HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 29. 20:34

Viszont az eredetiség igazolásához nem elég a COA. Kell a számla is. Azon viszont a megvásárolt alkatrésszel együtt szerepel az OEM szoftver. És bizony van olyan, hogy a számla egyben garancialevél is, ergo át kell adni az eladott alkatrésszel (mondjuk a HDD-mmel) együtt. Akkor viszont nem fogom tudni igazolni az eredetiséget a nálam maradt számítógépen levő Windowst illetően. Na, erre varrjon gombot a BSA!

Szerk.: nem mellesleg az XP Home (és a Prof., mert nekem mindkettő van itthon :p ) borítása azt mondja, hogy a számítógépre kell felragasztani. Nem mondja, hogy a házra, és azt sem, hogy kívül!

Az "OEM szoftver elválasztása komplett számítógéptől" kitétel már csak azért is érdekes (finoman és diplomatikusan fogalmazva), mert jogszerűen megvásárolható akár egyetlen csavarral is a progi. Akkor pedig még bőven nincs komplett gépről szó...

Szerkesztette: Telcontar 2005. 05. 29. 20:41 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#582 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 08:22

Idézet

...És bizony van olyan, hogy a számla egyben garancialevél is...

Gyakoralitag van ilyen. Pedig nem létezhetne. Követeld meg a külön garancialevelet.

Idézet

Akkor viszont nem fogom tudni igazolni az eredetiséget a nálam maradt számítógépen levő Windowst illetően. Na, erre varrjon gombot a BSA!

Sztem elég egy számlamásolat is.

Idézet

Szerk.: nem mellesleg az XP Home (és a Prof., mert nekem mindkettő van itthon :p ) borítása azt mondja, hogy a számítógépre kell felragasztani. Nem mondja, hogy a házra, és azt sem, hogy kívül!

De méginkább nem mondja, hogy a mellé vásárolt alkatrészre. Számítógép= az a nagy doboz, arra kell felragasztani. És mivel end-user vagy, csak a számítógép külső részéhez férsz hozzá. De itt már hülyeségről vitatkozunk! ;)

Idézet

Az "OEM szoftver elválasztása komplett számítógéptől" kitétel már csak azért is érdekes (finoman és diplomatikusan fogalmazva), mert jogszerűen megvásárolható akár egyetlen csavarral is a progi. Akkor pedig még bőven nincs komplett gépről szó...

Na igen. Akkor próbáld meg arra az egyetlen csavarra telepíteni a megvásárolt szoftvert.

1 szó, mint 100, sztem az OEM és a dobozos szoftver között az a legnagyobb különbség, hogy ez utóbbi "költözhet" tovább másik gépre is. Ez látszik meg az árban is.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#583 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 11:42

Kéremszépen tessenek mán megmondanyi, hogy a lopott vindóz csak lopott processzorral indul?  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#584 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 16:02

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 9:22

...
1 szó, mint 100, sztem az OEM és a dobozos szoftver között az a legnagyobb különbség, hogy ez utóbbi "költözhet" tovább másik gépre is. Ez látszik meg az árban is.

Ha jól tudom, ezért van az is, hogy az OEM változat jóval kevesebb hardware cserét "bír ki",  a dobozossal szemben... Tehát OEM esetén egy idő után nem élesedik be a rendszer, illetve nem kapsz élesítő kódot a picipuhától...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#585 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 17:43

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 21:34

Viszont az eredetiség igazolásához nem elég a COA. Kell a számla is. Azon viszont a megvásárolt alkatrésszel együtt szerepel az OEM szoftver. És bizony van olyan, hogy a számla egyben garancialevél is, ergo át kell adni az eladott alkatrésszel (mondjuk a HDD-mmel) együtt. Akkor viszont nem fogom tudni igazolni az eredetiséget a nálam maradt számítógépen levő Windowst illetően. Na, erre varrjon gombot a BSA!

Ha mar ennyire belemelegedtetek az OEM Win-ek lelkivilagaba:

Multkor egyik ugyfelunk full legalis szoftverekkel kerte a rendszeret. (ilyen is elofordul :) )

Vettunk is neki egy OEM Win2k Pro-t, es adtuk a gep melle az original CD-t, bontatlan COA matricaval, oda ragasztja, ahova akarja cimszoval.

Fonokomnek szoltam, hogy elmeletileg ezt nekunk tovabb kell szamlazni az ugyfel fele a geppel egyutt, hogy jogtiszta legyen, viszont o a leszallitott gep szamlajarol lefelejtette, es utolag, kovetkezo szamlaszammal kiallitott szamlara irta ra az OEM Win-t, hardver nelkul.

Ez igy mennyire szabalyos?

#586 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 19:12

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 9:22

Gyakoralitag van ilyen. Pedig nem létezhetne. Követeld meg a külön garancialevelet.

*Sztem elég egy számlamásolat is.

**De méginkább nem mondja, hogy a mellé vásárolt alkatrészre. Számítógép= az a nagy doboz, arra kell felragasztani. És mivel end-user vagy, csak a számítógép külső részéhez férsz hozzá. De itt már hülyeségről vitatkozunk! ;)

***Na igen. Akkor próbáld meg arra az egyetlen csavarra telepíteni a megvásárolt szoftvert.

****1 szó, mint 100, sztem az OEM és a dobozos szoftver között az a legnagyobb különbség, hogy ez utóbbi "költözhet" tovább másik gépre is. Ez látszik meg az árban is.

*Nem elég. Nézz utána a Microsoft honlapján. Számláról szól a nóta. Másolatról nem.
**Erről így rendelkezik az MS: 2000. január 1. után a vásárló a komplett géppel együtt vásárolt OEM szoftvert a házra ragasztott matricával együtt kaphatja meg. Nem rendelkezik (mert nem is rendelkezhet) a nem komplett géppel együtt vásárolt szoftverről ily módon. Egyébként korántsem hülyeségről megy a párbeszéd. A jog nem ismer olyat, hogy hülyeség.
***Ne légy blazírt!
****Egész pontosan a dobozos változat korlátozás nélkül költözhet, feltéve hogy a korábbi gépről letörlik. Az OEM meg a kizárólag a hozzá tartozó hardverrel együtt használható, értékesíthető, vagy vihető át másik gépre, feltéve, hogy a korábbi gépről letörlik. Ez látszik meg az árában.

Ha nem hiszed, olvasd el azt a kiba* OEM szerződést figyelmesen. Én megtettem. Részemről a vitának itt vége.

#587 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 19:14

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 18:43

Multkor egyik ugyfelunk full legalis szoftverekkel kerte a rendszeret. (ilyen is elofordul :) )

Vettunk is neki egy OEM Win2k Pro-t, es adtuk a gep melle az original CD-t, bontatlan COA matricaval, oda ragasztja, ahova akarja cimszoval.

Fonokomnek szoltam, hogy elmeletileg ezt nekunk tovabb kell szamlazni az ugyfel fele a geppel egyutt, hogy jogtiszta legyen, viszont o a leszallitott gep szamlajarol lefelejtette, es utolag, kovetkezo szamlaszammal kiallitott szamlara irta ra az OEM Win-t, hardver nelkul.

Semennyire. Az első számlát kellett volna korrigálni, akármennyire rinyál a könyvelő miatta.

#588 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 05. 30. 22:03

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 20:12

*Nem elég. Nézz utána a Microsoft honlapján. Számláról szól a nóta. Másolatról nem.

h mit ír vagy mit nem az teljesen mellékes, a számlamásolat ugyanúgy tartalmazza a szükséges adatokat melyek alapján kideríthető ki és miről, jogosan állította-e ki, mivel a könyvelésében szerepel egy (vagy raktárkészlet esetén több) másodpéldány (illetve harmad)... hadd ne mondjam, mennyire könnyű lenne a mai minden a számítógépről és programról megy világban számlát hamisítani magánszmélynek (mondjuak max csak ilyen célra, mert az apehnál úgyis kibukna cégek esetén áfaigénylés/befizetéskor)
egyébként garancia esetén nálam még mindig elfogadták a másolatot is hardwerről, annál is inkább mivel az eredtit a könyvelés miatt nem adhatom ki...
szerk: természetesen egy mezei fénymásolatról beszélek

Szerkesztette: avman 2005. 05. 30. 22:09 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#589 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:31

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 20:12

...Ha nem hiszed, olvasd el azt a kiba* OEM szerződést figyelmesen. Én megtettem. Részemről a vitának itt vége...

Hát nem hittem neked sajnos, és vettem a fáradságot, hogy felhívjam a A BSC-t, meg a Microsoftot is. Mindkét helyen egyértelműen adták tudtomra, hogy az OEM szoftver a mellé vásárolt hardver beépítése után már a számítógéphez kötődik a szoftver. Tehát az adott hardver másik gépbe való áthelyezésével nem lehet az operációs rendszert költöztetni.
Sajnálom. Ha nem hiszed, hívd fel te is.
(Egyébként felhívták rá a figyelmemet, hogy adott termék esetében elöször mindig az EULA-t olvassam át, ugyanis abban le van írva minden.)
Részemről pedig itt a vita vége.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#590 Felhasználó inaktív   boltbázis.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 13:48

Sziasztok!

Azért van olyan is, amikor a számla garanciajegyként szolgál, de akkor hivatalos, ha ilyen esetben a vásárló két példányt kap, és a második példányra ráírják, hogy a számla második példánya garancia jegyként szolgál.
Így nem kell külön garancialevelet írni azonosítókkal, stb.

Minden más esetben csak jótállási jeggyel lehet a garanciát érvényesíteni, ahogy azt a június 1-től életbe lépő módosított jótállási rendelet ki is mondja (pont azért törölték el a számlát, mert a többség cégre kéri, és nagyon bonyolult egy másfél évvel ezelőtti számlát előhalászni a könyvelésből, főleg ha a vásárló már nem is dolgozik az adott cégnél, vagy már nincs vele kapcsolata).

boltbázis.hu
boltbázis.hu - ahol a vásárlás kezdődik

#591 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 14:00

Idézet: boltbázis.hu - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 14:48

...

Amennyiben a számlán minden alábbi dolog megtalálható, abban az esetben elég lehet:

Idézet

151/2003 Korm.r. 3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.
(2) A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni.
(3) A jótállási jegyen fel kell tüntetni:
a) a forgalmazó nevét és címét,
b) a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá - ahol alkalmazható - azonosításra alkalmas részeinek meghatározását,
c) a gyártó és - külföldről származó termék esetén - az importáló nevét, címét,
d) a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,
e) a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját.
(4) A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti.

#592 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 05. 31. 14:32

persze volt már olyan is, h boltot kurtára nem érdekelte a számla, csak a garjegy, volt ahova vinnem kellett mind2-őt....
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#593 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 14:52

Engem sem érdekel a szla, csak a garjegy. Sőt, elárulom, hogy én már szinte bűnöző vagyok, ugyanis a kiadott garilevelekre nem írom rá az importőr nevét! Pedig kellene. :)

#594 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 18:43

Ahogy előttem már írták, ez így totál rossz megoldás:
- a végfelhasználó szív mert illegális a szoftvere
- az eladó szív mert nem tartotta be az ms oem szoftver forgalamzás feltételeit

Ilyenkor a következőket lehet tenni:
- sztorno számla, és új számla kiállítása
- valami olcsóbb hw elemmel kiszámlázza a szoftvert utólag

#595 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:43

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 13:47

Pgyafi, Jazzos!

Elolvastam az OEM win licenszét, amit egy HDD-vel együtt vettem (és nem komplett géppel). Számomra egyértelmű volt belőle, hogy (az én esetemben) ha eladnám a HDD-t (és nem a gépet), köteles lennék vele együtt átadni a Win licenszemet is. Aki ebben kételkedik, megkérdezheti a Microsoft Magyarországot. :) :respect:

Eleve el sem adhatod az oem szoftvert! A vinyódat eladhatod.

Idézet

"a végfelhasználó az OEM szoftverekkel új számítógép beszerzésénél, vagy meglévő számítógép bővítésénél találkozhat,"

Az MS hun meg beszél összevissza....  (ezt már megszoktam - sajnos)

#596 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 23:06

Idézet

Microsoft® Windows® XP Home Edition
VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS
...
A SZOFTVERTERMÉK LICENCE
A "SZÁMÍTÓGÉP" kifejezés ebben a szerződésben a
HARDVERT jelenti, ha a HARDVER egyetlen számítógép, vagy
pedig azt a számítógépes rendszert jelenti, amellyel együtt a
HARDVER működik, ha a HARDVER egy számítógépes
rendszer eleme.
1. HASZNOSÍTÁSI JOGOK. Amennyiben betartja a jelen EULA
valamennyi feltételét és előírását, a Gyártó az alábbi jogokat
biztosítja Önnek:
...
* A szoftver a számítógép része - Átruházás. A JELEN
LICENC NEM HASZNÁLHATÓ KÖZÖSEN, NEM ADHATÓ
ÁT ÉS NEM HASZNÁLHATÓ EGYIDEJŰLEG
KÜLÖNBÖZŐ SZÁMÍTÓGÉPEKEN. A SZOFTVER
engedélyezése a HARDVERREL történt, azzal alkot
integrált terméket, és csak a HARDVERREL együtt
használható. Ha a SZOFTVER nem új HARDVERHEZ
tartozik, akkor nem használhatja a SZOFTVERT. A jelen
EULA alapján Önt megillető összes jogot csak a
SZÁMÍTÓGÉP eladásának vagy átadásának részeként
véglegesen ruházhatja át, feltéve, hogy nem tart meg
példányokat, az átruházás során a SZOFTVER egészét
átadja (beleértve az összes alkotóelemet, a
hordozóanyagokat, a nyomtatott anyagokat, valamennyi
frissítést, a jelen EULA szerződést, és az Eredetiséget
igazoló tanúsítványt), és amennyiben az átvevő elfogadja a
jelen EULA feltételeit. Amennyiben a SZOFTVER frissítés,
a SZOFTVER összes előző változatát is köteles az
átruházáskor átadni.

Ez a gépemen levő Win XP Home EULA egy része. Két dologra hívnám fel a figyelmet a szerződés szövegében:

Idézet

A "SZÁMÍTÓGÉP" kifejezés ebben a szerződésben a
HARDVERT jelenti, ha a HARDVER egyetlen számítógép, vagy
pedig azt a számítógépes rendszert jelenti, amellyel együtt a
HARDVER működik, ha a HARDVER egy számítógépes
rendszer eleme.

Idézet

A jelen
EULA alapján Önt megillető összes jogot csak a
SZÁMÍTÓGÉP eladásának vagy átadásának részeként
véglegesen ruházhatja át, feltéve, hogy nem tart meg
példányokat, az átruházás során a SZOFTVER egészét
átadja

Vagyis Jazzosnak az idézetek alapján igaza van - a szöveg alapján beépítés után már nem adható el külön a hardver és a vele együtt megvásárolt OEM Win.

Csakhogy:

Idézet

A SZOFTVER
engedélyezése a HARDVERREL történt, azzal alkot
integrált terméket, és csak a HARDVERREL együtt
használható.

Na most mi van? Mi is tartozik itt egybe? Mit adhatok el külön? Ez az EULA így egy nagy kalap szar, mert maga sem tudja, miről beszél. Akkor pedig...el fogom adni a HDD-t OEM Win-estül, ha úri kedvem úgy tartja - mert a HARDVER nyilvánvalóan nem feltétlenül integráns része a SZÁMÍTÓGÉP-nek, viszont integrált terméket alkot a SZOFTVER-rel! Más szavakkal: ha a magántulajdonomat képező hardvert el akarom adni, akkor mennie kell vele a proggynak is, mert egymástól elválaszthatatlan módon integrált terméket képeznek. Arra viszont nem kényszeríthet MS, hogy a gépem többi részét is eladjam ugyanannak a személynek - ez a magántulajdonomra vonatkozó rendelkezési jogom megsértése.

Nagyon érdekelne egy jogász véleménye erről az EULA-ról. :]

Az viszont mindenképpen biztos, hogy az OEM Win XP Home eladható az egész géppel együtt. :)

Szerkesztette: Telcontar 2005. 05. 31. 23:07 -kor

#597 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 07:06

nem-e lehetne-e visszatérni a láma júzerekhez?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#598 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 07:19

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 23:06

Ez a gépemen levő Win XP Home EULA egy része. Két dologra hívnám fel a figyelmet a szerződés szövegében:

Vagyis Jazzosnak az idézetek alapján igaza van - a szöveg alapján beépítés után már nem adható el külön a hardver és a vele együtt megvásárolt OEM Win.

Csakhogy:

Na most mi van? Mi is tartozik itt egybe? Mit adhatok el külön? Ez az EULA így egy nagy kalap szar, mert maga sem tudja, miről beszél. Akkor pedig...el fogom adni a HDD-t OEM Win-estül, ha úri kedvem úgy tartja - mert a HARDVER nyilvánvalóan nem feltétlenül integráns része a SZÁMÍTÓGÉP-nek, viszont integrált terméket alkot a SZOFTVER-rel! Más szavakkal: ha a magántulajdonomat képező hardvert el akarom adni, akkor mennie kell vele a proggynak is, mert egymástól elválaszthatatlan módon integrált terméket képeznek. Arra viszont nem kényszeríthet MS, hogy a gépem többi részét is eladjam ugyanannak a személynek - ez a magántulajdonomra vonatkozó rendelkezési jogom megsértése.

Nagyon érdekelne egy jogász véleménye erről az EULA-ról. :]

Az viszont mindenképpen biztos, hogy az OEM Win XP Home eladható az egész géppel együtt. :)

Nem kényszerít semmire az MS, csupán arról van szó, hogy amikor "kedvezményes" áron kínálja egy termékét, olyan feltételt szab a felhasználásához, amely biztosítja számára, hogy ne ez legyen az utolsó Win amit megveszel és életed végéig használsz. Ezt te készségesen el is fogadod az EULA-ban. Ha el akarod adni azt a részét a gépednek, amivel az OEM Win-t vetted, akkor sem kényszerít arra, hogy a többi részét is eladd. Mindössze az egyik "előnyért" (eladás) cserébe le kell mondanod egy másik "előnyről" (kedvezményes árú felhasználási jog).
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#599 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 10:18

Új elefántok érkeztek a porcelánboltba.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#600 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 10:46

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 11:47

Pgyafi, Jazzos!

Elolvastam az OEM win licenszét, amit egy HDD-vel együtt vettem (és nem komplett géppel). Számomra egyértelmű volt belőle, hogy (az én esetemben) ha eladnám a HDD-t (és nem a gépet), köteles lennék vele együtt átadni a Win licenszemet is. Aki ebben kételkedik, megkérdezheti a Microsoft Magyarországot. :) :respect:

megvenném azt a bizonyos wincsit :p :D add csak el nekem!! :D :D
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32