Üdv mindenkinek!
... khm ... lehet hogy ide kellett volna jönnöm először, de botor módon a tuning-ban próbálkoztam.
(Végiglapoztam már több topikot is, de igazán sehol sem találtam meg a keresett válaszokat.)
Nos ... az idők szavára (és a CS:S FPS-ére) hallgatva lecseréltem az öregedő konfigomat (P4 3.2NW, P4C800E-Deluxe, X800Pro (@530/580)) egy, a mai "divatnak" megfelelő cuccra:
- Asus A8N32-SLI Deluxe
- AMD Athlon64 3700+ 1M San Diego
- X1900XTX
- Arctic Cooling 64 Freezer Pro
A régebbi cuccok, amiket nem éreztem szükségesnek cserélni a következők:
- Enermax 550W
- Corsair TwinX1024 4000-Pro (2x512MB 2*250MHz=500MHz DDR)
- Creative Audigy 2
- 2 db 120GB Seagate SATA
- 2 db 160GB Samsung SATA
- 1 db 160GB Samsung PATA
- 1 db 20 GB Seagate PATA
- 2 db DVDRW
- 5 db 12cm-es házszellőztető venti
- mindez egy Chieftech Matrix nagytoronyban
Miután összeraktam a gépet, akkor kellett rájönnöm, hogy fingom sincs a mostani AMD-kről, Chipset-ekről, architektúráról.
Ugyebár a pénégynél volt egy fixálható agp/pci freki, cpu fsb, meg feszkó aztán hajrá tuning, amig a ram birja.
Itt meg Hipertransport, K8 to NB bandwith, NB to SB bandwith és még a tököm tudja, hogy mi van.
Szóval:
egy részből a tuninghoz szeretnék tanácsot kérni (lehetőleg szájbarágósan, hogy a bios melyik menüjét mire kell állitani), mivel többeteknél is láttam San Diego procit 2800-2900-en járni az elmondások szerint alapfeszen.
A másik problémám az pedig telepitéssel kapcsolatos:
SATA vinyót az istennek sem hajlandó felismerni, mint elérhető eszközt a WIN XP (SP2) telepités során. Ez mi a túróért van? :confused: BIOS-ban megvan minden eszköz, a BOOT Ordernél is "rendbe van téve minden", a SATA portok engedélyezve vannak (az NVraid és a SILRaid nincs, mert nem akarom raidben használni egyiket sem). Továbbmegyek -> ha nincs PATA vinyó a gépben - csak a SATA-k - akkor el sem indul az XP telepitője! Már az első mondatnál: "Hardwarekiépités vizsgálata ..." egyszerűen leáll és nem megy tovább.
Mégvalami:
Miután letettem arról, hogy SATA vinyóra telepitsem a rendszert "felgyömöszöltem" az egyik PATA vinyóra az XP-t. Mire végeztem a driverek telepitésével, többsör is olyat tapasztaltam, hogy SATA1-2 csatin lévő vinyóknak elkezdte "kattogtatni" a fejét és ezzel egyidőben lefagyott a rendszer, amig be nem fejezte a kattogást :confused:
A teljes telepités befejezésekor "eszméltem rá", hogy hoppá, nem raktam fel frissitett BIOS-t ... nosza ... Live Update ... BIOS Frissités sikeres, ujrainditom a gépet, POST lefut, friss BIOS ujrabeállit, F10+yes .... és jön a meglepetés -> az előzőleg működő oprendszer nem bootol!!!

Ez mi a franc?
Tudom, hogy egy kicsit hosszura sikeredett a hozzászólásom/kérdéseim, de nézzétek el pls.