Hehe

Láma juzerek ...
Akkor elősször magamról

Én sem ma kezdtem, nem vagyok profi, csak kicsit értek hozzá ... haveroknak segítek és ennyi ... (plusz számtech support is vagyok melóban ...)
Volt már otthon mindenféle Netem, modemes, kábeles, ADSL ... aztán elköltöztem ...
Pár hónapot bírtam offline, aztán vettem egy Szereld Magad csomagot ...
Össze is raktam annak rendje módja szerint, majd vártam ... eltelik 1-2 hét lassan menni fog ... elkezdem hívogatni a kül. ügyfélszolgálatokat, hogy miamizu ... Egyszer csak kész van
Ülök le a gép elé, modem bekapcs, szinkronra várakozás ... semmi ... ADSL led nem villan ... várok ... semmi ... ügyfélszolgálatot felhívom megint ... van egy kis pitty-putty ... "Nem világít a LED" ...
Elkezdi sorolni a megoldásokat a szakember ... bólogatok mindenre, hogy már ellenőriztem ... Egyszer csak megszólal ... "Szűrő jól van bekötve?" "Persze!" mondom ... hisz a telefont leellenőriztem és műxik, ráadásul ugyanúgy van bekötve mint otthon ... Azért megnézem , gondoltam és szépen csendben átsomfordáltam megnézni ...
És lőn világosság lett ... Én logikusan bekötöttem, a Line bemenetre a telefon kimenetet, a Phone kimenetre meg a Line bemenetet ... Égtem mint a Reistag ... De van ilyen is ... gyorsan elmeséltem T-Comos havernak, fél órát röhögtünk utánna rajta ...
Next: Gépösszerakás után WinXP telepítés ismerősnek ... minden kész, utánna Winamp, zenehallgatás, örülés ... 2 nap múlva hívnak hogy valami gáz van .. nem jók a hangok ... elmegyek megnézni ... winamp szépen szól ... Mediaplayer-el film indít ... nincsennek beszédhangok ... hmmm ... játék indít ... egyik jó, másik bugyborékol ... Életemben nem láttam ilyet ... valszeg vagy codecgond, vagy szar lehet a SoundStorm driver? 1 hónap, 5 XP telepítés és kb. 97 ősz hajszál után kiderült ... A gagyi Gaba aktív "hangfalszett" rossz(???) kimenetébe dugott hangszórók voltak a ludasok ... átdugtam a másik kimenetre (A mai napig nem tudom minek volt 2?) és jó lett ...
Mellesleg az ilyen "lámaságok" sokat segítenek most a munkámban is

Megtanultam az évek alatt, hogy az egyszeri ember bármire képes ... a 42 kilós plázacica eltöri az 14mm vastag ABS műanyag keretet (Hogy az öntöttvasat ne említsem ...) , stb ... Van hogy sokkal hamarabb megtalálom a hibát mint a többiek, mert nem azzal kezdem, hogy mi romolhatott el, hanem hogy mit b@szhattak el a beállításokkal
Szerkesztette: DummyBoy 2005. 12. 20. 04:38 -kor