HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#3321 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 20:49

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 19:48

Nekem volt szerencsém foss váltóhoz. :)  A 94'-es Fiesta váltója nem mindíg hagyta magát eggyesbe rakni :) Igaz a többi fokozattal nem volt gond :D

Nekünk a 2.2-es TD Espace-ünk dobta ki mindig az egyest, meg a kettest is... tartani kellett :D

#3322 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:31

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 13:39

Szerintem úgy értette, hogy mi a most futó széria, de hát... honda.hu

ugy értettem milyen van neki..rosszul értelmeztem az azelötti hozzászólásást, no meg az acélfelnit is árulja a bolhán :D
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#3323 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 22:48

Idézet

Nekünk a 2.2-es TD Espace-ünk dobta ki mindig az egyest, meg a kettest is... tartani kellett

Hát ha már kidobja, akkor be is vette...
Úgyhogy rossz már nem is lehet. :D

Én legszarabb váltókat IFA-kban tapasztaltam. Bár ot is volt jobb, de mindegyiket "érezni" kell. Nembeszélve a "műszerfalba" mozgó váltókar nyújtotta kézsérülésekre.

De beszéhetnénk még a kéziváltós Wartburg igen erős "rudazatáról". Maga a váltó nem rossz, de a "rudazat" egy kisebb kislány nagyobb erőhatására úgy hajlik, mint a fűszál. :D Utána meg jobb esetben a 2-es helyén a 4-es lesz. :) Jobb esetben...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#3324 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 00:00

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 20:49

Nekünk a 2.2-es TD Espace-ünk dobta ki mindig az egyest, meg a kettest is... tartani kellett :D

Ugye hogy nem jo a dieseles kocsi! :D :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#3325 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 08:46

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 20:49

Váltóknál, nehezen veszi be a fokozatot, kidobja a fokozatot problémánál első körben érdemes a váltó olajszintjét ellenőrizni és olajat cserélni, néha csodákra képes ez az egyszerű (bár nem olcsó) manőver. :)

#3326 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 30. 08:51

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 19:42

Érdekes módon, aki gondolkozik az felképes fogni azt amit írok, mégha nem is ért vele egyet.

Te miért nem tartozol közéjük? :confused:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3327 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 09:29

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 10:26

Hidd el jól megvan az nyújtva. Nem lehet tovább, mert a nagy nyomaték ellenére a motor még nem rendelkezik leadott teljesítménnyel.
Ezt pár oldalon keresztül tárgyalgattuk. :)
És eleve a "nagyobb" alapjárati sebesség (a hosszabb difiműáttétel, váltó miatt) is velvet egy problémát. Ugye a 0-alapjárati sebességet a kuplungszerkezetnek kell áthidalni, csúsznia kell, ami a dízel autóknál így is nagyobb igénybevételnek van kitéve.

Gondolj bele, sokan mondák, hogy ők akármilyen gyorsan felengedhetik a kuplungot a dízel kocsiban.
Namost ha az azonnal fogna, akkor vagy rántana a kocsi, annyira gyorsulna, vagy pedig kaparna egyet a kerék. ha tökéletesen összezárna.
De már így is csúszik, mert "szép lassan indul" PErsze tisztetelt a kivételnek.

Lampexpert:

Namost ha mondjuk a kocsidban behal a bosch befecskendező rendszer, aminek a gyártásához nem sok köze van az kocsid gyártójának.
Akkor miért a kocsid gyártója a hibás?
Nem értem mi ebben a vicces....

Számítástechnikával foglalkozol. Eladsz egy számítógépet valakinek. Behal a gépben a gagyi ram. Ekkor szerinted lamexpert a hibás, vagy a ram gyártója?
Lehet szerinted egy ilyen helyzet vicces.

PEdig mostanában nagy divat. Elmész a Vodafonhoz, veszel egy nokiát. Aztán ha elhal nem a vodafon futkoz, hanem a nokiához te. És ez szar valahol.
Én a te érveidet is megértem. Sőt igazad is van.
Futkozzon miatta a gyártó cég. De én nem látom be, hogy egy esetleges ilyen probléma az én szememben miért az ő felelősségüket terhelné.

Gondolom azért olyan hibákról nem tudnak, amelyek miatt egy évvel késöbb 1 milla kocsit át kell építeniük. :)

Egyébként félreértenek, mert nem azt mondom, hogy ha elhal a generátor a kocsimban, hogy jujj de szar a vw, hanem hogy elszarta magát a motorola generátor. Ha más 100000 embernek is elhal, akkor azt mondom, hogy az egész motorola generátorgyártás egy nagy szar.
Ettöl függetlenül még természetesen a VW-hez viszem vissza javítatni.
De azon sem lepődnék meg, hogy "Vodafone példára" elküldenének a Motorolához.
És ebben továbbra sem értem mi a vicces.

Nekem ritkán volt problémám Lamexpertel és tisztában vagyok vele, hogy elég szűkszavú, bár egy kép, idézet sok ezer szót elmond.... De azért ezt kifejthetné részletesebben.

(ui: Lamex, volt valahol a kábel irányáról vita. És igaz, hogy van Cuprox, vagyis rézoxid. Nade egy ezüst kábelnél ilyen nincsen. Hapedig fémoxid félvezetők vannak a kábelen, akkor minkét végén álltalában. Azaz a kábel végeid félvezetői szempontból is szimmetrikusak. De megfogok nézni nagyfrekin egy sima részkábelt szóppal. De nem sok reményt fűzök hozzá.)

Szóval akkor azt mondod Te is, hogy a nyomatékot nem a főtengelyen, hanem a keréken mérjük?  :rolleyes:

Mert így kéne :)

De hát izé ..
Om mani peme hung.

#3328 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 11:48

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 8:46

Váltóknál, nehezen veszi be a fokozatot, kidobja a fokozatot problémánál első körben érdemes a váltó olajszintjét ellenőrizni és olajat cserélni, néha csodákra képes ez az egyszerű (bár nem olcsó) manőver. :)

Ez kb 8-10-éve volt :)
Egyébént egy páréves espace volt. Én szerettem azt az autót, mert marha kényelmes volt, és az akkori szinvonalon ment is mint a barom. Emlékszem még a német autópályán 190-200-at simán ment, minden erőlködés nélkül. Csak mikor szagosodott a műszerfal, akkor kellett visszavenni kicsit :)
De iszonyatosan megbizhatatlan autó volt. Lépten nyomon gyertyákat kellett cserélni benne pl, mert valósággal ette őket. Aztán ott volt a váltógond, nameg a futóműve sem volt az igazi a minőségét tekintve...

#3329 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 12:03

Idézet

Te miért nem tartozol közéjük?

Mert nem egy tagmondatos választ adok.
Sőt, nem úgy kezdem, hogy szánalmas vagy.
Ha megfigyelted, akkor egészen máshogy.

Idézet

Szóval akkor azt mondod Te is, hogy a nyomatékot nem a főtengelyen, hanem a keréken mérjük?

Ez honnan jött?

A kerékre jutó nyomatékot a keréken. A motor nyomatétkát a főtengelyen.
A kocsit a kerékre jutó mozgatja.
Pont ezt írtam számtalan oldalon keresztül.
És pont ez az, amin hatalmas vita ment.

Nem értem mire gondolsz.
Én csupán azt próbáltam írni, hogy a motornak hiába van nagy nyomatéka alacsony fordulaton. Mert ez a fordulat nagyon alacsony. ÉS a kettő szorzata nem hoz létre kellő teljesítményt. Letárgyaltuk, hogy a nyomatékváltó (hozzávehetjük a difimű áttételét is) bemenetén a teljesítmény számít (tehát lehet az 1Nm-es nyomaték 1000000 1/perc fordulaton is), a kimeneten pedig megjelenik ez a teljesítmény más nyomatákkal más fordulaton. (mely az adott kerékátmérő mellett a sebességhez tartozó fordulatszám (tehát ez konstans, ha végtelen kis időintervallumban figyeljük az eseményt) és a kerékre jutó nyomaték (amely ténylegesen gyorsítja a járművet) szorzata.

Hiába van 2000Nm-es nyomatékod a váltó bementén, ha a fordulatszáma 1 1/perc. Ez egy nulla teljesítmény és a nyomatékváltó után katasztrófális értékek jönnek ki. Persze kérdés, hogy mekkora az áttétel.
Önmagában a nyomaték érték semmit sem ér, csakis a hozzá tartozó fordulatszámmal együtt, de ekkor ugye már "helyi" teljesítményről beszélünk.

Mielött még félreértések esnének, az, hogy a dízel autó alacsony fordulaton jól megy, a tényleg nagy nyomaték miatt van. De mellé már akkora fordulatszám is tartozik. Magyarán alacsony fordulatszámoknál nagyobb a dízel, mint a benzines autó teljesítménye. Bár ez is csalóka.
Mondjuk egy dízel kocsi 1500rpm-en ad 50Le teljesítmény. Mondhatjuk, hogy a benyás gyenge, mert ad 40-t 1500rpm-en.  Csak amikor a dízellel 1500rpm-el jársz, akkor a benzinessel már 2500-nál. És így már fordulhat a kocka.
Remélem nem fogalmaztam rosszul és érthető amit írtam.

Jó példa, ha most kimész kézifékes fordulókat csinálni. A dízel kocsi is úgy megfullad, amint az állat, ha nem pörgeted, hiába a nagy nyomaték, teljesítmény kell. Különben fulladozik.

(Nos kedves Lamexpert, ez egy válasz, mindenféle hülyézés, szánalmazás nélkül. Lehet régebben itt vagy a fórumon, de szerintem te is tanulhatnál újat.)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#3330 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 12:07

Lamexet hagyjuk, több helyen úgyis csak flamexként ismerik. :D

#3331 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 12:38

Igazad van. Felőlem lezárva. Végleg.
Még a végén bezárják a jó kis topikunkat.

Amúgy tegnap is voltam kint kocsikkal. Aztán csináltam pár driftelgetést, kézifékezést is dízel kocsikkal.
Valahogy szar érzés a dízelt pörgetni, legalábbis nekem az. Ha meg nem pörgettem, egy 180 fokos kézifékes átfordulásnál 2-esben úgy megfulladtak, mint a szemét.
Szóval aki rallyzni akar, az benyásat vegyen. Azt is pörgetni kell, de annál valahogy nincsen rossz érzésem.
Tudom persze volt dízel rallyautó. De az azért egészen más volt. Az éppen úgy pörgött 6000rpm-et. :)

Majd száraz aszfalt lesz, megismétlem. Kiváncsi vagyok. Oda kell már power rendesen. :) Főleg ha kettesben hagyom. (kérdezheti valaki miért nem váltok vissza.... de próbálja ki 60-70-el) Itt talán korynak van a legerősebb kocsija, de szerintem az is meghalna száraz aszfalton. Bár elég nehéz.
Kár, hogy hóban a súlyeolszlás problémakört nem tudtam próbálgatni két azonos típusú autó hiányában. De jeges úton meglepő különbség lett volna.

Mindenesetre az elektronikus dolgok  továbbra is csak elvették a kedvemet. Már egy ABS-es kocsival is megvan kötve a kezem. :D

Nade nemsokára mennem kell. Irány a színház, meg még pár hely. Aztán este szerintem már csak Richard Burns rally marad sajnos, nem a sok-sok enesei fagyos út...  :D

#3332 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 30. 14:21

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 12:03

Mert nem egy tagmondatos választ adok.
Sőt, nem úgy kezdem, hogy szánalmas vagy.
Ha megfigyelted, akkor egészen máshogy.

......

(Nos kedves Lamexpert, ez egy válasz, mindenféle hülyézés, szánalmazás nélkül. Lehet régebben itt vagy a fórumon, de szerintem te is tanulhatnál újat.)

Idézet

Namost ha mondjuk a kocsidban behal a bosch befecskendező rendszer, aminek a gyártásához nem sok köze van az kocsid gyártójának.
Akkor miért a kocsid gyártója a hibás?
Nem értem mi ebben a vicces....

Igen, számtalan újdonságot tanulok....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3333 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:22

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 13:07

Lamexet hagyjuk, több helyen úgyis csak flamexként ismerik. :D

Ez jó, találó :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3334 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:28

A beszélgetés személyeskedés részét kérem, fejezzétek be.

#3335 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:27

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 11:48

De iszonyatosan megbizhatatlan autó volt. Lépten nyomon gyertyákat kellett cserélni benne pl, mert valósággal ette őket. Aztán ott volt a váltógond, nameg a futóműve sem volt az igazi a minőségét tekintve...

Milyen gyertyákat, izzítógyertyát?

#3336 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:44

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:27

Milyen gyertyákat, izzítógyertyát?

Hát biztos nem mécseseket :)

#3337 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:47

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:28

A beszélgetés személyeskedés részét kérem, fejezzétek be.

Hű, de jó, hogy kéred, mostmilesz. :)

Főleg, hogy nem is személyeskedett itt senki, csak a tények hangzottak el. :)

#3338 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:48

Jajj mit olvastam a carstyling.hu-n, srác felcicázta 1,9d hármasgolfját. Ugye ki kell tölteni az adatlapon szereplő sok marhaságot, van köztük olyan gyertyák... A srác humoránál volt: "Az, hogy sportizzító nagyon hülyén hangzik ? " :D

#3339 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 18:07

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 12:38

Amúgy tegnap is voltam kint kocsikkal. Aztán csináltam pár driftelgetést, kézifékezést is dízel kocsikkal.
Valahogy szar érzés a dízelt pörgetni, legalábbis nekem az. Ha meg nem pörgettem, egy 180 fokos kézifékes átfordulásnál 2-esben úgy megfulladtak, mint a szemét.
Szóval aki rallyzni akar, az benyásat vegyen. Azt is pörgetni kell, de annál valahogy nincsen rossz érzésem.
Tudom persze volt dízel rallyautó. De az azért egészen más volt. Az éppen úgy pörgött 6000rpm-et. :)

Ez az egyén személyes tapasztalata, szubjektív véleménye. Neked nem fexik a pörgetése... :) Végülis nem arról kellene ennek a topiknak szólnia, hogy szubjektíve neked nem tetszik a dízelmotor ezért vagy azért, nemigaz ? Szólj ha ráérsz arra a gokartpályára. Vagy mongyad merre lax, azt elnézek arra, úgyis mennem kéne lassan tankolni.

#3340 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 18:20

Idézet: GI - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 12:38

Majd száraz aszfalt lesz, megismétlem. Kiváncsi vagyok. Oda kell már power rendesen. :) Főleg ha kettesben hagyom. (kérdezheti valaki miért nem váltok vissza.... de próbálja ki 60-70-el) Itt talán Korynak van a legerősebb kocsija, de szerintem az is meghalna száraz aszfalton. Bár elég nehéz.
Kár, hogy hóban a súlyeolszlás problémakört nem tudtam próbálgatni két azonos típusú autó hiányában. De jeges úton meglepő különbség lett volna.

Van benne igazság amit mondasz, a dízel megfulladhat, főleg 1200-1300 alatt, de kis kuplungcsúsztatás, és ha 1600-1700 fölött van a fordulatszám egy erősebb dízel felszedi az aszfaltot akár kettesben is, hidd el.

Amúgy tegnap mentem itt a közeli hegyi utakon, a dombságban, kicsit kirándultunk, igaz csak az Unoval (a Meganet nem volt kedvem elővenni a garázsból, így is minden csupa latyak beálláskor), bizony 2-esben 3-asban keményen megfullad egy "driftnél" vagy nagyon nagy hóban, na de 20-30 km/h-nál, plusz a 46 LE bakkfütty !  :) De ha ilyenkor kicsit pörög jobban, akkor semmivel sem fullad meg jobban, mint egy hasonló telj. benzines, sőt, megnéznék egy 46LE-s benzines autót hasonló helyzetben! Én igazából csak a bnőm ezres Suzukijához tudom ezt hasonlítani (talán 51LE), hát ahol mi tegnap mentünk a Suzival 1-esben kellett volna menni!
(én pl. simán megpörgetem ilyenkor a dízelt is ha kell, "ordas vaddisznóként"), nem lesz semmi baja se...

Szerkesztette: Kory 2005. 01. 30. 18:21 -kor

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.