HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-SLI Deluxe - vélemény? uj alaplap asuseknal Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 19. 01:26

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 1:14

igen van alatta ,rátettem egy kék zalmant,de nagyon meleg  :(

Normálisan felfexik a borda attól a műanyag szartól? Mert nekem kissé eláll a chiptől ha nincsen rajta nyomás és pupozottnak is tűnik pár helyen...

Amúgy szerintem passzív zalman nem elég rá...De vigyázz vele mert hővédelem sincsen benne...Szal applikálj rá valami kisebb ventit!

#422 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 03:06

Nekem is nagyon tetszik ez a lap csak a 8000-es tornádó keltető
aggaszt egy kicsit. :eek:
1000/min fölé nem engedek egy ventit se.
Annyira utálom már az efféle zajokat ,hogy szerintem veszek rá egy
aerocool vm101-et "oszt" kiegyenesitem a csöveket ugy hogy felérjen egészen a vgák fölé.
Az a hatalmas borda csak elég lesz neki...
Ezt a heatpipe csövet kéne már árulni méterre és elvezetni a hőt vele amilyen messzire csak lehet.
Mondjuk besegithetne a központi fűtésnek...  :D
Abit NF8, AMD Athlon64 3700+ Clawhammer + 64silencer ultra
Aopen geforce6800ultra 256ddr3 400/1100+Nvsilencer5,
Geil UltraPlatinum 2X512(466/2.5),2xSamsung 1614,Tagan 580W Easycon-series.

#423 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 09:39

tanácstalan vagyok,mert relytélyes fagyások vannak,de az a vicc ,hogy tesztek közben nem (3DMark,Prime95),hanem bios-ban pld,vagy csak úgy lemerevedik a desktop
tápra gyanakszom,csak akkor játék és tesztek alatt miért nem fagy?
ramokat kizárom,mert régi gépemben mentek 240-es FSB-n simán,bár ott single-ben
lehet ,hogy a dual-t nem bírják?
HP Pavilion DV-5 1160eh

#424 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 10:59

Idézet: saddam500 - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 4:06

Nekem is nagyon tetszik ez a lap csak a 8000-es tornádó keltető
aggaszt egy kicsit. :eek:
1000/min fölé nem engedek egy ventit se.

Nahát ez a bajom nekemis! Mégcsak nemis az a gond, hogy most mekkora zajt csap, hanem gondoj bele, hogy milesz fél év múlva, amikor kicsapágyasodik, akkor aztán két szobával arrébb sem fogsz tudni meglenni. Egyszerűen használhatatlan lesz az egész. Ráadásul, hiába cseréled le egy Zalman passzív hűtésre, az csak addig jó, amíg nem tuningolod, már alapbólis nagyon meleg, ahogy itt írták is, hameg ráteszel egy zalman ventit akkoris ugyanott vagy, max nem fél év, hanem 3/4 év után fog az agyadra menni.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#425 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 19. 11:44

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 10:59

Nahát ez a bajom nekemis! Mégcsak nemis az a gond, hogy most mekkora zajt csap, hanem gondoj bele, hogy milesz fél év múlva, amikor kicsapágyasodik, akkor aztán két szobával arrébb sem fogsz tudni meglenni. Egyszerűen használhatatlan lesz az egész. Ráadásul, hiába cseréled le egy Zalman passzív hűtésre, az csak addig jó, amíg nem tuningolod, már alapbólis nagyon meleg, ahogy itt írták is, hameg ráteszel egy zalman ventit akkoris ugyanott vagy, max nem fél év, hanem 3/4 év után fog az agyadra menni.

vizet neki... :) meg minden másnak is...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#426 Felhasználó inaktív   Bazijoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:08

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 12:44

Ott a pont  :D

#427 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:22

Ahhoz, már nincs semmi kedvem, ráadásul AMD-nél halál fölösleges is, mert semmivel nemtudsz többet kihozni a prociból azzal, hogy vízzel hűtöd. Meguntam ezt a sufnituning dolgot, inkább egy igényes léghűtés.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#428 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:24

forrót?

#429 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:25

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 13:22

Ahhoz, már nincs semmi kedvem, ráadásul AMD-nél halál fölösleges is, mert semmivel nemtudsz többet kihozni a prociból azzal, hogy vízzel hűtöd. Meguntam ezt a sufnituning dolgot, inkább egy igényes léghűtés.

Az addig okes, en inkabb megelegednek egy belepo szintu, de markas vizhutessel... A csend... Bar, hulye vagyok... Ma mar gyk. az alaplapnak is aktiv hutes kell, nem hiaba rak ma mar mindnki bordakat, ventiket mindenhova.. :(

#430 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:35

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 13:25

Az addig okes, en inkabb megelegednek egy belepo szintu, de markas vizhutessel... A csend... Bar, hulye vagyok... Ma mar gyk. az alaplapnak is aktiv hutes kell, nem hiaba rak ma mar mindnki bordakat, ventiket mindenhova.. :(

Az a baj, az összes gyári vízhűtéssel, hogy nevettségesen és pofátlanul drágák. Egy belépő szintű márkás vízhűtés teljesítménye nem éri el egy Thermalright XP-120-ét. Ugyanakkor jóval drágább annál és még mindíg nem olyan igényesen nézz ki az egész, mint egy léghűtéses rendszer.

#431 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 19:28

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 12:35

Az a baj, az összes gyári vízhűtéssel, hogy nevettségesen és pofátlanul drágák. Egy belépő szintű márkás vízhűtés teljesítménye nem éri el egy Thermalright XP-120-ét. Ugyanakkor jóval drágább annál és még mindíg nem olyan igényesen nézz ki az egész, mint egy léghűtéses rendszer.

Hmm te milyen vízhűtéses gépeket láttál eddig? Egy vízhűtést is meg lehet csinálni nagyon igényesen!

#432 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 20:13

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 20:28

Hmm te milyen vízhűtéses gépeket láttál eddig? Egy vízhűtést is meg lehet csinálni nagyon igényesen!

Félreértesz. Természetes, hogy lehet igényesen megcsinálni egy vízhűtést, de nekem akkoris kényelmesebb egy léghűtés. Ha normális teljesítményű vízhűtést akarsz, akkor ugyebár a házon kívülre kell pakolni a radit és a rátartozó ventit ez plusz csöveket, kábelt jelent, amit a házon kívülre vezetsz. Jóval egyszerűbb, kényelmesebb minden szempontból a minőségi léghűtés.

Félreértés ne essék tisztába vagyok a vízhűtés előnyeivel, fél évvel ezelött, még énis vízhűtés megszállott voltam, rengeteg vízhűtéssel volt dolgom (Innovatech+ Zalman különböző változatai, HOC, Orbano féle rendszer), voltak nagyon szépek, igényesek, de egyszerűen meguntam az egészet. Most egy teljesen más rendszerre vágyom, egy minőségi léghűtéses gépet akarok, minimális zajjal, minél több passzív elemmel. Egy olyan gépet akarok, amiben nem a különböző csövek, kábelek dzsungele van.  :up:

Szerkesztette: jrpryv 2005. 02. 19. 20:16 -kor

#433 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 20:58

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 20:13

Félreértesz. Természetes, hogy lehet igényesen megcsinálni egy vízhűtést, de nekem akkoris kényelmesebb egy léghűtés. Ha normális teljesítményű vízhűtést akarsz, akkor ugyebár a házon kívülre kell pakolni a radit és a rátartozó ventit ez plusz csöveket, kábelt jelent, amit a házon kívülre vezetsz. Jóval egyszerűbb, kényelmesebb minden szempontból a minőségi léghűtés.

Félreértés ne essék tisztába vagyok a vízhűtés előnyeivel, fél évvel ezelött, még énis vízhűtés megszállott voltam, rengeteg vízhűtéssel volt dolgom (Innovatech+ Zalman különböző változatai, HOC, Orbano féle rendszer), voltak nagyon szépek, igényesek, de egyszerűen meguntam az egészet. Most egy teljesen más rendszerre vágyom, egy minőségi léghűtéses gépet akarok, minimális zajjal, minél több passzív elemmel. Egy olyan gépet akarok, amiben nem a különböző csövek, kábelek dzsungele van.  :up:

Nálam a jó vízhűtés ott kezdődik amin nincs eleve venti...Ez persze high-end kategória,high-end árakkal...De lassan ha megnézed a "passzív" léghűtőket azoknál egy CPU hűtő 20K, VGA hűtő 10K,NB hűtő 5K,házventik 10-15K (ha papst-ot akarsz)...Szal lassan 50K egy high-end léghűtés és ezt minden gépcserénél szinte dobhatod ki mert nem adnak ki hozzá neked külön másik lefogatót...Aztán a méretre ne térjünk már ki mert a mai léghűtéses elemek akkorák mint az állat!
Szal inkább adok ki egy komplett középszintű gép árának megfelelő összeget egy olyan vízhűtésre amit hosszú évekig tudok használni bármilyen procihoz,VGA-hoz,NB-hez,HDD-hez stb,mert 4-5 év után oda jutsz mintha kezdetben vettél volna high-end vízhűtést amit a high-end léghűtők meg sem közelítenek hűtésben és zajszintben sem...Az meg ,hogy szarozni kell velük nem igaz,csak egyszer kell összerakni egy jó házra és azután alaplap és minden cserénél csak a blokkot kapod le és kész.Veszel egy coolermaster stackert és a BTX szabvánnyal sem lesz gondod vele,szal erre dobsz egy vízhűtést és máris meg van oldva minden hűtési/zajszint gondod évekre...Ez meg az én véleményem...

#434 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 21:04

:lollypop:

Kép

#435 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 21:56

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 21:58

Nálam a jó vízhűtés ott kezdődik amin nincs eleve venti...Ez persze high-end kategória,high-end árakkal...De lassan ha megnézed a "passzív" léghűtőket azoknál egy CPU hűtő 20K, VGA hűtő 10K,NB hűtő 5K,házventik 10-15K (ha papst-ot akarsz)...Szal lassan 50K egy high-end léghűtés és ezt minden gépcserénél szinte dobhatod ki mert nem adnak ki hozzá neked külön másik lefogatót...Aztán a méretre ne térjünk már ki mert a mai léghűtéses elemek akkorák mint az állat!
Szal inkább adok ki egy komplett középszintű gép árának megfelelő összeget egy olyan vízhűtésre amit hosszú évekig tudok használni bármilyen procihoz,VGA-hoz,NB-hez,HDD-hez stb,mert 4-5 év után oda jutsz mintha kezdetben vettél volna high-end vízhűtést amit a high-end léghűtők meg sem közelítenek hűtésben és zajszintben sem...Az meg ,hogy szarozni kell velük nem igaz,csak egyszer kell összerakni egy jó házra és azután alaplap és minden cserénél csak a blokkot kapod le és kész.Veszel egy coolermaster stackert és a BTX szabvánnyal sem lesz gondod vele,szal erre dobsz egy vízhűtést és máris meg van oldva minden hűtési/zajszint gondod évekre...Ez meg az én véleményem...

Hát így inkább a halk vízhűtés kezdődik nem feltétlenül a jó :) VGA, NB hűtőre én spec nem költök, mert eleve olyat veszek, ami passzív. A kikell dobni dolgot, én kétlem, illetve túlzónak találom. Csak gondolj bele, ha vízhűtésnél váltasz, akkor az új lefogatást ottis megkell oldanod, ami semmivel sem olcsóbb szerintem, mint az, ha eladom a régit és veszek egy újjat. Hát az lehet, hogy akkorák, mint állat, de legalább elférnek a házamban és nem csinálnak cső dzsungelt.
Hát adj ki annyi pénzt, ha ehhez van kedved, de ezek az érvek teljesen tévesek. Komolyan nem értem, mitől lennék ugyanott 4-5 év elteltével. Ha vmi nem stimmel, azt én nem kidobom, hanem eladom, ami meg ugyebár csak és kizárólag a CPU hűtőre vonatkozik. A VGA, NB hűtőt már leírtam. Ha passzívan használod a vízhűtésed, akkor bizony megközelíti azt teljesítményben egy High-end léghűtés, sőőőt gyakorlatilag ugyanott vagy. Hidd el, nem a levegőbe beszélek.
Vízhűtést azért vesz, csinál az ember, mert tuningolni akar (énis ezért kezdtem el ezzel foglalkozni annó) vagy mert halk számítógépet szeretne csinálni, ha ezek vmelyikére van szükséged, akkor teljesen megértem, hogy vízhűtést akarsz, de ha azt hiszed, hogy olcsóbb, mint a léghűtés, akkor bizony tévedsz....
Pontosan értem a véleményed, jómagamis vízhűtés párti voltam, de szükgésgtelenné vált számomra a magas hűtési teljesítmény és meguntam a házban uralkodó állapotokat, a rengeteg csővet ezért léghűtésre váltottam.  :up:

#436 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 22:18

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 21:56

Hát így inkább a halk vízhűtés kezdődik nem feltétlenül a jó :)   VGA, NB hűtőre én spec nem költök, mert eleve olyat veszek, ami passzív. A kikell dobni dolgot, én kétlem, illetve túlzónak találom. Csak gondolj bele, ha vízhűtésnél váltasz, akkor az új lefogatást ottis megkell oldanod, ami semmivel sem olcsóbb szerintem, mint az, ha eladom a régit és veszek egy újjat. Hát az lehet, hogy akkorák, mint állat, de legalább elférnek a házamban és nem csinálnak cső dzsungelt.
Hát adj ki annyi pénzt, ha ehhez van kedved, de ezek az érvek teljesen tévesek. Komolyan nem értem, mitől lennék ugyanott 4-5 év elteltével. Ha vmi nem stimmel, azt én nem kidobom, hanem eladom, ami meg ugyebár csak és kizárólag a CPU hűtőre vonatkozik. A VGA, NB hűtőt már leírtam. Ha passzívan használod a vízhűtésed, akkor bizony megközelíti azt teljesítményben egy High-end léghűtés, sőőőt gyakorlatilag ugyanott vagy. Hidd el, nem a levegőbe beszélek.
Vízhűtést azért vesz, csinál az ember, mert tuningolni akar (énis ezért kezdtem el ezzel foglalkozni annó) vagy mert halk számítógépet szeretne csinálni, ha ezek vmelyikére van szükséged, akkor teljesen megértem, hogy vízhűtést akarsz, de ha azt hiszed, hogy olcsóbb, mint a léghűtés, akkor bizony tévedsz....
Pontosan értem a véleményed, jómagamis vízhűtés párti voltam, de szükgésgtelenné vált számomra a magas hűtési teljesítmény és meguntam a házban uralkodó állapotokat, a rengeteg csővet ezért léghűtésre váltottam.  :up:

Halk high-end léghűtés kb. 0,4C/W...Nézz meg egy olyan léghűtő tesztet ahol a 12 centis ventiket nem viszik 1000RPM fölé (és még ez is uvöltőnek hat a passzívhoz képest)...Ugyanez egy megfelelően elkészített passzív vízhűtésnél olyan 0,25C/W...Hangban az egyik 0, a másik pedig olyan ami engem már pont zavar...

Eladod a régi léghűtő ebben igazad van...De egy olyan procihoz való léghűtő amihez nincsen már jövőben megjelenő lefogató azt szinte semmiért adod már el az eredeti árához képest...Új lefogató? Én 2K-ért veszem a proci lefogatót...A VGA és NB blokk felépítése olyan ,hogy nincs amire nem lehet felrakni mert 3 féle univerzális lefogató van hozzájuk...

Továbbiakban ,lehet ,hogy nagyobb helyet foglal el kinnt egy radiátor de mégis könnyebben szállítható a gépem mint pár ismerősöm mega giga nagyságú torony felépítésű léghűtője amit minden egyes gépmozdításnál le kell szerelni mert kettétöri az alaplapot...

Egyébként hamarosan nem lesz miről vitatkoznunk mert jönnek a dual-core procik :) Ott már nem lesz olyan léghűtő ami nem okoz majd halláskárosodást...Ott majd újra jobban előjön ,hogy a vízhűtés mennyivel hatékonyabb még némán is mint a lég...

Szerkesztette: Zollka 2005. 02. 19. 22:19 -kor

#437 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 22:37

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 23:18

Halk high-end léghűtés kb. 0,4C/W...Nézz meg egy olyan léghűtő tesztet ahol a 12 centis ventiket nem viszik 1000RPM fölé (és még ez is uvöltőnek hat a passzívhoz képest)...Ugyanez egy megfelelően elkészített passzív vízhűtésnél olyan 0,25C/W...Hangban az egyik 0, a másik pedig olyan ami engem már pont zavar...

Eladod a régi léghűtő ebben igazad van...De egy olyan procihoz való léghűtő amihez nincsen már jövőben megjelenő lefogató azt szinte semmiért adod már el az eredeti árához képest...Új lefogató? Én 2K-ért veszem a proci lefogatót...A VGA és NB blokk felépítése olyan ,hogy nincs amire nem lehet felrakni mert 3 féle univerzális lefogató van hozzájuk...

Továbbiakban ,lehet ,hogy nagyobb helyet foglal el kinnt egy radiátor de mégis könnyebben szállítható a gépem mint pár ismerősöm mega giga nagyságú torony felépítésű léghűtője amit minden egyes gépmozdításnál le kell szerelni mert kettétöri az alaplapot...

Egyébként hamarosan nem lesz miről vitatkoznunk mert jönnek a dual-core procik :) Ott már nem lesz olyan léghűtő ami nem okoz majd halláskárosodást...Ott majd újra jobban előjön ,hogy a vízhűtés mennyivel hatékonyabb még némán is mint a lég...

Jelenleg 1100-on pörög a 12 centis hűtő a gépembe, 17 db-en, szerintem ez minden, csak nem üvöltő, legalábbis semmivel sem hangosabb, mint egy Hydor Seltz 120 vagy Eheim 1048-as pumpa. Hidd el nekem, hogy ugyanott vagy egy nagyon jó passzív vízhűtéssel, mint egy High-end léghűtéssel, tapasztalatból mondom (27X27X6 centis full réz radival, Innova XXflow-al, Hydor Seltz 120-al), de ha nekem nem hiszel kérdezd meg mondjuk Templomegerét.

Miért adnám el semmiért? Nemis mondtam, hogy nem lehet felrakni én azt mondom, hogy ez engem nem érdekel, mert eleve olyan lapot, VGA-t veszek csak, amin passzív hűtés van.

Az ilyen giga nagyságú léghűtések nem tartoznak nálam a High-end kategóriába, én Thermalright XP-120-at használok, ami 300 gramm. Ha pedig réz blokkot, vagy radit használsz, akkor annak súlya bizony....

Lehet, hogy igazad lesz, de én ezt azért kétlem. 150W-t még simán eltudsz vezetni egy High-end léghűtéssel, a jelenlegi winchester magos AMD-k 67 W hőt termelnek, én nem hinném, hogy megháromszorozódna a hőtermelés... Arról nemis beszélve, hogy azért az AMD előzetes specifikációi szerint nem növekszik a hőtermelés, persze aláírom, hogy a gyártók  ígéretei nem mindíg teljesülnek :D

#438 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 23:25

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 22:37

Jelenleg 1100-on pörög a 12 centis hűtő a gépembe, 17 db-en, szerintem ez minden, csak nem üvöltő, legalábbis semmivel sem hangosabb, mint egy Hydor Seltz 120 vagy Eheim 1048-as pumpa. Hidd el nekem, hogy ugyanott vagy egy nagyon jó passzív vízhűtéssel, mint egy High-end léghűtéssel, tapasztalatból mondom (27X27X6 centis full réz radival, Innova XXflow-al, Hydor Seltz 120-al), de ha nekem nem hiszel kérdezd meg mondjuk Templomegerét.

Miért adnám el semmiért? Nemis mondtam, hogy nem lehet felrakni én azt mondom, hogy ez engem nem érdekel, mert eleve olyan lapot, VGA-t veszek csak, amin passzív hűtés van.

Az ilyen giga nagyságú léghűtések nem tartoznak nálam a High-end kategóriába, én Thermalright XP-120-at használok, ami 300 gramm. Ha pedig réz blokkot, vagy radit használsz, akkor annak súlya bizony....

Lehet, hogy igazad lesz, de én ezt azért kétlem. 150W-t még simán eltudsz vezetni egy High-end léghűtéssel, a jelenlegi winchester magos AMD-k 67 W hőt termelnek, én nem hinném, hogy megháromszorozódna a hőtermelés... Arról nemis beszélve, hogy azért az AMD előzetes specifikációi szerint nem növekszik a hőtermelés, persze aláírom, hogy a gyártók  ígéretei nem mindíg teljesülnek :D

Eheim 1048 és Hydor aláírom,hogy hangos! De az Innovatek HPPS már nem hallható jobb zárt házban, ami pedig nekem van alphacool AP900 még nyitott háznál sem hallod hangját...Szóval a leghangosabb dolog a gépemben a tápom 14 centis ventije ami 600RPM-re van leszabályozva (megmoddoltam) és hidd el ,hogy kisebb hangot csap mint egy 1000RPM-es 12 centis venti és mégis hallom és ez az egyetlen zaj ami hallható...Persze ez azért még kibírható de még ez is messze van a némától...

Az Innovatek CPU blokkjai felejtősek...Sok konkurens cég blokkjai kb. 20%-kal jobban teljesítenek...
Egyébként volt nekem is léghűtésem régebben szal ismerem mit tudnak...Ehhez nem kell mást megkérdezni...A nagy baj az ,hogy sokan elhiszik azokat a hőmérsékleteket amiket az alaplap kiolvas a prociból ,pedig ezek sokszor fals értékek...Ha megnézel egy olyan tesztet ami CPU szimulátoron készült akkor a vízhűtés előnye jelentős...

Dual-core:Intel dual-coreprocjai kb. 130-140 wattig mennek el...Kétségtelen ,hogy hűthető léggel is,de nem 1000RPM-es ventikkel...Szal a hűtők jelentősen fel fognak hangosododni,míg pl. egy high-end passzív vízhűtés 350-400 wattot is elbír és semmi gondot nem okoznak neki majd ezek a procik...Nah ekkor nem csak a hőmérsékletekben hanem a zajban is hatalmas rés fog tátongani a 2 hűtés között...

#439 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 00:42

Idézet

míg pl. egy high-end passzív vízhűtés 350-400 wattot is elbír és semmi gondot nem okoznak neki majd ezek a procik...

Hány tonna vízzel/jéggel vagy négyzetkilométer felülettel?

A kompresszoros hűtések is max 250 Wattig tudnak. /a'la Vapochil, vagy Prometeia/
Utána meg  má liquid N2...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#440 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 01:25

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 0:25

Az Innovatek CPU blokkjai felejtősek...Sok konkurens cég blokkjai kb. 20%-kal jobban teljesítenek...
Egyébként volt nekem is léghűtésem régebben szal ismerem mit tudnak...Ehhez nem kell mást megkérdezni...A nagy baj az ,hogy sokan elhiszik azokat a hőmérsékleteket amiket az alaplap kiolvas a prociból ,pedig ezek sokszor fals értékek...Ha megnézel egy olyan tesztet ami CPU szimulátoron készült akkor a vízhűtés előnye jelentős...

Dual-core:Intel dual-coreprocjai kb. 130-140 wattig mennek el...Kétségtelen ,hogy hűthető léggel is,de nem 1000RPM-es ventikkel...Szal a hűtők jelentősen fel fognak hangosododni,míg pl. egy high-end passzív vízhűtés 350-400 wattot is elbír és semmi gondot nem okoznak neki majd ezek a procik...Nah ekkor nem csak a hőmérsékletekben hanem a zajban is hatalmas rés fog tátongani a 2 hűtés között...

Hát nagy általánosságban valóban felejtős lehet, nekik is van belépő szintü blokkuk,de az XXFlow nem kimondottan az a kategória :)
Nem akarok kötözködni, de egy stock hűtő is léghűtés. Van egy sanda gyanúm, hogy még nem volt dolgod Thermalright XP-120-al. Zalman 7000CU-nál is kb. 4 fokkal hűvösebb. Valóban fals adatokat olvas ki az alaplapi szenzor, még azonos típus eseténis eltérő értékeket, de attólmég, ha két hűtő között stabilan 5 fok eltérést mutat, akkor az akárhogyan, akármivel méred akkoris 5 fok marad. 

Márpedig 1000 rpm-es ventivel fog elmenni :) Nekem a Zalman 7000CU annó elvitte az első szériás 3@3.7 Ghz-s prescotott elég kemény fesz emeléssel, kb. 150W-nyi hőt termelve gond nélkül, az XP-120 pedig 1100 rpm-el járó ventivel 4 fokot vert rá.
Ezt a 350-400W-t nemtom honnan vetted, de elég nagy butaság......

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.