HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#3941 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 23:37

Idézet

Közben már írtam, hogy nem akksi lesz, valami vezeték elégett az önindítónál/ban (még nem néztem, csak telefonos távsegítséges infó

Próbáld meg a csatlakozásokat feljavítani. Indítási áramnál nagyon számít. Egy kisebb átmeneti ellenállás is megbolondíthatja a rendszert.

Idézet

Viszont szerintem az FSI rendszerű motorokkal is felléphet a hideg időben nehezen indulás, mert az ugye ugyanolyan kompresszióval dolgozik, mint egy dízel.

Ez téves.
A 12-es sűrítési arány messze nem egy dízel sűrítési aránya.
Már pl a régi Golf 2 GTD is 23-as sűrítési aránnyal dolgozott. Azért a 23 NEM 12. :)
A 12 már elég magas a benzineseknél. Ugye ez pont az, ami a 95-ös oktánszám mellett határeset, ezért inkább superbenzin. :)

Idézet

FSI-nél nem a kopresszióviszony jelentősen nagyobb, inkább a befecskendezésben rejtőzik a mumus.

Így van. Nemtom, hogy a befecskenedzőrendszerben rejtőzhet-e.. De azért a rétegelt, közvetlen befecskendezés nem az a nagyvonalú dolog, ami csak úgy magátol müxik. Úgyhogy lehet. :)

Idézet

az biztos hogy átforgatni könnyebb DE!
1. mi egy diesel motorrol beszéltünk->ott nagyobb a kompresszió
2. a "kis" gépeknél is van kompresszió, különben nem indulna, nem lenne benne kraft stb
3. önindító, és berántás/rugás esetén irdatlan nagy áttételen keresztül forgatod a motort

Persze, értem.
Csak az az állítás, hogy a nagyobb kompressziójú motort könnyebb átforgatni, az téves.
A példákat csupán azért hoztam fel, hogy gyakorlatban is szemléltessem. Mivel azért új és kopott régi fűnyírót elég sok ember húzott már be. ...

Idézet

Ezelott volt egy 10 eves VW 1.9TDi-m is (nem a PD). Nos az -5 alatt rendszeresen csak a harmadik negyedik inditasra eledt fel, es akkor is ugy hogy mar azt hittem sosem indul el... Pont mire kezdtem volna szentsegelni, mindig beugrott  Aztan hozzaszoktam.

Asszonyék Passatja PDTDI 130Le is pöccre indul. Az 1.9TDI Audi 80-a már több izzítást igényel ezekben az időkben.
Bár ez így nem igaz, mert aksi gondok voltak az Audival.. Aztán valami csoda történt, mert bosh zselés aksihegyet találtak... És szószerint ingyen jutottak egy kisteherautónyihoz. :)
Egyre én is pályázni fogok. :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#3942 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 07:26

Idézet: Evil. - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 20:14

Reggel ketszer is leallt a diesel alattam (Rover 825 SD-L) ,kinomban mar raktam par lityo benzint is bele.Szal az ilyen alpesi diesel csoda-lonyalak elmehetnek a **csaba  :reklamacio:

És ez milyen hidegben is volt?
Nekem alpesi dizel van most a passatban, és -22 fokban is simán beindult (2 izzitas utan).
De előtte a normál omv dizellel is indult elsőre, igaz akkor még csak -17 fok volt.

#3943 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 07:58

Öcsém lent volt Békéscsaba mellett a barátnőjénél a Clioval, 3 nap alatt 2x merült le az akksi. Mikor megforgatta az indítómotort, már nem volt baj, indult a kocsi pöccre; az akksi viszont nem kultiválta a -18-22 körüli hőmérsékleteket.

#3944 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 08:09

Idézet: GI - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 23:37

Próbáld meg a csatlakozásokat feljavítani. Indítási áramnál nagyon számít. Egy kisebb átmeneti ellenállás is megbolondíthatja a rendszert.

Az lesz, de -20 fokokban nem jó szerelni, ráér :)
+ még egy aknás garázst is kerítenem kell.

#3945 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 08:37

Idézet: GI - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 0:37

Persze, értem.
Csak az az állítás, hogy a nagyobb kompressziójú motort könnyebb átforgatni, az téves.
A példákat csupán azért hoztam fel, hogy gyakorlatban is szemléltessem. Mivel azért új és kopott régi fűnyírót elég sok ember húzott már be. ...

azt nem is mondtam hogy könnyebb átforgatni, csak azt hogy mindig kell lenni kompressziónak
egy otor meg nem igazán szokott nem beindulni attól hogy túl nagy a kompresszió, és nem igazán szokott beindulni attól se hogy túlkicsi és már át van forgatva
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#3946 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 09:18

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 7:26

És ez milyen hidegben is volt?
Nekem alpesi dizel van most a passatban, és -22 fokban is simán beindult (2 izzitas utan).
De előtte a normál omv dizellel is indult elsőre, igaz akkor még csak -17 fok volt.

Itt Bekescsaban tegnap -26 volt a mero szerint, ma -27.Szerencsere futott garazsban van, ugyhogy a reggeli inditas nem gond.Amugy varoson kivul tortent a leallas, egy vasuti keresztezodes elott kinyomtam a kuplungot, csak hagytam gurulni a verdat, aztan szepen lefulladt.Ja es en a mol nal tankolok.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#3947 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 09:23

Idézet: Evil. - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 9:18

Itt Bekescsaban tegnap -26 volt a mero szerint, ma -27.Szerencsere futott garazsban van, ugyhogy a reggeli inditas nem gond.Amugy varoson kivul tortent a leallas, egy vasuti keresztezodes elott kinyomtam a kuplungot, csak hagytam gurulni a verdat, aztan szepen lefulladt.Ja es en a mol nal tankolok.

Hát az pedig akkor tuti nem a gázolaj miatt volt, főleg ha előtte ment már az autó, nem lehetett dermedt.

#3948 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 09:27

hehe ma reggelre megfagyott a kocsimba a szénsavas cukros lötty amit üdítőnek hívnak :)  de az autó pöcc-röff indult  bár minden nap pöccenése indul pedig 20 éves lesz jövőre :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#3949 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 09:44

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 9:27

hehe ma reggelre megfagyott a kocsimba a szénsavas cukros lötty amit üdítőnek hívnak :)  de az autó pöcc-röff indult  bár minden nap pöccenése indul pedig 20 éves lesz jövőre :)

Én a múltkor egy 6-os szénsavas ásványvizet hagytam a hondában, mert már nem volt szabad kezem felvinni :)
Csak arra nem gondoltam hogy éjjel fagy :D De a palackok nem fagytak szét szerecsére :)

#3950 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 09:57

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 9:23

Hát az pedig akkor tuti nem a gázolaj miatt volt, főleg ha előtte ment már az autó, nem lehetett dermedt.

Masra pedig nemtok gondolni, csak ebben a reggeli hidegben szorakozik, amikor kesobb mar jovok hazafele akkor semmi gond.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#3951 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 10:11

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 8:44

Én a múltkor egy 6-os szénsavas ásványvizet hagytam a hondában, mert már nem volt szabad kezem felvinni :)
Csak arra nem gondoltam hogy éjjel fagy :D De a palackok nem fagytak szét szerecsére :)

az ásványvizem már nagyon rég megfagyott a kocsiba :D az üccsi tovább bírta :D
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#3952 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 10:13

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 10:11

az ásványvizem már nagyon rég megfagyott a kocsiba :D az üccsi tovább bírta :D

A legszarabbul eddig egy eistee-vel jártam (asszem Rauch).
Na az megfagyott úgy, hogy a viz összeállt jéggé, a többi meg megmaradt mellette folyékonyan. És a hülye fejemmel beleittam. Namost tömény cukor meg teaszirup valami hihetetlen többnapos élményt okozott :)

#3953 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 10:39

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 10:13

Na az megfagyott úgy, hogy a viz összeállt jéggé, a többi meg megmaradt mellette folyékonyan. És a hülye fejemmel beleittam. Namost tömény cukor meg teaszirup valami hihetetlen többnapos élményt okozott :)

Na az már tényleg kúl, meg eis :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#3954 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 10:48

Idézet: GI - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 23:37

Ez téves.
A 12-es sűrítési arány messze nem egy dízel sűrítési aránya.
Már pl a régi Golf 2 GTD is 23-as sűrítési aránnyal dolgozott. Azért a 23 NEM 12. :)
A 12 már elég magas a benzineseknél. Ugye ez pont az, ami a 95-ös oktánszám mellett határeset, ezért inkább superbenzin. :)

Ez igaz.
Más részről nem csak a nagyobb komp. miatt kell bele jobb benzin, hanem valami spéci katalizátor van benne, vagy mi, és azt a kénes benzin csakhamar kinyírja. És itthon csak a 99+ szuperbenzinek kénmentesek.

Szerkesztette: Syner 2005. 02. 10. 10:49 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#3955 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 10:53

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 10:39

Na az már tényleg kúl, meg eis :D

Azt hiszem, hogy bátyámnak most még a -21-es szélvédőmosó is megkásásodott.
így hamarabb megtalálsz:

#3956 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 11:09

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 7:58

Öcsém lent volt Békéscsaba mellett a barátnőjénél a Clioval, 3 nap alatt 2x merült le az akksi. Mikor megforgatta az indítómotort, már nem volt baj, indult a kocsi pöccre; az akksi viszont nem kultiválta a -18-22 körüli hőmérsékleteket.

Nekem 6 eves a Cliom. Reggel 8-tol este 7-ig kint all a szabadban, este futetlen garazsban. Az aksija az eredeti gyari. Poccre indul minden nap, pedig csak egy 32Ah-as vakarek.  :D Vajon miert?  ;)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#3957 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 11:27

Idézet: Indy - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 11:09

Nekem 6 eves a Cliom. Reggel 8-tol este 7-ig kint all a szabadban, este futetlen garazsban. Az aksija az eredeti gyari. Poccre indul minden nap, pedig csak egy 32Ah-as vakarek.  :D Vajon miert?  ;)

Az én Pandám is így viselkedik, bár csak 3 hónapos, tárolva kb ugyanígy van, csak nálunk a fűtetlen garázsban (tulajdonképpen a társasház földszintje) csak most, ilyen hidegben megy 10 fok alá a hőm.
De a hat éves akksival már azért vigyázz egy kicsit, mert minden jó, aztán hirtelen kaputt.
így hamarabb megtalálsz:

#3958 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 12:10

Betekered? :Đ
Ciciman is on borda

#3959 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 12:15

Idézet

egy otor meg nem igazán szokott nem beindulni attól hogy túl nagy a kompresszió, és nem igazán szokott beindulni attól se hogy túlkicsi és már át van forgatva

Egyik ismerősöm szokta mondani, hogy a kompresszió sosem lehet elég nagy :D
Max metalonnal megy a gép. :)

A túl kicsi tényleg gáz.

Idézet

hehe ma reggelre megfagyott a kocsimba a szénsavas cukros lötty amit üdítőnek hívnak de az autó pöcc-röff indult  bár minden nap pöccenése indul pedig 20 éves lesz jövőre

Nekem a hideggel csak egyetlen problémám (kop-kop a kocsi simán indul,max 1el többet fordul a főtengely), hogy a váltókar nehezen mozog (ami természetes jelenség, de azért akkor is). Persze veszi a sebességeket, de maga a váltóharang melegszik be legkésöbb nagy hidegekben.

Idézet

Hehe, multkor nálunk öregapám házipálesza maradt benne... És nem fagyott meg. :D

Idézet

hanem valami spéci katalizátor van benne, vagy mi, és azt a kénes benzin csakhamar kinyírja. És itthon csak a 99+ szuperbenzinek kénmentesek.

Na ezt nem tudtam, hogy speckó katalizátor van benne.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#3960 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 12:51

Lejto tetejerol indulsz Budan? Trukkos, nem kell az onindito. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »