HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 01. 10:36

Idézet: Looserke - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 9:51

Sziasztok! Haverom vett egy ilyen alaplapot és nagyon zavarja a 8000-et pörgő chipset venti hangja. Megkért, hogy segítsek neki lecserélni. Ugyan szedtem már le VGA hűtőket, de azért megkérdezem, hogy van-e valami buktató ezen a hűtőn amire figyelni kell??? Ha jól láttam 2 kis műanyag csap fogja oda a hűtőt, amit az alaplap túloldalán összenyomva át lehet bújtatni a lyukon. Egy Zalman passzív hűtés menne a helyére (valami 47J típusú). Szerintetek elég ez neki? Tuningolva nem lesz a lap...

...előre is köszi...

Nem tudom mindenki ezt a 8000 -et írja, anyukám gépében ASUS A8N-SLI van...

Kép

Az alaplap 5 hónapos, és legtöbbször 6750- et ír ki vagy 7031 RPM-t... volt olyan is, kétszer legalább, hogy nem indult ela ventije, megtisztogattam, de azután is előfordult egyszer... ezért vettünk egy Thermaltake Hardcano 9-es előlapi panelt is , azzal van mérve a chipset hőmérsékletet... most éppen 42. 3 C.. vagyis 108,9 F.
Gondolom ez jó érték, 55 C-ra azaz 131,1 F-re lett beállítva a risztás...

Lenne még egy kérdés... a Hardware-es NVidia Firevallon, hogyan lehet a portokat engedélyezni ? A Routeren sikerült ... ugyanis a BF 2 miatt így csak a Windows Firewallal megy a game...

#1502 Felhasználó inaktív   joel 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 12:12

A Q-fan engedélyezve van, azért nem 8000.
Intel Core2 Duo E6750 :ASUS P5K Premium WiFi AP :Geil Black Dragon 2x1GB :Sapphire HD 4870 :2xWDC WD2500YS-01SHB0 Raid0 :WDC WD2500YS-01SHB1 :ASUS DRW-2014L1T :Leadtek Winfast TV2000 XP Expert :Creative SB Live! 5.1+Orion HT728: Samsung SyncMaster 223BW :CoolerMaster Stacker STC-01 :Enermax EG495AX-VE
Watercool blokkok, Laing DDC, Cape Cora

#1503 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 13:39

Idézet: joel - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 13:12

A Q-fan engedélyezve van, azért nem 8000.

Köszi, most újat mondtál nekem, mert eddig úgy tudtam, hogy a Proci cooler-t vezérli mindössze, és a chipset -ét nem... és ez magyarázatot ad arra is hogy néha miért 7031... viszont azt nem tudom, hogy lehetséges, hogy amikor elsem indult ezért volt ? Mett a CPU hűtőnél volt ilyen...

#1504 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 13:40

Még egy kérdés, jó 5 let engedélyezni a Q-fan-t igaz ?

#1505 Felhasználó inaktív   joel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 14:00

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 14:40

Még egy kérdés, jó 5 let engedélyezni a Q-fan-t igaz ?

Amíg léggel hűtöttem engedélyezve volt mindig, olyan előfordult többször is hogy a procihűtő ventije leállt, de olyan hogy a chipseté soha.
Intel Core2 Duo E6750 :ASUS P5K Premium WiFi AP :Geil Black Dragon 2x1GB :Sapphire HD 4870 :2xWDC WD2500YS-01SHB0 Raid0 :WDC WD2500YS-01SHB1 :ASUS DRW-2014L1T :Leadtek Winfast TV2000 XP Expert :Creative SB Live! 5.1+Orion HT728: Samsung SyncMaster 223BW :CoolerMaster Stacker STC-01 :Enermax EG495AX-VE
Watercool blokkok, Laing DDC, Cape Cora

#1506 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 14:20

Idézet: joel - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 15:00

Amíg léggel hűtöttem engedélyezve volt mindig, olyan előfordult többször is hogy a procihűtő ventije leállt, de olyan hogy a chipseté soha.

Azt el is felejtettem írni, hogy rettenetes hangot adott ki előtte a chipset hűtő, és annyira sok por nem is volt benne, szóvalegy kis műszer olajat kapott... azóta jobb a helyzet, a másik gépen amely az enyém, és nem anyukámé, szintén ASUS alaplap van, és azon passzív hűtésű gyárilag a chipset, de ezen meg nem lehet cserélni a gar miatt...

Az AI Booosterből van frisebb verzió a CD-n lévőnél? Mert az ASUS honlapján nem találtunk.

#1507 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:19

Üdv mindenkinek!

... khm ... lehet hogy ide kellett volna jönnöm először, de botor módon a tuning-ban próbálkoztam.

(Végiglapoztam már több topikot is, de igazán sehol sem találtam meg a keresett válaszokat.)

Nos ... az idők szavára (és a CS:S FPS-ére) hallgatva lecseréltem az öregedő konfigomat (P4 3.2NW, P4C800E-Deluxe, X800Pro (@530/580)) egy, a mai "divatnak" megfelelő cuccra:

- Asus A8N32-SLI Deluxe
- AMD Athlon64 3700+ 1M San Diego
- X1900XTX
- Arctic Cooling 64 Freezer Pro

A régebbi cuccok, amiket nem éreztem szükségesnek cserélni a következők:

- Enermax 550W
- Corsair TwinX1024 4000-Pro (2x512MB 2*250MHz=500MHz DDR)
- Creative Audigy 2
- 2 db 120GB Seagate SATA
- 2 db 160GB Samsung SATA
- 1 db 160GB Samsung PATA
- 1 db 20 GB Seagate PATA
- 2 db DVDRW
- 5 db 12cm-es házszellőztető venti
- mindez egy Chieftech Matrix nagytoronyban

Miután összeraktam a gépet, akkor kellett rájönnöm, hogy fingom sincs a mostani AMD-kről, Chipset-ekről, architektúráról.  :lama:

Ugyebár a pénégynél volt egy fixálható agp/pci freki, cpu fsb, meg feszkó aztán hajrá tuning, amig a ram birja.

Itt meg Hipertransport, K8 to NB bandwith, NB to SB bandwith és még a tököm tudja, hogy mi van.

Szóval: egy részből a tuninghoz szeretnék tanácsot kérni (lehetőleg szájbarágósan, hogy a bios melyik menüjét mire kell állitani), mivel többeteknél is láttam San Diego procit 2800-2900-en járni az elmondások szerint alapfeszen.

A másik problémám az pedig telepitéssel kapcsolatos:

SATA vinyót az istennek sem hajlandó felismerni, mint elérhető eszközt a WIN XP (SP2) telepités során. Ez mi a túróért van? :confused: BIOS-ban megvan minden eszköz, a BOOT Ordernél is "rendbe van téve minden", a SATA portok engedélyezve vannak (az NVraid és a SILRaid nincs, mert nem akarom raidben használni egyiket sem). Továbbmegyek -> ha nincs PATA vinyó a gépben - csak a SATA-k - akkor el sem indul az XP telepitője! Már az első mondatnál: "Hardwarekiépités vizsgálata ..." egyszerűen leáll és nem megy tovább.

Mégvalami:

Miután letettem arról, hogy SATA vinyóra telepitsem a rendszert "felgyömöszöltem" az egyik PATA vinyóra az XP-t. Mire végeztem a driverek telepitésével, többsör is olyat tapasztaltam, hogy SATA1-2 csatin lévő vinyóknak elkezdte "kattogtatni" a fejét és ezzel egyidőben lefagyott a rendszer, amig be nem fejezte a kattogást  :confused:

A teljes telepités befejezésekor "eszméltem rá", hogy hoppá, nem raktam fel frissitett BIOS-t ... nosza ... Live Update ... BIOS Frissités sikeres, ujrainditom a gépet, POST lefut, friss BIOS ujrabeállit, F10+yes .... és jön a meglepetés -> az előzőleg működő oprendszer nem bootol!!!  :mad:  Ez mi a franc?

Tudom, hogy egy kicsit hosszura sikeredett a hozzászólásom/kérdéseim, de nézzétek el pls.
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#1508 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:41

Az ASUS A8N32-SLI miben különbözik az ASUS A8N-SLI-től?

#1509 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:45

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:41

Az ASUS A8N32-SLI miben különbözik az ASUS A8N-SLI-től?

SLI módban valós 2x16-os PCI-e tud, mig a sima A8N-SLI, "csak" 2x8-at. (Meg jobb/"szebb" a heatpipe-ja)

Szerkesztette: Blue-MOD 2006. 05. 03. 12:48 -kor

Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#1510 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:00

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 13:19

A másik problémám az pedig telepitéssel kapcsolatos:

SATA vinyót az istennek sem hajlandó felismerni, mint elérhető eszközt a WIN XP (SP2) telepités során. Ez mi a túróért van? :confused: BIOS-ban megvan minden eszköz, a BOOT Ordernél is "rendbe van téve minden", a SATA portok engedélyezve vannak (az NVraid és a SILRaid nincs, mert nem akarom raidben használni egyiket sem). Továbbmegyek -> ha nincs PATA vinyó a gépben - csak a SATA-k - akkor el sem indul az XP telepitője! Már az első mondatnál: "Hardwarekiépités vizsgálata ..." egyszerűen leáll és nem megy tovább.

Mégvalami:

Miután letettem arról, hogy SATA vinyóra telepitsem a rendszert "felgyömöszöltem" az egyik PATA vinyóra az XP-t. Mire végeztem a driverek telepitésével, többsör is olyat tapasztaltam, hogy SATA1-2 csatin lévő vinyóknak elkezdte "kattogtatni" a fejét és ezzel egyidőben lefagyott a rendszer, amig be nem fejezte a kattogást  :confused:

A teljes telepités befejezésekor "eszméltem rá", hogy hoppá, nem raktam fel frissitett BIOS-t ... nosza ... Live Update ... BIOS Frissités sikeres, ujrainditom a gépet, POST lefut, friss BIOS ujrabeállit, F10+yes .... és jön a meglepetés -> az előzőleg működő oprendszer nem bootol!!!  :mad:  Ez mi a franc?

Tudom, hogy egy kicsit hosszura sikeredett a hozzászólásom/kérdéseim, de nézzétek el pls.

Nekem csak ugy ment fel az xp ha csak 1 winyo SATA volt rádugva utána meg csak ráagatam a többi winyot amikor végeztem a telepitéssel

Én az alaplapi drivereket hanyagoltam, mert nem egyszer fura dolgokat csinált a gép, inkább a netről leszedtem a frisebbeket

Ha jol emlékszem van egy olyan verzioszám ugrás , hogy ha egy nagyon régire telepited az ujat akkor valami ide összeakadást csinál. Nem emlékszem pontosan, itt a topikban le volt irva, engem nem érintett, mert a gép ugy jo ahogy van nálam igy minek frissitgesek:))

A tunningban majd más segit, bár jol emlékszem itt a topikban pár oldallal előrébb le lett irva egy tunnig

#1511 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 22:17

A következő a gondom... a fentebb említett chipset hűtő, bemondta az unalmasat... a bolt ahonnan vettem, június 6-ig zárva... a cucc meg garanciális, egy másik boltban azt mondták, hogy ők lecserélhetik a hűtést, és ha az alaplap bekrepálna, akkor vissza lehet tenni a gyári hűtést...

Kérdéseim:
1. Igaz e ez ?
2. Milyen hűtőt ajánlatok amely felér  a gyári teljesítményével?

Lehet passzív is meg aktív is, és egy HardCano 9-el figyelni lehet a homérsékletét, mivel ilyen előlapi panel van a gépben...

Válaszaitokat előre is köszönöm szépen ;)

#1512 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 23:37

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 23:17

A következő a gondom... a fentebb említett chipset hűtő, bemondta az unalmasat... a bolt ahonnan vettem, június 6-ig zárva... a cucc meg garanciális, egy másik boltban azt mondták, hogy ők lecserélhetik a hűtést, és ha az alaplap bekrepálna, akkor vissza lehet tenni a gyári hűtést...

Kérdéseim:
1. Igaz e ez ?
2. Milyen hűtőt ajánlatok amely felér  a gyári teljesítményével?

Lehet passzív is meg aktív is, és egy HardCano 9-el figyelni lehet a homérsékletét, mivel ilyen előlapi panel van a gépben...

Válaszaitokat előre is köszönöm szépen ;)

Lett neki nyitva egy külön topik: itt.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1513 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 11:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 0:37

Lett neki nyitva egy külön topik: itt.

Köszi ;)

#1514 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 17. 17:05

Helo mindenkinek!

Lenne egy két kérésem...
(Bocsi csak nem sok kedvemvan egyenlőre végigolvasni a az 51 oldalt,de majd nemsoká,de ez most sürősebb)
1: Ilyen alaplapom van(nem deluxos) és van 2x512-ramom nem dualban,a kéréds az hogy két különböző,de ha vennék még egy 512-eset amelyik valamelykre "hasonlít"(megegyzik vele) akkor menne az a 2 dualban egy másik pedig egy másik slotban külön zavartalanul?
2: Valaha kompatibilis lesz az sli a crossfire-al?(magyarul:lehet majd még egy x800xl-em?)
ASUS A8N SLI, ATHLON 64 3500+, 1GB RAM,SAPPHIRE X800XL, SOUND BLASTER AUDIGY 4, 160GB SAMSUNG, 400W BLUE STROM

#1515 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 10:56

Nos mióta visszahoztam a service-sből :) azóta ha a chieftec 420W-os tápon a főkapcsolót bekapcsolom, akkor a gép automatikusan elindul... eddig nem csak szimplá áramot kapott és világított a zöld le, most tehát a tápin lévő főkapcsoló is olyan mint az előlapi kapcsoló... ez mitől lehet ?

#1516 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 11:47

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 10:56

Nos mióta visszahoztam a service-sből :) azóta ha a chieftec 420W-os tápon a főkapcsolót bekapcsolom, akkor a gép automatikusan elindul... eddig nem csak szimplá áramot kapott és világított a zöld le, most tehát a tápin lévő főkapcsoló is olyan mint az előlapi kapcsoló... ez mitől lehet ?

Hi!

A BIOS-ban szokott lenni egy olyan beállítás, ami ha engedélyezve van, áramszünet esetén automatikusan viszakapcsolja a gépet...
Nálad ez lehet bekapcsolva...

@

Szerkesztette: kuk@c 2006. 05. 18. 11:47 -kor

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#1517 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 11:52

Idézet: dekany adam - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 17:05

Helo mindenkinek!

Lenne egy két kérésem...
(Bocsi csak nem sok kedvemvan egyenlőre végigolvasni a az 51 oldalt,de majd nemsoká,de ez most sürősebb)

Olvassál csak nyugodtan először...
Ha ilyen kérdéseid vannak, akkor ne csak ezt a topicot olvasd végig, hanem még egy jó párat...

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#1518 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 13:38

Idézet: kuk@c - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 12:47

Hi!

A BIOS-ban szokott lenni egy olyan beállítás, ami ha engedélyezve van, áramszünet esetén automatikusan viszakapcsolja a gépet...
Nálad ez lehet bekapcsolva...

@

Köszi, de ennek mi a neve ? Nem tudod esetleg ?

#1519 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 14:43

restore on AC power loss.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#1520 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:26

Az én kérédsemre nincs válasz?
ASUS A8N SLI, ATHLON 64 3500+, 1GB RAM,SAPPHIRE X800XL, SOUND BLASTER AUDIGY 4, 160GB SAMSUNG, 400W BLUE STROM

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.