HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#3281 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:15

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:04

A motor miatt valszeg ugyanaz a váltó. Nyilván konstrukciós hiba. Bár ez azért gondolom használat függő is. Mindíg eszembe jut ilyenkor a nagybáttyám, aki mindeneggyes váltásnál izomból ráver eggyet a váltóra, hogy jól bent legyen :omg:  persze sűrűn is kell cserélni :D

Én meg olyat ismerek, aki a seregben azzal szórakozott, hogy meddig bírja az uaz a kuplung nélküli váltást. :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#3282 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 21:47

Idézet

Hát ez érdekes. Kiváncsi lennék, hogy ez általános, vagycsak egy véletlen.

Egy autómata és egy manuális váltónak azért nincs olyan nagy köze egymáshoz. Jó lenne tudni, hogy a váltókon bellül milyen részek romlottak el.
Lehet csak egyedi hibák.
Előfordul. Nyilván egy ekkora fórumon simán kijöhet két eset bármely márkánál.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#3283 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:07

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 21:20

Beleszólok azért én is. :)

Szal,

Ha körbenézel az utakon, autópályákon, városban közlekedők között, akkor a vezetők nagyobb része nem leszabályozásig leforgatott motorokkal közlekedik. Ez kb annyit jelent, (bár ez nem tudatosul) hogy többségünk részterhelésen használja autóját, messze a csúcsteljesítményt jelentő fordulatszám alatt.  Ilyen területen viszont a dízelmotorok alacsonyabb fordulaton leadott nyomatéka és ezzel együtt teljesítménye kedvezőbb a számukra. Dugóban is jól jön ez, az meg pl pesten elég gyakran osztályrésze az autósnak.

Az azonos teljestíményű dízel és benzinmotorok közötti fogyasztáskülönbséget ugye nem kell kiemelnem, ez pl állandó, vagy többségében városi üzemben, pláne nyáron fokozottan érződik. Sokan emlegetik azt, hogy a dízel autó felárából mennek x száz ezer km-t, de az is ismert tény, hogy a dízel autót drágábban és könnyebben lehet értékesíteni.

Hétköznapi autók katalógusban található teljesítményadatokról: Ezeknél a kocsiknál és motoroknál egyrészt van gyártási szórás, tehát a valós adatok többet szórnak mint a néhány oldallal ezelőtt olvasott összehasonlító eredmények 0,5-0,8 másodpercei, mert az adott autóhoz pl nem Champion hanem HQ légszűrőt hozott az összeszerelő üzembe a beszállító, vagy michelin helyett Continental abroncsokat szerelt a gyártó az autóra.

Azért az alacsony fordulaton leadott nyomatékot gyorsulást fogyasztást ne keverjük dízel és benzin esetében. Persze ez nem Neked szól, értsd jól :) , csak így .. izé ..

Hogy maradjunk a MAI autóknál, ahogyan Te is mondod, elég sok a turbó dízel.

Namost, egy 1.9-es TDI-t nem biztos, hogy tanácsos összevetni egy 1.8-as vagy 2 lityós benyással, mivel a TDI turbós, a benya meg nem nagyon.

Ha egy kisnyomású turbóval van ellátva a benzines, tud menni elég szépen az is. Felveszi a fordulatot már elég alacsony fordulaton a turbó, van nyomás, és úgy 2500 körül de főleg ahogy adod neki a padlót, már kisebb rakéta effektus mondjuk egy TDI-hez képest.

Ha meg nagynyomású turbó van rajta, az nehezebben pörög be, de mikor 3000 körül beüt, úgy belepasszíroz az ülésbe, hogy csak tudd tartani az autót az úton (lásd 2.3-as T turbósok, vagy 8 szelepes turbós 900-asok, Saab)..

Szal szerintem ha dízel és benzin, és egyiken sincsen turbó, akkor azonos köbcentivel fogyasztásban a dízel viszi a pálmát, árban - a piac miatt - szintén, viszont teljesítményben hóvirág, és hiába a nyomaték (bár az se nagyon ipari), ha ideje sincs felpörögni - mert ugye dugós kiugrásoknál is általában 1-esben lódulsz neki, és a dízeleknél elég furán alakul a szitu az esetek többségében, lásd: hamar oda kerülsz, hogy már 40-el mész, de a motor majd szét esik, úgy üvölt, kuplung -> kettő , és a benzines szépen elteper melletted még mindig eggyesben, 4000 rpm körül, míg te "nagy lustán" váltottál. Mert hát a forgalom jön vagy hatvannal-hetvennel. Mondjuk egy pofás körút. :)

A dugó rossz példa sztem a dízel nyomatékra. Benzinessel a legtöbben nyikkan az első kerék, olyan nyomaték jut rá, és ez nem feltétlen jár kuplung leégetéssel, és a dízelnek tényleg több nyomatéka van, csak tudnám, mire :think: , mikor a váltóikat annyira nem hosszabbítják meg, amennyire kompenzálni lehetne azt, hogy kevésbé pörögnek.

Az meg mondanom sem kell, mennyire égő (és ezért utálom a legtöbb dízelt), hogy egy padló fröccsre még a legcsilivilibb dízel is nyom egy kis koromgombócot hátra. Totál lehúzó.

Anyám nemrég adta el az 1.6-os 8 szelepes C16NZ-s Kadett-ot, 75 LE, de mindig sikerült nyáron jó aszfalton is nyikkantani mikor ki-ki ugrottam, és ez nem egy pörgős Ecotec motor (és akkor a japánokat még nem említettem sehol), 4000 körül már hangoskodik (nincs motor zajcsillapítás stb.. nem mai darab ugyebár a kocsi)..

Na, szal sztem aki dízelt vesz manapság, az csakis a költségei miatt teszi, én semmiképpen nem venném. Még a csendesnek mondott darabok is úgy "zörögnek" mint egy traktor, bár ez ízlés dolga, kinek mekkora az ingerküszöbe, és milyen motorhangot szeret.

És szép, szép az az A4 meg A6 meg mittomén.. de ..

Szóval az, hogy én járok egy évben - most mondok egy számot - 10000 km-t egy autóval, munkahely odavissza + néha hétvégén kisebb kiruccanás asszonnyal, ilyesmik, hát nemtom.

Mérlegeld azt is, hogy ha dízelt veszel, akkor már TDI legyen, vagy ezzel ekvivalens (szal most nem csak a VW konszernesekre gondolok).

Ezek drágák azért eléggé. Adott esetben tök ugyanaz a kocsi egy misivel több lehet TDI-vel.

Na akkor kérdem én:

mit spórol az a vállalkozó apuci, aki anyunak megveszi a legújabb TDI Lupo-t, 1 misivel drágábban, és úgy 2-4 év múlva eladja, mert ráun ?

Körülbelül mennyi idő múlva térülne meg a BENZIN-DÍZEL közötti árrés ?

Értitek, mit mondok.

Most így nagyon durván, aktuális MOL árakkal (www.mol.hu) :

1.000.000 / (239,50 - 229,00) = 10,5

Magyarul 10.5 Ft / liter spórolás jelentkezik benzin-dízel között a jelen állapot szerint.
Oké. Eddig jó.

Na akkor most osszuk el az egymillió HUF-ot ezzel a számmal:
1.000.000 / 10.5 ~ 95.238

És ez a végeredmény LITER-ben (!) .

Nos, aki az újonnan megvett jó drága (de ócsó az üzemanyag mee dízel !!!) TDI-s fauvéját megtartja X  évig, és képes kilencvenötezer-kettőszázharmincnyolc litert beletankolni, míg ő a tulaja a kocsinak , ott van, mintha benzint vett volna.

És ez még csak a nulla egyenleg, még 1 HUF-ot sem spóroltál benzinhez képest. Kábé mégennyi, és 1 misivel olcsóbban jöttél ki a dízeleddel. Igen. Hány év alatt ? 10? 15? :Đ

Ebből levonható valami kevéske különbség, hogy mondjuk egy 1.9-es PDTDI motor kevesebbet eszik literszámra is, mint egy 1.8-as vagy 2-liter benzines, de ez már csak azért is bukó, mert mondjuk máshogy fogyaszt egy Fabia PDTDI, meg máshogy egy A6 1.9 PDTDI. Vannak méretbeli különbségek, más a mozgatott tömeg, satöbbi.

Szal summa summarum, szerintem a dízel valami olyasmi, amit nem nekem találtak ki.
És mellesleg környezetszennyezőbb is, de ezt már csak halkan mondom, nehogy leszedjék a fejemet. Nem lavinát akarok indítani :rolleyes:

Akinek bejön, vigye. :)
Om mani peme hung.

#3284 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:37

Idézet: Lord - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 12:20

nem olyan sokszor... :)

ezert nem ertem mirol folyik itt a vita :D
ugy is csak annak van diesel autoja, aki "olcson" tankol. :D

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#3285 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 28. 06:33

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 17:49

Ha a gyújtás szar egy autóban, azért nem a gyártó cég felelős. Hanem a beszállító

Mindig felvidítanak a jó viccek. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3286 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 07:26

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:07

A Lupo egy extrem pelda, mert a kib. Vw gyar nagyon elszallt az imazsaval es majdnem egy premium kategoria arkepzesebe estek. Meg is latszott az eladasaikon. Azert megiscsak "Nepszeker" :Đ.

Sokszor leirtuk (nem elvakult dizel hivok), hogy a dizel csak akkor jo ha nagy az eves futas-szintje valakinek, min. 30-40Mm :) / ev. Illetve varoson kivul nem kell valtogatni.  Sajnos sokan bevettek a marketing maszlagot hogy tisztabbak az uj motorok, ami igaz is a regi D-s motorokkal osszehasonlitva, de a benzint csak a CO/CO2-ben veri meg a tobbirol nem ejtenek sehol sem szot a pamfletekben...

Az is sokszor fel lett mar vetve hogy a dizelhivok a legujabb agyon turbozott es agyonszu"rt motorokat hasonlitjak ossze a sima szivo benzinesekkel amik legtobbje tobb mint 15 eves fejlesztes.

Ha en sokat utazgatnek autoval a mostani 25 Megameter / ev helyett akkor csakis valamilyen tdci-t vennek.

Illetve most olvastam,h az uj koromszurok ~100-120k km-ig jok, azutan valamilyen csere kell, ami min. 150,000 Ft! Akkor most fustologni vagy nem fustologni, olcson jarni, vagy megsem :)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#3287 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 07:45

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 17:49

És mi az autógyártó cég felelőssége.

Ha a gyújtás szar egy autóban, azért nem a gyártó cég felelős. Hanem a beszállító
De azért már igen, hogy a műanyag gombokat, tekerőket, alkatrészeket (amikkel semmi gond nem lenne) nem képesek úgy összeépíteni, hogy egybenmaradjon egy értintés után.

És ti most lehet mondjátok, hogy hát a mercedes generátorja szar.. Ennek semmi köze a mercedeshez.

GI, azt fogod hinni, hogy haragszom rád :) Nem így van. Remélem, nem kapom meg megint, hogy kiragadok, meg "anyázok" :o :D De amit írsz, az finoman szólva gyenge lábakon áll.

Egyrészt a műanyag gombokat, tekerőket ugyanúgy külső beszállítóktól kapja a legtöbb gyártó, mint a befecskendezőt, váltót, akármi mást.

Másrészt az összeszerelést végző robotokat sem a gyártó gyártja le. Nem is tudom, ki írta, hogy a Merciket Fiat robotok pakolják össze (én erről nem tudtam, ebben a topikban hangzott el, ha jól emlékszem).

Tehát egyelőre ott állunk, hogy még az összeszerelésért sem felel a gyártó  :confused:  :o  :D

Harmadrészt - figyelmen kívül hagyva a Te gondolatmenetedet - teljesen egyértelmű, hogy a gyártó a saját neve alatt futó bármilyen termékért és annak minőségéért felelős. Nem véletlen az sem, hogy egy azaz egy garancia vonatkozik az autókra. Ha veszel egy Mercedest, és ne adj' Isten még garanciális időszak alatt meghibásodik a befecskendezője, nem fogsz a Motorolához futkosni; ha hibás egy Focusban a műszerfalban futó korbács, nem mész a Learhez; ha elromlik egy új Corsában a JTD motor, nem küldenek el a Fiathoz :) Arról nem is beszélve, hogy a gyártó felelős azért, hogy milyen minőségben, melyik beszállítótól rendel.

Egyáltalán nem igaz, hogy a gyártó nem felelős.

#3288 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 09:02

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 7:45

Arról nem is beszélve, hogy a gyártó felelős azért, hogy milyen minőségben, melyik beszállítótól rendel.

Inkabb azert felelos, hogy milyen minoseget fogad el a beszallitotol, vagyis meg pontosabban milyen minoseget enged ki. Nyilvan nem ugy adjak fel a PO request sheet-et, hogy Janikam kell ketezer sz@r minosegu bajuszkapcsolo :Đ

Szerkesztette: mocsi 2005. 01. 28. 09:03 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#3289 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 09:06

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 9:02

Inkabb azert felelos, hogy milyen minoseget fogad el a beszallitotol, vagyis meg pontosabban milyen minoseget enged ki. Nyilvan nem ugy adjak fel a PO request sheet-et, hogy Janikam kell ketezer sz@r minosegu bajuszkapcsolo :Đ

Igazad van, pontatlanul fogalmaztam.

#3290 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 09:19

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 23:07

Most így nagyon durván, aktuális MOL árakkal (www.mol.hu) :

1.000.000 / (239,50 - 229,00) = 10,5

Magyarul 10.5 Ft / liter spórolás jelentkezik benzin-dízel között a jelen állapot szerint.
Oké. Eddig jó.

Na akkor most osszuk el az egymillió HUF-ot ezzel a számmal:
1.000.000 / 10.5 ~ 95.23

És megint egy ember, aki nem tud számolni, gratulálok, Te már a harmadik vagy a topic történetében :D

Azt még véletlenül se kalkuláld bele, hogy egy ugyanolyan teljesítményű benzines legalább 2, de néha inkább 3 literrel többet fogyaszt 100 km-en egy dízelnél :D

Továbbá nekem kicsit magasabbak az igényeim annál, hogy "nyikkanjon a gumi 1-esben", micsoda mérőszám :D

Amúgy a régi Tempra 1.9 szívódízellel még 4-ben (igen 4-ben) is meg tudtam "nyikkantani" a kereket, durva gáz és kuplunggal, de mint tudjuk, igen a nyomaték nem számít. 
Ha már a "hülyegyerek-metódus" a lényeg: csináld ezt meg légyszi egy 65 LE-s benzinessel.

Amúgy tök nyilvánvaló hogy igen nagy fannak (vagy őrültnek) kell lenni ha valaki még egy Lupo nagyságú autóban is dízelt vesz, ismerve az árát. (pontosítás: egyáltalán aki Lupot vesz...) :D

#3291 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 09:50

Nos:

Dízel 100 km: 1350 Ft - benzin 100 km: 1880 Ft
(225 Ft gázolaj, 235 Ft benzin és 2 literrel/(100 km) többet fogyasztó benzines esetében).

1 km a dízellel 13,50 Ft, benzinnel 18,80 Ft, a különbség 5,3 Ft/km.

1.000.000 FT / 5,3  = 188.679 km alatt jön vissza az 1 M forint különbség, a fenti feltételek teljesülésekor.

Magyarán ekkora különbség esetén tényleg nem éri meg a dízel, kivéve extrém esetben!

De az 1 millió különbség nagyon ritka (1-2 példa ugyan van, de az se normális gyártó gyártja :), azonos teljesítmény esetén inkább 300-400 ezer Ft a valós különbség itthon. Ezt már kiszámoltuk kb. 60-80 ezer km kell hozzá, hogy visszahozza az árát az itthoni viszonyok alapján.

Vagy lásd a korábbi példákat, vagy van hogy egyáron, sőt van, hogy olcsóbb a dízel (pl. Seat).

Emlékeztetőül: korábban Arp és GI számolta ki helytelenül a dolgot (Arp szerint 73 Ft-al olcsóbb a dízel 100 km-en, GI szerint pedig 740 ezer km után jön vissza az ára).

Később mindketten javították magukat.

#3292 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:26

Idézet

mikor a váltóikat annyira nem hosszabbítják meg, amennyire kompenzálni lehetne azt, hogy kevésbé pörögnek

Hidd el jól megvan az nyújtva. Nem lehet tovább, mert a nagy nyomaték ellenére a motor még nem rendelkezik leadott teljesítménnyel.
Ezt pár oldalon keresztül tárgyalgattuk. :)
És eleve a "nagyobb" alapjárati sebesség (a hosszabb difiműáttétel, váltó miatt) is velvet egy problémát. Ugye a 0-alapjárati sebességet a kuplungszerkezetnek kell áthidalni, csúsznia kell, ami a dízel autóknál így is nagyobb igénybevételnek van kitéve.

Gondolj bele, sokan mondák, hogy ők akármilyen gyorsan felengedhetik a kuplungot a dízel kocsiban.
Namost ha az azonnal fogna, akkor vagy rántana a kocsi, annyira gyorsulna, vagy pedig kaparna egyet a kerék. ha tökéletesen összezárna.
De már így is csúszik, mert "szép lassan indul" PErsze tisztetelt a kivételnek.

Idézet

Mindig felvidítanak a jó viccek.

Lampexpert:

Namost ha mondjuk a kocsidban behal a bosch befecskendező rendszer, aminek a gyártásához nem sok köze van az kocsid gyártójának.
Akkor miért a kocsid gyártója a hibás?
Nem értem mi ebben a vicces....

Számítástechnikával foglalkozol. Eladsz egy számítógépet valakinek. Behal a gépben a gagyi ram. Ekkor szerinted lamexpert a hibás, vagy a ram gyártója?
Lehet szerinted egy ilyen helyzet vicces.

Idézet

Ha veszel egy Mercedest, és ne adj' Isten még garanciális időszak alatt meghibásodik a befecskendezője, nem fogsz a Motorolához futkosni; ha hibás egy Focusban a műszerfalban futó korbács, nem mész a Learhez; ha elromlik egy új Corsában a JTD motor, nem küldenek el a Fiathoz  Arról nem is beszélve, hogy a gyártó felelős azért, hogy milyen minőségben, melyik beszállítótól rendel.

Idézet

Egyáltalán nem igaz, hogy a gyártó nem felelős.

PEdig mostanában nagy divat. Elmész a Vodafonhoz, veszel egy nokiát. Aztán ha elhal nem a vodafon futkoz, hanem a nokiához te. És ez szar valahol.
Én a te érveidet is megértem. Sőt igazad is van.
Futkozzon miatta a gyártó cég. De én nem látom be, hogy egy esetleges ilyen probléma az én szememben miért az ő felelősségüket terhelné.

Idézet

Inkabb azert felelos, hogy milyen minoseget fogad el a beszallitotol, vagyis meg pontosabban milyen minoseget enged ki. Nyilvan nem ugy adjak fel a PO request sheet-et, hogy Janikam kell ketezer sz@r minosegu bajuszkapcsolo

Gondolom azért olyan hibákról nem tudnak, amelyek miatt egy évvel késöbb 1 milla kocsit át kell építeniük. :)

Egyébként félreértenek, mert nem azt mondom, hogy ha elhal a generátor a kocsimban, hogy jujj de szar a vw, hanem hogy elszarta magát a motorola generátor. Ha más 100000 embernek is elhal, akkor azt mondom, hogy az egész motorola generátorgyártás egy nagy szar.
Ettöl függetlenül még természetesen a VW-hez viszem vissza javítatni.
De azon sem lepődnék meg, hogy "Vodafone példára" elküldenének a Motorolához.
És ebben továbbra sem értem mi a vicces.

Nekem ritkán volt problémám Lamexpertel és tisztában vagyok vele, hogy elég szűkszavú, bár egy kép, idézet sok ezer szót elmond.... De azért ezt kifejthetné részletesebben.

(ui: Lamex, volt valahol a kábel irányáról vita. És igaz, hogy van Cuprox, vagyis rézoxid. Nade egy ezüst kábelnél ilyen nincsen. Hapedig fémoxid félvezetők vannak a kábelen, akkor minkét végén álltalában. Azaz a kábel végeid félvezetői szempontból is szimmetrikusak. De megfogok nézni nagyfrekin egy sima részkábelt szóppal. De nem sok reményt fűzök hozzá.)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#3293 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 28. 11:32

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 11:26

Lampexpert:

Namost ha mondjuk a kocsidban behal a bosch befecskendező rendszer, aminek a gyártásához nem sok köze van az kocsid gyártójának.
Nem értem mi ebben a vicces....

Azért kedves gu, amiért a bútorod gyártója sem hivatkozhat arra, hogy azért esik szét, mert rossz a szög...  :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3294 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 28. 11:35

Számítástechnikával foglalkozol. Eladsz egy számítógépet valakinek. Behal a gépben a gagyi ram. Ekkor szerinted lamexpert a hibás, vagy a ram gyártója?
Lehet szerinted egy ilyen helyzet vicces.

Ha te eladsz egy számítógépet és az rossz lesz, akkor elkezdesz mindenkire mutogatni... mert te nem csináltál bele semmit.

Maradjunk abban, hogy fokozzod a helyzetet. Ez már röhejes... :)
¤

#3295 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:22

Mert rossz a beszállítója?

A Vodás példád nem igen állja meg a helyét, ők max egy cetlit tesznek rá meg esetleg a szoftvert módosítják (ez már határeset), de csak viszonteladók, az autógyártók azért ennél többet tesznek.
WoT nick: Atti77

#3296 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:41

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 18:49

Egyébként megint eljutottunk arra a pontra, hogy mi a szar....
És mi az autógyártó cég felelőssége.

De azért már igen, hogy a műanyag gombokat, tekerőket, alkatrészeket (amikkel semmi gond nem lenne) nem képesek úgy összeépíteni, hogy egybenmaradjon egy értintés után.

Ezt most tesem gondolod komolyan ugye?! Szerintem gondold végig mégegyszer.....
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3297 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:09

Én is hozzájuk vinném természetesen javítatni. De ez még szerintem nem feltétlenül az o hibájuk. Ennyi. Ok vallalnak erte felelosseget, ez termeszetes.

Idézet

Ha te eladsz egy számítógépet és az rossz lesz, akkor elkezdesz mindenkire mutogatni... mert te nem csináltál bele semmit.

A vevo azért álltalában betudja látni, hogy nem én hanem a memoriagyárto a hibas.
Termeszetesen en garanciaztatom.

Mar irtam sokszor, hogy ha félre akarjatok ertelmezni, amit irok, akkor sikerul.

En csupan arra szerettem volna felvilagosítani egyesekek, hogy SZERINTEM ha egy szeriahiba tortenik, akkor nem feltetlenul a gyarto a hibas. Hanem lehet a beszallito is.
Es ez SZERINTEM nem von le semmit a gyarto megitelesebol.

SZERINTEM. Lehet rohejes ez a velemenyem. Ennyi.
En ertem mi akartok mondani...

Szerkesztette: GI 2005. 01. 28. 14:11 -kor

#3298 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:21

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 10:50

Nos:

Dízel 100 km: 1350 Ft - benzin 100 km: 1880 Ft
(225 Ft gázolaj, 235 Ft benzin és 2 literrel/(100 km) többet fogyasztó benzines esetében).

1 km a dízellel 13,50 Ft, benzinnel 18,80 Ft, a különbség 5,3 Ft/km.

1.000.000 FT / 5,3  = 188.679 km alatt jön vissza az 1 M forint különbség, a fenti feltételek teljesülésekor.

Magyarán ekkora különbség esetén tényleg nem éri meg a dízel, kivéve extrém esetben!

De az 1 millió különbség nagyon ritka (1-2 példa ugyan van, de az se normális gyártó gyártja :), azonos teljesítmény esetén inkább 300-400 ezer Ft a valós különbség itthon. Ezt már kiszámoltuk kb. 60-80 ezer km kell hozzá, hogy visszahozza az árát az itthoni viszonyok alapján.

Vagy lásd a korábbi példákat, vagy van hogy egyáron, sőt van, hogy olcsóbb a dízel (pl. Seat).

Emlékeztetőül: korábban Arp és GI számolta ki helytelenül a dolgot (Arp szerint 73 Ft-al olcsóbb a dízel 100 km-en, GI szerint pedig 740 ezer km után jön vissza az ára).

Később mindketten javították magukat.

miert 225-el szamolod  a gazolajat? :D :D
130-150... :D

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#3299 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:28

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 14:09

En csupan arra szerettem volna felvilagosítani egyesekek, hogy SZERINTEM ha egy szeriahiba tortenik, akkor nem feltetlenul a gyarto a hibas. Hanem lehet a beszallito is.
Es ez SZERINTEM nem von le semmit a gyarto megitelesebol.

Értem mit akarsz írni, de a gyártó felelőssége hogy milyen beszállítókkal dolgozik.

Ha az autómban bedöglene pl. egy kapcsoló, akkor azt mondanám hogy X márkájú, Y típusú autómban elromlott a kapcsoló. Nem azt hogy Z gyártó kapcsolója elromlott az XY autómban.
Szerintem tehát igenis kihat a megítélésre a szériahiba is, mert átment az autógyártó minőségellenőrzésén (már ha egyáltalán végez) is.

Hogy kicsit ontopic is legyek: tud valaki korrekt hibastatisztikákat benzines és dízel autó összehasonlítására?
Mondjuk azonos márka azonos típus benzines és dízeljei között?
WoT nick: Atti77

#3300 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 15:43

Idézet: tasp - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 14:21

miert 225-el szamolod  a gazolajat? :D :D
130-150... :D

tasp

Nekem benzin is 180. :D
így hamarabb megtalálsz: