HWSW Informatikai Kerekasztal: Half-Life 2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Half-Life 2

#1381 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:46

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:32

Azert ez tok gaz, hogy a forum 28 oldal ota nem szol masrol, csak a warez verzioval kapcsolatos szivasokrol. :rolleyes:

Krinyo

Naja :) De legalább visszaolvasnának mert már ki lett tárgyalva ugyanaz százszor.

#1382 Felhasználó inaktív   PAJ01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:48

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 8:13

Na, végigvittem. :)

Mellesleg, idohiány miatt több részletben. És eldöntöttem hogy ezentúl így játszok, így sokkal élvezhetobb. Aki több mint 3-4 órát nyomja egyszerre, az mindenképp elfárad, akkor meg nem olyan élvezetes.
Szóval, ahogy a TV sorikat nézem, úgy fogok játszani. :D Lazán. ;)

Na, akkor a játékról. Mivel sem a Doom3-al sem a FarCry-al nem játszottam, ezért nincs viszonyítási alapom, de nagyon jól szórakoztam. Minoségi cucc, méltó az elso Half Life-hoz. Szvsz.

Tetszett a City 17, meg a kelet európai helyszín, otthon éreztem magam. :D (Viktor Antonov, az art director az romániai születésu)
Tetszett a végso harc a City 17 romjai között.
Tetszettek a térképek, a HDRI effektus sokat dob a valószeruségen, és végre a bump mapping az egy mindenutt jelenlévo feature.
Tetszett a Half Life-os játékmenet. Bár nem forradalmi, sikerült a Valve-nak feltuningolni az kétéltu meg buggie meg nagyszabású gerillaharc részekkel.
Tetszett a  karakteranimáció és lipsync.
Tetszettek a striderek. STRIDER POWA ! :D

SPOILER

Ami sem nem tetszett de azt sem mondhatom hogy zavart az az hogy néha beugrott egy egy más játékban használt dolog:
-A gravity gun a végén az a Jedi Outcast Force Pull és Push-t juttatta eszembe.
-A végso idegen toronyépületen átvezeto animáció az ember/Combine kapszulákkal mátrixos volt.
-A G-man mintha az X aktákból (ez film, de akkor is) lépett volna elo.
-A buggie meg kétéltu a Halo-ra emlékeztetett.
-A Combine maszkok Fallout-osak voltak.
-A flash effektus meg a szakaszok Counter Strike-osak
-A helyszínek linearitása, meg az NPC-k a KOTOR-t juttaták eszembe ... nem is tudom miért, mert abban a sztori többszálú volt.
Az is érezheto volt hogy az egyes helyszíneket más más alkotó találta ki. Ez olyan szempontból jó hogy változatos a játékmenet, viszont nagyobb alkalmazkodóképességet igényel a játékos részérol. Pl. a sniper-es pálya az inkább lopkodós volt, de voltak ugrálós puzzle részek, meg "kill them all action"-ok.

Nem tetszett: A szakasztagok lábatlankodása, nem is az AI hanem inkább az egszemélyesre tervezett ajtók, lépcsoházak szukületei miatt. Persze ki lehettett valamennyire kerülni ha állandón küldted oket valamerre, de szuk helyeken akkor is volt akadás.

Amit sokan felrónak hogy a sztori túl homályos és nincs sok köze az eredeti Half-Life-hoz. Ez így van, a Valve úgy tunik a titokzatos G-man közvetítésével a játékos fantáziájára bízza a történtek magyarázatát. Amit én értettem belole, az az hogy miután Gordon teljesítette a Half Life 1-es küldetést, feltették a polcra (lefagyasztották, idon kívul helyezték, mittudomén) most meg leporolták hogy a világot megmentse egy nagyon kelet európai diktatúrára hajazó idegen uralom alól. A végén meg visszateszik a polcra, hurrá, jöhet a Half Life 3. Valószínuleg közel keleti szettingben, hacsak nem lesz egyéb kritikus zóna máshot a közeljövoben.

Összegezésképp: Jól elkészített de kissé eklektikus iparosmunka, kiemelkedo muszaki kivitelezésben ami nem akar több lenni mint ami: a Half Life utódja, aminek történetéhez a foszereplokön és néhány utaláson kívül semmi köze.

ja igen a bogarak meg starshiptrooperesek ja meg az mikor felszegezed a nyillal az embert a falra az meg olyan painkilleres... mindenből iszedték azt ami jo!:)
egyébként a boogie engem még farcry ra is emlékeztet...

#1383 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:55

A kérdéses pont:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nekem itt az ég-világon semmi baj nem volt. Meg sehol máshol sem.  :rolleyes:

#1384 Felhasználó inaktív   Gamer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:03

Hi! Először is: szvsz ritka jó ez a játék. Másodszor: elakadtam. ott járok, hogy eljutok azzal a barkács hidroplán vacakkal Eli-ékhez. A csaj beenged, kinyitja a liftet és nincs tovább valamirét. Beszállok, de nem lehet megnyomni a gombot. A csaj meg csak áll és pislog. Na, ilyenkor mi van?

#1385 Felhasználó inaktív   -=Neo=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:04

Csá mindenki!

Nem tudnátok nekem megmondani hogy hogy lehet behozni a HL 2-ben a konzolt?
Progressive Trance 4eva!

#1386 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:07

Idézet: -=Neo=- - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:04

Csá mindenki!

Nem tudnátok nekem megmondani hogy hogy lehet behozni a HL 2-ben a konzolt?

Alapban ott van a főképernyőn a menünél a jobb felső részében a képernyőnek. Amiben írogat mindenfélét. De alapesetben ESC gomb (a játék közben).

#1387 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:08

a warez verzion nem segit az ai_disable 0 ... megnyugtatlak titeket.. valami mas fix kene.. (console-ban ha megnezitek, azon felul, hogy ai disabled van, van meg olyan is, hogy disconnected from server, meg ilyenek)
Per Aspera Ad Astra

#1388 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:08

A teleport engem mért nem oda továbbított, ahová az Alexát? Ahol az apja is van...
Ha egyszer a szobába kellett érnem, miért értem egy ilyen kopár, szutykos, kihalt lakótelepre?  :think:  :confused:

#1389 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:22

talan azert mert elromlott a teleport?
Per Aspera Ad Astra

#1390 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:23

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:08

A teleport engem mért nem oda továbbított, ahová az Alexát? Ahol az apja is van...
Ha egyszer a szobába kellett érnem, miért értem egy ilyen kopár, szutykos, kihalt lakótelepre?  :think:  :confused:

azé mer ha rögtön odakerülnéll akkor nem lenne játék! legalábbis az a része a játéknak nem lenne ahogy odajutsz!  :D  :D  :D  :eek:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1391 Felhasználó inaktív   [sabee] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:28

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:08

Még nem álltak egy linux alapú teleportra és csak egy warezes win XP volt éppen kéznél....így hát lefagyott, pont akkor amikor te beleálltál. Így jártál.  :D  :D

Szerkesztette: [sabee] 2004. 11. 23. 14:28 -kor

konfig / asszony-konfig
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.

#1392 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 14:29

Valaki írta amúgy, hogy a G-man vagy ki az X-aktákra emlékeztette...

Nos, engem is, kiköpött Johh Dogget (Robert Patrick - T2)! :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1393 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:33

Idézet: [sabee] - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:28

Még nem álltak egy linux alapú teleportra és csak egy warezes win XP volt éppen kéznél....így hát lefagyott, pont akkor amikor te beleálltál. Így jártál.  :D  :D

mar tok abban voltam, hogy azert visz rossz helyre mert az a buzi haziallat kirant egy kabelt a falbol.. talan nem kene szidni a windowst.. mert annelkul meg most is a kis sokobanoddal jaccanal a linuxocskadon.. okoska
Per Aspera Ad Astra

#1394 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:52

Idézet: Sumi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 15:33

mar tok abban voltam, hogy azert visz rossz helyre mert az a buzi haziallat kirant egy kabelt a falbol.. talan nem kene szidni a windowst.. mert annelkul meg most is a kis sokobanoddal jaccanal a linuxocskadon.. okoska

Érdekes, én remekül eljátszom RTWC-vel, q3-al, doom3-al(csak undorito),UT2003-2004-el, meg hasonlo sokobannal, kisfiú, okoska......
Jah, természetesen linuxon....
:cool:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1395 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:52

Idézet: Sumi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:33

nyugalom!

1ébként poénnak jó volt sztem.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1396 Felhasználó inaktív   zalatnaicsongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:55

Na, ilyen nincs:
MEGVETTEM a Half Life 2-t a Tescoban, beírtam a CD kulcsot és játszottam, egészen máig, mivel ma ez az ablak fogadott (akkor regeltem az accot, amikor megvettem a játékot!):
Kép  :reklamacio: :reklamacio: :reklamacio:
:grrr:  :grrr:  :grrr:  :grrr:
www.xjx.hu

#1397 Felhasználó inaktív   [sabee] 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: Sumi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:33

...pedig az is legalább annyira korszakalkotó volt anno, mint a HL2 most...törpilla :) :) :) :)
konfig / asszony-konfig
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.

#1398 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Eltévedtem volna? :confused:

Egyébként demo várható a játékból? Kíváncsi lennék rá én is...
Tyraan - Artum Inferniti

#1399 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:57

Hát, nekem a végén az az "ajtós" jelenet meg inkább mátrixos volt. Ahogy kisétált rajta miszter dzsí.
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#1400 Felhasználó inaktív   hl2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 14:58

Ja tényleg demo-t akarunk!!! :reszeg:

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69