A gépvásárlásom legelején volt, valami 8 éve. Nem igazán értettem semmihez, mégsem én lettem a láma, hanem a szerelő, aki nagyon okos, nagyon megmondóember, stb.
Vittem az egész gépet, rakjon bele + egy 8 megás memóriát. Nem megy. 486-os gép volt, 16 mega lett a 8 ból, de nem megy. Nézem, rendesen van benne. Visszavittem, hogy nem megy. Nem tudta mi a baj. Mondjuk haver eljött és megmondta. A drága jó szerelő úr a roppant nagy szaktudásával a 486-osomba SIMMes ram helyett beletett egy EDO-t. Mondjuk nem tudom hogy sikerült neki, de ész az volt. Nem csodálkozom, hogy a flegma stílusával és ezzel a szaktudásával kb. 3 hét múlva lehúzta a rolót a boltján.
Egy másik haverom is láma volt, bár inkább csak kezdő.
A lényeg, hogy vett gépet, fú de jó, nézzem meg. Ok, odamentem, kicsit már értettem is a dologhoz. Mondja, hogy mi van benne, mutatja a papírt. Használtam vették, 4 mb-os S3-al és 16 MB -rammal. A 4MB-os S3 nem lett volna olyan rossz, már ha nem valami nóném 1MB-os lett volna a gépben helyette. A 16 mega RAM se lett volna rossz, ha nem 8 MB van benne helyette.
Mondtam havernak, hogy sürgősen vigye vissza, mert nagyon átverték.
Megspóroltam nekik kb. 8ezret.
A boltosról meg annyit elég tudni, hogy nagyképű volt, diszkóban belekötött mindenkibe -egyszer belém is- menő kocsija is volt. És ez a fantasztikus "kompjúter" boltja is megvolt. Kb. 5 hétig, mert utána csődbe is ment.
Szerkesztette: +Szacsi+ 2007. 04. 12. 01:47 -kor