HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1311 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 31. 20:00

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 17:56

Ha nem lenne a kereskedőknek az arossz szokásuk, hogy nettó árat tüntetnek fel, akkor talán leszoknának erről az emberek.
Nekem használt cuccnál van ilyen kedvenc szövegem:
Az ár 1000Ft (új ára bruttó 2000Ft)
vevő: az sok mert én tudok nagykerből áfa nélkül vásárolni és ott csak 800Ft az új és nem fogok ennyit adni érte.
Én: akkor miért nem veszed meg ott?
vevő: mert bla bla bla de akkor is sokat kérek érte mert nettó 1000Ft az ára.
Én: sajnálom, de én bruttó árat fizettem érte mert magánszemély vagyok.
vevő: de az ő unokatestvéreének a barátja tud áfa nélkül vásárolni és ezért sokat kérek érte.
Én: akkor miért nem veszed meg ott?
vevő: hülye bunkó paraszt menj a picsába

Az ilyet én elhajtom a búsba, menjen melegebb éghajlatra.

Az a rajz az nagyon odab*sz  :Đ
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1312 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 11. 19:23

2 vagány roma gyerek a boltban. Gépet vesznek. 1 éve, részletre. Mondja nekik az eladó, hogy P4, 80as winchester, stb, 7400 forint.

Erre megkérdik:

" - Oszt' a 7400 forint az összesen vagy havonta? "

:omg:

#1313 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 19:31

Ja, mégegy sztori: Mondjuk ez nem felhasználó, hanem boltos volt, ilyen "bolti segítség" féle.

Kellett nekem egy új gép, hogy a régit tesztelhessem. Kérdem az eladótól, hogy ennek a konfigurációnak a processzorfoglalata 939-es -e. Néz... Átkonvertáltam a kérdést: "Van nekem otthon egy AMD 3700-as gépem, 939-es processzorfoglalattal, ha ezt a másik gépet megveszem -ráböktem-, akkor ki tudom-e cserélni a két gép processzorát?" - mert nem volt ráírva, hogy miféle 3000+. Néz. Aztán mondja, hogy "Ja, igen, persze. Természetesen." Megveszem, hazahozom. Belenézek. A proci persze köszönőviszonyban sem volt a 939-el. 754-es volt.

Szaktudás ugye...

Ha nem ért a géphez, hogy adhatja el? Miért alkalmazzák?  :think: Így csak kitol a bolt a vevőkkel.  :omg: De nem vittem vissza, inkább beletörődtem és kész. Elvégre megy a gép, jó ez. Épp csak azt nem tudtam vele megcsinálni, amiért megvettem.

Bolt neve: BestBuy. Hát, nem volt a best vásárlás számomra...

#1314 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 19:40

Sok embernek olyan mindegy. Ha nem ért hozzá az juzer sem, akkor tök mindegy. Fejleszti úgyse nagyon fogja, maximum vesz bele neon-t hogy vigye a legújabb játékokat is. Ha tényleg fejleszteni akarja akkor elvisze egy boltba és raknak neki bele valami újat, de ahogy tapasztalom ez úgy van, hogy vesz egy gépet, akkor az addig megy még csak nem kifingik.
De a juzernek az a lényeg hogy megnyugtassák hogy viszi az xy játékot, meg van rajta vörd.

#1315 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 20:13

Jah, de azért minimum lenne, hogy tudja, hogy mit ad el tulajdonképpen. Igaz, kibontás után a 333 kiskönyvben sem találtam leírva, hogy tulajdonképpen mi van a gépben. Az alaplap márkája azóta is rejtély, se kiskönyv, se google, se más nem tudta megmondani. Mondjuk nem is izgat már... Csak furcsának tartom, hogy ha már legyártanak valamit, miért nem tesznek oda egy papírt, hogy "nesze, ezt vetted meg!". 

#1316 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 20:52

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 11., szerda - 21:13

Jah, de azért minimum lenne, hogy tudja, hogy mit ad el tulajdonképpen. Igaz, kibontás után a 333 kiskönyvben sem találtam leírva, hogy tulajdonképpen mi van a gépben. Az alaplap márkája azóta is rejtély, se kiskönyv, se google, se más nem tudta megmondani. Mondjuk nem is izgat már... Csak furcsának tartom, hogy ha már legyártanak valamit, miért nem tesznek oda egy papírt, hogy "nesze, ezt vetted meg!".

Vettél egy gépet, amit otthon apró darabokra szerettél volna szedni, de még arra sem vetted a fáradtságot, hogy megnézd milyen alaplapot raknak neked bele?  :think:

Mindezek után még az eladót nevezed lámának? :rolleyes:

Bocs, de ez jut erről az eszembe:
- Milyen gépet vettél?
- Kéket.
- Milyen procival?
- AMD P4

#1317 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 20:54

Eszembe jutott még két történet:

Mindkét esetben szóltam az illetőknek, hogy "ha veszel gépet, szólj nekem előtte, én meg tudom mondani, hogy ha újonnan veszed vagy használtan, akkor az ár/gép arány megfelelő-e.

Persze mindkét esetben az lett, hogy nem lettem megkérdezve, hanem egyszer csak kaptam egy telefont, hogy "vettem egy gépet".

Az egyik esetben az eredmény egy németből hozott lestrapált kiselejtezett kókányság lett.

A másik esetben egy kb. jó gép lett, viszont 250ezer forintért. 250ezres gép, viszont miért is? WORDnek és PASZIÁNSZnak!

Persze ne kérdezze meg senki azt aki ért hozzá és ismerős.  :omg:

#1318 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 20:55

Én alapból utálom a NoName/NoBrand pc-ket. Ha előre elkészített konfiguráció akkor márkásat.

#1319 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 20:59

"Vettél egy gépet, amit otthon apró darabokra szerettél volna szedni, de még arra sem vetted a fáradtságot, hogy megnézd milyen alaplapot raknak neked bele?"

Ez a tipikus esete annak, hogy ha nem szóltál volna, okosabb maradtál volna. Itt az államokban ez máshogy megy.

1. készgépeket árulnak, és nem "beleraknak" dolgokat. Adott egy doboz, van benne torony mindenfélével, egér/billentyűzet/hangfal. A dobozt NEM bontják ki. Kibontatlan. Aztán megkérdezik, hogy akarod-e, hogy megnézzék, hogy megy-e. Ajánlatos igen-t mondani. Fél óra múlva odamész a pulthoz, és a dobozba visszahelyzett gépet a kezedbe nyomják.

2. HA megsérül a papír, ami a hátoldalán van, az azt jelenti, hogy felnyitottad a gépet, tehát a 90 napos garanciának búcsút mondhatsz. Tehát bele se nézhetsz 90 napig a gépbe elvileg. Papírt nem mellékelnek, hogy mi van benne.

Ez itt az USA, ez más világ gépszempontból.  :rolleyes:

De örülök, hogy felvilágosíthattalak.  :D Mikor Békés megyében vásárolgattam, akkor természetesen tudtam mit veszek. Illetőleg akkor én válogattam össze és én raktam össze a gépet. Csak itt máshogy működik a dolog.  :cool:

#1320 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 21:48

Egyéb történet:

Haver mondta hónapokig, hogy megvenné a gépemet. Mondtam neki, hogy ok, gyűjtögess rá, később eladó lesz az egész. Megígérte biztosra, gondoltam minden ok lesz, nekem meglesz a pénzem, neki meg lesz egy egyész jó kis gépe olcsón. Egyszer egy látogatás alkalmával megszólal, hogy vett gépet.

- Igen? - kérdeztem. És milyet?
- 400-as pentium, tiszta jó, 128 MB memóriával meg 80-as vinyóval, olcsó volt, csak 40ezer.

Azt tegyük hozzá, hogy én 60-ért akartam neki odaadni az 1,6-os P4-emet, amiben 512 ram volt és 120-as whinchester. (persze még nyomtatót és digitális fényképezőgépet is adtam volna hozzá neki.)  Még a doom3 is elfutott rajta.

Vajon melyik érte volna meg jobban?  :omg:

#1321 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:03

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 11., szerda - 21:48

Vajon melyik érte volna meg jobban?  :omg:

Természetesen a te géped.

#1322 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:10

Felénk is a top-on vannak a "szaküzletek".
gyerek kérdezte hogy milyen gépet vegyen.
Együt bementünk a szaküzletbe, ahol kinézte a konfigurációt.
Ugye  olyat szeretne amit esetleg lehet csinosítgani (pl. cpu).
Kérdezem én a boltost: milyen a processzor foglalata ?
erre ő: AMD
Mondom a foglalata.
Athlon....
Jóvan akkor a viszollátásra!

Meg amikor nem ismerik a DVI kábelt, és egy D-SUB ot akarnak rád sózni. Mert az biztos műxik majd, meg ezt viszi mindenki.
Meg ugye VGA hosszabítókábel néven nem Monitor kábelt kéne kínálgatni kéremszépen :)

#1323 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:12

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 11., szerda - 21:59

Ez a tipikus esete annak, hogy ha nem szóltál volna, okosabb maradtál volna. Itt az államokban ez máshogy megy.

[...]

[...]

De örülök, hogy felvilágosíthattalak.  :D Mikor Békés megyében vásárolgattam, akkor természetesen tudtam mit veszek. Illetőleg akkor én válogattam össze és én raktam össze a gépet. Csak itt máshogy működik a dolog.  :cool:

tulajdonképpen te most felvágni akarsz, hogy ezittazusa és ezittmáshogymegy?
btw ha gépek szétszedéséről és összerakásáról cserélsz eszmét, miért is kellene feltételezni, hogy bonthatatlan komplett pc-kről beszélsz? :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1324 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:23

Idézet: +Szacsi - Dátum: +2007. ápr. 11., szerda - 21:59

"Vettél egy gépet, amit otthon apró darabokra szerettél volna szedni, de még arra sem vetted a fáradtságot, hogy megnézd milyen alaplapot raknak neked bele?"

1. készgépeket árulnak, és nem "beleraknak" dolgokat. Adott egy doboz, van benne torony mindenfélével, egér/billentyűzet/hangfal. A dobozt NEM bontják ki. Kibontatlan. Aztán megkérdezik, hogy akarod-e, hogy megnézzék, hogy megy-e. Ajánlatos igen-t mondani. Fél óra múlva odamész a pulthoz, és a dobozba visszahelyzett gépet a kezedbe nyomják.

2. HA megsérül a papír, ami a hátoldalán van, az azt jelenti, hogy felnyitottad a gépet, tehát a 90 napos garanciának búcsút mondhatsz. Tehát bele se nézhetsz 90 napig a gépbe elvileg. Papírt nem mellékelnek, hogy mi van benne.

Ha az új gépet még véletlen sem akarod kinyitni, akkor nem mindegy, milyen CPU-van benne?

De ezt egy okos amerikai biztosan jobban tudja, mint egy magyar, aki márkás gépet még sose látott...

#1325 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 00:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 22:12

btw ha gépek szétszedéséről és összerakásáról cserélsz eszmét, miért is kellene feltételezni, hogy bonthatatlan komplett pc-kről beszélsz? :think:

Mire vágnék fel? Itt se jobb, csak másabb. Láttam hogy nem tudtad mi a helyzet és elmondtam. Nem vágom mi a bajod.

Nem kell feltételezni semmit. Ha nem tudod, megkérdezed. Mondjuk lehet, hogy nekiesni a másiknak könnyebb, de én mégis inkább a kérdezést javasolnám.  :rolleyes:

#1326 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 00:34

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 22:23

Ha az új gépet még véletlen sem akarod kinyitni, akkor nem mindegy, milyen CPU-van benne?

De ezt egy okos amerikai biztosan jobban tudja, mint egy magyar, aki márkás gépet még sose látott...

Miért ne akartam volna kinyitni? Ha nem akartam volna, nem kérdeztem volna meg az eladótól. Nem márkás gép, E-machine. Mondhatni gagyi, de azért az eladónak lehetett volna fogalma róla, elvégre ő az eladó.

A kérdés országfüggetlen. Ki akar zsákbamacskát venni, ill. ki akar olyantól vásárolni, aki azt se tudja mit árul?

Lehet ez Afganisztán vagy a Plútó bolygó, a történet szempontjából mindez lényegtelen.

:)

#1327 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 01:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 8:36

Ez egyáltalán nem láma kérdés. Pl. a Dániában élő ismerősöm nem tudja megnézni a kepfeltoltes.hu linkjeit.

Azzal nekem is bajom van. Fél óra egy kép... De sok ilyen van. Korlátozzák a szervert, hogy külföldiek ne használják. Mondjuk nem tudom miért hiszik, hogy minden külföldi a kepfeltoltes.hu -t akarná használni, mikor van imageshack.us is?  :D

#1328 Felhasználó inaktív   +Szacsi+ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 01:39

A gépvásárlásom legelején volt, valami 8 éve. Nem igazán értettem semmihez, mégsem én lettem a láma, hanem a szerelő, aki nagyon okos, nagyon megmondóember, stb.

Vittem az egész gépet, rakjon bele + egy 8 megás memóriát. Nem megy. 486-os gép volt, 16 mega lett a 8 ból, de nem megy. Nézem, rendesen van benne. Visszavittem, hogy nem megy. Nem tudta mi a baj. Mondjuk haver eljött és megmondta. A drága jó szerelő úr a roppant nagy szaktudásával a 486-osomba SIMMes ram helyett beletett egy EDO-t. Mondjuk nem tudom hogy sikerült neki, de ész az volt. Nem csodálkozom, hogy a flegma stílusával és ezzel a szaktudásával kb. 3 hét múlva lehúzta a rolót a boltján.

Egy másik haverom is láma volt, bár inkább csak kezdő.

A lényeg, hogy vett gépet, fú de jó, nézzem meg. Ok, odamentem, kicsit már értettem is a dologhoz. Mondja, hogy mi van benne, mutatja a papírt. Használtam vették, 4 mb-os S3-al és 16 MB -rammal. A 4MB-os S3 nem lett volna olyan rossz, már ha nem valami nóném 1MB-os lett volna a gépben helyette. A 16 mega RAM se lett volna rossz, ha nem 8 MB van benne helyette.
Mondtam havernak, hogy sürgősen vigye vissza, mert nagyon átverték.

Megspóroltam nekik kb. 8ezret.  :D 

A boltosról meg annyit elég tudni, hogy nagyképű volt, diszkóban belekötött mindenkibe -egyszer belém is- menő kocsija is volt. És ez a fantasztikus "kompjúter" boltja is megvolt. Kb. 5 hétig, mert utána csődbe is ment.

:D

Szerkesztette: +Szacsi+ 2007. 04. 12. 01:47 -kor

#1329 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 06:05

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 22:12

Te most kötekedsz? :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1330 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 06:13

Idézet: Primary - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 23:10

Kérdezem én a boltost: milyen a processzor foglalata ?
erre ő: AMD
Mondom a foglalata.
Athlon....
Jóvan akkor a viszollátásra!

Azért tegyük hozzá, hogy a számítástechnikai boltban dolgozók legnagyobb részének semmilyen informatikai képzettsége nincsen, ők szimplán eladók. A közértben sem mindig tudják megmondani, hogy honnan származik a tojás.

"Szakik" leginkább az együzletes "garázscégekben" és az azokból esetlegesen kinövő boltokban dolgoznak, üzletláncokban, "exkluzívabb" helyeken inkább alkalmaznak eladói végzettséggel rendelkező, nem vagy csak kevésbé túlképzett boltosokat.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.