HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:31

Idézet: lordrolee - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 12:42

normális és belátó főnök

Olyat Te hol láttál? :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2262 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:34

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 11:25

Pedig mindig vannak kivételek. Némelyik végzetes. :)

Ő se érti, lehet, hogy velem van a baj :Đ
Anno jóbarátom duálprocis gépén sikerült egyszerű netezéssel, pár perc alatt csontrafagyokot csinálnom, se parancssor (illetve egy rövid ideig talán elérhető volt...), se semmi. Se előtte, se utána :Đ . Itthoni XP-k nem csinálnak ilyesmit, az a 2003-ban telepített talán egyszer a santa cruz miatt tett ilyet, azóta egy kimozdult vinyócsatlakozás miatt egyszer meghasalt (ami érthető, lévén a rencervinyó volt), netezős vas még nem csinált semmi ilyet.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2263 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:37

Az nem tekintély ha vki  marhaságot akar megcsináltatni az alkalmazottjával, hanem idiotizmus. Az ilyen főnökök kora sztem lejárt. Főleg a mai világban ahol nehéz megbízható és kimondottan jó munkaerőt találni.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2264 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:42

Idézet: lordrolee - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 10:23

Akkor megmondom a főnöknek hogy én nem csinálok ilyen gány munkát. Csinálja meg ő.

Ahamm, ahogy Móricka elképzeli. Lehet ez volt az utolsó húzásod a cégnél.
Make love not Wor.

#2265 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:42

Idézet: lordrolee - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 13:37

Az nem tekintély ha vki  marhaságot akar megcsináltatni az alkalmazottjával, hanem idiotizmus.

Mi tudjuk ezt, ők meg nem tudják. Ugyan zsenge korom lévén még nem sok főnököm meg felettesem volt, de egy kivételével mindegyik hülye volt, mint a segg, ha olyan dolgokról volt szó, amihez nem neki, hanem a beosztottjainak kellett érteni. Csak ugye a legtöbb embert elhülyíti a hatalom, azt hiszi, hogy mindenhez ért. Ha meg egyébként jól megy a biznisz, nem fogják bántani még hülyén se.

A tekintély meg az, hogy nem szólsz vissza a főnöknek. Amint megtetted, megsértetted a tekintélyét, mindegy, ohgy igazad van-e, avagy nem. Az már csak rajta múlik, hogyan kezeli ezt a helyzetet.

Szerkesztette: debaj 2009. 03. 26. 13:46 -kor

#2266 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:44

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 13:42

Mi tudjuk ezt, ők meg nem tudják. Ugyan zsenge korom lévén még nem sok főnököm meg felettesem volt, de egy kivételével mindegyik hülye volt, mint a segg. Ha meg egyébként jól megy a biznisz, nem fogják bántani még hülyén se.

Engem majdnem kirúgtak, mert nem ment a céges LCD TV, amin mindenféle statok futottak, oszt miért a szerverszobában babrálok, mikor az geci fontos. Még jó, hogy másik kisfőnök kimentett, hogy nagyjából a kerületben nincs áram 1.5 órája, oszt mivel sok főnök van még projektort neg wlant is kell hegeszteni, meg vendégeknek noteszt osztani, meg azért az infrastruktúra is menjen, és a kurvanyámat. Ahol ilyen miatt rezeg a léc, az rég rossz.
Make love not Wor.

#2267 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 13:44

Engem majdnem kirúgtak, mert nem ment a céges LCD TV, amin mindenféle statok futottak, oszt miért a szerverszobában babrálok, mikor az geci fontos. Még jó, hogy másik kisfőnök kimentett, hogy nagyjából a kerületben nincs áram 1.5 órája, oszt mivel sok főnök van még projektort neg wlant is kell hegeszteni, meg vendégeknek noteszt osztani, meg azért az infrastruktúra is menjen, és a kurvanyámat. Ahol ilyen miatt rezeg a léc, az rég rossz.

A 'szé nem tettél alá egy UPS-t hamar, van a cégnél több is, meg egy nagy, amit egyszer a forrasztópákám trafójával sikerült áramtalanítani is, volt is nagy hümmögés, hogy egyik gép sem megy a szinten :Đ .
Szóval mégiscsak a te hibád volt, látod. :Đ

#2268 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 14:14

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 13:47

A 'szé nem tettél alá egy UPS-t hamar

Havi 10-et veszek, többre nincs keret, mert drága, meg mert minek. Ezt is a főnök mondta :-D Aztán 2 év múlva meg lehet majd ezer UPS-t akkuzni, az is szép menet lesz.
Make love not Wor.

#2269 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 14:21

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 13:42

A tekintély meg az, hogy nem szólsz vissza a főnöknek. Amint megtetted, megsértetted a tekintélyét, mindegy, ohgy igazad van-e, avagy nem. Az már csak rajta múlik, hogyan kezeli ezt a helyzetet.

Attól, hogy felhívom a figyelmét egy marhaságra szvsz nem gázolok bele a tekintélyébe. Mondjuk eddig még csak a harmadik főnökömet fogyasztom, de eddig még egyszer sem volt gond olyanból, ha szóltam/szóltunk hogy akkor most hogy van ez, vagy hogy ezt miért mert marhaság.

Jahno: Mint mondtam ha ezért kirak nekem csak szivességet tesz vele. Ilyen góré alatt én nem akarok dolgozni. Tudom, kevés a tapasztaltom ilyen téren, de ez még szvsz 30 év múlva sem fog változni részemről.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2270 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 14:35

Idézet: lordrolee - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 14:21

Attól, hogy felhívom a figyelmét egy marhaságra szvsz nem gázolok bele a tekintélyébe.

Tapasztalatam szerint általában egy bizonyos létszám és struktúrális szint felett a kinevezéseknél a legutolsó szempont a szakmai hozzáértés. Ez szimplán vezetői koncepció (vmelyik módszertanban talán oktatják is), ugyanis egy hülye, de lojális és agilis főnök minimális tudással, egyetlen - többnyire magasabb vezetői - állásponthoz ragaszkodva azt is keresztülhajtja a közvélekedés szerint lusta és semmit nem csináló IT brigádon, amit szakmai indokok egyébként elleneznének, vagy finomítanának. (Ld. még: IT Crowd, Office, stb.) :)
Nem mindig igaz, de voltak már ilyen emberek felettem...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#2271 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 14:36

Attól, hogy felhívom a figyelmét egy marhaságra szvsz nem gázolok bele a tekintélyébe.

Szerinted nem, Ő meg masszív sértésnek veszi.

Lehet nem szeretnél ott dolgozni, de mai világban én már beletörődik, ha kell akkor taknyolok is, oszt kész, különben más még jobban megtaknyolja, ez van, főnöknek/megrendelőnek mindig igaza van, néha éreztetik is.

Nyócórás alkalmazottnál ez sokfelé így van, pár kis családias cég rendben van, csak be ne törjön a multis amerikai vízfej, mert akkor ott is reszeltek, mindig csalk megmondó manager lesz ott is.
Make love not Wor.

#2272 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 14:42

Jahno: Mint mondtam ha ezért kirak nekem csak szivességet tesz vele. Ilyen góré alatt én nem akarok dolgozni. Tudom, kevés a tapasztaltom ilyen téren, de ez még szvsz 30 év múlva sem fog változni részemről.

Tudod, a hozzállás attól is függ, éppen hány gyereked fogja a küszöböt rágni, ha elveszíted a munkádat.
Olyan főnököt meg világviszonylatban ajándék találni, amelyik akkora tudású, h úgy véli, nem kell a pozíciójából eredő hatalmát használnia a tekintélyéhez.
Ahogy Apám mondta: Az okos főnök nálánál okosabb beosztottakat keres, h tolják a szekerét.
A buta mégbutábbakat, h meg ne fúrják. Végül hozzátette, neki az első fajtából egy jutott.

#2273 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 15:17

Attól, hogy felhívom a figyelmét egy marhaságra szvsz nem gázolok bele a tekintélyébe. Mondjuk eddig még csak a harmadik főnökömet fogyasztom, de eddig még egyszer sem volt gond olyanból, ha szóltam/szóltunk hogy akkor most hogy van ez, vagy hogy ezt miért mert marhaság.
Aha. Szerencsés ember vagy.
Nekem volt olyan főnököm, hogy ha valamit kitalált, és próbáltad megmondani, hogy azt nem úgy kéne, akkor annál jobban ragaszkodott, hogy úgy kell. Akármilyen diplomatikusan próbáltad neki beadni, személyes sértésnek vette.
A vége mindig az volt, hogy:
A) leordított mindenkit, én vagyok a főnök, azt csinálod, amit mondok.
B) leordított mindenkit, és szemét szabotőr vagy, direkt akadályozod a munkát.
C) addig feketítette az ember, amíg ki nem rúgták. (Ez nem volt nehéz, mert a nagyfőnökség szemében nagyon magas helyen volt --ezt nem tudom, hogy érte el-- és nagyon biztos volt a helye, és nagyon adtak a szavára)
Ráadásul ha valakire berágott, akkor rettentő rosszindulatú volt, duzzogott, mint egy óvodás gyerek, és ahol tudott, keresztbe tett. Volt akinek a napi munkáját akadályozta, aztán a főnökségnek is elküldött levélben számonkérte, miért nincs készen. Volt, akivel ezt csinálta hetekig, totál kiborult idegileg az ember, reggelente úgy jött be, hogy "Ma hogyan fog kib*szni velem?". Volt akit kirúgatott, volt aki önmagától lépett ki, mert nem bírta tovább.
És senkiben sem bízott meg, állandóan azt kereste, hogy ki szövetkezik a háta mögött, meg mit csinálnak, ha ő nincs ott. Persze senki nem csinált semmit, de a legkisebb szerinte gyanús jelre lecsapott. Ha valami történt, akkor rögtön kereste, hogy az miért, és folyton nevetséges hülyeségeket talált ki, hogy biztosan azért, mert XY valahogy keresztbe akar neki tenni ... közben totál másért.

Szerk: egyébként ő elég nagy tudású volt, szó sem volt róla, hogy hülye lenne, sőt. Csak benne volt ez a paranoia, hogy mindenki ellene van. Meg hogy a legkisebb ellenkezést vagy ötletet is személyes sértésnek vette.
Szerk: ja, és ha valamit elsz*rt --hiszen emberek vagyunk, tévedhetünk-- akkor azt a főnökség szemében beállította, hogy valaki más hibája.
Viszont ha Te tévedtél vagy hibáztál valamit, akkor sokszor óriási botrányt rendezett. Szerintem csak egyszerű rosszindulat volt, de volt aki azt mondta, hogy direkt csinálja, mert ezzel éri el, hogy a főnökség szemében ő a "tévedhetetlen ember", aki nem hibázik, viszont mindenki más mennyit hibázik.

Úgy látszik nincs lakás- meg gépkocsi hiteled (amik hónapról-hónapra egyre drágábbak, ahogy romlik a forint), nincs(enek) otthon gyereke(i)d, esetleg gyesen lévő feleséged, akiket el kell tartanod valahogy ...
Nem tudom, milyen szakmában dolgozol, de manapság k**va nehéz állást találni.
Más sem hobbiból tűri el a rossz főnököt, hanem mert rá van kényszerítve, pl. a fenti okok miatt.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 03. 26. 15:24 -kor

#2274 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 23:26

csak a deviza hitelek drágulnak, a forint alapúak nem ;)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2275 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 09:40

Idézet: charlie - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 0:26

csak a deviza hitelek drágulnak, a forint alapúak nem ;)

Annó furcsállottam, hogy haver miért Forint hitelre vett lakást a feleségével.

Nemrég elárulta, miért: Államilag támogatott Fészekrakónak alig 1-2%-kal volt magasabb a kamata, mint a svájci frankosaknak (ahol legalább ennyit elvisz pluszba az ilyen olyan kezelési díj, meg vételi-eladási devizaárfolyam különbség.), viszont nincs árfolyamkockázata...

Most csak a jegybank kamatemelését szopta be. (Mennyi volt 2-3%?)

#2276 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 10:25

Autóhitelem van svájci frank alapú, de az semmit nem drágult. Lakáshitel meg gyerek még nincs. Előbbi talán jövő év eleje vagy ezév vége, utóbbi meg ki tudja.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2277 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 11:43

On: http://puruttya.blog...3/27/napi_kocka

#2278 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 12:38

Idézet: marklar2 - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 9:40

Nemrég elárulta, miért: Államilag támogatott Fészekrakónak alig 1-2%-kal volt magasabb a kamata, mint a svájci frankosaknak

Csak mikor mi kaptuk a hitelt, akkor használt lakásra más volt a paraméter. Így nem sok a választás, akkor 9mill-ért 54 négyzet, vagy asszem 14-ért új 26 négyzetes. Aztán mivel 34-ből mozdultunk +3mill hitellel, kb. ennyi volt a választásunk.
Make love not Wor.

#2279 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 13:01

Idézet: lordrolee - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 10:25

Autóhitelem van svájci frank alapú, de az semmit nem drágult. ...

Hogy lehet???
Olyan a hitel, hogy az első X hónapban fix részletű, és nem függ az árfolyamtól?
Az azért nem jó, mert utána úgyis annyit emelnek, hogy bejöjjön az, amit nem emeltek az első időszakban.

#2280 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 13:33

Otthon megnézem a hitelszerződésemet este.
Kép

Xfire profil

LordRolee

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116