HWSW Informatikai Kerekasztal: -=ATI X850 széria=- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (37 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

-=ATI X850 széria=- Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 16. 16:07

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 15:50

Nagyon jó kártya az árához képest, méltó ellenfele ár/teljesítmény-ben az nVidiának.
De sztem az nVidia hamarosan csokkenteni fogja a kártyáinak az árát.

Te már otthon vagy? Na szép :D

Szerkesztette: Lufinyul 2004. 12. 16. 16:08 -kor

#222 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 17:27

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 17:07

Te már otthon vagy? Na szép :D

Igen, 11:45kor végeztem.  :D
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#223 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 18:58

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 16:04

Csak az a baj, hogy ezekbol nincs AGP-s...

Sztem nem baj, haladni kell a korral. :)

#224 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:02

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 18:58

Sztem nem baj, haladni kell a korral. :)

Hat annak persze hogy mindegy, aki havonta tudja cserelni az alaplapokat ;)

#225 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:02

Idézet: Bilux - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 13:57

Mi is kaptunk ilyen tesztkártyát, nem mintha anélkül ne lehetne teszteredményeket gyártani :D.

Szerkesztette: fLeSs 2004. 12. 16. 19:32 -kor

#226 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:05

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 20:02

Mi is kaptunk ilyen tesztkártyát, nem mintha anélkül nem lehetne teszteredményeket gyártani :D.

Mikorra lesz kész a teszt??
Mik az első tapasztalatok??
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#227 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:08

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:02

Hat annak persze hogy mindegy, aki havonta tudja cserelni az alaplapokat ;)

Egyáltalán nem ezért mind1.  ;)
A PCI Express-re váltás ha fáj, ha nem, előbb vagy utóbb mindenkinél bekövetkezik. Annyiból gáz ez a PCIe téma, hogy az A64 alá egyelőre még nincs PCI Express-es lap, viszont mire megjelennek az üzletekben ezek az új kártyák, addigra már lesz PCIe-s lap is.
Persze én nem úgy gondolkodom, hogy Pistike a Duron 1100 MHz-es procija mellé akarja betenni az X800 XL-t. :) A P4-es PCIe-s lapok 20K körül kaphatóak, A64 mellé is már lehet kapni Abit AX8-at vmi 20K-ért, szal nem hiszem, hogy az árral gond lenne. Az Athlon XP-sek opnak, ez van.

#228 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:34

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:05

Mikorra lesz kész a teszt??
Mik az első tapasztalatok??

Különösebb csodára nem kell számítani. :)
Ez egy csökkentett órajelű X800 XT (400/500 az 500/500 helyett). Egy kicsit lassabb az X800 XT-nél. A kérdés az az, hogy hogyan viszonyul így az X800 Próhoz és a GeForce 6800 GT-hez, mert ugye mind2nél olcsóbb. :D

#229 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:51

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:08

A PCI Express-re váltás ha fáj, ha nem, előbb vagy utóbb mindenkinél bekövetkezik. Annyiból gáz ez a PCIe téma, hogy az A64 alá egyelőre még nincs PCI Express-es lap, viszont mire megjelennek az üzletekben ezek az új kártyák, addigra már lesz PCIe-s lap is.
Persze én nem úgy gondolkodom, hogy Pistike a Duron 1100 MHz-es procija mellé akarja betenni az X800 XL-t. :) A P4-es PCIe-s lapok 20K körül kaphatóak, A64 mellé is már lehet kapni Abit AX8-at vmi 20K-ért, szal nem hiszem, hogy az árral gond lenne. Az Athlon XP-sek opnak, ez van.

Na ekkor leirom, hogy en mire gondoltam :)
Az ilyen gyors valtas (mert amit az ATI csinal az mindenkepp gyors) alapvetoen azoknak rossz, akik nem egyutt vettek videokarit es alaplapot es most valamelyiket cserelni szeretnek (mint en ;)). Tudom, hogy ez eleg kis szazalekat teszi ki a piacnak, de ez most nehany embernek szivas :D
A PCI Express-es cuccok araival abszolut semmi bajom...

#230 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:57

Az ATI azért erőlteti a PCIe-t, mert az OEM gépeket gyártó cégek már úgyis a PCIe kártyákat veszik (ez hozza a legtöbb pénzt), így csak a home made userek esnek ki a hatásköréből, tehát nem kell félni, hogy az ATI csődbe fog menni, tudják ők, hogy mit csinálnak, főleg azért, mert az NVIDIA-nak meg PCIe alapokon vannak gondjai a felsőkategóriában (a PCIe-s 6800-asok gyakorlatilag beszerezhetetlenek még az USA-ban is), így a PCIe-s X800-asoknak nincs NV-s megfelelőjük, a 6200-es egyelőre paperkártya, X600-asok viszont már rég vannak, egyedül a 6600 GT az, amivel az NV az ATI előtt jár (mert 1. jobb mint az X700, 2. beszerezhető - akár AGP-s változatban is).
Ez egy hosszú mondat lett. :D

#231 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 22:08

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 18:51

Na ekkor leirom, hogy en mire gondoltam :)
Az ilyen gyors valtas (mert amit az ATI csinal az mindenkepp gyors) alapvetoen azoknak rossz, akik nem egyutt vettek videokarit es alaplapot es most valamelyiket cserelni szeretnek (mint en ;)). Tudom, hogy ez eleg kis szazalekat teszi ki a piacnak, de ez most nehany embernek szivas :D
A PCI Express-es cuccok araival abszolut semmi bajom...

Ugyan ez van nálam is, most veszek januárban X800 XT sulinetben meg 512 ramot pluszba, de arra már nem futja, hogy lap is meg proci mert az már 200k lenne, annyi meg egy főiskolásnak a szoctámból (5k/hó) nem futja. Így most az van, hogy ezt megveszem, aztán 1év málva mikor váltanék kb, addigra kidobhatom a kártyát mert AGP-s már Pistikének :D sem fog kelleni :(
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#232 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 06:43

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 22:08

Ugyan ez van nálam is, most veszek januárban X800 XT sulinetben meg 512 ramot pluszba, de arra már nem futja, hogy lap is meg proci mert az már 200k lenne, annyi meg egy főiskolásnak a szoctámból (5k/hó) nem futja. Így most az van, hogy ezt megveszem, aztán 1év málva mikor váltanék kb, addigra kidobhatom a kártyát mert AGP-s már Pistikének :D sem fog kelleni :(

Sajnálunk is, mert "csak" X800 XT-re telik neked? :) ;)

#233 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 09:07

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 5:43

Sajnálunk is, mert "csak" X800 XT-re telik neked? :) ;)

;)
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#234 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 13:52

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:08

Lesz-e majd hibrid vga csatolós (AGP/PCI-E) lap?
Na csak mert én tavasszal valszeg beruházok egy A64/Abit/+512Mb RAM kombóba, de a 9600 prómat még nem kívánom lecserélni, főleg azért, mert erre nem lesz keret.
fLeSs, valljál!
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#235 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 14:42

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 21:19

Nemtom tudjátok-e, de az ATI még a megjelenés előtt csökkentette az X800 (12p, 400/700) és az X800 XL (16p, 400/1000) árát 200 és 299 dollárra. :)

Ez egy nagyon ügyes marketing stratégia... :)

Ezekből a kártyákból elismerten leghamarabb januárban lesz csak kapható valami is (pl japánban először).

Ez a "paper-launch" viszont pont elég arra, hogy a "várakozó típusú" vásárlókat eltántorítsa egy karácsonyi 6800GT vagy 6600GT vásárlástól.

A nVidia sem csinálhatta volna jobban...  :smoker:

A pofáraesés akkor lesz majd csak, hogy az OEM-ek általi nagy igény miatt nem lesz gyk kapható ez a kártya és a userek többsége 2-3 hónapot fog várni aztán mérgében vagy egy drágább kártyát vesz vagy a konkurrenciához fordul.
Szinte biztos ez lesz, bár ne legyen igazam... :D

EDIT: Erre az lesz az nVidia válasza, hogy januárban vagy utána nemsokkal, mikor az emberek mennének venni XL-t, akkor bejelent 200 és 300 dollárért (a high end mellett) olyan kártyákat, amik mondjuk 10%-al pl gyorsabbak lesznek és akkor a userek egy része: "Áh ha már eddig vártam várok még egy kicsit hisz megéri...". Na bumm... :D :smoker:

Szerkesztette: ThomasS31 2004. 12. 17. 15:26 -kor

#236 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 15:08

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:57

Az ATI azért erőlteti a PCIe-t, mert az OEM gépeket gyártó cégek már úgyis a PCIe kártyákat veszik (ez hozza a legtöbb pénzt), így csak a home made userek esnek ki a hatásköréből, tehát nem kell félni, hogy az ATI csődbe fog menni, tudják ők, hogy mit csinálnak, főleg azért, mert az NVIDIA-nak meg PCIe alapokon vannak gondjai a felsőkategóriában (a PCIe-s 6800-asok gyakorlatilag beszerezhetetlenek még az USA-ban is), így a PCIe-s X800-asoknak nincs NV-s megfelelőjük, a 6200-es egyelőre paperkártya, X600-asok viszont már rég vannak, egyedül a 6600 GT az, amivel az NV az ATI előtt jár (mert 1. jobb mint az X700, 2. beszerezhető - akár AGP-s változatban is).
Ez egy hosszú mondat lett. :D

Azért az ATI-nál sem olyan könnyű szerezni PCI-E X800-as sorozató kártyát... sőt  szinte semmilyet ! :)

Lassan már ott tartunk, hogy kinézel most egy kártyát amit most vennél meg, hogy utána féléveket várj mire meg tudod venni amikorra persze már elavul, így akár várhatnál is még tovább, vagy rájössz hogy ugyanott vagy majdnem mintha akkor megvetted volna amit akkor lehet kapni. És persze az ez idő alatti az esetleges "pillanatnyi örömöktől/élményektől", amiért venni akartad megfosztod magad.

Én azt vallom, hogy amikor valamire szükség van akkor azt meg kell venni akkor, de persze realitásokon belül maradva (a sáját szempontok és pénztárca szerinti lehető legoptimálsabb megoldást), és nem örökké  várni a messiást, ami eseleg el sem jön, vagy úgy jön el hogy (már) nem felel meg az ember elvárásainak.

Szerintem...

PS: na ez nem semmi írás lett... :D

Szerkesztette: ThomasS31 2004. 12. 17. 15:28 -kor

#237 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 21:17

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 15:08

Azért az ATI-nál sem olyan könnyű szerezni PCI-E X800-as sorozató kártyát... sőt  szinte semmilyet ! :)

Lassan már ott tartunk, hogy kinézel most egy kártyát amit most vennél meg, hogy utána féléveket várj mire meg tudod venni amikorra persze már elavul, így akár várhatnál is még tovább, vagy rájössz hogy ugyanott vagy majdnem mintha akkor megvetted volna amit akkor lehet kapni. És persze az ez idő alatti az esetleges "pillanatnyi örömöktől/élményektől", amiért venni akartad megfosztod magad.

Én azt vallom, hogy amikor valamire szükség van akkor azt meg kell venni akkor, de persze realitásokon belül maradva (a sáját szempontok és pénztárca szerinti lehető legoptimálsabb megoldást), és nem örökké  várni a messiást, ami eseleg el sem jön, vagy úgy jön el hogy (már) nem felel meg az ember elvárásainak.

Szerintem...

PS: na ez nem semmi írás lett... :D

Nem értem, hogy miről beszélsz.
1. eleve a balkánon vagyunk, tehát nem szempont, hogy nálunk mit lehet, és mit nem lehet kapni, de ezenfelül
2. benézek 1-2 kedvenc nagykerem árlistájában, és simán rendelhetek PCIe-s X800 XT-t akár ebben a minutumban is. ;) PCIe-s GeForce 6800 viszont nincs, mert az IBM nem gyártja! Lásd mai PH! hír.

#238 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 10:39

:lollypop:

#239 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 13:33

Nos, szerintetek lesznek PCI-e és AGP csatolót együtt tartalmazó alaplapok?
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#240 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 14:14

Idézet: rulla - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 13:33

Nos, szerintetek lesznek PCI-e és AGP csatolót együtt tartalmazó alaplapok?

Sztem tuti!

Téma megosztása:

• (37 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.