HWSW Informatikai Kerekasztal: RTL-TV2-M1-Viasat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RTL-TV2-M1-Viasat olyan tv-s topik..... Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:03

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 17:00

Kamu. Már jelentkezéskor megkapod a szöveget,és a karaktert,amit el kell játszanod. A keresztnevük igazi,de a többi mind kamu.

Vesszo utan szokoz... az en helyesirasom is borzalmas, de ezt azert eleg nehez elteveszteni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2102 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:13

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 20:29

Na azért nem kell hülyének nézni :) Persze hogy hallottam erről, de mivel nem voltam ott személyesen, ezért nem lehetek benne biztos.
Ti biztosak vagytok benne? (olyantól hallottátok aki szerepelt?)

Vegyes érzéseim vannak, mert láttam már hajléktalan narkós fiatalokat is szerepelni asszem pont ebben a "műsorban" és ők tényleg ott szoktak kéregetni a Margit hídnál, szóval van benne igazi történet is az tuti.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2103 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:29

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:03

Vesszo utan szokoz... az en helyesirasom is borzalmas, de ezt azert eleg nehez elteveszteni.

Samott

:think: :bolond:
Feltételezed,hogy nem volt szándékos?
Mégis melyik hülye tartja a vessző után szóközt helyesírási szabálynak? Mutasd meg a helyesírási szótárban,jó? Csak mert a Word aláhúzza,ha nem teszel szóközt a vessző után,attól még nem helyesírási szabály.
Ha pedig tényleg borzalmas a helyesírásod,ahogy állítod,akkor foglalkozz a saját helyesírási problámáiddal. Mindenki söprögessen a saját portája előtt.

#2104 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:50

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 15:29

:think: :bolond:
Feltételezed,hogy nem volt szándékos?
Mégis melyik hülye tartja a vessző után szóközt helyesírási szabálynak? Mutasd meg a helyesírási szótárban,jó? Csak mert a Word aláhúzza,ha nem teszel szóközt a vessző után,attól még nem helyesírási szabály.
Ha pedig tényleg borzalmas a helyesírásod,ahogy állítod,akkor foglalkozz a saját helyesírási problámáiddal. Mindenki söprögessen a saját portája előtt.

:offtopic:

Ez nagyon gaz... bocsi hogy szoltam, csak rossz ranezni arra amit irsz... meg sehol mashol nem lattam, hogy igy irtak volna... pedig eleg sokat olvasok (tudod: ujsagok, konyvek... ott is mindig tesznek szokozt a vesszo utan... de biztos ok a hulyek ;)). Akkor neked ettol most stilusod van, vagy mi?

Szerk: majd kinovod, ne aggodj. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 03. 22. 15:52 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2105 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:56

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 16:50

:offtopic:

Ez nagyon gaz... bocsi hogy szoltam, csak rossz ranezni arra amit irsz... meg sehol mashol nem lattam, hogy igy irtak volna... pedig eleg sokat olvasok (tudod: ujsagok, konyvek... ott is mindig tesznek szokozt a vesszo utan... de biztos ok a hulyek ;)). Akkor neked ettol most stilusod van, vagy mi?

Szerk: majd kinovod, ne aggodj. ;)

Samott

Talán mert az újságok cikkeit is Wordben írják?  :think:
Nem,nem hiszem azt hogy ettől van stílusom,csak jól tudom,hogy nem helyesírási hiba,de még ha az lenne,akkor sem lenne jogod rámszólni miatta. Erről ennyit.

#2106 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:58

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA
A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI
TIZENEGYEDIK KIADÁS
MÁSODIK (VÁLTOZATLAN) LENYOMAT

AZ ÍRÁSJELEK

239. Az írásjelek szerepe kettős. Részben a mondatok szerkezetét, tagolódását, részeik-részleteik egymáshoz kapcsolódását tükrözik, részben némiképpen a beszédnek betűkkel ki nem fejezhető sajátságaira, a hanglejtésre és a beszédbeli szünetekre utalnak.
Az írásjelek használatának szabályai általában a nyelvtani viszonyokhoz igazodnak. Ezeknek a keretein belül egyazon esetre sokszor több, egyaránt helyes megoldás kínálkozik. Ilyenkor azt az írásjelet kell választani, amelyikkel mondanivalónkat a lehető legteljesebben tudjuk érzékeltetni. Az írásjelek változatos és kifejező használata fontos eszköze az értelmileg és érzelmileg egyaránt árnyalt közlésmódnak, ezért csak szépíróktól fogadható el – egyes esetekben, tudatos eljárásként – az írásjelek részleges vagy teljes mellőzése.
Az írásgyakorlatban használt sok írásjel közül a legfontosabbak: a pont (vö. 240–242., 256., 264., 266–267., 271., 278., 290., 293–297., 299.) a kérdőjel (vö. 240–242., 250., 256., 266.), a felkiáltójel (vö. 240–242., 250., 253., 256., 266.), a vessző (vö. 96., 100., 243., 247–255., 260–261., 274.), a kettőspont (vö. 245., 248., 256., 268–269.), a pontosvessző (vö. 244., 247.), a gondolatjel (vö. 246., 248., 250–252., 256., 258–259.), a zárójel (vö. 248., 250–252., 271.), az idézőjel (vö. 256–257., 272–273.), a kötőjel (vö. 262., 265., 270., 275., 281., 296–297., 299.), a nagykötőjel (vö. 263.). Az egyéb írásjelek közül a gyakoribbakat egy összefoglaló pont tartalmazza (vö. 275.).
Az írás tagolásában fontos szerep jut a szóköznek is. Szóközt hagyunk a szavak, valamint az írás-jel-lel lezárt mondatok és tagmondatok között, a zárójelek és az idézőjelek közé foglalt közlési egységek előtt és után, a gondolatjel előtt és után stb. Nincs viszont szóköz a pont, a kérdőjel, a felkiáltójel, a vessző, a kettőspont, a pontosvessző előtt, továbbá a kötőjel és a nagykötőjel két oldalán; a kezdő zárójel és idézőjel hozzátapad az utána következő, a berekesztő zárójel és idézőjel pedig az előtte álló szóhoz stb. (Hogy mikor kell szóközöket hagyni, annak részletkérdéseit gépírási szabványok és tipográfiai előírások tartalmazzák.)
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#2107 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 16:01

Viszont SMS-ben ezek a szabalyok nem kotelezo jelleguek  :D

Amugy, respect!
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#2108 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 16:02

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 15:56

...csak jól tudom,hogy nem helyesírási hiba,de még ha az lenne,akkor sem lenne jogod rámszólni miatta. Erről ennyit.

Miert ne lenne jogom szolni? Felhivtam a figyelmedet egy konnyen javithato helyesirasi hibara... Salgó Béla beszurta a szabalyzatot eleg egyertelmu. Persze ettol fuggetlenul meg irhatsz hibasan is... de azert illik legalabb megprobalni helyesen irni. Es nem lehulyezni aki segiteni akar neked... ;)

Szerk: Ez talan segit megerteni...

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 03. 22. 16:08 -kor

#2109 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 16:08

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 17:01

Viszont SMS-ben ezek a szabalyok nem kotelezo jelleguek  :D

Amugy, respect!

Igen, ott kifejezetten sok szépíró van. :)

#2110 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 16:42

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 17:02

Miert ne lenne jogom szolni? Felhivtam a figyelmedet egy konnyen javithato helyesirasi hibara... Salgó Béla beszurta a szabalyzatot eleg egyertelmu. Persze ettol fuggetlenul meg irhatsz hibasan is... de azert illik legalabb megprobalni helyesen irni. Es nem lehulyezni aki segiteni akar neked... ;)

Szerk: Ez talan segit megerteni...

Samott

Szomorú,hogy azt képzeled,jogod van más emberek hozzászólásaidban helyesírási hibát keresgélni.

Salgó Béla tényleg beszúrta a szabályzatot:

Idézet

Az írás tagolásában fontos szerep jut a szóköznek is. Szóközt hagyunk a szavak, valamint az írás-jel-lel lezárt mondatok és tagmondatok között, a zárójelek és az idézőjelek közé foglalt közlési egységek előtt és után, a gondolatjel előtt és után stb. Nincs viszont szóköz a pont, a kérdőjel, a felkiáltójel, a vessző, a kettőspont, a pontosvessző előtt, továbbá a kötőjel és a nagykötőjel két oldalán; a kezdő zárójel és idézőjel hozzátapad az utána következő, a berekesztő zárójel és idézőjel pedig az előtte álló szóhoz stb. (Hogy mikor kell szóközöket hagyni, annak részletkérdéseit gépírási szabványok és tipográfiai előírások tartalmazzák.

Elárulnád,ebben hol van az,hogy a mondaton BELÜL,vessző UTÁN szóközt kell hagyni?

Idézet

Es nem lehulyezni aki segiteni akar neked...

Nem szorulok a te segítségedre,főleg helyesírási szempontból nem. Ahogy mondtam, mindenki a saját portája előtt söprögessen,a saját maga pallérozásával/fejlesztésével legyen elfoglalva,ahelyett,hogy másokban keres hibát. Mellesleg érdekes,hogy a hozzászólás érdemi részéhez nem szólsz hozzá/nem szállsz vele vitába,csak a helyesírásba kötsz bele. Az ilyen szemléletű fórumozókkal én nem állok le vitatkozni,hadd éljék ki magukat a szánalmas helyesírási topikjaikban,ha nekik az okozza az élvezetet.  :bolond:

#2111 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 16:52

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 16:42

Elárulnád,ebben hol van az,hogy a mondaton BELÜL,vessző UTÁN szóközt kell hagyni?

Idézet

valamint az írás-jel-lel lezárt mondatok és tagmondatok között,

Ez szerintem egészen hasonlít, de azért mondd el, hogy miért nem az.

#2112 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:01

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 16:42

Szomorú,hogy azt képzeled,jogod van más emberek hozzászólásaidban helyesírási hibát keresgélni.

A fenebe ember, ne jatszd itt a sertettet... segiteni akartam, nem leb*szni. A helyesirasi szabalyzat egyertelmu... persze nem kell kovetni, de illik betartani. A mondandoban semmi vitathatot nem talaltam... csak ez a hiba tunt fel, gondoltam segitek. Kar volt faradnom.

Ez itt nagyon... :offtopic:

Samott

#2113 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:01

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 17:52

Idézet

valamint az írás-jel-lel lezárt mondatok és tagmondatok között,

Az írásjellel lezárt mondatok mögött szóközt kell hagyni. A két tagmondat között is.
Hogy a mondaton belül,nem a két tagmondat között kell e szóközt hagyni,arról nem esik szó.

Ezzel részemről lezártam ezt a nagyon értelmes vitát. Aki folytatni akarja,az keressen egy helyesírás topicot,ott el lehet diskurálni ezekről a roppant lényeges kérdésekről a sok idiótával.

#2114 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:03

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 17:52

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2115 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:14

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 17:01

...a sok idiótával.

Idézet

A rádió közlekedési hírei:
- Figyelem! Az M7-esen autózók figyelmét szeretnénk felhívni, hogy legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben autózik Budapest felé.
Kovács éppen az autópályán hallgatja a felhívást, majd felcsattan:
- Hogy-hogy egy? Mind!

Samott

#2116 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:46

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 18:14

A rádió közlekedési hírei:
- Figyelem! Az M7-esen autózók figyelmét szeretnénk felhívni, hogy legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben autózik Budapest felé.
Kovács éppen az autópályán hallgatja a felhívást, majd felcsattan:
- Hogy-hogy egy? Mind!

Attól,hogy engem próbálsz sértegetni,még nem lesz igazad.
De tudod,a sok öntelt hólyag,akik mások hozzászólásaiban keresnek helyesírási hibát,hátha ettől megjön az önbizalmuk,mind a sértegetés és a lekezelés eszközéhez nyúlnak. És miközben a másikat próbálják meg hülyének beállítani (mint ahogy most te engem),magukat égetik le.
Úgyhogy részemről  :kma:  :cool:

#2117 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:52

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 17:46

Úgyhogy részemről  :kma:  :cool:

Serteget a fene... :) Csak vedd eszre az analogiat a ket eset kozt. Szemet szurt a hiba, nem kerestem. Vizualis kornyezetszennyezes... azt hiszem ez jo kifejezes arra amit csinalsz, de mivel semmi sem tiltja csak kerhetek. Az "idiotazast" meg nem en kezdtem... es folytatni sem akarom. Vedd eszre magad.

Samott

#2118 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 18:05

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 18:52

Serteget a fene... :) Csak vedd eszre az analogiat a ket eset kozt. Szemet szurt a hiba, nem kerestem. Vizualis kornyezetszennyezes... azt hiszem ez jo kifejezes arra amit csinalsz, de mivel semmi sem tiltja csak kerhetek. Az "idiotazast" meg nem en kezdtem... es folytatni sem akarom. Vedd eszre magad.

Samott

Nem téged idiótáztalak,hanem például a "Muszály 2 - boszantó helyesírási hibák" féle topikok látogatóit és indítóit.
Majd akkor fogom "észrevenni magam" ha szükségét érzem.
Virtuális környezetszennyezés? Na erre inkább nem mondok semmit.  :rolleyes:

#2119 Felhasználó inaktív   scip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 18:12

Feltételezem, hogy itt nem két felnőtt ember veszekedik ( ezt vitának nem nevezném :( ), ha mégis akkor soha nem akarok felnőni  :rolleyes: .

:reklamacio:

Szerkesztette: scip 2005. 03. 22. 18:12 -kor

"I have to do this..."

#2120 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 18:23

Idézet: scip - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 18:12

Feltételezem, hogy itt nem két felnőtt ember veszekedik ( ezt vitának nem nevezném :( ), ha mégis akkor soha nem akarok felnőni  :rolleyes: .

:reklamacio:

Miért, ne mondd, hogy nem passzol a TV-k színvonalához.

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.