HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 03. 09. 13:31

A moderátorokat keresünk téma mellett/helyett szükségét érzem egy ilyen topiknak, mert egyre több olyan felvetést találok specifikus topikokban, amelyekre érdemes lenne reagálni, illetve amelyeket érdemes lenne nyilvánosan megvitatni (nem csak privátban, vagy mail-ben), de megítélésem szerint erre nem a legmegfelelőbb hely egy szakmai kérdést boncolgató topik.

Mindjárt kezdeném is Qabsz felvetésével, amit az egyik alaplapok/processzorok témakör alatt található topikban fejtett ki eredetileg:

idézet:
Ezt írta Qabsz:
Már sokadszor felmerűlő probléma a sok ugyanolyan topik inditása. Most leirom még egyszer a javaslatomat evvel kapcsolatvan. Legyenek könyvtárfák ugyanugy mint a témáknál. Senkit nem fog zavarni ha sokadik topik nyilik ugyan arról a támáról csak kicsit másképpen, ha nem közvetlenül a Alaplap+pricoknál nyilna, hanem lenne egy KT400 vs NF2 és azon beléül nyilnának. Mert tényleg semmi értelme a megatopikoknak, mivel elvész bennük az informávió tartalom jegyzék nélkül.
DE ahogy elnézzem a nagy emberek elkezdték faforizáéni ezt, ennyi errővel minek topikot nyitni, egyből lehetene írni a alaplap+proci alá is. Szükség van a sok apró topikra, hogy átláthatóbb lehessen.
[/quote]

Erről néhány embernek már kifejtettem az álláspontomat, miszerint a topikzárást esetemben mindig gondos mérlegelés előzi meg, és az esetek túlnyomó többségében csak az ismételt témafelvetés miatt zárok topikot, speciális, konkrét kérdést tartalmazó topikot általában nem zárok.
Az átláthatóságnak őszintén szólva nem tudom mi tenne jobbat, a sok apró topik, vagy a néhány nagy, minden esetre azt tudom, hogy jelenleg bizonyos keretek között vagyunk kénytelenek eszmecserét folytatni (elavult fórummotor/szerver), és amíg ez nem változik, addig szvsz valamilyen szinten gátat kell szabni annak, hogy százával jöjjenek létre olyan topikok, amelyeket már tucatnyi helyen tárgyalt a T. nagyérdemű. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden olyan topik, aminek a címében mondjuk szerepel a "Radeon9500" szó automatikusan zárva lesz ezután, és a topiknyitó át lesz irányítva a nagy témakörökbe. Törekedni kell -és a magam részéről törekedni is fogok- az egyensúlyra... :)

üdv

R.

[ 2003. március 09.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]
Can you hear me, major Tom?

#2 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 03. 09. 16:50

idézet:
Ezt írta Renwick:
.........
Az átláthatóságnak őszintén szólva nem tudom mi tenne jobbat, a sok apró topik, vagy a néhány nagy, minden esetre azt tudom, hogy jelenleg bizonyos keretek között vagyunk kénytelenek eszmecserét folytatni (elavult fórummotor/szerver), és amíg ez nem változik, addig szvsz valamilyen szinten gátat kell szabni annak, hogy százával jöjjenek létre olyan topikok, amelyeket már tucatnyi helyen tárgyalt a T. nagyérdemű. ........
[/quote]

szvsz a kettő nem függ szervesen össze.

Az átláthatóságot Quabsz ötlete segíthetné - mellesleg a fórummotor jelenlegi állapota egyenesen tiltaná a mindent egybe topikok alkalmazását - de csak akkor, ha nem lenne persztízskérdés, hogy "kerestem, de pontosan ez nem volt még és különben is, nekemiskellolyanmintaszomszédnakcsakkétszerakkora...." és "azonnalkellválaszhogypiroslegyenvagykék....".
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 09. 16:54

Vsz nem a hosszu topicokkal van a baj, hanem a keresovel. :(

#4 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 09. 17:16

idézet:
Ezt írta beta:
Vsz nem a hosszu topicokkal van a baj, hanem a keresovel. :([/quote]

Ez itt a kulcskérdés, kérem szépen... :)
Mondjuk kérdés melyik a jobb; ha egy keresésre kapsz kétszázötven találatot, vagy három egyenként tizenöt oldalas topikot. Végül is a LameX-nek igaza van, a jelenlegi helyzetben majdhogynem mindegy... :(

Egyébként erre a könyvtárfás megoldástra (vagy legalábbis ahhoz hasonlóra) remek példa az [url="http://"http://www.overclockers.com"]overclockers.com[/url] fóruma...

üdv

R.

[ 2003. március 09.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]

#5 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 09. 17:17

Tény, hogy a kereső kritikán aluli, abban megtalálni valamit képtelenség, az esetleges siker már a lottónyeremény kategóriába sorolható.
Ha valaki nem olvassa a fórumot rendszeresen és nincsenek töredék emlékei egyes dolgok előfordulásáról, akkor a keresés nem sok sikerrel kecsegtet, modemen pedig egyszerűen reménytelen.

Fokozza a káoszt a semmitmondó cím is, pl.: "Ki ismeri ezt?"

A sok "ne nyiss új topicot" figyelmeztetés eredménye pedig az lett, hogy az emberek belekérdeznek más topicjába, teljesen chat jellegűvé degradálva azt. Lásd "Örületbe visz a gépem", stb.

Quabsz ötletét támogatnám, mert az alaplap szekció kinőtte magát.
Szerintem érdemes lenne megbontani "AMD", "Intel" és "OldBoys" :) kategóriákra, valamint külön "hírek" csoportra, ahol nem foglalkoznánk konkrét hibákkal.
A jelenleg futó topicokat pedig be kellene húzni egy "Archív" mappába.

Mindenféle képpen érdemes erőt fordítani az értelmes topic címekre, a többi szekcióban is, hiszen ez lehetne a keresés alapja.
Egy reform a javunkra válhatna, kiváncsi vagyok a véleményetekre.

#6 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 09. 17:59

idézet:
Ezt írta Renwick:
Mondjuk kérdés melyik a jobb; ha egy keresésre kapsz kétszázötven találatot, vagy három egyenként tizenöt
oldalas topikot.
[/quote]

Egy keresest mindig tudsz tovabb szukiteni, ebbol a szempontbol egyre megy, hogy hany oldalas a topic. A kis topicokat pedig gyakran frissitett faq-okkal lehetne megelozni, legalabbis reszben, szvsz.

#7 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 09. 19:13

idézet:
Ezt írta beta:

Egy keresest mindig tudsz tovabb szukiteni, ebbol a szempontbol egyre megy, hogy hany oldalas a topic. A kis topicokat pedig gyakran frissitett faq-okkal lehetne megelozni, legalabbis reszben, szvsz.
[/quote]

Azt hiszem FAQ-ra volt már példa és van is jelenleg.
Némelyik sikeres, de van amire igény sincs (nekem is volt éppen nemrégen egy ha,vába holt vállalkozásom, pedig az Renwick ötletével kiegészülve csak javára vált volna minden fórumozónak) !
Mert egyszerűebb az, amit lameX is írt:
"minekolvassamvégighahosszúmegamúgysemérdekelez" !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#8 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 09:04

Ugye nem keverjük össze ezzel a topikkal? [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=13&t=000003&p=15"]https://www.hwsw.hu/...3&t=000003&p=15[/url]

#9 Felhasználó inaktív   Tiara 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 18:10

idézet:
Ezt írta Satriani:
Ugye nem keverjük össze ezzel a topikkal? [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=13&t=000003&p=15"]https://www.hwsw.hu/...3&t=000003&p=15[/url][/quote]

Jogos.
We are deeply shocked, disgusted and apalled by the decision to include the infamous "sh*tbear" emoticon in Skype!

#10 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 11. 11:13

Hello.

Nekem csak egy javaslatom lenne, az pedig nem más, mint hogy a moderálás színvonala ne csökkenjen, mert a mostani színvonallal szsz meg vagyok elégedve. Szeretem a korrekt dolgokat.
Szerintem a keresö használható, bár hagy némi kívánni valót maga után. Nekem 10-böl 8-szor segített. Ebböl következik, hogy 2-szer fölösegesen nyitottam topicot. :)

DM

#11 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 09:26

Kereső? Szerintem felesleges használni. nem mondom hogy nekem türelem van véginyálazni 20000 odalt mig megtalálaom hogy nincs fenn az ami érdekelne, de ha beir az emebr hogy ez/az hol lehet, mindig van egy-két jótét lélek aki kisegiti az embert. ja moderálás szinvonala. Abszolúte nem kötözködni akarok, de: Moderálás ok, hogy ha valaki anyázik/f/szozik, annak a reagját törlik. vagy ha off.
De az hogy BELE törölnek valaki mondandójába, azt egyenest undorítónak találom. Történt ez azzal a felkiáltással hogy off. namost, megesik hogy éppen egy off rész világít rá a nem-off dolog fontosságára. Ha már moderál/töröl, akkor törölkje az egészet, vagy küldjön anyámba privátba, de ez a módszer nekem több mint furcsa. A másik ez a "csúnyán beszélsz". Én speciel amit beirok, abban a kiszólásokat rendre kicsillagozom. Akit ezentúl is zavar, az olvassa a szép szót. nem értem ezen mit kell ugrálni.
ja és egy kérdés: a moderátort a topik indítója/vendégei kérik fel a beavatkozásra, vagy totál önthatalmulag történik? csak azért kérdem, mert a HWrészen kissé rámszállt Renwick master, hogy hogy bajok vannak a stílusommal, míg ez hónapokon keresztül a Gameware-n a kutyát nem zavart, holott ott pár vita randán elfajult, nem egyszer miattam mondjuk, de tökmindegy.
Mondanom sem kell nem birálgatni akarok senkit, csak nem kifejezetten értem a dolgot. Gondolom nem lehet valami könnyű modnak lenni ebben a csürhében,ahol vannak ekkora magamfajta parasztok, de azért ha valakit leugatnak, abba bele kéne gondolni bárkinek: Oka?
Mert ugye ha valaki hülye, nem ért hozzá, na bumm akkor mia van, segitenek rajtam oszt maj kikupálódik.Ezeket én békén hagyom, vagy segitek neki ebbe/abba, ennyi.
De az, amikor valaki hülye, és a hülyeségével nem rest másokat megtéveszteni (gondolok itt a vinyót menetközben le topik prominens tagjaira) és ezzel szándékoltan vagy szándékolatlanul anyagi kárt is okozni, azz több mint undorítónak tartom, az ilyen ember pusztuljon. és ha ezért még le is b*sznak hogy hogy lehet ezt, vagy ilyen hangnemben, akkor tovább csodálkozom. Az oké, hogy védik a stílusbeli dolgokat, nem menjen át az egész kocsmaszintbe, de ai tájékozatlan, és valami arctalan láma átk*rja a fejét, azt ki védi meg? Mert olyat még itt nem láttam, hogy egy házigazdi szót emelt volna valamilyen égbekiáltó állatság ellen, persze ha volt ilyen, akkor bocs, de nem tudom az egész hwswt ugy ahogy van sorról sorra végigolvasni.

#12 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 03. 12. 13:18

idézet:
A Topic bezarasarol:
Semmi koze az informacio vedelemhez, nem itt van a helye.
[/quote]

Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#13 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 13:40

idézet:
Ezt írta 2-More:
...[/quote]

Na erre érdemes reagálni, már csak azért is, mert érintettnek érzem magam. :)
Éppen a minap kellett küzdenem az alaplapok/processzorok témakör alatt két fórumtárssal, aki olvasta valamelyik topikot (direkt nem linkelem be őket) tudja miről van szó. Ott fejtettem ki először a következő véleményemet:

A szakmai hozzáértés elbírálása nem moderátori feladat (több okból sem), ezt el lehet felejteni. Van mindenkinek lehetősége arra, hogy kifejtse az ellenvéleményét, amíg ezt olyan keretek között képes megtenni, ami nem sért másokat.
Azt gondolom, hogy egyes fórumozók téves információkon alapuló hozzászólásai, és esetles szakmai hozzánemértése sokkal kevésbé "ártalmas" a fórum működésére, illetve a közösség egészére, mint a flamelés, illetve a személyeskedés. És ez nem csak az én véleményem 2-More, hidd el, rád is más hívta fel a figyelmet. Nem küldhetsz el azért valakit melegebb égtájakra, mert (szerinted, vagy mások szerint is -lényegében mindegy) hibás/hiányos a tudása. Általánosítani meg pláne nem általánosíthatsz. Itt legalábbis nem.
Bizonyos témakörök rugalmasabbak ilyen téren, bizonyos témakörök pedig egyenesen megkövetelik a korrekt hozzáállást. Ezen kívül a modok tűréshatára is más és más.

A tudás akkor is tudás marad, ha nem társul mellé a kelleténél nagyobb nyomatékosítási kényszer. Tudok neked sorolni jópár fórumozót, akiknél ez evidensnek számít. :)

üdv

R.

[ 2003. március 12.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]

#14 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 14:08

idézet:
Ezt idézte lameXpert:
A Topic bezarasarol:
Semmi koze az informacio vedelemhez, nem itt van a helye.
[/quote]

Ezt eddig jobb modulátorok úgy oldották meg, hogy áttették a helyére.

Fel sem tételezem, hogy esetleg más ok lehet a zárásra. Egy mod mindig igazat mond. (?)
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#15 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 20:53

Nem ehez a témához, de ha már tévesen lameXpert itt jegyezte meg. Annyit füznék hozzá, hogy miért is nem tartozik ez a információ védelemhez ??????
Humoros,, mert ha egy virus leamortizálja az életbe vágó adataidat, információidat, adatbázisodat akkor igencsak morcos lehet az ember. És ez igenis információ védelem, sokan tévedéséből nem látnak tovább a tűzfalakon mint védelemnek látszó gyerekjáték.
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#16 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 22:41

Renwick !

Kár volt bezárnod ezt: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=004253"]https://www.hwsw.hu/...c&f=17&t=004253[/url]

a topicot !!!

Éppen fel akartam ajánlani az eredeti ATI CD-met eladásra úgy 25.000 Ft-ért, mert én úgysem használom a Multi Media Center-t ! ;)

A fránya mindenüket ! Szóval velem anno kifizettették !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#17 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 22:57

Én csak szeretném kicsit bíztatni (bár nem hiszem, hogy kéne) Renwicket és Netmastert. Szvsz az új modok közül ők a legjobbak eddig. Persze van olyan "újonc" is, akinek nem tudom díjazni a nagy műgonddal végrehajtott topicbezárásait/áthelyezéseit, de hátha a későbbiekben ő is lazább lesz kicsit. :D
Csak így tovább. :cool:

#18 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 01:30

Azt hiszem, sokan nem becsülik meg a moderátorokat... eléggé... pedig értünk (is) vannak...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#19 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 13:34

Fentebb írtam, hogy a moderátorok jók, korrektek. Tartom.
Azonban egy kérdést feltennék és örülnék, ha ezúttal kapnák választ. Amennyiben privát üzenetet küld valaki egy házigazdának, akkor sok esetben miért nem kap semmiféle visszajelzést? Gondolom, az itt fórumozók többsége méltó arra, hogy legalábbis egy "vettem, késöbb", vagy hasonló választ kapjon esetleges problémájára, kérdésére, véleményére.

#20 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 14:30

idézet:
Ezt írta RC Drummaster:
Fentebb írtam, hogy a moderátorok jók, korrektek. Tartom.
Azonban egy kérdést feltennék és örülnék, ha ezúttal kapnák választ. Amennyiben privát üzenetet küld valaki egy házigazdának, akkor sok esetben miért nem kap semmiféle visszajelzést? Gondolom, az itt fórumozók többsége méltó arra, hogy legalábbis egy "vettem, késöbb", vagy hasonló választ kapjon esetleges problémájára, kérdésére, véleményére.
[/quote]

A modok közül nagyon sokan eléggé elfoglalt emberek, tudom, hogy ez nem feltétlenül mentség, de sokan szerintem ezért nem válaszolnak (azonnal), illetve általában sokkal több privát megkeresésük van az átlagnál, amire nehéz egyszerre (mind) reagálni. Azt tudom javasolni, hogy ha egy adott témának több házigazdája is van, akkor lehet mindenkinek ugyanazt a privátot küldeni, valakitől biztosan fog válasz érkezni.

Ezen felül még egy moderátor is elmehet olykor szabadságra, lehet napokig/hetekig távol a számítógéptől/nettől, Uram bocsá' lehet, hogy elkerüli valami a figyelmét, szóval nem merő rosszindulatból nem válaszolnak egyesek, ebben biztos vagyok... :)

üdv

R.

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.