Na, azért egy történet: főnököm szólt, hogy menjek el hozzá, mert elromlott a monitora; csak zöld csíkok szaladgálnak rajta. Nosza, én el. Kiderült, hogy a felesége takarításkor kihúzta, ő meg visszadugta - fordítva... csodálkozott is, hogy milyen nehezen megy bele... Elhárítottam a hibát vigyorgás nélkül, mire ő: akkor már nézzem meg a nyomtatót is, mert fél éve(!) nem nyomtat, már ki akarja dobni, de hátha meg tudom javítani. Nézem, a papíradagoló tálcát kellett egy centivel beljebb tolni, szerencsétlen nyomtató nem tudta beszedni a papírt... kb. 10 percet szöszmötöltem még valamit, aztán rezzenéstelen arccal átmentem hozzá a másik szobába és közöltem, hogy kész, majd a kapun kívül egy perc agonizálás következett
Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol
Elküldve: 2004. 12. 29. 19:08
Na, azért egy történet: főnököm szólt, hogy menjek el hozzá, mert elromlott a monitora; csak zöld csíkok szaladgálnak rajta. Nosza, én el. Kiderült, hogy a felesége takarításkor kihúzta, ő meg visszadugta - fordítva... csodálkozott is, hogy milyen nehezen megy bele... Elhárítottam a hibát vigyorgás nélkül, mire ő: akkor már nézzem meg a nyomtatót is, mert fél éve(!) nem nyomtat, már ki akarja dobni, de hátha meg tudom javítani. Nézem, a papíradagoló tálcát kellett egy centivel beljebb tolni, szerencsétlen nyomtató nem tudta beszedni a papírt... kb. 10 percet szöszmötöltem még valamit, aztán rezzenéstelen arccal átmentem hozzá a másik szobába és közöltem, hogy kész, majd a kapun kívül egy perc agonizálás következett
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet
Elküldve: 2004. 12. 29. 19:58
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 12. 30. 07:55
A Janossy-profrol is keringett nem egy peldaerteku story a KFKI-ban...
/Az igaz ugyan,hogy egy PC-t NEM tudott bekapcsolni...
Elküldve: 2004. 12. 30. 08:18
Hajrá Gyoma!!
Elküldve: 2004. 12. 30. 09:35
Idézet: CameraMan - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 19:08
A műtétet végző orvosod is
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 12. 30. 14:21
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 9:35
Nem! Műtét előtt installáltatok vele egy Debian-t, és ha nem tudja, akkor másik orvos kapja a borítékot az operáció után
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet
Elküldve: 2004. 12. 30. 16:19
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 01. 14. 09:14
Nosza szedjük szét a masinát. ATX ház, benne P1-es konfig. Kicsavarom a csavarokat a burkolatból, majd venném le a borítást. Nem jön. Gondoltam megszorult, előfordul. Forgatom, húzgálom, feszegetem, nem megy. Gyanús. Szegecskeresés: sehol. Ekkor figyeltem fel arra, hogy helyenként, mintha furcsa, gumiszerű szmötyi kandikálna ki a lemezborítás alól. Nézem: szilikon. Nincs mese: szike, műtét, kézelvágás, sebtapasz, siker. A baromállat körbenyomta szilikonnal a ház burkolatát és úgy rakta vissza. Nézem belülről: az összes létező nyílás a házon belülről szilikonnal el van tömítve, a ventielőkészítések nyílásain méretre vágott celofán szintén szilikonnal odaragsztva. Kérdem én: miért? Hogy ne menjen bele a por... Ekkor kissé megroggyant a lábam, de az igazi térdlövés csak ezután következett. A muki bebiztosította magát minden ellen. Az összes létező csatlakozó (alaplapon MINDEN, a vinyón, a FDD-n, a CD-n szintén minden csati) szilikonnal körbenyomva. Az hittem visítok. A dolog ott tetőzött, amikor észrevettem, hogy a baromállatja hasonlóan járt el a memóriamodulokkal és a PCI, ISA kártyákkal is. Persze semmit nem lehetett megmozdítani, szike meg szóba sem jöhetett. Közöltem, hogy nem javítható és otthagytam. Rühellem az önjelölt meggájvereket.
Elküldve: 2005. 01. 14. 09:28
Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380
Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?
Elküldve: 2005. 01. 14. 16:28
Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 19:43
Bocsi a kései válaszért!
Régebbi P4 Socket 423-as alaplapokhoz kellhet, ahol nincs műanyagkeret és a hűtő tartókeretét fel kellett csavarozni. Az alaplaptartó fémlemezen ott kukucskál 2-4 menetes lyuk a proci környékén.
Hozzáteszem, csak így tudom, konkrétan én se szereltem ilyesmit.
És ez a sztori idevalósi?
Vevő vesz egy OEM win-t, meg a cuccot. Elviszi az irodába és nekiáll telepíteni. Közben lejár a munkaideje és másnap folytatja. Illetve folytatná, mert a telepítő elérkezik a cd kulcshoz.
Szerencsére a cégnek tellet másik példányra...
Elküldve: 2005. 01. 15. 13:05
" A lejátszó Hold key-től függetlenül önmagától, rendszertelen időközökben, kiszámíthatatlanul lekapcsol.
Az a benyomásom, hogy az érintkezési hiba folytán szakad meg az áramellátás, vagy -és staticus feltöltődés miatt kapcsol le.
1. Az ilyen leáálás során mindig a választómenühöz tér vissza bekapcsolás után, nem abba a funcióba ( Rádió vagy mp3 lejátszó) amiben volt, mint normális kikapcsolás után.
2. A beállítható felvételi időpontot ill. dátumot (record time) ilyenkor mindég visszacsapja 2004,01,01- re,
ugyanakkor az egyéb elmentett állásokat megtartja.
3. A leállás kiprovokálható finom bolyhos anyaghoz történő dörzsöléssel is, mint pl. tréningruháák belső bolyhos része, de ugyanígy bekövetkezik dzseki zsebben is, nem is beszélve műanyagházú porszívó használata közben, de más mp3 lejátszóhoz adott szövet zsákban is, DE NEM KÖVETKEZIK BE A LEJÁTSZÓ KÉZBEN TÖRTÉNŐ RÁZÁSA SORÁN.
4. alkalomszerűen ilyen leállás után néha alig lehet bekapcsolni, van úgy hogy ki kell venni az elemet és csak ezt követően, kapcsol be hosszabb unszolásra.
Az már csak apró kellemetlenség, hogy a rádiósugárzás térereje gyengébb pl. Debrecen, 106.6Mhz Bartók Rádió, akkor egy kb. 1 másodperces körüli pattogó stereo mellékhang hallható, ami élvezhetetlenné teszi a műsor hallgatását.
Mindezek ahibák már a vásárlást követő napon kiderültek, de cserekészülék hiányában cserét megoldani nem tudták, szervizelési lehetőséget jan 2. hetétől ígértek. Fenti hiba kezdettől fogva folyamatosan fennáll.
Tekintettel fenti hibára a lejátszó éppen a funkciójának megfelelően (mozgás, sportolás stb)
nem használható megfelelően!
Debrecen, 2005-01-10.
Dr. xyz "
Mindez egy A4 lapon, két példányban. Vannak hülye emberek....
Elküldve: 2005. 01. 15. 17:28
Idézet: csíkszem - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 14:05
" A lejátszó Hold key-től függetlenül önmagától, rendszertelen időközökben, kiszámíthatatlanul lekapcsol.
Az a benyomásom, hogy az érintkezési hiba folytán szakad meg az áramellátás, vagy -és staticus feltöltődés miatt kapcsol le.
1. Az ilyen leáálás során mindig a választómenühöz tér vissza bekapcsolás után, nem abba a funcióba ( Rádió vagy mp3 lejátszó) amiben volt, mint normális kikapcsolás után.
2. A beállítható felvételi időpontot ill. dátumot (record time) ilyenkor mindég visszacsapja 2004,01,01- re,
3. A leállás kiprovokálható finom bolyhos anyaghoz történő dörzsöléssel is, mint pl. tréningruháák belső bolyhos része, de ugyanígy bekövetkezik dzseki zsebben is, nem is beszélve műanyagházú porszívó használata közben, de más mp3 lejátszóhoz adott szövet zsákban is, DE NEM KÖVETKEZIK BE A LEJÁTSZÓ KÉZBEN TÖRTÉNŐ RÁZÁSA SORÁN.
4. alkalomszerűen ilyen leállás után néha alig lehet bekapcsolni, van úgy hogy ki kell venni az elemet és csak ezt követően, kapcsol be hosszabb unszolásra.
Az már csak apró kellemetlenség, hogy a rádiósugárzás térereje gyengébb pl. Debrecen, 106.6Mhz Bartók Rádió, akkor egy kb. 1 másodperces körüli pattogó stereo mellékhang hallható, ami élvezhetetlenné teszi a műsor hallgatását.
Mindezek ahibák már a vásárlást követő napon kiderültek, de cserekészülék hiányában cserét megoldani nem tudták, szervizelési lehetőséget jan 2. hetétől ígértek. Fenti hiba kezdettől fogva folyamatosan fennáll.
Tekintettel fenti hibára a lejátszó éppen a funkciójának megfelelően (mozgás, sportolás stb)
Debrecen, 2005-01-10.
Dr. xyz "
Ikább örüllnél neki mint szidnád. Ebből minden kiderül. Nekem pl az egyik nagykerben azt is megkérdezték, hogy elötte leföldtem-e magam mielőtt hozzá nyultam volna a géphez. Meg, hogy hogyan is szereltük.
Elküldve: 2005. 01. 16. 01:32
Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 18:28
Én sem értem, hogy mi ebben a lámaság. Legalább korrektül leírta, hogy mi a szitu.
Elküldve: 2005. 01. 16. 02:22
Idézet: csíkszem - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 14:05
Debrecen, 2005-01-10.
Dr. xyz "
Nem hülye, tapasztalt. Vele valószínűleg nem fog az megtörténni, mint velem.
Visszavittem garanciába egy Abit 4200Ti kártyát, mert leállt a hűtőventilátora. Ezt csak fejjel lefelé (vagyis csak álló toronyházban) produkálta, ha megborítottam, akkor újra beindult. Elmondtam az eladónak a problémám, aki bevitte a szervízbe, majd elhajtott, hogy érdeklődjek három nap múlva.
Felhívtam őket. Minden ok., mehetek érte.
Hazavittem, betettem, a hibajelenség ugyanaz. Visszavittem, újra elmagyaráztam, hogy mi a gondom. Ember bőszen bólogat, szervízbe be, jöjjek holnap.
Másnap elhoztam, hibajelenség ugyanaz.
Akkor már egyenesen a szervízbe mentem. A "szervízember" meg sem várta, hogy elmagyarázzam, hogy mi a hiba, kitépte a kártyát a kezemből, benyomta az asztalán FEKVŐ alaplapba. Bekapcs, megvető pillantás. Akkor elkezdtem olyan "NEM_LESZ_GÁZ_ÁR_EMELÉS" stílusban szótagolni, hogy milyen helyzetben pusztul a venti. Erre jól lecseszett, hogy eddig ezt miért nem mondtam. Nem álltam le vele vitázni, hogy már harmadszorra magyarázom, inkább örültem, hogy végre kicserélte.
Azt hiszem, legközelebb én is leírom, két tanúval aláiratom, közjegyzővel hitelesíttetem...
Elküldve: 2005. 01. 16. 08:13
Elküldve: 2005. 01. 16. 14:41
hogy is mondjam.. nincs rá szó a szótáramban. Vagy csak én lennék intoleráns? Nem régóta, 4 éve dolgozom ebben a szakmában, lehet hogy már egy ilyen részletes hibaleírásnak nem tudok örülni. Áhh, hagyjuk. Inkább írok az "ÁLTALÁNOS VILÁGNÉZETI VÁLSÁGBAN VAGYOK, MINDENKI HÜLYE KÖRÜLÖTTEM" topicba. De azért nem néztek hülyének?
Elküldve: 2005. 01. 16. 14:46
Idézet: csíkszem - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 14:41
hogy is mondjam.. nincs rá szó a szótáramban. Vagy csak én lennék intoleráns? Nem régóta, 4 éve dolgozom ebben a szakmában, lehet hogy már egy ilyen részletes hibaleírásnak nem tudok örülni. Áhh, hagyjuk. Inkább írok az "ÁLTALÁNOS VILÁGNÉZETI VÁLSÁGBAN VAGYOK, MINDENKI HÜLYE KÖRÜLÖTTEM" topicba. De azért nem néztek hülyének?
:confused:
Elküldve: 2005. 01. 16. 14:49
Elküldve: 2005. 01. 16. 20:48

Súgó
A téma zárva.