HWSW Informatikai Kerekasztal: Diakhitel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Diakhitel felvetted? ma is felvenned?! Értékeld a témát: -----

Szavazás: Ma is felvenned? (74 felhasználó adott le szavazatot)

Ma is felvenned?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#11 Felhasználó inaktív   Tiara 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 17. 16:35

Idézet: kraftxld - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 16:23

Szerintem a legjobb dolog az államnak tartozni.

Szerintem a legjobb dolog nem tartozni senkinek :)
We are deeply shocked, disgusted and apalled by the decision to include the infamous "sh*tbear" emoticon in Skype!

#12 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 16:36

Idézet: Tiara - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 16:35

Szerintem a legjobb dolog nem tartozni senkinek :)

meg itt a pont :up: :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#13 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 17. 17:41

Idézet: kraftxld - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 16:23

Szerintem a legjobb dolog az államnak tartozni. Én lakáskasszába fizetem, és ha kilépek a suliból, akkor talán tudok belőle venni valami lukat :(

Max a nyilvánosházban. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#14 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 17. 17:44

Idézet: Mulder - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 16:12

Amikor en felvettem nem lehetett 1 osszegben felvenni de jobb is sztem. Sokan vannak tenyleg akik elverik hardverre az egeszet. De ojan is sok van akinek a tandijra kell vagy konyvekre meg albira.

Vannak olyan ismerőseim, aki a tuti nagy haszon jegyében a Pilis Investbe tolták a pénzüket. Akkor annak még jóval magasabb volt a hozama, mint a diákhitel kamata.

:offtopic:

Egyébként mikor ezt a diákhitelt kitalálták, szóltak mások, hogy ezekkel a szerződésekkel a mindenkori hatalom azt csinál, amit akar.

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#15 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 17:53

1.) Nem vettem fel mert varhato volt a torlesztes nehezitese

... reszemrol inkabb ugy hangzik hogy:

Nem vettem fel. Elvbol... :cool:

Egyetertek azokkal akik azt mondjak hogy nem erdemes semmilyen penzugyi fuggosegben lenni. Akkor mar inkabb koplalok es tokfozeleket eszek. (Amit utalok, de nem picit  :boa::D
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#16 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:01

A diákhitellel egy dolgot érdemes csinálni, ha ez ember felveszi: forgatni a tőzsdén vagy másba invesztálni. Persze némi "előképzettség" sem árt ehhez, de nem követelmény. :cool:
Még nem vettem rá magamat erre, de erősen gondolkozom rajta. De lehet, hogy maradok, ahogy eddig: nem veszem fel.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#17 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 17. 18:04

OFF Mulder! Nem lehetne, hogy legalább egy árva szavazásodban a cím normálisan, ékezetes betűkkel legyen írva, és a szavazás lehetőségeire ez szintén igaz legyen (az írásjelek használatával egyetemben)? /OFF

Egyébként nem vettem fel, és nem is fogom.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#18 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:16

Idézet: bbence - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 18:01

A diákhitellel egy dolgot érdemes csinálni, ha ez ember felveszi: forgatni a tőzsdén vagy másba invesztálni.

Ez már kettő :Đ Különben el is lehet inni. Ha pedig valakinek megvan az állása jóelőre (mondjuk apu/anyu cégénél, rokonnál), az nyugodtan fölveheti zsebpénz-kiegészítés gyanánt. Sőt, ha valaki nem tudja fizetni a tanulással kapcsolatos költségeket, arra is fel lehet venni. De akár haza is lehet adni anyunak/apunak, ha szükség van rá. Vagy...

Elég sok felhasználási területe van szerintem a diákhitelnek, nem volt hülyeség bevezetni. Az más kérdés, hogy a koncepcióval nem értettem egyet - offtopik, hagyjuk :)

#19 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:36

A diákhitel jó, mivel ki lehet fizetni egy átlag 160-200ezres egyetemi félév nagyrészét (fizetős, vagy másod), a többit még nappali mellett is meg lehet keresni. Annak is jó, akinek a családja nem tudná fedezni a lakóhelytől távoli tanulást teljes mértékben.

A diákhitel nem jó, mivel a mindenki által befizetett adókból kerül az állami kamattámogatás egy szűk réteg kedvezményes hiteléhez. Nyilván lesznek olyanok, akik nem keresnek majd elég pénzt (az apeh felé!) ahhoz, hogy életükben visszafizessék, így ez is az állam nyakán marad, ők pedig egy kisméretű adósságcsapdába kerülnek a nyugdíjkorhatárig.
Azért sem jó, mert fel lehet bárhogy használni, így elverhető pikk-pakk. Ha felelőtlenül használja fel az ember, akkor ezen később nagyszerűen megtanuhatja majd, mennyit is ér a pénz :)

Tudomásom szerint bármikor felmondható a hitel, így akinek nem tetszenek a feltételek, az mondja fel és kezdje el visszafizetni.

#20 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:40

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 17:44

Vannak olyan ismerőseim, aki a tuti nagy haszon jegyében a Pilis Investbe tolták a pénzüket. Akkor annak még jóval magasabb volt a hozama, mint a diákhitel kamata.

Egyébként mikor ezt a diákhitelt kitalálták, szóltak mások, hogy ezekkel a szerződésekkel a mindenkori hatalom azt csinál, amit akar.

A Pilis Invest nem nyújtott semmilyen államilag garantált befektetést, de talán ők működtek még leginkább ingatlanszövetkezetként. (bár nem tudom, hogy csak átmenetileg fizetésképtelenek, vagy végleg). Ilyenkor mindig nagyon hamar eltűnnek papíron a pénzek és a felelősök is. Akiket megfognak, általában minimális börtönt kapnak. Ha jól emléxem a Lupist is nemrég engedték ki, pedig ő sem két fillért kavart el.

A diákhitel nem spekulatív tőke, hogy be kell fektetni valahova és abból gazdagodni. Aki így tesz, az legyen tisztában a kockázatokkal is.

#21 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:44

Idézet: bbence - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 18:01

A diákhitellel egy dolgot érdemes csinálni, ha ez ember felveszi: forgatni a tőzsdén vagy másba invesztálni. Persze némi "előképzettség" sem árt ehhez, de nem követelmény. :cool:
Még nem vettem rá magamat erre, de erősen gondolkozom rajta. De lehet, hogy maradok, ahogy eddig: nem veszem fel.

Szerintem 125ezer forinttal a zsebedben megmosolyognak a tőzsdén, vagy kihasználják a pénzéshégedet és lenyúlják.
Ha előbb érkezik, mint ahogy felhasználod, akkor megtakarítási számlára érdemes berakosgatni, ott 9-10%-os kamatokkal dolgoznak, de relatív kevés pénzmozgást engednek cserébe.

#22 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:59

Idézet: Mulder - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 15:51

a szavazas apropoja

Úristen, drágul a törlesztőrészlet mert emelkedik a minimálbér. Csökkentsük inkább a minimálbért :D.

Amúgy eszem égéban sem volt felvenni, mert nem volt rá szükségem (elverni meg minek). Vicces, hogy pont az egyik legkézenfekvőbb válasz hiányzik ;). Annak persze mindenképp ajánlott, aki másképp nem tudná elvégezni a tanulmányait.

Szerkesztette: Netmaster 2004. 11. 17. 19:01 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:15

Olyan nincs, hogy nem vettem fel, de soha nem is akartam?

Ez áll hozzá közel, de nem az igazi:
1.) Nem vettem fel mert varhato volt a torlesztes nehezitese

Szal egyetértek Netmasterrel, az egyik fontos válasz hiányzik.

#24 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:16

Azt is megérne egy szavazást, hogy ki mire költötte.

#25 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:31

Én nem vettem fel. Ennek egyszerű oka van. Írtózom a  még a kölcsön gondolatától is
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#26 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:46

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 17:04

OFF Mulder! Nem lehetne, hogy legalább egy árva szavazásodban a cím normálisan, ékezetes betűkkel legyen írva, és a szavazás lehetőségeire ez szintén igaz legyen (az írásjelek használatával egyetemben)? /OFF

Egyébként nem vettem fel, és nem is fogom.

A tema cimeben megoldhato de a szavazai opcioknal mar nagy nehezsegekbe utkozne (nem is tudom minden etu ascii kodjat, HUN billentyu kiosztast meg macera telepiteni, meg kicsit lusta is vagyok :) )

De kezdetnek megigerem hogy tema inditasanal es szavazasnal is persze a tema cime ekezetes lesz es meg a tolem ritkan latott betukombinaciot is hasznalni fogom :D

#27 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:53

kimaradt par opcio az teny :)

De ojan szavazast meg nem lattam ahol mindenki megtalalta volna a magaet :p

Vki irta fejjebb hogy 1 szuk reteg reszesul az adofizetok penzebol a kamattamogatasbol. Mennyi most a DH aktualis kamata es mennyi a jegybanki alapkamat? Sztem a ketto nagyon kozelit mar egymashoz ha nem is ugyanannyi mar. Lassan az egesz piaci kamat lesz semmi kedvezmennyel, tekintve hogy ujabb kamatcsokkes varhato a MT kovetkezo ulesen.

#28 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:56

En sem akartam felvenni soha es nem is fogom...

Szerkesztette: HAMMER 2004. 11. 17. 19:56 -kor

#29 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 20:10

Idézet: Mulder - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 19:53

Vki irta fejjebb hogy 1 szuk reteg reszesul az adofizetok penzebol a kamattamogatasbol. Mennyi most a DH aktualis kamata es mennyi a jegybanki alapkamat? Sztem a ketto nagyon kozelit mar egymashoz ha nem is ugyanannyi mar. Lassan az egesz piaci kamat lesz semmi kedvezmennyel, tekintve hogy ujabb kamatcsokkes varhato a MT kovetkezo ulesen.

Nézzed már meg milyen kamatra lehet felvenni fedezet/kezes és minden nélkül évi 250ezres hitelt, úgy hogy csak a jövedelmed 6%-át kell törlesztened.

#30 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 20:22

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 19:10

Nézzed már meg milyen kamatra lehet felvenni fedezet/kezes és minden nélkül évi 250ezres hitelt, úgy hogy csak a jövedelmed 6%-át kell törlesztened.

az jovedelem fuggo, van akinek a jovedelme 6%a tobb mint 250 ezer :D

Epp ezt kerdezem hogy mekkora most a DH eves kamata es menyi az alapkamat.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó