet: kovacso99 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 12:25

de az ilyen elektromos cucc hab nélkül egyáltalán nem irritálja a bőrt? És simán le is visz mindent? :o

Hát ha valami noname-t veszel szó szerint levisz mindent  :D  Ha valami márkásat akkor csak a szőrt:)

#218 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 14:32

Wilkinson Quattroval kezdtem, aztan rovid ideig Gillette Fusion Power (az nem volt rossz) de vele egyidobe vettem egy Phillips villanyt. Azota az van, josag, szeretem - meg ha nem is vag olyan tokeletesre, de legalabb a pofam nem cseszi szet mint a penge.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#219 Felhasználó inaktív   kovacso99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 16:17

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 14:32

Wilkinson Quattroval kezdtem, aztan rovid ideig Gillette Fusion Power (az nem volt rossz) de vele egyidobe vettem egy Phillips villanyt. Azota az van, josag, szeretem - meg ha nem is vag olyan tokeletesre, de legalabb a pofam nem cseszi szet mint a penge.

akkor gondolom mindenképp csak jól járhatok, ha pengéről váltok elektromosra...

#220 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 18:33

Idézet: emere77 - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 15:55

De tényleg nincs ezen mit megtanulni csak be köll kapcsolni és ledúrni ami nem kell...

háát, ez így teljesen nem igaz. :) ha az elektromossal úgy esel neki az arcodnak mint egy hagyományossal, annak bizony szőrös arc és sírás lesz a vége.  :)
két külön világ.
Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.