HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 08:20

Namost az odáig rendben van, hogy ez a legújabb BIOS kinyírja a filerendszert ha nem a legújabb chipset driver van fönt.
De mi van akkor, ha még SEMMILYEN chipset driver nincs fönt, mert a Windows-t szeretném telepíteni?
Szitu a következő: XP telepítő CD szépen betöltögeti a file-okat, fölmásolja ami kell neki a telepítéshez, aztán újraindítja a gépet hogy bootolna a winyóról, és ekkora ezzel a szűkszavú hibaüzenettel örvendeztet meg: "Hiba a rendszer betöltésekor". Ennyi, itt megáll, kész, nem lehet tovább menni. Ha megint CD-ről bootolok, akkor elkezdi elölről betöltögetni a file-okat, stb. Ezt eljátszotta háromszor. Ilyenkor mi van? A winyó egy 200 gigás Samsung 2 db egyenlő nagyságú partícióra osztva, az első számú SATA portra csatlakoztatva. A másik winyót (amin most a rendszer van) direkt kikapcsoltam a telepítés idejére.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1282 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:53

Hmm ez egyre idegesítőbb!
Visszaraktam az eredeti BIOS-t és így sem jó!
Ahogy néztem az ASUS fórumán, másoknak is felmerült már ez a hiba, de azok a BIOS-állítgatások, amiket ott javasoltak, nem vezettek eredményre.
Volt már élő ember, aki ezzel a lappal SATAII winyóra WinXP-t tudott felrakni?  :reklamacio:

#1283 Felhasználó inaktív   Jar papa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:54

Hi fórumozók!

A haver most vett egy A8N - SLI lapot. Tudnátok ajánlani valami jó kis ram-ot , ami tuti megy dual-ban? Lehet, hogy volt már róla szó, de sajnos meló mellett nem tudtam végig olvasni a topicot.

Előre is köszönöm.

#1284 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 09:12

Idézet: GAI - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:53

Hmm ez egyre idegesítőbb!
Visszaraktam az eredeti BIOS-t és így sem jó!
Ahogy néztem az ASUS fórumán, másoknak is felmerült már ez a hiba, de azok a BIOS-állítgatások, amiket ott javasoltak, nem vezettek eredményre.
Volt már élő ember, aki ezzel a lappal SATAII winyóra WinXP-t tudott felrakni?  :reklamacio:

Nekem Samsung 2004c sataII vinyóm van. Az utolsó előtti biost használom jelenleg, korábban az azelőtti volt fent, de nem volt vele még gond.
Egyetlen gondom, hogy időnként induláskor az USB-n lévő billentyűzetem nem működik, felkijáltójeles, ilyenkor letiltom az eszközkezelőben, majd engedélyezem, és megy.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1285 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 09:28

Idézet: PeC - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 10:12

Nekem Samsung 2004c sataII vinyóm van. Az utolsó előtti biost használom jelenleg, korábban az azelőtti volt fent, de nem volt vele még gond.
Egyetlen gondom, hogy időnként induláskor az USB-n lévő billentyűzetem nem működik, felkijáltójeles, ilyenkor letiltom az eszközkezelőben, majd engedélyezem, és megy.

Nekem is pont ugyanilyen winyó van. Mind1, a rendszer marad a 120-ason (PATA), a 200-as (SATA) meg jó lesz adattárolásra  :omg:

Szerkesztette: GAI 2005. 08. 18. 09:29 -kor

#1286 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 11:52

Idézet: GAI - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 10:28

Nekem is pont ugyanilyen winyó van. Mind1, a rendszer marad a 120-ason (PATA), a 200-as (SATA) meg jó lesz adattárolásra  :omg:

Ha a silicon image-ra dugod, akkor is ezt csinalja?

#1287 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 12:08

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 12:52

Ha a silicon image-ra dugod, akkor is ezt csinalja?

Azt nem próbáltam, azt alapból letiltottam. De most már nem is fogom... Elhatároztam hogy így lesz, ezen már nem változtatok :D Mingyárt installálom az új rendszert, remélem a PATA winyóra felmegy  :rolleyes:

#1288 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 12:16

Idézet: GAI - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:08

Azt nem próbáltam, azt alapból letiltottam. De most már nem is fogom... Elhatároztam hogy így lesz, ezen már nem változtatok :D Mingyárt installálom az új rendszert, remélem a PATA winyóra felmegy  :rolleyes:

Ejj ASUS... :)

#1289 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 13:16

Azért MSI K8N SLI után nem sejtettem hogy ennyire g*** az A8N SLI  , 500-on 1T-vel gyönyörüen ment a Corsair memóm , de asusban nem sajna  :mad:

De legalább már az új kijavitott chipsetthütős verzió ... :cool:
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#1290 Felhasználó inaktív   Gida 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 19. 08:38

Hát ez érdekes... :think:
A8N-SLI van + X700pro 256MB (szintén ASUS) + 2× 512MB DDR400 ram. (még csak nem is egyforma chipes!)
gyönyörűen megy, mindenki feltelepült (1008 BIOS-t frissítettem az ASUS oldaláról letöltött 1011-re)
nVIDIA 6.66 driver, legújabb ATI cat. és egy Audigy2 a saját cd-s driverével.
minden frankó. nem vágta hanyatt magát a ringyóz telepítés közben (igaz nem SATA vinyó).
akkor dobta el csak az agyát, mikor mindenféle ASUS cuccot feltelepítettem, meg AMD-ét. na azokat gyorsan lekapartam aztán.
egy titka van már csak a gépemnek. van két ismeretlen eszköz...
elvileg az X700-hoz lenne köze... viszont olybá tűnt nekem, hogy minden fel lett telepítve.
ASUS telepítő cd-ét még nem izzítottam rá. (a kártya jól működik, minden funkció rendben) ki érti ezt??? :(
:confused:

#1291 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 10:02

Nekem csak egy ismeretlen eszközöm van, azt hiszem régen nem volt. Semmi nem ismeri föl, pedig összesen egy A2ZS kártya van benne plusszba. 6.66 nvidia, és a legújabb catalyst van fent, meg a creative driver.

#1292 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:13

Valaki összegezve eltudná mondani, hogy miben jobb a Premium, mint a Deluxe? :rolleyes: Azt tudom, hogy ezen már lehet 500 mhz nél is 1T-n hajtani a memóriát, de ezen kívül van még valami érdekessége (tudom heat pipe-os chipset hűtés és nemkell EZ-vel szórakozni). Most lenne lehetőségem szerezni egy Premiumot így gondoltam, talán lecserélném a jelnenlegi Delux-om.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1293 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:31

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:13

Valaki összegezve eltudná mondani, hogy miben jobb a Premium, mint a Deluxe? :rolleyes: Azt tudom, hogy ezen már lehet 500 mhz nél is 1T-n hajtani a memóriát, de ezen kívül van még valami érdekessége (tudom heat pipe-os chipset hűtés és nemkell EZ-vel szórakozni). Most lenne lehetőségem szerezni egy Premiumot így gondoltam, talán lecserélném a jelnenlegi Delux-om.

Kb. ennyiben ki is merul...

#1294 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:39

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:31

Kb. ennyiben ki is merul...

Hm, ha most vennék alaplapot, akkor gondolkodás nélkül a Premiumot választanám, de így már, hogy van egy Deluxom elég sokba kerülne a váltás, uszkve 12 ezer forintba, ami azért elgondolkodtató különbség már :think: nemhinném, hogy ennyit megérne ez a plus. De azért, ha jól állok anyagilag, akkor lehet, hogy mégis benevezek rá.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1295 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 10:12

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:39

Hm, ha most vennék alaplapot, akkor gondolkodás nélkül a Premiumot választanám, de így már, hogy van egy Deluxom elég sokba kerülne a váltás, uszkve 12 ezer forintba, ami azért elgondolkodtató különbség már :think: nemhinném, hogy ennyit megérne ez a plus. De azért, ha jól állok anyagilag, akkor lehet, hogy mégis benevezek rá.

HA sikerült megoldanod halkra a chipset hűtést, akkor szerintem nem érdemes lecserélned.

Szerkesztette: GAI 2005. 08. 21. 10:12 -kor

#1296 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 10:53

Idézet: GAI - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 11:12

HA sikerült megoldanod halkra a chipset hűtést, akkor szerintem nem érdemes lecserélned.

Potival levettem 5000 környékére a chipset hűtőt, ami már abszolút korrekt, elviselhető (ráadásul mindíg szól a rádió, ha a gép elött ülök), csak mondjuk a másik dolog ezeknek a ventiknek az élettartama, szal valszeg a hűtést elöbb utóbb mindenképpen megkell oldanom normálisan. De kétlem, hogy belevágnék mert a jelenlegi lapot sztem 25 körül lehetne eladni bolhán és Premiumot meg 37 körül tudok csak szerezni. Talán majd, ha több pénzem lesz.  :)

#1297 Felhasználó inaktív   Rajjmen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 22:10

Hali,

Én ost gondolkodom, hogy a jelenlegi configomat (lásd lenn) lecseréljem egy AMD Athlon64 (3500+); ASUS A8N-SLI Premium; MSI 6600GT-re, de nem tudom hogy van-e értelme...

Szerintetek? Egy kis segítséget szívesen fogadok...

Előre is köszi  :respect:
EVGA X58 4-Way SLI Classified; Intel Core i7 920 D0; G.skill Perfect Storm DDR3-2133 PC3-17066 6GB; Sapphire HD5870 Gamer Edition; Corsair HX850W; OCZ Vertex 2 50GB; full water cooling; stb...

#1298 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:40

Szerintem nem, ha nem akarsz 64 bitet (minek?)
Inkább evgyél bele egy erősebb videokártyát, és 2x512 ramot a mostaniba, és örülj.

Mondom ezt úgy, hogy A64-em van.

#1299 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 22. 19:30

HI!

Nekem is egy ASUS A8N-SLI Deluxe lapom van, és én pl. nem tudom hibernálni a rendszert. Amikor kiadom a parancsot, akkor szüttyög kicsit, elfeketedik a képernyő, aztán egy idő múlva (1-2 sec) visszajön, és közli velem, hogy az API nem hajtható végre, mert nincs elég erőforrás :eek:

Valakinek van valamilyen sejtése a problémával kapcsolatban? (elvileg 1013-as BIOS van benne, meg asszem a legújabb NV driver)

Üdv: byr
I am Sorry! What's your name?

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#1300 Felhasználó inaktív   Rajjmen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 21:33

Idézet: PeC - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 10:40

Szerintem nem, ha nem akarsz 64 bitet (minek?)
Inkább evgyél bele egy erősebb videokártyát, és 2x512 ramot a mostaniba, és örülj.

Mondom ezt úgy, hogy A64-em van.

Hali  :cool:

Köszi a tanácsot... :D
EVGA X58 4-Way SLI Classified; Intel Core i7 920 D0; G.skill Perfect Storm DDR3-2133 PC3-17066 6GB; Sapphire HD5870 Gamer Edition; Corsair HX850W; OCZ Vertex 2 50GB; full water cooling; stb...

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.