Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 21:58
Nálam a jó vízhűtés ott kezdődik amin nincs eleve venti...Ez persze high-end kategória,high-end árakkal...De lassan ha megnézed a "passzív" léghűtőket azoknál egy CPU hűtő 20K, VGA hűtő 10K,NB hűtő 5K,házventik 10-15K (ha papst-ot akarsz)...Szal lassan 50K egy high-end léghűtés és ezt minden gépcserénél szinte dobhatod ki mert nem adnak ki hozzá neked külön másik lefogatót...Aztán a méretre ne térjünk már ki mert a mai léghűtéses elemek akkorák mint az állat!
Szal inkább adok ki egy komplett középszintű gép árának megfelelő összeget egy olyan vízhűtésre amit hosszú évekig tudok használni bármilyen procihoz,VGA-hoz,NB-hez,HDD-hez stb,mert 4-5 év után oda jutsz mintha kezdetben vettél volna high-end vízhűtést amit a high-end léghűtők meg sem közelítenek hűtésben és zajszintben sem...Az meg ,hogy szarozni kell velük nem igaz,csak egyszer kell összerakni egy jó házra és azután alaplap és minden cserénél csak a blokkot kapod le és kész.Veszel egy coolermaster stackert és a BTX szabvánnyal sem lesz gondod vele,szal erre dobsz egy vízhűtést és máris meg van oldva minden hűtési/zajszint gondod évekre...Ez meg az én véleményem...
Hát így inkább a halk vízhűtés kezdődik nem feltétlenül a jó

VGA, NB hűtőre én spec nem költök, mert eleve olyat veszek, ami passzív. A kikell dobni dolgot, én kétlem, illetve túlzónak találom. Csak gondolj bele, ha vízhűtésnél váltasz, akkor az új lefogatást ottis megkell oldanod, ami semmivel sem olcsóbb szerintem, mint az, ha eladom a régit és veszek egy újjat. Hát az lehet, hogy akkorák, mint állat, de legalább elférnek a házamban és nem csinálnak cső dzsungelt.
Hát adj ki annyi pénzt, ha ehhez van kedved, de ezek az érvek teljesen tévesek. Komolyan nem értem, mitől lennék ugyanott 4-5 év elteltével. Ha vmi nem stimmel, azt én nem kidobom, hanem eladom, ami meg ugyebár csak és kizárólag a CPU hűtőre vonatkozik. A VGA, NB hűtőt már leírtam. Ha passzívan használod a vízhűtésed, akkor bizony megközelíti azt teljesítményben egy High-end léghűtés, sőőőt gyakorlatilag ugyanott vagy. Hidd el, nem a levegőbe beszélek.
Vízhűtést azért vesz, csinál az ember, mert tuningolni akar (énis ezért kezdtem el ezzel foglalkozni annó) vagy mert halk számítógépet szeretne csinálni, ha ezek vmelyikére van szükséged, akkor teljesen megértem, hogy vízhűtést akarsz, de ha azt hiszed, hogy olcsóbb, mint a léghűtés, akkor bizony tévedsz....
Pontosan értem a véleményed, jómagamis vízhűtés párti voltam, de szükgésgtelenné vált számomra a magas hűtési teljesítmény és meguntam a házban uralkodó állapotokat, a rengeteg csővet ezért léghűtésre váltottam.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."