HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#1491 Felhasználó inaktív   joel 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 19:03

Eszközkezelőben nézted az ide/atapi vezérlők fül alatt mi van beállítva, mert egyszer jártam úgy hogy udma2-re volt állítva, aztán akkor kaptam én is hasonlóan kellemes értékeket.
Intel Core2 Duo E6750 :ASUS P5K Premium WiFi AP :Geil Black Dragon 2x1GB :Sapphire HD 4870 :2xWDC WD2500YS-01SHB0 Raid0 :WDC WD2500YS-01SHB1 :ASUS DRW-2014L1T :Leadtek Winfast TV2000 XP Expert :Creative SB Live! 5.1+Orion HT728: Samsung SyncMaster 223BW :CoolerMaster Stacker STC-01 :Enermax EG495AX-VE
Watercool blokkok, Laing DDC, Cape Cora

#1492 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 07:53

Idézet: balutojas - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 12:44

Sziasztok!

Egy hete vettem egy ASUS A8N SLI alaplapot.

Sajna olyan gondom van vele hogy lassan kezeli a Sata I hdd-imet

Maxtor Diamondmax 10 160 és 200 Gb os hdd-k Raidet nem használok.

A kettő között olyan 40-43 Mb /s  max másolási sebesség. Szerintem ez édes kevés.
Előző Nforce3 Lapon 60 Mb felett mentek...

Próbáltam Asus és Nvidia drivert is... tök ugyanolyan mindkettő.

Szerintetek mit tegyek vele?

csak egy kérdés:))

melyik sata-ra kötötted?? a feketére vagy a pirosra??

Az egyik nekem is lassabb, most igy hirtelen meg nem mondom melyik, de este majd megnézem

#1493 Felhasználó inaktív   balutojas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 31. 08:16

Idézet: adamsky - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 7:53

csak egy kérdés:))

melyik sata-ra kötötted?? a feketére vagy a pirosra??

Az egyik nekem is lassabb, most igy hirtelen meg nem mondom melyik, de este majd megnézem

Hmmm....

Nekem mind a 4 fekete színű. de próbáltam csereberélni hogy egyik itt másik pedig a másik csatornán legyen. Nem számít neki.

Defragoltam a hdd-t ... ettől kicsit jobb lett felment 50 - 53 MB /s re... de akkor se vagyok vele elégedett... lehetne jobb is.

Lehet A8N SATA vezérlője jobban megy a SATA2 vel. Bár akkor is fura hogy egy NF3 jobban vigye ugyanazt a két SATA1 hdd-t.

De köszi az 5letet...

#1494 Felhasználó inaktív   Tessier 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:10

Idézet: Cikász - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 11:42

Sziasztok adott egy A8N-SLI deluxe alaplap. 3800+ proci.
összevissza cseréltem az alkatrészeket (ram,táp,proci)
Mégis KISIPOLJA a VGA-t, 3 félét.(egy hosszu két rövid)
3 különbözö asus-ba próbáltam és mindháom ezt csinálja.(nem lehet rosz mind)
ugyanezek az alkatrészekkel egy abit lap indul rendesen..
mi lehet a gond??
minden power rávan dugva ami kell. és még több is

Memória ugyanaz volt mindig?
Nekem a VGA beep kódot adta amikor tökrement a memória  :think:
Eltartott egy ideig mire rájöttem...

#1495 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 08:51

Sziasztok! Haverom vett egy ilyen alaplapot és nagyon zavarja a 8000-et pörgő chipset venti hangja. Megkért, hogy segítsek neki lecserélni. Ugyan szedtem már le VGA hűtőket, de azért megkérdezem, hogy van-e valami buktató ezen a hűtőn amire figyelni kell??? Ha jól láttam 2 kis műanyag csap fogja oda a hűtőt, amit az alaplap túloldalán összenyomva át lehet bújtatni a lyukon. Egy Zalman passzív hűtés menne a helyére (valami 47J típusú). Szerintetek elég ez neki? Tuningolva nem lesz a lap...

...előre is köszi...

#1496 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:06

Hi!
Találkozott valaki ilyen a problémával:

Az IDE2 csatin nem ismer fel semmilyen meghajtót a BIOS, se optikai se vinyó! :confused:
Az IDE1 csatin vinyó megy, de ha optikait teszek mellé slave-nek nem megy tovább a "detecting IDE drive" ki írásnál. :mad:
Több kábellel próbáltam, (kábel vége "master" közepe "slave", sőt kábel selecten is) sajna semmi eredmény! :reklamacio:
Op rendszer nincs rajta, minden BIOS-ban nézve.
konfig:
400w Enermax Liberty táp
Samu 160GB HDD
Samu 80GB HDD
NEC DVD író
Plextor CD író
MSI NX6600GT vga
AMD643200 Venice
1GB Kingmax Hardcore RAM

Mitől lehet ez?

Szerkesztette: arsenlupin 2006. 04. 24. 11:10 -kor

Üdv:Arsene

#1497 Felhasználó inaktív   joel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 17:56

Idézet: Looserke - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 9:51

Sziasztok! Haverom vett egy ilyen alaplapot és nagyon zavarja a 8000-et pörgő chipset venti hangja. Megkért, hogy segítsek neki lecserélni. Ugyan szedtem már le VGA hűtőket, de azért megkérdezem, hogy van-e valami buktató ezen a hűtőn amire figyelni kell??? Ha jól láttam 2 kis műanyag csap fogja oda a hűtőt, amit az alaplap túloldalán összenyomva át lehet bújtatni a lyukon. Egy Zalman passzív hűtés menne a helyére (valami 47J típusú). Szerintetek elég ez neki? Tuningolva nem lesz a lap...

...előre is köszi...

Csak nagyon jól szellőző házban, alacsony hőtermelésű eszközök mellet.
Egyébként meg vegyen egy potmétert tekerje le 3000 körülire a fordulatszámot, ennyi elég.
Vizezés előtt én is így használtam.
Intel Core2 Duo E6750 :ASUS P5K Premium WiFi AP :Geil Black Dragon 2x1GB :Sapphire HD 4870 :2xWDC WD2500YS-01SHB0 Raid0 :WDC WD2500YS-01SHB1 :ASUS DRW-2014L1T :Leadtek Winfast TV2000 XP Expert :Creative SB Live! 5.1+Orion HT728: Samsung SyncMaster 223BW :CoolerMaster Stacker STC-01 :Enermax EG495AX-VE

#1498 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 18:04

Bocs kétszer ment......

Szerkesztette: arsenlupin 2006. 04. 28. 18:44 -kor

#1499 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 18:16

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 12:06

Hi!
Találkozott valaki ilyen a problémával:

Az IDE2 csatin nem ismer fel semmilyen meghajtót a BIOS, se optikai se vinyó! :confused:
Az IDE1 csatin vinyó megy, de ha optikait teszek mellé slave-nek nem megy tovább a "detecting IDE drive" ki írásnál. :mad:
Több kábellel próbáltam, (kábel vége "master" közepe "slave", sőt kábel selecten is) sajna semmi eredmény! :reklamacio:
Op rendszer nincs rajta, minden BIOS-ban nézve.

Mitől lehet ez?

Nem tudni, csere lett! :)
Az új lapon (rev 1.02) a chipset hűtőt átalakították:
Kép

Holnap megmondom halkabb- e  ;)

Szerkesztette: arsenlupin 2006. 04. 28. 18:17 -kor

#1500 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 16:06

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 19:16

Nem tudni, csere lett! :)
Az új lapon (rev 1.02) a chipset hűtőt átalakították:
Holnap megmondom halkabb- e  ;)

Mivel 4600 a fordulata így, igen halkabb!  :D

#1501 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 01. 10:36

Idézet: Looserke - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 9:51

...előre is köszi...

Nem tudom mindenki ezt a 8000 -et írja, anyukám gépében ASUS A8N-SLI van...

Kép

Az alaplap 5 hónapos, és legtöbbször 6750- et ír ki vagy 7031 RPM-t... volt olyan is, kétszer legalább, hogy nem indult ela ventije, megtisztogattam, de azután is előfordult egyszer... ezért vettünk egy Thermaltake Hardcano 9-es előlapi panelt is , azzal van mérve a chipset hőmérsékletet... most éppen 42. 3 C.. vagyis 108,9 F.
Gondolom ez jó érték, 55 C-ra azaz 131,1 F-re lett beállítva a risztás...

Lenne még egy kérdés... a Hardware-es NVidia Firevallon, hogyan lehet a portokat engedélyezni ? A Routeren sikerült ... ugyanis a BF 2 miatt így csak a Windows Firewallal megy a game...

#1502 Felhasználó inaktív   joel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 12:12

A Q-fan engedélyezve van, azért nem 8000.

#1503 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 13:39

Idézet: joel - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 13:12

A Q-fan engedélyezve van, azért nem 8000.

Köszi, most újat mondtál nekem, mert eddig úgy tudtam, hogy a Proci cooler-t vezérli mindössze, és a chipset -ét nem... és ez magyarázatot ad arra is hogy néha miért 7031... viszont azt nem tudom, hogy lehetséges, hogy amikor elsem indult ezért volt ? Mett a CPU hűtőnél volt ilyen...

#1504 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 13:40

Még egy kérdés, jó 5 let engedélyezni a Q-fan-t igaz ?

#1505 Felhasználó inaktív   joel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 14:00

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 14:40

Még egy kérdés, jó 5 let engedélyezni a Q-fan-t igaz ?

Amíg léggel hűtöttem engedélyezve volt mindig, olyan előfordult többször is hogy a procihűtő ventije leállt, de olyan hogy a chipseté soha.

#1506 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 14:20

Idézet: joel - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 15:00

Amíg léggel hűtöttem engedélyezve volt mindig, olyan előfordult többször is hogy a procihűtő ventije leállt, de olyan hogy a chipseté soha.

Azt el is felejtettem írni, hogy rettenetes hangot adott ki előtte a chipset hűtő, és annyira sok por nem is volt benne, szóvalegy kis műszer olajat kapott... azóta jobb a helyzet, a másik gépen amely az enyém, és nem anyukámé, szintén ASUS alaplap van, és azon passzív hűtésű gyárilag a chipset, de ezen meg nem lehet cserélni a gar miatt...

Az AI Booosterből van frisebb verzió a CD-n lévőnél? Mert az ASUS honlapján nem találtunk.

#1507 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:19

Üdv mindenkinek!

... khm ... lehet hogy ide kellett volna jönnöm először, de botor módon a tuning-ban próbálkoztam.

(Végiglapoztam már több topikot is, de igazán sehol sem találtam meg a keresett válaszokat.)

Nos ... az idők szavára (és a CS:S FPS-ére) hallgatva lecseréltem az öregedő konfigomat (P4 3.2NW, P4C800E-Deluxe, X800Pro (@530/580)) egy, a mai "divatnak" megfelelő cuccra:

- Asus A8N32-SLI Deluxe
- AMD Athlon64 3700+ 1M San Diego
- X1900XTX
- Arctic Cooling 64 Freezer Pro

A régebbi cuccok, amiket nem éreztem szükségesnek cserélni a következők:

- Enermax 550W
- Corsair TwinX1024 4000-Pro (2x512MB 2*250MHz=500MHz DDR)
- Creative Audigy 2
- 2 db 120GB Seagate SATA
- 2 db 160GB Samsung SATA
- 1 db 160GB Samsung PATA
- 1 db 20 GB Seagate PATA
- 2 db DVDRW
- 5 db 12cm-es házszellőztető venti
- mindez egy Chieftech Matrix nagytoronyban

Miután összeraktam a gépet, akkor kellett rájönnöm, hogy fingom sincs a mostani AMD-kről, Chipset-ekről, architektúráról.  :lama:

Ugyebár a pénégynél volt egy fixálható agp/pci freki, cpu fsb, meg feszkó aztán hajrá tuning, amig a ram birja.

Itt meg Hipertransport, K8 to NB bandwith, NB to SB bandwith és még a tököm tudja, hogy mi van.

Szóval: egy részből a tuninghoz szeretnék tanácsot kérni (lehetőleg szájbarágósan, hogy a bios melyik menüjét mire kell állitani), mivel többeteknél is láttam San Diego procit 2800-2900-en járni az elmondások szerint alapfeszen.

A másik problémám az pedig telepitéssel kapcsolatos:

SATA vinyót az istennek sem hajlandó felismerni, mint elérhető eszközt a WIN XP (SP2) telepités során. Ez mi a túróért van? :confused: BIOS-ban megvan minden eszköz, a BOOT Ordernél is "rendbe van téve minden", a SATA portok engedélyezve vannak (az NVraid és a SILRaid nincs, mert nem akarom raidben használni egyiket sem). Továbbmegyek -> ha nincs PATA vinyó a gépben - csak a SATA-k - akkor el sem indul az XP telepitője! Már az első mondatnál: "Hardwarekiépités vizsgálata ..." egyszerűen leáll és nem megy tovább.

Mégvalami:

Miután letettem arról, hogy SATA vinyóra telepitsem a rendszert "felgyömöszöltem" az egyik PATA vinyóra az XP-t. Mire végeztem a driverek telepitésével, többsör is olyat tapasztaltam, hogy SATA1-2 csatin lévő vinyóknak elkezdte "kattogtatni" a fejét és ezzel egyidőben lefagyott a rendszer, amig be nem fejezte a kattogást  :confused:

A teljes telepités befejezésekor "eszméltem rá", hogy hoppá, nem raktam fel frissitett BIOS-t ... nosza ... Live Update ... BIOS Frissités sikeres, ujrainditom a gépet, POST lefut, friss BIOS ujrabeállit, F10+yes .... és jön a meglepetés -> az előzőleg működő oprendszer nem bootol!!!  :mad:  Ez mi a franc?

Tudom, hogy egy kicsit hosszura sikeredett a hozzászólásom/kérdéseim, de nézzétek el pls.
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#1508 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:41

Az ASUS A8N32-SLI miben különbözik az ASUS A8N-SLI-től?

#1509 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:45

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:41

Az ASUS A8N32-SLI miben különbözik az ASUS A8N-SLI-től?

SLI módban valós 2x16-os PCI-e tud, mig a sima A8N-SLI, "csak" 2x8-at. (Meg jobb/"szebb" a heatpipe-ja)

Szerkesztette: Blue-MOD 2006. 05. 03. 12:48 -kor

Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#1510 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:00

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 13:19

A másik problémám az pedig telepitéssel kapcsolatos:

SATA vinyót az istennek sem hajlandó felismerni, mint elérhető eszközt a WIN XP (SP2) telepités során. Ez mi a túróért van? :confused: BIOS-ban megvan minden eszköz, a BOOT Ordernél is "rendbe van téve minden", a SATA portok engedélyezve vannak (az NVraid és a SILRaid nincs, mert nem akarom raidben használni egyiket sem). Továbbmegyek -> ha nincs PATA vinyó a gépben - csak a SATA-k - akkor el sem indul az XP telepitője! Már az első mondatnál: "Hardwarekiépités vizsgálata ..." egyszerűen leáll és nem megy tovább.

Mégvalami:

Miután letettem arról, hogy SATA vinyóra telepitsem a rendszert "felgyömöszöltem" az egyik PATA vinyóra az XP-t. Mire végeztem a driverek telepitésével, többsör is olyat tapasztaltam, hogy SATA1-2 csatin lévő vinyóknak elkezdte "kattogtatni" a fejét és ezzel egyidőben lefagyott a rendszer, amig be nem fejezte a kattogást  :confused:

A teljes telepités befejezésekor "eszméltem rá", hogy hoppá, nem raktam fel frissitett BIOS-t ... nosza ... Live Update ... BIOS Frissités sikeres, ujrainditom a gépet, POST lefut, friss BIOS ujrabeállit, F10+yes .... és jön a meglepetés -> az előzőleg működő oprendszer nem bootol!!!  :mad:  Ez mi a franc?

Tudom, hogy egy kicsit hosszura sikeredett a hozzászólásom/kérdéseim, de nézzétek el pls.

Nekem csak ugy ment fel az xp ha csak 1 winyo SATA volt rádugva utána meg csak ráagatam a többi winyot amikor végeztem a telepitéssel

Én az alaplapi drivereket hanyagoltam, mert nem egyszer fura dolgokat csinált a gép, inkább a netről leszedtem a frisebbeket

Ha jol emlékszem van egy olyan verzioszám ugrás , hogy ha egy nagyon régire telepited az ujat akkor valami ide összeakadást csinál. Nem emlékszem pontosan, itt a topikban le volt irva, engem nem érintett, mert a gép ugy jo ahogy van nálam igy minek frissitgesek:))

A tunningban majd más segit, bár jol emlékszem itt a topikban pár oldallal előrébb le lett irva egy tunnig

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.