HWSW Informatikai Kerekasztal: kenyérsütö - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kenyérsütö süssek otthon? Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 04. 09:25

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 22:15

Nem tudom jelent-e valamit, de a Médiába beugorván láttam kiállított darabokat, de hihetetlenül le voltak amortizálva. Az egyikből valami rugó ugrott ki, egy másik le volt törve, stb. Ezt az arrajáró gépromboló mozgalomnak köszönheti, vagy tényleg ilyen gyengusok?

A sok gyökér belesz.rok vásárló csinál ilyen rombolást! Egyik-másik terméknél még hasznos is mert úgy leárazzák,hogy csak na! 

Tegnap (előtt) csináltam megint egy "trükköset"! Az alap receptet használtam (valahol leírtam már) , annyi módosítással, hogy kevesebb élesztő és egy fél decilvel kevesebb víz és a lényeg.....tettem bele egy olyan másfél maréknyi kolbászt( karikázva) és ugyanennyi sajtot (reszelve)! Nagyon jó lett, laktatató stb.! :cool:

#242 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 19:15

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 23:15

Ezek a receptek tulajdonképpen gépfüggetlenek, vagy mindegyikbe valamit máshogy kell. A kenwood elvben szimpi a kinézete miatt, de legalább drága.
A Clatronicot 10e alatt küldi a metro mostanság emlékeim szerint.

Nem tudom jelent-e valamit, de a Médiába beugorván láttam kiállított darabokat, de hihetetlenül le voltak amortizálva. Az egyikből valami rugó ugrott ki, egy másik le volt törve, stb. Ezt az arrajáró gépromboló mozgalomnak köszönheti, vagy tényleg ilyen gyengusok?

a rceptek -sztem - gépfüggetlenek, gyanítom, hogy teljesítménytöl függöen esetlg a végsö sütési fázis lehet gyorsabb vagy lassabb. ha egyszer kikisérleteztél egy jó "sima" kenyeret, és gy jó "tejes+tojásos édes kenyeret", onnantól csak a képzelöeröd szab határt, lásd yep kolbászkarikás kenyerét, ami elég durva, de biztos rohadt finom volt. lehet, hogy 1x megpróbálok még babfözeléket adni hozzá, legalább nem kell külön enni.  :D
ahogy elnézem ezek nem olyan bonyolult dolgok, fütöszál, forgatómotor, ha a sütöteknö nem lyukad ki, :)    akkor nedvesség sincs...(tehát nem kell calgon!) és ha nem pajszerral veszed ki a kenyeret, hanem finoman fakanállal..
na itt egy olyan, ami az én ízreceptoraimnak nem ízlett, de hát nem vagyunk egyformák:
állítólag baromi finom, ha utána bundáskenyérnek csinálod, de én nekiestem, mert jól nézett ki. mire a fele elfogyott eldöntöttem, hogy ez nem ízlik, és egy bundáskenyérhez nem fogok 3 1/2-et órát várni. kidobtam a kutyának, ... egybe lenyelte.
250 ml viz
1 ek olaj (nem motorolaj)
1 tojás  (már írtam, hogy a héját ne rakd be, hacsak nem szereted a recsegö kenyeret)
3 (!) ek kecsup
1 tk só
1 tk örölt bors
3,5 x 250ml liszt
1 tk élesztö (van nálam ötker élesztöpor is, pont ilyen esetekre, mikor lusták megmondani grammra, hogy mennyi hagyományos menjen bele)
basic alapprogram
20 perc után 1,5 x 250 ml reszelt sajt.
ennyi.
Business as usual. We fucked up everything.

#243 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:58

Idézet: Jaca - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 10:35

Hagymás kenyér?
És finom? :confused:

Én a hagymás kenyeret úgy kezdem, hogy apróra vágott szalonnát piritok, abban kicsit megsütöm a karikára vágott hagymát, és ezt rakom a sütő edényben alura, rá a folyadákot (tej, vagy víz) stb
Így nem kell zsiradákot tenni bele (én mindig rakok bele vagy olajat, vajat...).
Kiskunhalas és vidéke Határőrség

#244 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 23:05

Egyébként buli a kenyérsütés. Megéri beruházni egy közepes árfekvésű gépbe. Én már egy éve sütök, azóta nem vettünk kenyeret. Igaz a család már utálja a pizzát, azzal ki lehet őket üldözni a lakásból... :cool:

#245 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 05:19

mult heten muveltunk olyat, hogy a tesztara szeeeep nagy kerek camambert sajtot tettunk, kette vagva magassagaban, hogy terulete is legyen azert, erre pirongatott hagymat, es rahajtottuk, osszefogtuk a tesztat (amit a topic temaja kenyersuto kevert ossze :)) - es utana ezt betettuk a sutobe. :hungry:

ilyen lett: :lollypop:

Szerkesztette: alvaro 2005. 01. 06. 05:20 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#246 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 08:41

A hagymás kenyérhez nagyon jó,a hagymakrém is,kb egy nagymérőnyi! Azoknak ajánlom, akik nem szeretik a "darabkákat" a kenyérben.Ízre tökéletes!  ;)

#247 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 09:43

:D "Én a hagymás kenyeret úgy kezdem, hogy apróra vágott szalonnát piritok, abban kicsit megsütöm a karikára vágott hagymát, és ezt rakom a sütő edényben alura, rá a folyadákot (tej,... " :D

#248 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 22:00

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 10:43

:D "Én a hagymás kenyeret úgy kezdem, hogy apróra vágott szalonnát piritok, abban kicsit megsütöm a karikára vágott hagymát, és ezt rakom a sütő edényben alura, rá a folyadákot (tej,... " :D

Nem érzed az illatát? Most sütöm a kenyeret (igaz, nem hagymás) :cool:

#249 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 22:14

Idézet: Jaca - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 12:50

Látom kenitek a pék szakmát. :D

Jaca> Te pék vagy?
Látom, később írtad, hogy pék vagy :)
Mit tesznek a pékek a kenyérbe, hogy olyan lukacsos, könnyű lesz a kenyér?

Szerkesztette: anrab 2005. 01. 06. 22:26 -kor

#250 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 22:24

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 20:54

Az történt, hogy lisztet váltottam. Mennyiségek maradtak, szépen megkelt, csak a sütés alatt a teteje behorpadt. Elég a liszt mennyiségének növelése, 10%ra gondoltam, vagy a víz mennyiségét is csökkentsem? Egyszerre csak egyet változtassak szabály itt is érvényes lehet.....
Vagy ezt a lisztet felejtsem el és addig menjek amíg nem találok a régiből? A kilós liszt másik felét el kellene sütnöm, maradt 550g, az 20% liszt mennyiség növekedés...

Valóban jól élünk :omg:

Ha behorpad a teteje, akkor vagy a folyadék sok, vagy az élesztő. A dagasztás első 10 percében nézz bele, ha egy labdát görget a gép, akkor jó, ha szétfolyt, akkor lágy a tészta. Én 3 dl folyadékot adok kb 60 dkg liszthez. Nekem ez az arány bevált.
Az élesztők között is van több féle, van emelyik 1 kg liszthez, a másik meg 50 dkg liszthez van. Erre is oda kell figyelni. Ha valamilyen liszt-keveréket használsz (kenyér-varázsként is árulják), abban már van szárazélesztő, erre is figyelni kell.
Egyébként én sose rakok 60 dkg lsizthez egy egész zacskó szárazélesztőt (még a kisebből sem)!

#251 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 23:52

Idézet: anrab - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 22:24

Ha behorpad a teteje...

...akkor az a kérdés, milyen alakú a horpadás?
Ha "V" alakú, akkor a liszt nedves, vagy alacsony a sikértartalma.
Ha tölcsér alakú, akkor vagy sok, vagy meleg volt a víz.

#252 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 00:09

Idézet: anrab - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 22:14

Jaca> Te pék vagy?
Látom, később írtad, hogy pék vagy :)
Mit tesznek a pékek a kenyérbe, hogy olyan lukacsos, könnyű lesz a kenyér?

jo kerdes, amde meg kell mondjam, sokkkkal lazabb lett a teszta, amikor sutoben sutottuk, nem pedig a gepben :)

#253 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 15:21

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 1:09

jo kerdes, amde meg kell mondjam, sokkkkal lazabb lett a teszta, amikor sutoben sutottuk, nem pedig a gepben :)

Sütőben csak zsömlét vagy pizzát szoktam sütni. Igaz ezek nem nagy tömbök egyben, de nem vettem észre, hogy sokkal lazább lenne a tésztája, mint a kenyérnek. Mindenestre elképzelhető...
Én akkor is valami adalékra gyanakszom :confused:

#254 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 15:37

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 1:09

csak tippelek: talán azért mert ott minden irányban tud tágulni, és igy térfogatban is nagyobb lesz. A kenyérsütöbn meg csak fölfele tud jönni.

#255 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 10:54

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 15:37

csak tippelek: talán azért mert ott minden irányban tud tágulni, és igy térfogatban is nagyobb lesz. A kenyérsütöbn meg csak fölfele tud jönni.

ez egy kifejezetten jo tipp szerintem. en is valami ilyesmire gyanakodnek. meg talan meg az is sokat befolyasol a kenyer allagan, hogy itt szep nagy feluleten eri a forro szabad levego. vagy ilyesmi.

#256 Felhasználó inaktív   c0rn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:15

Az alufóliázásnak azért van értelme IMHO, (DE CSAK BELÜLRŐL!)
Mert ugye ha nincs fólia akkor felülről, az ablak felől nem kap meleget a tészta.
Ellenben, ha ott az alufolia, akkor az alulról felfele áramló hő megreked ott egy időre, ezzel is segítve,
hogy felülről is tudjon sülni/barnulni a cuccos.

Sajnos nekem még mindig nincs gépem, de már csak 6 nap.....    :D

#257 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 19:23

ugy vettem észre, hogy a receptekben az élesztő mennyiségét NAGYON eltúlozzák. Ma már ott tartok, hogy 1/2 Budafoki élesztő helyett 1/4-et rakok bele, és a kenyér egyre szebb és jobb lesz, és már véletlenül sem esik be a teteje. 

#258 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 01:11

Én meg nemrég tapasztaltam, hogy a retek utcai pék nyitott a közelben is egy filiált, így örvendek. Ezen kívül a közeljövőben megyek egy ismerőshöz és face-to-kenyérsütő találkozom egy példánnyal. Ahogy látom 10ért mindig lehet kapni valami egységsugarú darabot.
Ilyen magos hülyeségeket gondolom lehet beleszórni, de ahogy látom a kenyérhéj nem mindig 100%-os.

#259 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 19:58

Idézet: c0rn - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 13:15

Az alufóliázásnak azért van értelme IMHO, (DE CSAK BELÜLRŐL!)
Mert ugye ha nincs fólia akkor felülről, az ablak felől nem kap meleget a tészta.
Ellenben, ha ott az alufolia, akkor az alulról felfele áramló hő megreked ott egy időre, ezzel is segítve,
hogy felülről is tudjon sülni/barnulni a cuccos.

Sajnos nekem még mindig nincs gépem, de már csak 6 nap.....    :D

na, milyen lett az első?

#260 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 22:27

Apósomék nemrég vettek egy kenyérsütőt. Beprogramozták majd elmentek otthonról. Mire hazaértek állt a füst a lakásban. A részletek még nem ismertek előttem, csak a telefonban szitkozódott, hogy tiszta mókány az egész kenyérsütő :Đ és nem szellőzött ki egy nap alatt sem az az égett szag.

Hja, egyébként 5 liter házitejből csinált 80dkg fokhagymás sajtot :cool:  kellett hozzá ecet, citromlé, köménymag, majoranna, fokhagyma.

A nejem már megkóstolta és holnap hoz haza belőle egy kis kóstolót :cool:  :think:

Mi is tervezünk venni egy kenyérsütőt, mert mostanában kezdtünk érdeklődni az ökonet termékei iránt + olvastuk ezt a topikot. Soha életemben nem szedtem semmiféle gyógyszert. De anyósomtól kaptam ajándékba valami lucernaszagú kapszulát, amiben van mindenféle növény. Mivel régóta minden nap hasmenéssel küszködöm és azt mondták ez helyrehozza azt is, gondoltam kipróbálom.

Azóta semmi gond, bátran kelek minden nap, mert nincs félnivalóm. Ugyanis minden nap hajnal kettőkor kipattan a szemem, ugrok ki az ágyból és olyan keményet sz@rok, hogy  :eek:  a szemeim :D  :omg:

Szóval elkezdtek érdekelni engem is ezek a természetes dolgok :Đ

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.