Idézet
Próbáld meg a csatlakozásokat feljavítani. Indítási áramnál nagyon számít. Egy kisebb átmeneti ellenállás is megbolondíthatja a rendszert.
Idézet
Ez téves.
A 12-es sűrítési arány messze nem egy dízel sűrítési aránya.
Már pl a régi Golf 2 GTD is 23-as sűrítési aránnyal dolgozott. Azért a 23 NEM 12.
A 12 már elég magas a benzineseknél. Ugye ez pont az, ami a 95-ös oktánszám mellett határeset, ezért inkább superbenzin.
Idézet
Így van. Nemtom, hogy a befecskenedzőrendszerben rejtőzhet-e.. De azért a rétegelt, közvetlen befecskendezés nem az a nagyvonalú dolog, ami csak úgy magátol müxik. Úgyhogy lehet.
Idézet
1. mi egy diesel motorrol beszéltünk->ott nagyobb a kompresszió
2. a "kis" gépeknél is van kompresszió, különben nem indulna, nem lenne benne kraft stb
3. önindító, és berántás/rugás esetén irdatlan nagy áttételen keresztül forgatod a motort
Persze, értem.
Csak az az állítás, hogy a nagyobb kompressziójú motort könnyebb átforgatni, az téves.
A példákat csupán azért hoztam fel, hogy gyakorlatban is szemléltessem. Mivel azért új és kopott régi fűnyírót elég sok ember húzott már be. ...
Idézet
Asszonyék Passatja PDTDI 130Le is pöccre indul. Az 1.9TDI Audi 80-a már több izzítást igényel ezekben az időkben.
Bár ez így nem igaz, mert aksi gondok voltak az Audival.. Aztán valami csoda történt, mert bosh zselés aksihegyet találtak... És szószerint ingyen jutottak egy kisteherautónyihoz.
Egyre én is pályázni fogok.

Súgó
A téma zárva.