HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 09. 00:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 23:38

Höhö, mutattam a csövet a vizesnek úgy cirka jó 10 éve, oszt nézett rám, mint borjú az új kapura.

Közben azért voltak mások is.
A rosszemlékezetű CPVC, ragasztott idomokkal.
A hegesztett tokos zöld, kék csíkokkal, a szürke Cseh változat.
Rehau kétrétegű (kívül acetátos) feltolókarmantyús idomokkal.
A Hepp O2 rendszer kézzel összenyomható idomos szereléssel.
Meg ma is van, elsősorban kültérre a KPE cső.

#1762 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 09. 12:39

Idézet

A rosszemlékezetű CPVC, ragasztott idomokkal.

Jaja. Komplett lakótelepeket szereltek vele. Ismerősnek akartam kicserélni a mosdó alatti csapot mosógépes fajátra. 2 méterrel odébb a wc-ben tört el a cső.
Anyuméknál ismerős főcsővezető dolgozott. Kérdeztük, mit szólna a műanyag bevonatos rézcsövekhez. Áááá, az gagyi, jobblenne hagyományos vascsővel. Megcsinálta. Igaz, minden második könyök utánra kétökölnyi kötőhollandit szerelt. mert másképp nem tudta összerakni. Ronda is lett, le sincs csempézve (a plafon alatt fut).
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1763 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 12:56

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 12:39

Jaja. Komplett lakótelepeket szereltek vele.

A legnagyobb gond, h csak a vajszinű, hidegvízre (max 40 fok) minősített változatot használták, a barna melegtűrőről csak hallottam. Találkoztam villanybiyler után olyannal, amely mielőtt eldurrant, jó teniszlabda nagyságúra fujódott.
A rézcső is el van legalább ötven évig, csak ridegedik a lassú hőfokváltozástól. Ha hozzá kell nyúlni, akkor elöbb ki kell hevíteni és gyorsan visszahűteni, különben kellemetlen meglepetés érheti az embert.
A jó öreg ólomcső, van ahol több, mint száz éve szolgál.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 05. 09. 12:57 -kor

#1764 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 17:32

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 12:56

A jó öreg ólomcső, van ahol több, mint száz éve szolgál.

Ja és mär nem is mérgezi az embereket, mert tele van vizkövel :Đ

Szerkesztette: pappas 2008. 05. 09. 17:33 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1765 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 17:41

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 12:39

Jaja. Komplett lakótelepeket szereltek vele. Ismerősnek akartam kicserélni a mosdó alatti csapot mosógépes fajátra. 2 méterrel odébb a wc-ben tört el a cső.
Anyuméknál ismerős főcsővezető dolgozott. Kérdeztük, mit szólna a műanyag bevonatos rézcsövekhez. Áááá, az gagyi, jobblenne hagyományos vascsővel. Megcsinálta. Igaz, minden második könyök utánra kétökölnyi kötőhollandit szerelt. mert másképp nem tudta összerakni. Ronda is lett, le sincs csempézve (a plafon alatt fut).

a hatrétegü müanyagcsöröl még nem halott a szerelö, falon kivül azt is lehet szerelni és vmivel esztétikusabb.de ez sem a lakäs disze.
Mondjuk ennek a szereléséhez nem is kell szerelö, és a minöség garantält.
bärki aki mär fogott a kezében villäs kulcsot össze tudja rakni.
16-18-20-26 möretben lötezik ha jol emlékszek és van belöle kulcsos(20-as méretig) és presszes vältozat is.

Szerkesztette: pappas 2008. 05. 09. 17:42 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1766 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 18:04

Idézet: pappas - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 17:41

a hatrétegü müanyagcsöröl még nem halott a szerelö,

Én sem. Az ötrétegűt ismerem. 2 műanyag, 2 ragasztó, egy alu. :)
A szereléshez azért hasznos egy csővágó olló és egy kaliber is.

#1767 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 19:44

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 18:04

Én sem. Az ötrétegűt ismerem. 2 műanyag, 2 ragasztó, egy alu. :)
A szereléshez azért hasznos egy csővágó olló és egy kaliber is.

ja ötrétegü igazad van. Most nem részleteztem a kiegészitöket, de a legtöbb üzletbe lehet hozzä bérelni ollot és ha presszes gépet is. A müanyag kalibrälo  meg max. 500Ft. oxigén-diffuzio mentes csö. szerintem bärmely öregebb häzba megfelel még falon kivül is. Lehet hozzä kapni csöhajlito rugot is (külsö és belsöt) kisebb ivek hajlitäsära ;)

#1768 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 20:40

Idézet: pappas - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 19:44

ja ötrétegü igazad van. Most nem részleteztem a kiegészitöket, de a legtöbb üzletbe lehet hozzä bérelni ollot és ha presszes gépet is. A müanyag kalibrälo  meg max. 500Ft. oxigén-diffuzio mentes csö. szerintem bärmely öregebb häzba megfelel még falon kivül is. Lehet hozzä kapni csöhajlito rugot is (külsö és belsöt) kisebb ivek hajlitäsära ;)

Szakmám. Már régóta a kazánkötéseken kívül mást szinte nem is szerelek csak evvel.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 05. 12. 20:41 -kor

#1769 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 12. 20:43

Idézet: pappas - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 20:44

de a legtöbb üzletbe lehet hozzä bérelni ollot és ha presszes gépet is. A müanyag kalibrälo  meg max. 500Ft. oxigén-diffuzio mentes csö.

Persze, meg hirtelen lesz hozzá szaktudásom, meg minden.
Make love not Wor.

#1770 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 20:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 20:43

Persze, meg hirtelen lesz hozzá szaktudásom, meg minden.

Szerintem olyan "szaktudás", mint amilyen 1-2 "szakembernek" van, 5 perc guglizással beszerezhető.

#1771 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 20:53

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 21:49

Szerintem olyan "szaktudás", mint amilyen 1-2 "szakembernek" van, 5 perc guglizással beszerezhető.

Az megint más, nyilván én nem erre gondoltam. Sőt, most szenvedtem meg egy sima szilikonozással, mert ki kellett akasztanom az ablakon a klíma csövét, erre utólag derült ki, hogy ez a fajta szilikon amit lekaptam a polcról, ez nem rögzít, csak tömít :-) De cserébe festhető  :Đ Szóval ennyi el lehet bukni, ha nincs bent gyakorlata az embernek.
Make love not Wor.

#1772 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 13:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 21:53

Az megint más, nyilván én nem erre gondoltam. Sőt, most szenvedtem meg egy sima szilikonozással, mert ki kellett akasztanom az ablakon a klíma csövét, erre utólag derült ki, hogy ez a fajta szilikon amit lekaptam a polcról, ez nem rögzít, csak tömít :-) De cserébe festhető  :Đ Szóval ennyi el lehet bukni, ha nincs bent gyakorlata az embernek.

Nem bukás ez, így születik a tapasztalat. Jó sok "bukás" után mégiscsak mondható, hogy az ember már látott ezt-azt, főleg, ha nem mindig esik ugyanabba a hibába...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1773 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 14:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 20:53

Igen, tapasztalat. Más a szilikon, és más az Acrilán bázisú festhető réstömítő.
És most egy kis busongás: Sokmindent csináltam meg könyvből.
Ma is áldom az Ipari Szakkönyvtár sorozat szerkesztőit és íróit.
A cserépkályhához vettem méregdrága fényképes könyvet. Átrakni viszont csak egy nagynehezen hozzám került, az említett sorozatból való könyv alapján tudtam. Abban daradszámra megvolt, mennyi ilyen-olyan tégla, tetőcserép és hány liter hogyan elkészítendő agyaghabarcs kell a kályhámhoz, meg a munkafolyamatok részletes leírása. Még az is, hogyan szokták elrontani (mire kell nagyon vigyázni).
Ma nem látok ilyen könyveket. Tankönyv boltban is próbálkoztam elektroműszerész témakörben. Nem tudom, miből tudnak ma tanulni.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 05. 13. 14:24 -kor

#1774 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 13. 16:13

Bocsánat, hogy megzavarom a diskurzust, de felhívnám a figyelmet a topic címére. ;)

#1775 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 17:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 16:13

Bocsánat, hogy megzavarom a diskurzust, de felhívnám a figyelmet a topic címére. ;)

Egyik fórumban sem hátrány, egy kis konstruktivitás.
Láma Júzerek nem csak a számítástechnikában vannak. :)
Időnként előfordul, h valaki szeretné kinőni a lámaságát.

#1776 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 05:23

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 15:15

Igen, tapasztalat. Más a szilikon, és más az Acrilán bázisú festhető réstömítő.
És most egy kis busongás: Sokmindent csináltam meg könyvből.
Ma is áldom az Ipari Szakkönyvtár sorozat szerkesztőit és íróit.
A cserépkályhához vettem méregdrága fényképes könyvet. Átrakni viszont csak egy nagynehezen hozzám került, az említett sorozatból való könyv alapján tudtam. Abban daradszámra megvolt, mennyi ilyen-olyan tégla, tetőcserép és hány liter hogyan elkészítendő agyaghabarcs kell a kályhámhoz, meg a munkafolyamatok részletes leírása. Még az is, hogyan szokták elrontani (mire kell nagyon vigyázni).
Ma nem látok ilyen könyveket. Tankönyv boltban is próbálkoztam elektroműszerész témakörben. Nem tudom, miből tudnak ma tanulni.

Áááhh, ilyenek ma nincsenek. Amit kapsz, az elmélet. Jön egy szaki, aki végzett x egyetemen, ahol fejébe tettek sokminden elméletet, és egy halom, szakmához nem köthető felesleget, marketing, közgáz témakörben. Leírja az okosságokat, rendszerezve, lelkiismeretesen és kiadja boldog elégedettséggel arcán könyvként. Ebben alfától omegáig van benne minden, amit elméletileg tudni kelll a témáról. A folyamatábra nem ismer emberi hibázást, meg a gyenge minőség sem input-paraméter, ahogy a pénztárca sem. A gyakorlat így továbbra is megfizetethetlen és könyvből megtanulhatatlan. Én sem írok könyvet, pedig lenne miről. Én dolgozok, nincs időm könyvet írni. ha könyvet írnék, akkor nem tudnék dolgozni. Nehéz ügy :D . Én nem véletlenül kerülök minden szakmai könyvet, elborzadtam a nyers elmélettől, amit ont magából jellemzően sok kiadvány. Semmi értelme, elő sem veszem. Ha probléma van, megoldás kell, nem rizsa. Az alkotáshoz meg a problémák megoldásából álló vaskos tapasztalat-persze a rendelkezésre álló elméleti háttérrel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1777 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:13

Friss: júzernél valami programhiba van, elküldi a screenshot-ot. Felhívom, mondom neki, hogy a program könyvtárából keresse ki a log fájlt, nyissa meg, ugorjon a végére, és az utolsó oldal tartalmát küldje el mail-ben. Megkereste, megnyitotta, elugrott a végére és küldött egy csatolt Word fájl, benne screenshot-tal a Notepad ablakáról, amelyben minden szöveg inverzben látszik...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1778 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:25

Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 11:13

Friss: júzernél valami programhiba van, elküldi a screenshot-ot. Felhívom, mondom neki, hogy a program könyvtárából keresse ki a log fájlt, nyissa meg, ugorjon a végére, és az utolsó oldal tartalmát küldje el mail-ben. Megkereste, megnyitotta, elugrott a végére és küldött egy csatolt Word fájl, benne screenshot-tal a Notepad ablakáról, amelyben minden szöveg inverzben látszik...

Én nem tudok ilyet. Hogyan tudom létrehozni?

#1779 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:31

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 11:25

Megnyitsz Notepad-dal valamit, kijelölöd a szövegeket, nyomsz egy PrintScreen-t, nyitsz egy Word-öt és ctrl+v.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1780 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 18:25

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 12:25

Ki volt jelölve a szöveg.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »