Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol
Elküldve: 2006. 03. 22. 15:35
Elküldve: 2006. 05. 05. 11:51
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2006. 05. 05. 12:11
Sorban térnek magukhoz a cég gyengébb-erősebb számítógépei, ugyanis az egyik kolléga küldött egy remek emailt mindenkinek, a nagytárgyaló Outlookban történő lefoglalásáról. Én már korábban kilőttem az Outlookot, mivel az totálisan befagyott, és felkíváncsiskodtam a webmail felületre, hogy mégis, mi volt az, ami így fektet. Az email lényegi része körülbelül három sor, ez után következett (nem csatolva, az üzenetbe beszúrva, ami meggajdította az igen remek Norton Antivirus emailszkennerét majd' az összes gépen) egy majdnem négy megabájtos objektum, ami Paintban elvégzett kísérletek alapján megegyező méretű egy 1280×1024 méretű, .bmp formátumú screenshottal (a webmail felület simán OLE objektumként azonosította, nem tudta megnyitni). Átlagos képességű felhasználónak (aki részt vett az oktatáson, hogyan kell értekezletet összehívni Outlookon keresztül, tehát az irodai dolgozók úgy 99%-a; akiknek valóban érdekes volt ez az infó, azok napi-heti rendszerességgel használják is) nem lett volna szüksége a képernyőfotóra az üzenet 100%-os megértéséhez, így - mivel még a legerősebb gépeket is resetig megfektette az email és a NAV áldásos együttműködése, a webmailhez meg nincs mindenkinek hozzáférése, csak annak, aki igényelt jelszót - esélyük sincs, hogy elolvassák az emailt.
Elküldve: 2006. 05. 05. 12:30
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 05. 05. 13:19
Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 13:11
Sorban térnek magukhoz a cég gyengébb-erősebb számítógépei, ugyanis az egyik kolléga küldött egy remek emailt mindenkinek, a nagytárgyaló Outlookban történő lefoglalásáról. Én már korábban kilőttem az Outlookot, mivel az totálisan befagyott, és felkíváncsiskodtam a webmail felületre, hogy mégis, mi volt az, ami így fektet. Az email lényegi része körülbelül három sor, ez után következett (nem csatolva, az üzenetbe beszúrva, ami meggajdította az igen remek Norton Antivirus emailszkennerét majd' az összes gépen) egy majdnem négy megabájtos objektum, ami Paintban elvégzett kísérletek alapján megegyező méretű egy 1280×1024 méretű, .bmp formátumú screenshottal (a webmail felület simán OLE objektumként azonosította, nem tudta megnyitni). Átlagos képességű felhasználónak (aki részt vett az oktatáson, hogyan kell értekezletet összehívni Outlookon keresztül, tehát az irodai dolgozók úgy 99%-a; akiknek valóban érdekes volt ez az infó, azok napi-heti rendszerességgel használják is) nem lett volna szüksége a képernyőfotóra az üzenet 100%-os megértéséhez, így - mivel még a legerősebb gépeket is resetig megfektette az email és a NAV áldásos együttműködése, a webmailhez meg nincs mindenkinek hozzáférése, csak annak, aki igényelt jelszót - esélyük sincs, hogy elolvassák az emailt.
RTVScan.exe beragad mi?
Én minden cégtől kibaszkodtam a nortont, a hideg ráz már mindentől a symantec, pedig régen szerettem.
A fotóhoz még anyit, az egy dolog hogy felesleges, az egy másik hogy képtelenek jpg-be elmenteni, de az igazán szánalmas az, amikor emberünk lefényképezi a monitort egy 4,4 megapixeles kamerával, és elküldi. (sac/kb 2,2 mega, full-full részletesség rulez) Ja és ilyen 4,4-es képből berak 14-et egy e-mailbe, az állat.
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a> Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>
Elküldve: 2006. 05. 05. 15:30
Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 13:19
Én minden cégtől kibaszkodtam a nortont, a hideg ráz már mindentől a symantec, pedig régen szerettem.
A fotóhoz még anyit, az egy dolog hogy felesleges, az egy másik hogy képtelenek jpg-be elmenteni, de az igazán szánalmas az, amikor emberünk lefényképezi a monitort egy 4,4 megapixeles kamerával, és elküldi. (sac/kb 2,2 mega, full-full részletesség rulez) Ja és ilyen 4,4-es képből berak 14-et egy e-mailbe, az állat.
Legalább kétszer /vagy többször/ elküldi, hogy biztosan megkapd a mailt
Elküldve: 2006. 05. 05. 19:09
Idézet
Jah, Symantec felejtős, amennyire alapszoftvereket gyártottak régen, annyira bloatware lett mára - iszonyatos memory footprint, beragadó DLL-ek, lassú és ormótlan. Persze amikor a cégvezető(!) bemegy a boltba, hogy "kérek egy vírusirtót", kezébe nyomják a nagy sárga dobozt, mert az tud magyarul és utána nyöszörögnek a mezei júzerek, hogy "lassú a gép", "állandóan kiírja, hogy a Windows megnövelte a virtuális memória méretét, miért?". Én irtom mindenhonnan, mint a pestist.
Idézet
Fotó?! Komplett, 8-10 megás videókat küld a szerencsétlenje, kör-emailben - ráadásul gyakran olyat, amelyik fent van valamelyik weboldalon, elég lenne csak a linkjét elküldeni...
Elküldve: 2006. 05. 05. 19:53
Idézet: zako - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:09
Nálam ilyesmit nem próbálnak, lotus domino / notes -al terrorizálom őket.
Az exchange-es brigád meg azt csinál amit akar, azt szétcsapja úgyis a levelet azt nemtok mit tenni :Đ
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a> Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
Elküldve: 2006. 05. 05. 20:12
Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:19
Be, mint az állat, amikor kinyírtam, éppen ~50 megát zabált a rendelkezésre álló 64-ből. Amúgy sem csúcsélmény a melóhelyi gépem, egy közepes bonyolultságú excel táblát már percekig nyit, de azért vindózkétezer fut rajta, mert az a céges szabvány.
Idézet
Itt is az kéne, fent olvasható a "konfigom", és nem az én gépem a leggyengébb a "flottából". De Windows 2000, meg NAV, meg minden szir-szar, ha tíz perc alatt bootol, menjen le a kolléga kávézni.
Idézet
Nálunk ez nem jellemző, ha valaki talál mókásat, az berakja a hálózati meghajtó fájlcsereberés mappájába, körbetelefonálja az érdekelteket, aztán valamikor éjszaka legyalulják az egész könyvtár tartalmát.
Csak ha emailt kell küldeni, ami "fontos üzleti tárgyú" akkor szokott lenni az user bárgyú :Đ Kaptam én már "sürgős" címkével ellátott levelet, lekódolt excel táblázattal, a küldőt meg csak délután tudtam elérni, hogy vajh, susogja már a fülembe a jelszót, de addigra már nem kellett. Egy másik meg a bescannelt doksikat pdf-ben küldi, persze oldalt vagy fejjel lefelé, hogy véletlenül se lehessen a monitoron elolvasni. Ha meg Németországból kéne valami infó, akkor elkérnek minden szart, gyártási számot, adattáblán látható adatokat (nem értik meg, hogy olvashatatlan, pedig angolul, aztán egy "dajcs, plíz" szintű válasz után németül is leírtam nekik), fényképeket a gépről, öreganyám lába méretét, aztán azóta (két hónapja) kuss van, pedig csak a gép gyártója, és annak elérhetőségei érdekeltek volna engem.
Meg hogy írjam össze az összes hegesztőgépet leltárba, aztán jön vissza az email, hogy barom, ezeknek a harmada külső cégnél van karbantartáson, a maradék negyede meg rossz/eladva, és mégse szólhatok vissza, hogy "bazmeg, összekeversz a raktárral, azokat pattogtasd, én le nem megyek neked a termelőterületre hegesztőgépet számlálni, hogy aztán az igazgató leüvöltsön, mert akadályozom a munkát, úgyhogy érd be azzal a listával, amit nekem a raktár lejelentett, hogy itt vannak, ha nem stimmt, basztasd őket".
Na, ez csak úgy kiszakadt belőlem :Đ
SZERK.: Ja, meg még egy. Kolléga szól, hogy ezt meg azt kéne intézni, a szükséges doksikat megtalálom a hálózati meghajtón, az ő könyvtárában. Amit persze okosan beállított, hogy rajta kívül csak rendszergazda tudjon belépni. Elérni meg nálunk nem lehet senkit, csak engem érnek el ők, természetesen pont akkor, mikor tele van a szám, mert reggelizek/ebédelek.
Szerkesztette: debaj 2006. 05. 05. 20:16 -kor
Elküldve: 2006. 05. 05. 20:24
(todom, mert ilyeneket lehet szare'hugye' venni manapsag hasznaltkereskedesekben, oszt 24 orabas szervereket rakok neha ossze beloluk, es kihallhatatlanok. szerintem tovabb fogjak birni, mint a mostani PC-m.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 05. 05. 20:29
Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:12
na nálam ilyet nem csinálsz, valahova olyan helyre húzom a neved az active directory-ban egy ilyen móka után, hogy fingani is csak 7 logbejegyzés után tucc :Đ
Elküldve: 2006. 05. 05. 20:40
Idézet
Ja, és az abszolút kedvencem és titkos fegyverem a takarítónő, domestosos vízzel mossa a monitort, a billentyűzetemet csak azért nem, mert határozottan megkértem rá, még a munkásbakancsom a termetes hátsó fertályához való nagysebességű közelítését-távolítását, illetve ennek véges loopját is felemlegettem
Szerkesztette: debaj 2006. 05. 05. 20:42 -kor
Elküldve: 2006. 05. 07. 10:56
レラクス
Elküldve: 2006. 05. 08. 14:08
Középsuliban anno mosták a monitorokat, fasza csíkos volt a képernyő, meg foltos stb. Takaríthattam a takarítás után.
Jelenlegi munkahelyen meg némelyik monitor úgy össze van fogdosva, hogy nincs tiszta felület már a képernyőn szerintem. :Đ
Elküldve: 2006. 05. 08. 17:41
Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:19
De az se rossz, amikor a vezetőség, egyfajta "digitális aláírás"-ként, beszkenneltette az aláírását, és egyoldalas Word dokuból csinált 2,7 megát...
Elküldve: 2006. 05. 08. 19:01
Idézet: bigsee - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 18:41
Yáy van még valahol lótusz?
Azt hittem már csak Én vagyok olyan rgazda, ráadásul két cégnél is ahol a lotust erőltetik :Đ
Melyik cég ez ha megkérdezhetem?
Elküldve: 2006. 05. 08. 19:16
Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 20:01
Azt hittem már csak Én vagyok olyan rgazda, ráadásul két cégnél is ahol a lotust erőltetik :Đ
Melyik cég ez ha megkérdezhetem?
Pl egész t-izé losz@r nóccot használ(t)
Elküldve: 2006. 05. 08. 20:13
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 20:16
Nálunk az egyetem is.
Állítólag nagyon szeretik, csak éppen mailt küldeni nem tudnak.
Elküldve: 2006. 05. 08. 20:51
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 21:13
Állítólag nagyon szeretik, csak éppen mailt küldeni nem tudnak.
Adminisztrálni jobb mint az exchange-et, többfunkciós, a serveren tárol és nem lokálisan, nem olyan nagy a gépigenye. A nagy mailokat nem szereti. (5 megánál nagyobbakat)
Elküldve: 2006. 05. 08. 20:55

Súgó
A téma zárva.