Mult heten kirangattak egyik ugyfelunkhoz, mert "nem megy a nyomtato".
Telefonon elmagyaraztam nekik, hogy milyen kabeleket nezzenek at, atneztek, nem megy.
Jo, kimentem, tenyleg nem nyomtat.
Nyomtato ontesztje oke, tintak rendben, nincs kifogyva, Win nem nyomtat.
Nezem a nyomtatobeallitasokat, valaki szuneteltette a nyomtatot

2 perc utan mutattam a fonoknek, hogy mi volt a baj.
Valtig allitototta, hogy az egyik szamitogephez erto kollegaja atnezte a beallitasokat azokkal semmi baj nem volt, tuti a nyomtato rossz.
Ja, sajat nyomtatojukat probaltak Excelbol buzeralni, mi rendszerunknek ehhez persze semmi koze sem volt, de azert en lettem kirangatva.
Aztan meg orrom ala dugott egy ~4e Ft-s szamlat, hogy mi az.
Elmagyaraztam neki, hogy az a multkori 5 perces munkam volt, kiszallasi dijjal egyutt.
Akkor az tortent, hogy "nem megy a halozat".
10 percen at magyaraztam, hol+milyen kabeleket nezzenek at, de mindent rendben talaltak.
Kb. otodik nekifutasra el is tudtam indulni, mert mindig visszafordultam vmi szerszamert, hatha tenyleg szerelni/cserelni kell valamit, telefonon leirva akkoranak tunt a baj.
Aztan odaerve atneztem a switchet, egyik kabel ki volt csuszva, mert a takineni felsoporte az irodat.

(switchet amugy fel eve "ideiglenesen" tettem a padlora, hogy talaljak ki, hova akarjak rakni, aztan szogeljek a falra.)
Most meg gondolkozom, hogy a mostani "nyomtatoszervizt" kiszamlazzuk-e, de fonokomet ismerve tuti ki fogja.