Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 12:39
Idézet
Az, h mennyien mimindent (háztartási gépek, elektronika) akarnak (akár nálam, akár az ismeretségi körömben) megjavíttatni, jelzi, h nem mindenki akar akár eladósodás árán is, még egy elromlott cuccot is lecserélni.
Azt azért tedd hozzá, hogy különböző indíttatásokból: Van, aki ténylegesen gondolkodásmódból (nézd meg a "régi öregeket"), mert úgy nevelték, abban nőtt fel, hogy mindent meg kell becsülnie, s vigyáznia kell rá, esetleg a tárgyak neki többet jelentenek egyszerű használati tárgyaknál, megbecsüli őket. S van, aki csak lapos pénztárca okán, egyszerűen a legolcsóbb megoldást keresi a problémájára.
A gondolkodásmód érdekes dolog, pl. nálunk gazdagabb országokban is nagyon jelen van, pl. Ausztria, vagy ha újat vesz, akkor a régit evidens módon jótékonykodásra használja, elajándékozza stb...
S itt látom a negatív előjelű társadalmi változásokat, a fiatalabbaknál a fenti szemlélet egyre eltűnik, kimossa belőlük a marketing... De itt újra eljön a termékek minősége, hiszen egy a jótállási idejére élettartamozott terméket kinek adnád jószívvel oda, az ellenségednek?!
Idézet
És igen, ma a vízcsapból is a használd és dobd el jön (másoddiplomám része az üzleti célu tömegbefolyásolás (felsőfokó marketing munkatárs)).
Miért is? Mivel abban nincs profit... Vagy sokkal minimálisabb az alkatrészekből, szemben az újra tehetőre... Mert azért azt szögezzük le, hogy a szervizelés az inkább hozzáadott emberi munkaérték, így a haszon nála képződik... (Társadalmi szinten meg tanítani, nevelni is kell rá a manuszt, nem elég butának hagyni, mivel összetettebb feladat, mint egy jól szalagozható technológiai gyártásfolyamat...)
Idézet
Az írásommal nem kekeckedni, hanem elgondolkodtatni és egy jóirányú változás felé mozditani kívántam.
Abszolút pozitív a beszélgetés (ahogy én érzem), semmiféle kekeckedést nem éreztem!