HWSW Informatikai Kerekasztal: Half-Life 2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Half-Life 2

#61 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:26

Idézet: freeone - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:23

Figyelem! a játék alapból easy fokozaton megy, ahol még célozni is segít a gép. javaslom a normalt!

Természetesen hardon indultam.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#62 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:30

Idézet: cloud - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:08

senki sem a hl:s-sel kezdi? :)

de én igen!
csak majd kicsit később :)

#63 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:33

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 10:23

Áhm... látszik, hogy mit akartak elérni, de ebben az esetben ezt sikerült túlzásba vinni. Ennyire nem perspektívikus a valóság. ;)

fov-ot kell állítani...

#64 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:44

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 10:25

:lollypop:  És Lufinyulnak menetet vágot az állán a lecsordogáló nyál :D

:pokeas2:

#65 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:54

Na, ez igen keves hozzaszolas eddig :) Keretik fel ora utan kilepni a jatekbol es beirni ide a velemenyeket!
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#66 Felhasználó inaktív   Normika 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:56

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 11:54

Na, ez igen keves hozzaszolas eddig :) Keretik fel ora utan kilepni a jatekbol es beirni ide a velemenyeket!

Keves?
Most indult a topic oszt ma' harom oldal. Mert mindenki csak jatszik ;)
Reggeli Londonban
Ebéd New Yorkban
Csomag a Bermudákon                               British Airways

#67 Felhasználó inaktív   [sabee] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:02

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:54

...és képekkel telepumpolni a topikot.  Este 9re érek haza...baxxa meg!  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
konfig / asszony-konfig
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.

#68 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:02

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:23

Áhm... látszik, hogy mit akartak elérni, de ebben az esetben ezt sikerült túlzásba vinni. Ennyire nem perspektívikus a valóság. ;)

Most ebbe hadd ne menjünk bele részletesen, mert ez nekem szakterületem. :D
De, mégiscsak. Pedig sietek, de értetek bármit. Meg jó okoskodni is. :)

Csak annyit mondok, hogy a játékban, ahogyan a valóságban is, a parhuzamosak azok párhuzamosak (jelen esetben a függölegesekrol van szó). Persze ha egy 2D felületre vetítesz egy képet arról amit látsz, nos arra már a perspektíva szabályai érvényesek.

Készíts egy fotót bármilyen városi téren, úgy hogy a a szemmagassághoz képest magasabbra állítod a nézopontot. Magyarán ne vízszintesen elore hanem enyhén felfele nézz. Majd meglátod milyen szépen dolnek befele az épületek függoleges vonalai a képen. (Vannak kamerák amelyek ezt "korrigálják" de ettol még ez a valós kép)

A retina érzékeny része is hozzávetolegesen sík, de mivel két szemünk van, meg állandóan mozgatjuk oket, és az agyunk már kiskorunkban megtanulja a 3D világot "látni" ezért nem képekben látunk hanem természetes módon "érzékeljük" a teret. De ha egy szemmel egy fix irányba nézel akkor gyakorlatilag azt látod amit egy kb 50 ok látószögu kamera (ez sem teljesen igaz mert vízszintesen szélesebb, függolegesen meg magasabb a látókúp, és az éleslátás függölegesen csak 28 fok, de mivel mozgatjuk a szemünk meg a fejünk ezért az érzékelt látóterület jóval nagyobb) Lényeg hogy az egyiok nehézség megtanulni rajzolni az pontosan az hogy figyelmünket egy adott nézopontba és irányba kényszerítve elkülönítsük az észlelt képet az agyunkkal tudott tértol.

A számítógép képernyojén a térészlelet szintén a kamera mozgatása következtében jön létre, ezért az itt betuzött kép csak pillanatnyi jelentoségu, ezen kár lovagolni.

ON:

a játék tényleg a Half Life 2. :) Impresszív, 1280x1024-ben is játszható 2100+ Athlonnal, Radeon 9600 XT-vel, 512 RAM-mal. Néha be be röccen azért, meg biztos vissza kell vennem a felbontást ha harcolni is akarok majd. :) A karaktermodellek nagyon részletesek, az arcmimika Final Fantasy mozi színvonalú, a HDRI világítás nagyon életszeruvé teszi a helyszíneket.

OTT VAN, NA, ez a HALF LIFE méltó folyattásának tunik, legalábbis az elso 5 perc játék után.

Szerkesztette: Hubert 2004. 11. 16. 11:03 -kor

Next stop, Wonderland.

#69 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:07

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 11:02

Most ebbe hadd ne menjünk bele részletesen, mert ez nekem szakterületem. :D
De, mégiscsak. Pedig sietek, de értetek bármit. Meg jó okoskodni is. :)

Csak annyit mondok, hogy a játékban, ahogyan a valóságban is, a parhuzamosak azok párhuzamosak (jelen esetben a függölegesekrol van szó). Persze ha egy 2D felületre vetítesz egy képet arról amit látsz, nos arra már a perspektíva szabályai érvényesek.

Készíts egy fotót bármilyen városi téren, úgy hogy a a szemmagassághoz képest magasabbra állítod a nézopontot. Magyarán ne vízszintesen elore hanem enyhén felfele nézz. Majd meglátod milyen szépen dolnek befele az épületek függoleges vonalai a képen. (Vannak kamerák amelyek ezt "korrigálják" de ettol még ez a valós kép)

A retina érzékeny része is hozzávetolegesen sík, de mivel két szemünk van, meg állandóan mozgatjuk oket, és az agyunk már kiskorunkban megtanulja a 3D világot "látni" ezért nem képekben látunk hanem természetes módon "érzékeljük" a teret. De ha egy szemmel egy fix irányba nézel akkor gyakorlatilag azt látod amit egy kb 50 ok látószögu kamera (ez sem teljesen igaz mert vízszintesen szélesebb, függolegesen meg magasabb a látókúp, és az éleslátás függölegesen csak 28 fok, de mivel mozgatjuk a szemünk meg a fejünk ezért az érzékelt látóterület jóval nagyobb) Lényeg hogy az egyiok nehézség megtanulni rajzolni az pontosan az hogy figyelmünket egy adott nézopontba és irányba kényszerítve elkülönítsük az észlelt képet az agyunkkal tudott tértol.

A számítógép képernyojén a térészlelet szintén a kamera mozgatása következtében jön létre, ezért az itt betuzött kép csak pillanatnyi jelentoségu, ezen kár lovagolni.

ON:

a játék tényleg a Half Life 2. :) Impresszív, 1280x1024-ben is játszható 2100+ Athlonnal, Radeon 9600 XT-vel, 512 RAM-mal. Néha be be röccen azért, meg biztos vissza kell vennem a felbontást ha harcolni is akarok majd. :) A karaktermodellek nagyon részletesek, az arcmimika Final Fantasy mozi színvonalú, a HDRI világítás nagyon életszeruvé teszi a helyszíneket.

OTT VAN, NA, ez a HALF LIFE méltó folyattásának tunik, legalábbis az elso 5 perc játék után.

Köszönjük az összefoglalót, visszaloptál némi reménysugarat megfeketedett szívembe... ;) :up: :respect:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#70 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:12

Köszi, Hubert, én ennyire tudományosan nem tudtam volna megmagyarázni! ;)
Szóval akkor fogalmazok máshogy: mivel a valóságban nem így látjuk, ezért kár volt így ábrázolni. Ha így látnánk, akkor nem is vettük volna észre ennyien, hogy hoppá, itt valami nem stimmel. :)
Ettől még a játék lehet jó, csak úgy megemlítettük itt kétpáran, mert nagyon észrevettük. :think:

#71 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:15

Idézet

Szal a mozgás közbeni képről sajnos nem tudok nyilatkozni, így csak remélem, hogy igazad van. ;)

#72 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:17

Ez legyen a legnagyobb baja a játéknak! :)

#73 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 16. 11:25

Alig várom már, még jó, hogy előrendeltem a CD Galaxisban, megyek is érte munka után. :D
:respect:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#74 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:28

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 11:12

Szóval akkor fogalmazok máshogy: mivel a valóságban nem így látjuk, ezért kár volt így ábrázolni. Ha így látnánk, akkor nem is vettük volna észre ennyien, hogy hoppá, itt valami nem stimmel. :)
Ettől még a játék lehet jó, csak úgy megemlítettük itt kétpáran, mert nagyon észrevettük. :think:

Hát hogy ábrázolnák? Legyenek párhuzamosak a vonalak? Nézd meg a duke nukemet, ott párhuzamosak. Jó ortopéd is lett. Ennek meg így kell lennie, hidd el.
ALWAYS COCA COLE

#75 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:29

Látom mindenki rákattant szépen! Óje ;) !

Sztem majd csak jövőre lesz nekem HL2-m, akkor hozzák ki ide a környékre az ADSL-t. :grrr:
:(
Addigra remélem mindenki a 2. végigjátszást kezdi, én meg igyexem behozni a lemaradást!
:up:

#76 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:29

Idézet: vipisrac - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 11:33

fov-ot kell állítani...

lehet? hogyan?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#77 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:31

Idézet: Takashi - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:29

Valaki valami okosat a kérdésemre? :(

Cdgalaxisnál próbálkozz, de sztem rendeld meg vagy foglald le előre...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#78 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:33

Üdv mindenkinek!

Lenne egy érdekes kérdésem, kérésem :)

Valakinek nincs meg véletlenül a HL2 preload backupolva?

Ugyanis elkezdtem ugyan, de mire lejön, addigra megjelenik a 3 is :(

Van kuponom, meg úgyis Silvert rendelek, de egyszerűbb és gyorsabb lenne ha valaki el tudná nekem küldeni :)

Természetesen a járulékos költségeket állom ... ésszerű kereteken belül? (Gondolom ez nem warez? Ugye?)

Előre is köszi!
"Live Fast! Die Young!"

#79 Felhasználó inaktív   Cheese 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:36

Du megyek érte az 576 Shopba :) Amugy a dobozos verzióhoz is kell steam? Mert csak ezért nem szeretném felistallgatni.
A munka eddigi jelképei megváltoztak. A sarlót és a kalapácsot felváltotta a fagyi és  a galamb.
Aki nem nyal az repül!

#80 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:38

Miért nem vettem kupont 3 hónapja amikor még 100as zsepicsomagokért osztogatták szinte... :mad:  :omg:  :banghead:

Ja amúgy a hl:source benne van a bolti dobozosban/el lehet érni kuponnal, vagy csak silver/gold/collectors ed.-ben van benne?

Szerkesztette: FragMaster 2004. 11. 16. 11:39 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.