HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#581 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:34

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:30

:confused:

Sorry, belefáradtam valószínűleg, de ezt nem értem. Mi van gyorsabban 100-on , az 1.4 Clio? Igen, ahogy írtam is feljebb.

Nem a két C3-ról beszélek, de bocs elnéztem egy benzines verzióval összenéztem az apró betűket úgy olvastam, mintha a 70 lovas gyorsabban 100-on lenne, mint a 92-lovas!

#582 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:37

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:34

Nem a két C3-ról beszélek, de bocs elnéztem egy benzines verzióval összenéztem az apró betűket úgy olvastam, mintha a 70 lovas gyorsabban 100-on lenne, mint a 92-lovas!

Az érdekes lett volna :)

#583 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:17

Azért azt megkérdezném, hogy az itt egymást és a dízel/benyás -t szákszolók vezettek e már nagyjából ugyanolyat mindkét verzióból? Vagy csak szájkarate?

#584 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:39

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 13:17

Azért azt megkérdezném, hogy az itt egymást és a dízel/benyás -t szákszolók vezettek e már nagyjából ugyanolyat mindkét verzióból? Vagy csak szájkarate?

Akik számítanak, könyvből nézik az adatokat :cool: 
.
.
.
.
.
.
és számháborúznak  :D
.
.
.
.
.
ha elfogynak a számok, akkor új szempontok/szabályok kerülnek elő :cool:
.......... és minden kezdődik előről...
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#585 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:41

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:13

Na nekem ezzel van bajom folyamatosan! Szerintem meg azonos kat. dízel SEHOL nincs gyorsulásban 0-végsebességig semelyik értéknél!
Vegyük pl. Clio 1.4 16V vs C3 1.4TD elindulnánk és 0- a kipufogómat szagolhatná, mert tök esélytelen. Főleg 120-tól, 150-től meg aztán végképp, ha megy annyit egyáltalán!

Már megdumcsiztuk, hogy az egy kategória a Te esetedben: Clio 1,4 16v Vs. Clio 1,5 dCi. Így Lóerőben, és cm3-ben is egyforma a két autó. ;)

#586 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:43

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:19

GI fejtegetése nem arra irányult, hogy mindenáron bizonyítsa, de igenis jobban megy, mert ennyi meg annyi, asszem ő a sebességek vátásával foglalkozott!

A papíros garafikonos fejtegetések, meg kb olyan, mint a hangszóróknál a Pmpo szabvány, miszerint a legszarabb piaci szutyok is van 600W csak éppen nincs a olyan körülmény a való életben amik teljesítenék az ehhez szükséges ideális feltételeket!

Pont ezért van az RMS szabvány 1 kHz-en, hogy össze lehessen hasonlítani a hangfalakat!
Azért azt áruld el, hogy ha ennyire nem hiszed el a gyári adatokat, akkor honnan tudod, hogy a Tiéd 98 lovas? :)

#587 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:43

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:21

Szerintem meg te vagy eltévedve, mert én tapasztalatokra hivatkozok, te meg grafikonokra+fórumos hallomásokra!

Olvass vissza, hogy milyen autóval jár!  :rolleyes:

#588 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:46

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:43

Azért azt áruld el, hogy ha ennyire nem hiszed el a gyári adatokat, akkor honnan tudod, hogy a Tiéd 98 lovas? :)

Úgy érzi, tudod, derékban :)

:respect:

#589 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:52

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:39

Akik számítanak, könyvből nézik az adatokat :cool: 
.
.
.
.
.
.
és számháborúznak  :D
.
.
.
.
.
ha elfogynak a számok, akkor új szempontok/szabályok kerülnek elő :cool:
.......... és minden kezdődik előről...

hát ez az... :D

olyan jókat röhögök néha a véresen komolyan leírt hozzászólásokon, hogy ihajj :D

#590 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:52

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:17

Nyilván sok mindennek nincs értelme tapasztalat nélkül.

Mindenkinek csak arra szabadna reagálni, amit vezetett (de nem 3 km-t, hogy "odaadta a haverom barátjának az apukája, és kinyomtam a szemét 2-esben, és mekkora egy fos volt")

jprjv nagyon nem értett velem egyet, hogy még pár száz kilóméter sem elég egy autó megismeréséhez, főleg ha dízel, 2-3 ezer km kell hozzá, SZVSZ. (most jöhet ide a fika _____________, milyen béna vagyok).

Én Meganeokból 1.4, 1.6, 1.5 dci, 1.9dci tapasztaltam (használom), régebbit-újabbat, Clioból sajnos csak az 1.2 16V-t :(

Renaul Scenicből, újabbat régebbit, 1.6 16V, 1.9dci (előző kocsi).

Amiket még nem vezetettem dízelből: DTI ("régebbi" Opel), valamint pont a Citroen -féle 16 szelepes HDI-k (C3), és talán a Toyota féle D4D

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 25. 12:54 -kor

#591 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 12:54

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:52

hát ez az... :D

olyan jókat röhögök néha a véresen komolyan leírt hozzászólásokon, hogy ihajj :D

jah, a legjobb az a "teszteljük emelkedőn az elindulást 3-4.-ből" mert attól király a dizel :D :D :D

#592 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:16

na csak azért kérdeztem, mert a családban volt olyan időszak ( 3 év ), amikor két 406-os peugeot volt egyszerre használatban
1,8-as benyás 110 lóerős
2,1-es turbodizel 109 lóerós ( még nem a hdi, hanem a 12 szelepes örvénykamrás )

elöször úgy volt, hogy enyém lett a benyás, fateromé a dízel, és így jártunk erős 1 évet.
aztán nekem olyan munkám lett, ami sok utazással járt, így cseréltünk.

a két autó gyakorlatilag csontra ugyanúgy ment, 12 sec 0-100-ra, és épphogy 200 kiló, de inkább erős 195 kmh volt a végük
volt néha, hogy egy felé indultunk reggel, át a városon, és egyikünk sem tudta lenyomni a másikat, csere után sem, tehát TÖKUGYANAZ volt mindkettő

viszont.... én amikor beleültem az elején a benyásba, erőtlennek éreztem, és vettem bele sportlégszűrőt, jobb gyertyákat, lengöcsővel rezonátort... na nem sokat számított, csak parasztvakítás, dehát fiatal voltam, kellett a "tudat" :D pedig nyomtam a gázt durván, huzattam szerencsétlent 6000 fölé.

aztán ugye cseréltünk, és meglepődve tapasztaltam, hogy a dízelt sokkal jobb vezetni, feleannyit váltok, mert gyakorlatilag mindenhol ugyanúgy tud gyorsulni ( nyilván nem, de közel ugyanúgy ), és a turbó miatt a gyorsulása is más, erőteljesebb, jobban lehet előzni vele, mert rugalmasabb adott fokozatban.
DE NEM GYORSABB, ÉS NEM IS LASSABB.... más...

én már nem igazán fogok benzinesbe átülni, nem tartom nagy élménynek azt, hogy ha előzni akarok, akkor muszáj legyen visszapakolni, majd felváltani, ha vége az előzésnek, ha ezt meg lehet csinálni csak a gázpedál lenyomásával is egy dízelnél ugyanabban a fokozatban... ( nem automata váltósnál ofkorz )

a mostani autóm automata és hdi, szerintem ez a legjobb összeállítás, adaptív váltó, igazodik a stílushoz, ha nyomom ezerrel, akkor huzatja, és nem vált rögtön fel, városban szinte alapjáraton csoszogok és sokat kuplungol, de nem váltogat állandóan, emelkedőn nem vált fel, hogy legyen nyomaték, lejtőn motorfékez, ha elengedem a gázt, de ha sík úton engedem el, akkor kiveszi üresbe, stb :) ( persze ez már off, bocsi :) )

SZERK: aztán én vettem a mostani kocsimat, és a benzines 406-ost adtuk el...

Szerkesztette: Lord 2004. 11. 25. 13:29 -kor

#593 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:16

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:54

jah, a legjobb az a "teszteljük emelkedőn az elindulást 3-4.-ből" mert attól király a dizel :D :D :D

Ezt nem tudom ki, írta, de valószínű nem konkrétan így gondolta, hanem a nyomaték miatt.

Bár kábé tényleg, most hogy mondod, kb. annyi értelme van, mint a "vazzeg, nem megy a dízel 2-esbe 90-et, mekkora egy fos, 130-nál én meg még visszapakolok 2-őt. ".

#594 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:22

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 13:16

na csak azért kérdeztem, mert a családban volt olyan időszak ( 3 év ), amikor két 406-os peugeot volt egyszerre használatban
1,8-as benyás 110 lóerős
2,1-es turbodizel 109 lóerós ( még nem a hdi, hanem a 12 szelepes örvénykamrás )

Szerintem az 1.8-as 120LE-s "papíron", unokatesóméknak van egy kombi 1.8-asuk, 3 éves, hááát ő speciel megbánta, hogy nem egy 2.0HDI-t vett (akkor már volt), mert ahányszor találkozunk (elég ritkán, mert a lakhelytől függ, mert messze vagyunk), mindig elmondja ezt. (úgy hogy nem is kérdezem tőle)

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 25. 13:23 -kor

#595 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:28

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 13:22

Szerintem az 1.8-as 120LE-s "papíron", unokatesóméknak van egy kombi 1.8-asuk, 3 éves, hááát ő speciel megbánta, hogy nem egy 2.0HDI-t vett (akkor már volt), mert ahányszor találkozunk (elég ritkán, mert a lakhelytől függ, mert messze vagyunk), mindig elmondja ezt. (úgy hogy nem is kérdezem tőle)

96-os volt, tuti 110 ló, még az autókatalógus szerint is

#596 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:39

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 13:28

96-os volt, tuti 110 ló, még az autókatalógus szerint is

Aham, oké. Az övé 2000-es vagy 2001-es, már a "frissített", de a motor biztos ua. Akkor ő tudja rosszul.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 25. 13:41 -kor

#597 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:43

fene tudja, lehet, hogy az újabb már erősebb

#598 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:45

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 14:16

1. Azért azt áruld el, hogy ha ennyire nem hiszed el a gyári adatokat, akkor honnan tudod, hogy a Tiéd 98 lovas? 

2. na csak azért kérdeztem, mert a családban volt olyan időszak ( 3 év ), amikor két 406-os peugeot volt egyszerre használatban
1,8-as benyás 110 lóerős

elöször úgy volt, hogy enyém lett a benyás, fateromé a dízel, és így jártunk erős 1 évet.
aztán nekem olyan munkám lett, ami sok utazással járt, így cseréltünk.

a két autó gyakorlatilag csontra ugyanúgy ment, 12 sec 0-100-ra, és épphogy 200 kiló, de inkább erős 195 kmh volt a végük
volt néha, hogy egy felé indultunk reggel, át a városon, és egyikünk sem tudta lenyomni a másikat, csere után sem, tehát TÖKUGYANAZ volt mindkettő

viszont.... én amikor beleültem az elején a benyásba, erőtlennek éreztem, és vettem bele sportlégszűrőt, jobb gyertyákat, lengöcsővel rezonátort... na nem sokat számított, csak parasztvakítás, dehát fiatal voltam, kellett a "tudat" :D pedig nyomtam a gázt durván, huzattam szerencsétlent 6000 fölé.

aztán ugye cseréltünk, és meglepődve tapasztaltam, hogy a dízelt sokkal jobb vezetni, feleannyit váltok, mert gyakorlatilag mindenhol ugyanúgy tud gyorsulni ( nyilván nem, de közel ugyanúgy ), és a turbó miatt a gyorsulása is más, erőteljesebb, jobban lehet előzni vele, mert rugalmasabb adott fokozatban.
DE NEM GYORSABB, ÉS NEM IS LASSABB.... más...

én már nem igazán fogok benzinesbe átülni, nem tartom nagy élménynek azt, hogy ha előzni akarok, akkor muszáj legyen visszapakolni, majd felváltani, ha vége az előzésnek, ha ezt meg lehet csinálni csak a gázpedál lenyomásával is egy dízelnél ugyanabban a fokozatban... ( nem automata váltósnál ofkorz )

a mostani autóm automata és hdi, szerintem ez a legjobb összeállítás, adaptív váltó, igazodik a stílushoz, ha nyomom ezerrel, akkor huzatja, és nem vált rögtön fel, városban szinte alapjáraton csoszogok és sokat kuplungol, de nem váltogat állandóan, emelkedőn nem vált fel, hogy legyen nyomaték, lejtőn motorfékez, ha elengedem a gázt, de ha sík úton engedem el, akkor kiveszi üresbe, stb :) ( persze ez már off, bocsi :) )

SZERK: aztán én vettem a mostani kocsimat, és a benzines 406-ost adtuk el...

1. Én sosem azzal jöttem, hogy azért nyomom le a dízelt, mert az enyém 98 lovas, hanem mert egyszerűen jobban megy mint a hasonló hengerűrtartalmú dízel!

2. Nekünk a családba még egy dízel nem volt, mert sok kipróbálása után mindenki (apu,anyu,én) úgy döntött, hogy nekünk dízel nem kell! Jelenleg is 3 benzinest hajtunk és mindenki meg van elégedve a sajátjával!

#599 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:45

Idézet: Lord - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 13:43

fene tudja, lehet, hogy az újabb már erősebb

Lehet, bár abban az időben 1995-97 körül a VW  még 90(!) LE-s 1.8-asokat is gyártott (3-as Golfba pl.)

#600 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:46

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 14:39

Aham, oké. Az övé 2000-es vagy 2001-es, már a "frissített", de a motor biztos ua. Akkor ő tudja rosszul.

Meglepődtem volna ha Te tudtál volna valamit rosszul :D  Figyeljél már, mikor hozzuk elő a hibrid toyotát, amikor rásegít a villanymoci/generátor  akkora nyomaték/LE/táltos effektus van. A villanyautóké a jövő.
A prius az első ilyen amit venni is lehet nem csak vásárokban bámulni. Vagy az ami nem füstöl az nem is jó? :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.