HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:54

Ezek az összevissza dugdosós sztorik eszembejuttatták az én lámaságaimat...  :Đ

Első: Haver vett Nokia 5510-est, ami akkoriban nagyon nagy szó volt, mp3-at tudó telefon.. húúú. :)
El is hozta, nosza rakjunk rá pár számot. "Lustaság fél egészség" alapon nem néztem a gép mögé, vakon próbáltam bedugni az USB-t. És valamilyen megmagyarázhatatlan okból [illetve az volt a magyarázat, hogy akkor usb-s csatit még nem nagyon láttam... vagy szimplán figyelmetlenségből :)] a kis csatit próbáltam begyömöszölni, azt is vakon. Egyszer csak "szikrahang", némi égett szag... Na hideg veriték elöntött, haver vadiúj, nem kétforintos telóját hazavágtam... A gép USBjét nem tudtuk mással kipróbálni, csak a telefon volt usb-s, és azzal meg se nyikkant. Lelkileg már felkészültem, hogy ki kell csengetni a teló árát... Elrohantunk hozzá, és szerencsére az ö gépével megszólalt, csak az én usb vezérlőm égett le.

Ez az alaplap amúgyis elég viharvert volt, mert az egyik ventilátor "moddingom" olyan jól sikerült, hogy nem szigeteltem le rendesen egy forrasztást, ami hozzáért a gépházhoz, igy az a ventilátor dugasz is meghalt.
Egyszer pedig [magam se tudom, miért... asszem minden vicces sztori igy indul :)] menet közben próbáltam rádugni a tápot egy quantum vinyóra. jó széria lehet, mert azóta is, közel 10 éve bírja. :)

Na és még egy: régi melóhelyen kaptunk vonalkódolvasót, olyat, amit a billentyűzetre kell kötni. Leirás nem volt hozzá, én még sose találkoztam ilyen állatfajjal, úgyhogy kisérleteztem. :) Rádugtam a bill elé, de nem ment [később kiderült, az a progi volt szar, amivel használni szerettük volna]. Ott fityegett a kábelen egy ps2 dugó is. Nosza dugjuk be azt is, lehet, hogy ez baj. Ebben a pillanatban a gép leállt és durva füst jött a tápból. Ismét hidegveriték, vajon tönkrevágtam e egy 40k-s olvasót? Át másik géphez, de szerencsére csak a táp ment ki, amit garanciába kicseréltek később...

Mentésgemre: minden esetböl tanultam.  :Đ
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#1162 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 15:55

Íme egy friss beszélgetés köztem és ismerősöm között MSNrőll...:
(15:43) "hülyegyerek": csá
(15:43) "hülyegyerek": hallod neked megvan a creative programm
(15:43) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: mi?
(15:43) "hülyegyerek": ami az mp3 lejászomhoz van
(15:43) "hülyegyerek": ?
(15:43) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: mi afaszér lennemeg?
(15:44) "hülyegyerek": me má nálatok raktunk föl
(15:44) "hülyegyerek": letörölted
(15:44) "hülyegyerek": ?
(15:44) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: nem is volt meg
(15:44) "hülyegyerek": akko h a faszba raktuk volna föl
(15:44) "hülyegyerek": ?
(15:44) "hülyegyerek": a zenéket
(15:45) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: ezen a gépen sehogy
(15:45) "hülyegyerek": és a másik
(15:45) "hülyegyerek": ?
(15:45) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: mi van vele?
(15:45) "hülyegyerek": meg van azon
(15:45) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: nincs
(15:45) "hülyegyerek": letörölted
(15:45) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: már rég
(15:46) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: mert?
(15:46) "hülyegyerek": mer kéne
(15:47) "hülyegyerek": mer le lett törölve
(15:47) "hülyegyerek": :s
(15:47) "hülyegyerek": és nem tok zenéket rakni
(15:47) "hülyegyerek": amikor ujralett telepitve
(15:47) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: akkor rakd fel bazdmeg!!!
(15:47) "hülyegyerek": de nincs meg cd
(15:47) "hülyegyerek": b
(15:47) "hülyegyerek": ^+
(15:47) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: és?nincs interneted bmeg!!!
(15:48) "hülyegyerek": nem találom a szoftver
(15:48) "hülyegyerek": :s
(15:48) "hülyegyerek": le tudod tölteni?ű
(15:48) <<<<ұΪҚˉЃӨ®>>>>: mennem kell
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#1163 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:25

Hogy ennek mennyi értelme van? Nem lett volna 1xűbb megmondani neki, mit keressen, meg hol?
Grat.  :omg:

#1164 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:41

kommentszámnöveló jómunkások, szevasztok! :Đ
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1165 Felhasználó inaktív   S3NS3i 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:26

bash.hu itt is vannak ilyen vicces dolgok :D
[Asus P5B-Deluxe WiFi-AP][Core 2 Duo E6300@2130Mhz][GeiL Ultra Kit 2x512 MB DDR2-800][Samsung 320GB 16MB][Gainward 8800GT 512MB GoldenSample][Codegen 300W]

[15,4" WXGA][Mobile Intel Alviso i915PM][Mobile Intel Pentium M Dothan 2MB/FSB533 1,73Ghz][512MB DDR2-533][80GB 8MB][ATi Mobility Radeon X700/128MB PCI-EXP]

#1166 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 22:03

Idézet: Vicoo - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 15:55

Íme egy friss beszélgetés köztem és ismerősöm között MSNrőll...:

Nem lett volna egyszerűbb kapásból azt mondani, hogy www.creative.com ?
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1167 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 22:21

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 22:03

áh, az túl egyszerű lett volna...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1168 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 07:03

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 22:03

Nem mert ez egy olyan dolog amit egy gondolkodó,internethasználó embernek magától is tudnia kell,főleg ha angolt tanul 10 éve. Ha ugyanezt mondjuk egy középkorú ismerősöm kéri azonnal megadim neki a pontos letöltési linket,de itt nem akrtam megkönnyíteni a dolgát szerencsétlennek...hadd szenvedjen meg érte ha már ilyen gyökér és nem képes letölteni.Már ott lefagytam amikor jött a kérdés hogy nekem megvan-e a gépemen.Ha a válaszom igen lettvolna a következő kérdés(nem nehéz kitalálni)az lett volna hogy:Mikor mehetek el hozzád felrakni pár számot? Egyébként ugyanez a dolog el lett már játszva infra+telefonnal mert az újratelepítés után (milyen érdekes?) az infra hiába van bedugva nem ismeri fel a telefont.Hát persze hogy az infra a szar!XD
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#1169 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 07:13

Idézet: Vicoo - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 7:03

Nem mert ez egy olyan dolog amit egy gondolkodó,internethasználó embernek magától is tudnia kell,főleg ha angolt tanul 10 éve.

És komolyan megérte neked a halál f_szára elküldeni az ismerősödet, úgy, hogy még csak kísérletet sem tettél arra, hogy rávezesd, hol keresse a programot? Akkor majd mit szólsz, ha te kérsz segítséget tőle valamilyen témában, aztán ő ugyanúgy elhajt téged, mert egy gondolkodó embernek azt magától is tudnia kéne? ;)

#1170 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:43

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 7:13

És komolyan megérte neked a halál f_szára elküldeni az ismerősödet, úgy, hogy még csak kísérletet sem tettél arra, hogy rávezesd, hol keresse a programot? Akkor majd mit szólsz, ha te kérsz segítséget tőle valamilyen témában, aztán ő ugyanúgy elhajt téged, mert egy gondolkodó embernek azt magától is tudnia kéne? ;)

Én napi átlag két órát simán supportolok ilyeneket, csak ugye mikor ugyanaz az ember jön vissza harmadszor, hogy "meg tudod adni a linket amit a múltkor" akkor persze, hogy nem supportálok tovább.

Amúgy is meg kellene szokni, hogy néha segítek, vagy alapjaiban guglizd ki, de vagy logikázik, vagy ne szokjon rá a supportra. Ügyvédem sem diktál szerződést telefonon, odamegyek, megcsinálom a vackát, oszt kész.

A "csak egy kérdéssel" meg folyamatosan terhelve vagyok.
Make love not Wor.

#1171 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 15:01

Idézet: Vicoo - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 7:03

Nem mert ez egy olyan dolog amit egy gondolkodó,internethasználó embernek magától is tudnia kell,főleg ha angolt tanul 10 éve. Ha ugyanezt mondjuk egy középkorú ismerősöm kéri azonnal megadim neki a pontos letöltési linket,de itt nem akrtam megkönnyíteni a dolgát szerencsétlennek...hadd szenvedjen meg érte ha már ilyen gyökér és nem képes letölteni.Már ott lefagytam amikor jött a kérdés hogy nekem megvan-e a gépemen.Ha a válaszom igen lettvolna a következő kérdés(nem nehéz kitalálni)az lett volna hogy:Mikor mehetek el hozzád felrakni pár számot? Egyébként ugyanez a dolog el lett már játszva infra+telefonnal mert az újratelepítés után (milyen érdekes?) az infra hiába van bedugva nem ismeri fel a telefont.Hát persze hogy az infra a szar!XD

Így azért más. Engem is rettentően idegesít a funkcionális analfabétizmus, de sokan valóban meg se próbálják a googlet használni. Nekem is van egyébként ilyen haverom, ő is kikéri magának, ha az ilyen jellegű kérdésére az a válaszom, hogy keress rá, most nem érek rá. A legjobb egy másik, "majd eljössz valamikor, és beállítod a BIOS-t" felkiáltással, mintha nekem élvezet lenne más gépében turkálni.

#1172 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 07:03

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 7:13

Ha úgy vesszük meg,mert  később kiderült hogy sikerült a creative.com oldalt átnyálazni miután sikertelenül próbálkozott nálam,de nem járt eredménnyel a keresgélés.Tehát először én majd miután nem jött össze következett a net... Ha a kérés az lett volna hogy segítsek videót vágni ,új alkatrészt behelyezniés installálni stb. akkor segítek.De ha egy ilyen nem túl nagy agymunkát igénylő feladathoz is kell a segítség(em) akkor én inkább átváltok "nem elérhetőbe". Egyébként amikor telefonhoz mp3 csengést kellett csinálni akkor például kerestem egy ingyenes szoftvert amivel meg lehet vágni az mp3akat és megmutattma a használatát szóval nem az aza első reakcióm hogy "húzzámá láma!"

#1173 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 07:45

Idézet: Vicoo - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 7:03

Ha úgy vesszük meg,mert  később kiderült hogy sikerült a creative.com oldalt átnyálazni miután sikertelenül próbálkozott nálam,de nem járt eredménnyel a keresgélés.Tehát először én majd miután nem jött össze következett a net... Ha a kérés az lett volna hogy segítsek videót vágni ,új alkatrészt behelyezniés installálni stb. akkor segítek.De ha egy ilyen nem túl nagy agymunkát igénylő feladathoz is kell a segítség(em) akkor én inkább átváltok "nem elérhetőbe". Egyébként amikor telefonhoz mp3 csengést kellett csinálni akkor például kerestem egy ingyenes szoftvert amivel meg lehet vágni az mp3akat és megmutattma a használatát szóval nem az aza első reakcióm hogy "húzzámá láma!"

Ennek a programnak a címe engem is érdekelne. :)

#1174 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 09:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 8:45

Ennek a programnak a címe engem is érdekelne. :)

Csak stílusosan. :D

Gugli a barátod.

#1175 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 00:18

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 9:44

Csak stílusosan. :D

Gugli a barátod.

Cut! Mindennel kerestem, csak ezzel nem. :omg: :D

Köszönet. :respect:

#1176 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 00:31

Ma kint voltam egyik ugyfelnel, rendelesfelvevo palmtopokat izzitani.

Keresem a rendszergazdan a multkor otthagyott PDA-kat, erre kozli, hogy a kolleganoje asztalan toltodnek, kerjem el oket.
30 koruli neni eppen levelezgetett a laptopjan, mikor kozoltem vele:
"szeretnem elkerni a keziszamitogepeket".

Fel sem nezett, hatranyujtotta a laptopja mellett talalhato "Csilla" feliratu 4 alapmuveletes szamologepet.

Tolem 3 meterre allo rendszergazda persze nem birta ki rohoges nelkul: "A, pedig te sem gyarilag vagy szoke!", aztan ezzel a lendulettel lehajtotta a csaj laptopjat, mogotte ott figyelt a 4 dragaszag a bolcsoikben.

Ez mar nekem volt kellemetlen...

Ja, ma a szakacsuk nyomtatoja feltunoen soteten fogott, valoszinuleg sikerult kicserelniuk a szalagot.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 11. 00:39 -kor

#1177 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 07:32

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 0:31

Fel sem nezett, hatranyujtotta a laptopja mellett talalhato "Csilla" feliratu 4 alapmuveletes szamologepet.

:nevet2:

#1178 Felhasználó inaktív   gabor_b 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 07:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 0:18

Cut! Mindennel kerestem, csak ezzel nem. :omg: :D

Köszönet. :respect:

van nekem is egy progim ami csengőhang konverter. ha kéred csak szólj.
gabor_b

#1179 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 07:50

Idézet: gabor_b - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 7:33

van nekem is egy progim ami csengőhang konverter. ha kéred csak szólj.

Köszi, de már elvágtam az egyik progival, át is másoltam, be is izzítottam. Sőt, le is játszotta, úgyhogy öröm, bódottá van. :) :respect:

#1180 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 09:04

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 14:01

Így azért más. Engem is rettentően idegesít a funkcionális analfabétizmus, de sokan valóban meg se próbálják a googlet használni.

Én mostanában azt a stratégiát szoktam követni, hogyha a szokásos "kliensek" (értsd rokon, ismerős, szomszéd akinek ingyen kell mindent csinálni demostazonnal, havonta legalább 2x) közül keres valaki hogy "jajjajjjaj nemmegy az internet gyereátgyorsan" akkor kinézek egy 3-4 nappal későbbi időpontot hogy "akkor esetleg át tudok menni".
Eddig 4-ből 4 esetben addigra valahogy megoldották a problémájukat (kerestek más balekot, megjavitották maguknak, rájöttek hogy nem is akkora baj stb).

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.