HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 22. 15:35

Nem is a WMP telepítője írja (az nekem is effélét írt), hanem amikor megpróbálod feltelepíteni a Microsoft oldaláról letöltött wma codecet, az gajdol valami .dll után, amit mástól elkérve és a system32 könyvtárba másolva öröm, bótottá van.

#962 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:51

:up: A LYÓ kis totyiknak.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#963 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:11

Na, akkor írok is egy megható kis történetet.

Sorban térnek magukhoz a cég gyengébb-erősebb számítógépei, ugyanis az egyik kolléga küldött egy remek emailt mindenkinek, a nagytárgyaló Outlookban történő lefoglalásáról. Én már korábban kilőttem az Outlookot, mivel az totálisan befagyott, és felkíváncsiskodtam a webmail felületre, hogy mégis, mi volt az, ami így fektet. Az email lényegi része körülbelül három sor, ez után következett (nem csatolva, az üzenetbe beszúrva, ami meggajdította az igen remek Norton Antivirus emailszkennerét majd' az összes gépen) egy majdnem négy megabájtos objektum, ami Paintban elvégzett kísérletek alapján megegyező méretű egy 1280×1024 méretű, .bmp formátumú screenshottal (a webmail felület simán OLE objektumként azonosította, nem tudta megnyitni). Átlagos képességű felhasználónak (aki részt vett az oktatáson, hogyan kell értekezletet összehívni Outlookon keresztül, tehát az irodai dolgozók úgy 99%-a; akiknek valóban érdekes volt ez az infó, azok napi-heti rendszerességgel használják is) nem lett volna szüksége a képernyőfotóra az üzenet 100%-os megértéséhez, így - mivel még a legerősebb gépeket is resetig megfektette az email és a NAV áldásos együttműködése, a webmailhez meg nincs mindenkinek hozzáférése, csak annak, aki igényelt jelszót - esélyük sincs, hogy elolvassák az emailt. :omg:

#964 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:30

en mar azt is imadom, amikor valaki egy "hello, hogy vagy" vagy hasonlo tipusu uzenetet kepes doc formatumba csatolni.. (ismeros ismerose a csatolt doc-okra PS-ben valaszolta, hogy "nem tudom megnyitni.. :])
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#965 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:19

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 13:11

Na, akkor írok is egy megható kis történetet.

Sorban térnek magukhoz a cég gyengébb-erősebb számítógépei, ugyanis az egyik kolléga küldött egy remek emailt mindenkinek, a nagytárgyaló Outlookban történő lefoglalásáról. Én már korábban kilőttem az Outlookot, mivel az totálisan befagyott, és felkíváncsiskodtam a webmail felületre, hogy mégis, mi volt az, ami így fektet. Az email lényegi része körülbelül három sor, ez után következett (nem csatolva, az üzenetbe beszúrva, ami meggajdította az igen remek Norton Antivirus emailszkennerét majd' az összes gépen) egy majdnem négy megabájtos objektum, ami Paintban elvégzett kísérletek alapján megegyező méretű egy 1280×1024 méretű, .bmp formátumú screenshottal (a webmail felület simán OLE objektumként azonosította, nem tudta megnyitni). Átlagos képességű felhasználónak (aki részt vett az oktatáson, hogyan kell értekezletet összehívni Outlookon keresztül, tehát az irodai dolgozók úgy 99%-a; akiknek valóban érdekes volt ez az infó, azok napi-heti rendszerességgel használják is) nem lett volna szüksége a képernyőfotóra az üzenet 100%-os megértéséhez, így - mivel még a legerősebb gépeket is resetig megfektette az email és a NAV áldásos együttműködése, a webmailhez meg nincs mindenkinek hozzáférése, csak annak, aki igényelt jelszót - esélyük sincs, hogy elolvassák az emailt. :omg:

RTVScan.exe beragad mi?
Én minden cégtől kibaszkodtam a nortont, a hideg ráz már mindentől a symantec, pedig régen szerettem.

A fotóhoz még anyit, az egy dolog hogy felesleges, az egy másik hogy képtelenek jpg-be elmenteni, de az igazán szánalmas az, amikor emberünk lefényképezi a monitort egy 4,4 megapixeles kamerával, és elküldi. (sac/kb 2,2 mega, full-full részletesség rulez) Ja és ilyen 4,4-es képből berak 14-et egy e-mailbe, az állat.
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#966 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:30

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 13:19

RTVScan.exe beragad mi?
Én minden cégtől kibaszkodtam a nortont, a hideg ráz már mindentől a symantec, pedig régen szerettem.

A fotóhoz még anyit, az egy dolog hogy felesleges, az egy másik hogy képtelenek jpg-be elmenteni, de az igazán szánalmas az, amikor emberünk lefényképezi a monitort egy 4,4 megapixeles kamerával, és elküldi. (sac/kb 2,2 mega, full-full részletesség rulez) Ja és ilyen 4,4-es képből berak 14-et egy e-mailbe, az állat.

Legalább kétszer /vagy többször/ elküldi, hogy biztosan megkapd a mailt :D
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#967 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:09

Idézet

RTVScan.exe beragad mi?  Én minden cégtől kibaszkodtam a nortont, a hideg ráz már mindentől a symantec, pedig régen szerettem.

Jah, Symantec felejtős, amennyire alapszoftvereket gyártottak régen, annyira bloatware lett mára - iszonyatos memory footprint, beragadó DLL-ek, lassú és ormótlan. Persze amikor a cégvezető(!) bemegy a boltba, hogy "kérek egy vírusirtót", kezébe nyomják a nagy sárga dobozt, mert az tud magyarul és utána nyöszörögnek a mezei júzerek, hogy "lassú a gép", "állandóan kiírja, hogy a Windows megnövelte a virtuális memória méretét, miért?". Én irtom mindenhonnan, mint a pestist.

Idézet

Fotó?! Komplett, 8-10 megás videókat küld a szerencsétlenje, kör-emailben - ráadásul gyakran olyat, amelyik fent van valamelyik weboldalon, elég lenne csak a linkjét elküldeni...  :bolond: Neki persze könnyű, céges e-mailje van korlátlan tárhellyel - de a címzettek nagy része ingyenes webmailt használ, ahol erősen korlátozva van a fogadható méret, egy ilyen átkozott funvideó eltömítheti az egész postafiókot, esetleges fontosabb levelek elől foglalva el a helyet.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#968 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:53

Idézet: zako - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:09

Fotó?! Komplett, 8-10 megás videókat küld a szerencsétlenje, kör-emailben - ráadásul gyakran olyat, amelyik fent van valamelyik weboldalon, elég lenne csak a linkjét elküldeni...  :bolond: Neki persze könnyű, céges e-mailje van korlátlan tárhellyel - de a címzettek nagy része ingyenes webmailt használ, ahol erősen korlátozva van a fogadható méret, egy ilyen átkozott funvideó eltömítheti az egész postafiókot, esetleges fontosabb levelek elől foglalva el a helyet.

Nálam ilyesmit nem próbálnak, lotus domino / notes -al terrorizálom őket.

Az exchange-es brigád meg azt csinál amit akar, azt szétcsapja úgyis a levelet azt nemtok mit tenni :Đ
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms

#969 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:12

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:19

RTVScan.exe beragad mi?

Be, mint az állat, amikor kinyírtam, éppen ~50 megát zabált a rendelkezésre álló 64-ből. Amúgy sem csúcsélmény a melóhelyi gépem, egy közepes bonyolultságú excel táblát már percekig nyit, de azért vindózkétezer fut rajta, mert az a céges szabvány. :omg: Új gépet meg nem kapok csak úgy, úgyhogy most teljes erőmmel azon vagyok, hogy kinyírjam. (két heteket megy leállítás nélkül, nyomtatószerver satöbbi. Valami majd csak szétpörög benne, elvégre van már vagy tíz éves, siemens gép, speckó (drága, ormótlan, beszerezhetetlen) cuccokkal, 200 megaherzes proci, 64 mega ram, három giga vinyó, ebből szabad átlag száz-ötszáz mega. Legalább a hálózat megy rajta.)

Idézet

Itt is az kéne, fent olvasható a "konfigom", és nem az én gépem a leggyengébb a "flottából". De Windows 2000, meg NAV, meg minden szir-szar, ha tíz perc alatt bootol, menjen le a kolléga kávézni.

Idézet

Komplett, 8-10 megás videókat küld a szerencsétlenje, kör-emailben

Nálunk ez nem jellemző, ha valaki talál mókásat, az berakja a hálózati meghajtó fájlcsereberés mappájába, körbetelefonálja az érdekelteket, aztán valamikor éjszaka legyalulják az egész könyvtár tartalmát.
Csak ha emailt kell küldeni, ami "fontos üzleti tárgyú" akkor szokott lenni az user bárgyú  :Đ Kaptam én már "sürgős" címkével ellátott levelet, lekódolt excel táblázattal, a küldőt meg csak délután tudtam elérni, hogy vajh, susogja már a fülembe a jelszót, de addigra már nem kellett. Egy másik meg a bescannelt doksikat pdf-ben küldi, persze oldalt vagy fejjel lefelé, hogy véletlenül se lehessen a monitoron elolvasni. Ha meg Németországból kéne valami infó, akkor elkérnek minden szart, gyártási számot, adattáblán látható adatokat (nem értik meg, hogy olvashatatlan, pedig angolul, aztán egy "dajcs, plíz" szintű válasz után németül is leírtam nekik), fényképeket a gépről, öreganyám lába méretét, aztán azóta (két hónapja) kuss van, pedig csak a gép gyártója, és annak elérhetőségei érdekeltek volna engem.
Meg hogy írjam össze az összes hegesztőgépet leltárba, aztán jön vissza az email, hogy barom, ezeknek a harmada külső cégnél van karbantartáson, a maradék negyede meg rossz/eladva, és mégse szólhatok vissza, hogy "bazmeg, összekeversz a raktárral, azokat pattogtasd, én le nem megyek neked a termelőterületre hegesztőgépet számlálni, hogy aztán az igazgató leüvöltsön, mert akadályozom a munkát, úgyhogy érd be azzal a listával, amit nekem a raktár lejelentett, hogy itt vannak, ha nem stimmt, basztasd őket".

Na, ez csak úgy kiszakadt belőlem  :Đ

SZERK.: Ja, meg még egy. Kolléga szól, hogy ezt meg azt kéne intézni, a szükséges doksikat megtalálom a hálózati meghajtón, az ő könyvtárában. Amit persze okosan beállított, hogy rajta kívül csak rendszergazda tudjon belépni. Elérni meg nálunk nem lehet senkit, csak engem érnek el ők, természetesen pont akkor, mikor tele van a szám, mert reggelizek/ebédelek.

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 05. 20:16 -kor

#970 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:24

hat el kell, hogy keseritselek, de azok a regi jo brand PC-k egyszeruen elnyuhetetlneek! kizart dolog, hogy tonkremenjen, amig bele nem vagod a csavarhuzot. de meg akkor sem biztos! :D

(todom, mert ilyeneket lehet szare'hugye' venni manapsag hasznaltkereskedesekben, oszt 24 orabas szervereket rakok neha ossze beloluk, es kihallhatatlanok. szerintem tovabb fogjak birni, mint a mostani PC-m. ;))
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#971 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:29

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:12

ha valaki talál mókásat, az berakja a hálózati meghajtó fájlcsereberés mappájába, körbetelefonálja az érdekelteket,

na nálam ilyet nem csinálsz, valahova olyan helyre húzom a neved az active directory-ban egy ilyen móka után, hogy fingani is csak 7 logbejegyzés után tucc :Đ

#972 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:40

Rosszul értetted, az a könyvtár éppen az emailezgetés megkerülésére jött létre, azon a meghajtón van hely fosásig.

Idézet

de azok a regi jo brand PC-k egyszeruen elnyuhetetlneek!
Akkor valamit tudhatok, már jóval rozogább, mint ahogy átvettem. Ja, hogy átlag 30 fok van az irodában, meg napi öt kilo por a minimum? :think:
Ja, és az abszolút kedvencem és titkos fegyverem a takarítónő, domestosos vízzel mossa a monitort, a billentyűzetemet csak azért nem, mert határozottan megkértem rá, még a munkásbakancsom a termetes hátsó fertályához való nagysebességű közelítését-távolítását, illetve ennek véges loopját is felemlegettem :D

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 05. 20:42 -kor

#973 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 10:56

ergó seggberugdosás? Mert ha így fogalmaztad, ahogy most, nem biztos, hogy felfogta, mi van :D
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#974 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 14:08

Én ezt a monitorlemosást soha nem értettem meg, hogy mire jó. Elvégre ez nem egy asztalka, vagy tányér, vagy padló amit csak úgy le/el/fel lehet mosni. Én mikor megvettem a mostani monitoromat, azóta nem tisztítottam meg (még csak pár hónapos). Persze szerencsére nincs sok por és nem is nyúlkálok hozzá, mert arra szinte allergiás vagyok, ha tiszta ujjlenyomat az egész. Néha lefújom a port és kész.
Középsuliban anno mosták a monitorokat, fasza csíkos volt a képernyő, meg foltos stb. Takaríthattam a takarítás után.
Jelenlegi munkahelyen meg némelyik monitor úgy össze van fogdosva, hogy nincs tiszta felület már a képernyőn szerintem. :Đ
...

#975 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 17:41

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:19

De az se rossz, amikor a vezetőség, egyfajta "digitális aláírás"-ként, beszkenneltette az aláírását, és egyoldalas Word dokuból csinált 2,7 megát...  :omg: Mindezt Lotus-on keresztül küldte. :bolond:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#976 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 19:01

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 18:41

De az se rossz, amikor a vezetőség, egyfajta "digitális aláírás"-ként, beszkenneltette az aláírását, és egyoldalas Word dokuból csinált 2,7 megát...  :omg: Mindezt Lotus-on keresztül küldte. :bolond:

Yáy van még valahol lótusz? :fear:
Azt hittem már csak Én vagyok olyan rgazda, ráadásul két cégnél is ahol a lotust erőltetik :Đ

Melyik cég ez ha megkérdezhetem?

#977 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 19:16

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 20:01

Yáy van még valahol lótusz? :fear:
Azt hittem már csak Én vagyok olyan rgazda, ráadásul két cégnél is ahol a lotust erőltetik :Đ

Melyik cég ez ha megkérdezhetem?

Pl egész t-izé losz@r nóccot használ(t) :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#978 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 20:13

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 20:16

Pl egész t-izé losz@r nóccot használ(t) :)

Nálunk az egyetem is.

Állítólag nagyon szeretik, csak éppen mailt küldeni nem tudnak.

#979 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 20:51

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 21:13

Nálunk az egyetem is.

Állítólag nagyon szeretik, csak éppen mailt küldeni nem tudnak.

Adminisztrálni jobb mint az exchange-et, többfunkciós, a serveren tárol és nem lokálisan, nem olyan nagy a gépigenye. A nagy mailokat nem szereti. (5 megánál nagyobbakat)

#980 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 20:55

Ne is küldjenek nagyobbakat. Ha még egyszer öszeomlasztja valaki a benti gépemet a sokmegás szarjaival, levágom a kezeit. :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.