[QUOTE]nekem 10 éves diesel peugeotba párezer ft volt a 4 db izzítógyertya. annyira nem drága imho
viszont miután cserélték, a legnagyobb hidegben is első izzítás után indult.
5 fok alatt 2 halott gyertyával reggelente elszórakoztam mire elindult... [/QUOTE]
Akkor annyira nem vészes...
[QUOTE]A feltöltött motornál elvileg a geos turbo miatt szívó üzzemmódban magasabb nyomás uralkodik a hengerekben mint a hűtőrendszerben, munkaütemben meg durván nagyobb. Sürítésnél-kipufogásnál esélye sincsen vizet szívni. [/QUOTE]
Hát nemtom minek van nagyobb nyomása számszerint...
DE egy jó meleg vízrendszer nyomás alatt hajtva lehet többet nyom (eléggé valószínű), mint egy változó geometriás turbó alapjáraton.
Egyébként ezek a töltőnyomások am*gy is l*f*szok a technika csúcsához képest...
Mindig éltetik, hogy hát mennyire király.. már 2000 rpm-en van töltőnyomás.. De azt elfelejtik mekkora. Oké, közútra természetesen elég ez.
Vegyük az ominózus Ra168e-t...
Ha úgy vesszük szar a feltöltése, mert "csak" 7000rpm-töl tölt rendesen... De ha úgy vesszük, akkor már alapjáraton is megvan az 1 bar, mennyire jó.
Tudom sokaknak ez nem fog tetszeni... De én nem vagyok úgy ellszálva a variable geometritöl... Csak azért tölt alacsony fordulaton, mert l*f*szt tölt. Bár mentség legyen, hogy ide elég.
Nade félrekanyarodtam...
Szóval a hűtővíz körében nagy hőmérséklet, de akár üzemi hőmérséklet mellett(ne nagyon nyissad ki meleg állapotban, ha még nem tetted, mert leéget kicsit) szerintem azért nagyobb nyomás van, mint amit szívóütemben az a minimális töltőnyomás produkál alapjáraton.
Tehát simán benyomja a vizet. Utána meg bedolgozik a vízbe.
[QUOTE]De szivouzemmodban szivotutemben meg siman beranthatja a vizet, nemde?[/QUOTE]
De!
[QUOTE]1500-2000FT kozott valtozik gyarto es bolt fuggoen egy db izzitogyertya ara, es nem futott km utan kell cserelni, hanem ha meghal. Aki tutira akar menni az okt-nov korul berak ujakat, azt' kesz.[/QUOTE]
Csak fél füllel hallottam multkor.. de x cégnél targoncában? asszem cseréltek egy garniturát és 50k-t hagytak a gyertyákért cserébe... De úgy látszik, akkor ott mások a tarifák.
[QUOTE]Hajszálrepedés miatt (f)elforr a hűtővíz? Szerintem inkább fordítva szokott lenni. [/QUOTE]
Ha az égéstér és a hűtőrendszer között kapcsolat lesz, akkor annak egyértelmű jele, hogy fogy a víz és forrni akar.
[QUOTE]GI és te hol mész 35-tel? Pláne 4. és 5. fokozatban ... [/QUOTE]
Olyan 35-el szoktam alapjáraton gurulni, ha lassítok, figyelek valamit.. Vagy most éppen amikor elöttünk sz*rrá van fagyva a bekötőút.. na ilyenkor. Lakott utcákban végiggurulni...
[/QUOTE][QUOTE]volt egy ismerősöm, az a nagyotmondó fajta, és még régen vett egy 316-os bmw-t, aztán mondta, hogy 25-nél már ötödikben is megy.
én bólogattam vigyorogva, mire hozzátette, hogy és gyorsul is! [QUOTE]
Persze..

Gyorsul valamennyire...
Én csak lassú sebességek tartásánál szoktam így használni. Jobban szeretem így alapjáraton, mint gázt nyomva alacsonyabb fokozatokban.
[/QUOTE]egyébként meg faterom peugeot 406-os 2,1 TD-jét is be lehet rakni ötödikbe 40-nél... de mégis minek? kínzás [QUOTE]
Nincs is értelme így gyorsulni. De sebességet tartani nem kínzás egyátalán.
[QUOTE]ugyan kis sz"r 1.4-esem van, de 4.ben meg birja a 30-at is. Gyorsulni nem gyorsul, sot sok gazt sem erdemes adni mert csak remeg az egesz, bar lassan el tudja erni a 40-et ahol mar lehet tovig is nyomni[/QUOTE]
Rángatás nélkül fel lehet gyorsulni vele.. de akkor csak igenkicsi gázt szabad adni.
[QUOTE]Anno gimiben matektanárom szeretett ilyeneket mondani. R19 1,4-gyel állítólag 240-et ment autópályán és 180 fölött országúton, Vectra 1,6-tal meg 80 fölött egyesben[/QUOTE]
Mi meg most voltunk floridában. Ott vettük a csokit, nem kértek belőle?
[QUOTE]Ez kb annyira valós adat, mint 1,6 golffal ötösben a 35. [/QUOTE]
Közeli vagy.
Fogadjunk. Mondjuk kisebb összegben. Gyújtókábel készletet kapok ha megy 35-el 5-ben. Izzítógyertya készletet kapsz, ha nem. De növelhetjük a tétet. Holnap este jó is lesz.
Benne vagy?
De alapjárat alatt is elmegy kicsit rángatva (800rpm-töl)
16-os gyergyára kellene..
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector