HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 20:52

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 20:40

komolyan mondom nem ertem a gondolatmenetedet,miert kene hasznaljak,hogyha van a lapon 8 sata?
elozo lapomnal (Epox 8kda3+) 6 sata volt,2 NV es 4 SI,es ment mint a 6 rendesen,non-RAID vinyokkal,szerintem visszalepes,hogyha most ezen a lapon nem megy... egy ilyen fullos lapnak tudnia kene ezt minumum,ha mar raktak ra ennyit... amugymeg csak azert,mert neked nincs szukseged ra,azert meg nem ertelmetlen,szoval megint boduletesen nagy butasagot mondtal...
ha nem mukodne NV ethernet a lapon,akkor te halal nyugodtan tudomasul venned,es atraknad a kabelt a marvellre? es ha az sem mukodne? akkor halal nyugodtan vasarolnal egy lankartyat?
ha igen,akkor tegy igy,engem mar az se erdekel,de ettol meg nyomorek a Silicon Image :)
es a jogot tovabbra is fenntartom,hogy en dontsem el hol hasznalom a vinyokat,thx hogy megengeded

jah es megvalami,latom meg mindig nem fogtad fel,hogy nem kell 8 vinyo ahhoz,hogy ki legyen hasznalva (meg ha nem is maximalisan) a ket vezerlo,hanem eleg 4 vinyo+1 SATA DVD

UI.: MSI,Plextor,gyart SATA DVD-irokat,a tobbi markat nem tudom

Én értem, hogy mit mondasz, és egyetértek abban, hogy miért ne tudná a sima funkciót is.
Viszont ebben a stílusban nem biztos, hogy sok barátra lelsz itt, nem bánt senki sem, Te se tény úgy.
Üdv, és peace.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1022 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 22:23

Idézet: PeC - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 21:52

Én értem, hogy mit mondasz, és egyetértek abban, hogy miért ne tudná a sima funkciót is.
Viszont ebben a stílusban nem biztos, hogy sok barátra lelsz itt, nem bánt senki sem, Te se tény úgy.
Üdv, és peace.

:offtopic:
hat sorry,de az o hozzaszolasa egyoldalu elegge,mivel sajat magabol indul ki,az en hozzaszolasom meg oszinte... most kerdem en,melyik jobb?  jah,es a kerdeseket is kikeruli,amikre nem tud valaszolni
amugy meg szerintem nincs is igazan olyan nagy negativ sulya a szavaimnak mint ahogy utalsz ra... ha megis elvetnem a sulykot,akkor legfeljebb kitiltanak a forumbol,vallalom a kovetkezmenyeket

nem szeretek amugy masokkal takarozni,de sztem mas ember 1 hetes elkeseredett hajtepes utan ha ilyeneket irnak neki,hogy "minek ennyi vinyo,ha nem RAIDben hasznalod,hasznald sata vezerlon,hasznald NV SATAn",stb (azaz olyan javaslatok,amivel nem sokra megy az ember,es a megertes fikarcnyi jele sem mutatkozik bennuk,raadasul tobb hozzaszolason keresztul),akkor lehet hogy mar sokkal csunyabbakat irt volna

UI.:  1. pont az oszintesegem miatt szereztem baratokat az eletben
    2.  ide amugysem tarskereses miatt jarok :)
      3. ennekem sem all szandekomban senkit se bantani,de a dolgokat helyukre kell rakni
  4. pls a tobbi offtopicos temat ne itt vitassuk meg

#1023 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 09:52

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 22:23

hat sorry,de az o hozzaszolasa egyoldalu elegge,mivel sajat magabol indul ki,az en hozzaszolasom meg oszinte... most kerdem en,melyik jobb?  jah,es a kerdeseket is kikeruli,amikre nem tud valaszolni

Mire nem tudok válaszolni? Asus másképpen gondolkodott, szerintük olyan konfig ami neked van, eléggé valószínűtlen, ennyi. Egyébként az ilyen hibákat szokták idővel javítani(bios frissítés tartalmaz SI bios update-t is), szal valószínűleg nemsokára kiadnak olyan biost, ami már kezelni fogja a sima winyókat.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1024 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 09:58

Megnéztem, 1004-ben volt nvraid javítás, 1006-ban pata controller javítás. Azaz mostanság másztak rá biosjavításokban az ata/sata javításokra, tehát nemsokára valszeg megoldják.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1025 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 12:22

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 10:52

Mire nem tudok válaszolni? Asus másképpen gondolkodott, szerintük olyan konfig ami neked van, eléggé valószínűtlen, ennyi. Egyébként az ilyen hibákat szokták idővel javítani(bios frissítés tartalmaz SI bios update-t is), szal valószínűleg nemsokára kiadnak olyan biost, ami már kezelni fogja a sima winyókat.

hat szerintem nem valoszinutlen,nem egy embert ismerek aki mar panaszkodott erre szinten...
egy fullos lapnak tudnia kene alapbol ezt :)  nameg itt megint magadbol indulsz csak ki...
nemtudom hogy elolvastad-e a korabbi hozzaszolasaimat itt,de akkor leirom meg egyszer:

a Silicon Image BIOS tamogatta a non-RAID vinyokat,csak az ujabbakbol vettek ki a tamogatast,ez le van irva feketen-feheren a SI manualban,tehat ha lenne is az ujabb Asus BIOSokban SI frissites,akkor sem mennek vele sokra... az megint egy mas kerdes,hogy nem frissitik,ugyanaz a SI BIOS van az 1001-ben,mint az 1006-ban,sot az 1007 betaban is
szoval nem is kellett volna faradniuk megirni a tamogatast,csak annyit kellett volna csinalni,hogy nem veszik ki...

mire nem tudsz valaszolni?  latszik hogy csak feluletesen olvastad el amiket irtam,vagy sehogy... ha ennyire nem erdekel a hozzaszolasom,akkor minek farasztod magad a valaszolassal?

najo,akkor leirom megegyszer azokat a megvalaszolatlan kerdeseket:

1.: Szerinted miert nem jogos,hogy szapulom a SIt egy olyan dologert,amit sok ember hasznalna,a hardver is kepes erre,csakhat downgradeltek a BIOSt? Most dicserjem meg? Ez visszalepes a reszukrol.

2.: Ha nem mukodne NV ethernet a lapon,akkor te halal nyugodtan tudomasul venned,es atraknad a kabelt a marvellre? Es ha az sem mukodne? Akkor halal nyugodtan vasarolnal egy lankartyat?

3.: Miert hasznaljak kulso SATA vezerlot,stb ha megy igy is?

#1026 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 16:41

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 12:22

1.: Szerinted miert nem jogos,hogy szapulom a SIt egy olyan dologert,amit sok ember hasznalna,a hardver is kepes erre,csakhat downgradeltek a BIOSt? Most dicserjem meg? Ez visszalepes a reszukrol.

2.: Ha nem mukodne NV ethernet a lapon,akkor te halal nyugodtan tudomasul venned,es atraknad a kabelt a marvellre? Es ha az sem mukodne? Akkor halal nyugodtan vasarolnal egy lankartyat?

3.: Miert hasznaljak kulso SATA vezerlot,stb ha megy igy is?

ehhh...
1. Mert a lépés logikus volt, tekintve, hogy sok gyártó csak másodlagos vezérlőként használja, és igenis gyakoribb ilyen esetben a raid. Amúgy szapulni lehet, mert pl. tekerést sem bírja a SI, de az más kérdés.
2. Ha bnc-s lant akarnék használni(ami ugye manapság nem megszokott a lanvezérlőknél) és rájönnék hogy az nv nem támogatja, esetleg a marwell sem, akkor én igenis raknék bele egy bnc-s vezérlőt, és tök jót nosztalgiáznék, hogy ilyen még van.
3. Mert nem megy így.

#1027 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 17:26

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 17:41

ehhh...
1. Mert a lépés logikus volt, tekintve, hogy sok gyártó csak másodlagos vezérlőként használja, és igenis gyakoribb ilyen esetben a raid. Amúgy szapulni lehet, mert pl. tekerést sem bírja a SI, de az más kérdés.
2. Ha bnc-s lant akarnék használni(ami ugye manapság nem megszokott a lanvezérlőknél) és rájönnék hogy az nv nem támogatja, esetleg a marwell sem, akkor én igenis raknék bele egy bnc-s vezérlőt, és tök jót nosztalgiáznék, hogy ilyen még van.
3. Mert nem megy így.

Lehet hogy gyakoribb,de attol meg nem kene kivenni egy meglevo dolgot belole,amint mondtam ez visszalepes... Nem az volt a kerdes,hogy miert csinaltak azt,amit,hanem hogy szerinted nem-e jogos a csalodottsagom (megint kiteres a valaszadas elol)

De gondolom te sem orulnel neki,ha venned kene egy uj kartyat,mert tegyuk fel nincs neked otthon masik,es kicsit csalodott is lennel,mert a par honappal korabbi lapon ugyanez a chip meg tamogatta...
Na meg tegyuk hozza,hogy egy kulso vezerlo azert dragabb mulatsag,de ha ennyi penzed van,akkor pls vegyel nekem 3at :)

Megy,csak regi BIOS meg regi driver kell hozza,csak nem biztos hogy mindenkinek van turelme vele tokolni... es oszinten szolva en is sokkal jobban el tudtam volna tolteni az idomet mas dolgokkal

Most oszinten,miert nem lett volna jobb alapbol igy csinalni a lapot + a BIOSokat + a drivereket?
Lehet hogy neked full mindegy,hogy kivettek a tamogatast,de nekem nem az,es ezzel nem vagyok egyedul.

Azt hiszem felesleges tobbet irnom,mert te ugyis csak a sajat allaspontodat fogod nezni,es keptelen vagy mas velemenyenek a megertesere/felfogasara (sajnos)

Szerkesztette: Assaiki 2005. 04. 15. 17:27 -kor

#1028 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 19:05

Más: Feltettem az 1007 beta bios-t, eddig minden szép és jó. Stabil, sebesség nem csökkent(1004 óta nőtt, köztesek nem voltak fenn, nemtom azok milyenek voltak), és nagyon frankó az új logo.

#1029 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 19:09

De annak az SI cipnek a teljesitmenye sem tul meggyozo.. :(

#1030 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 20:16

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 20:09

De annak az SI cipnek a teljesitmenye sem tul meggyozo.. :(

nalad hogy teljesit?

#1031 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 20:43

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 21:16

nalad hogy teljesit?

Nalam sehogy, mivel nincs ilyen lapom, de gondolkozom a vasarlasan, ezert gyujtom a tapasztalatokat.. :)

ha tudnatok szummazni, vegulis megeri ez a lap, kinotte mar "gyermekbetegsegeit"?

#1032 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 21:08

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 21:43

Nalam sehogy, mivel nincs ilyen lapom, de gondolkozom a vasarlasan, ezert gyujtom a tapasztalatokat.. :)

ha tudnatok szummazni, vegulis megeri ez a lap, kinotte mar "gyermekbetegsegeit"?

mire gondolsz pontosabban gyermekbetegsegek alatt?
nekem a SI-n kivul nem nagyon volt bele problemam,igaz hogy nem is huzom tul,ugyhogy ilyen teren nincs vele tapasztalatom

en 3 lap kozul valasztottam az Asust,melyek kb ugyanazt tudjak,a kulonbsegeket felsorolom

Gigabyte GA-K8NXP-SLI: 2 X PCI , dual bios , dual power system , IEEE1394B , 802.11g wireless , IDE-SATA converter
DFI LANPARTY nF4 SLI-DR: 2 X PCI , elolapi panel , CMOS presets
Asus A8N-SLI Deluxe: 3 X PCI , 2 SATA hatso kivezetes , mosfet borda

biztos meg vannak kulonbsegek overlock,BIOS,stb teren,de sajna a tobbi lappal meg nem volt dolgom,igy hat a puszta adatok,es az ara miatt dontottem az Asus mellett... na meg azert mert itt a forumon nem nagyon panaszkodtak ra :)

#1033 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 21:51

Ahamm... Mert azt tudom, hogy eros tulhuzas akadalyokba utkozik.. :) :(

hat, en mar leszoktam a HC tuningrol, csak egy plsuz 100-200MHz, nekem annyi eleg, annyit meg meg ki lehet belole sajtolni... :)

Tetszik a lap, es nem fos CMI van rajta... Ugyhogy lehet, hogy egy ilyen tunder valtja majd le az NF7-S lapocskamat...

Masik gepemben, a K8N-E Deluxe mar bizonyitott... :) ;)

#1034 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 22:24

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 22:51

Tetszik a lap, es nem fos CMI van rajta... Ugyhogy lehet, hogy egy ilyen tunder valtja majd le az NF7-S lapocskamat...

jah nem rossz valasztas,plane hogy most lattam valamelyik nagykerben 28e+afaert :)

#1035 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 08:25

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 23:24

jah nem rossz valasztas,plane hogy most lattam valamelyik nagykerben 28e+afaert :)

Mar kiskerben is van 29+afaert... Ugyhogy nagyon baba.. :cool2:

#1036 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 09:11

Végülis a konkurenciához képest sokkal több kivezetés, kieg. cucc jár hozzá, és azt a 100-200mhz-et egyáltalán nem sajtolni kell belőle, nekem bevált: 2000-es cpu-m gond nélkül megy benne feszemelés nélkül 2400-on, és ezt is a cpu limitálja. Egyedüli gondja a hangos chipsethűtő, amire ráadásul nehéz zalmant rakni mert magas, de megoldható.
Én ajánlom a lapot. Ja, és az AI Nos is működik szépen, igaz piciket teker, de jól csinálja, feszemelés és kockázat nélkül.

#1037 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 10:41

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 10:11

Végülis a konkurenciához képest sokkal több kivezetés, kieg. cucc jár hozzá, és azt a 100-200mhz-et egyáltalán nem sajtolni kell belőle, nekem bevált: 2000-es cpu-m gond nélkül megy benne feszemelés nélkül 2400-on, és ezt is a cpu limitálja. Egyedüli gondja a hangos chipsethűtő, amire ráadásul nehéz zalmant rakni mert magas, de megoldható.
Én ajánlom a lapot. Ja, és az AI Nos is működik szépen, igaz piciket teker, de jól csinálja, feszemelés és kockázat nélkül.

Ahamm, köszi... De akkor, megis, miert panaszkodnak ra annyira? Vagy ez csak az elso idokben volt igy, azota BIOS javitasok megoldottak a problemakat (nah, itt gondolok "gyermekbetegsegekre"...)?

A huto pedig, hat jahm, avalamit csak lehet vele kezdeni...

#1038 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 11:13

jo az a kis huto,plane ha fol akarjatok ebreszteni a szomszedokat :)
nekem gond nelkul felment a chipre a Zalman ZM-NB47J

#1039 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 12:53

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 12:13

jo az a kis huto,plane ha fol akarjatok ebreszteni a szomszedokat :)
nekem gond nelkul felment a chipre a Zalman ZM-NB47J

Ez VGA fuggo... es ahogy elnezem, neked nincs valami "nagy" kartyad.. :)

#1040 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 18:00

Na, egy újabb probléma:

Idézet

Same problem with Skystar2..
and tried with a Hauppauge Nexus-s (Skystar1) HW overlay not working with this MB, i use it in software mod.

Tehát műholdkártyákkal inkompatibilis. ss2-vel nem is megy, ss1-vel meg soft módban. A .... annyukat! Én meg itt szopok órák óta, mert nem akar menni az alaplapnál 2x többe kerülő műholdkártyámmal. :reklamacio:

Szerkesztette: freeone 2005. 04. 16. 18:01 -kor

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.