HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 13. 00:19

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 15:30

Még mindig látom az aláírását, és eléggé idegesít. Ezért lett megtagadva a hozzászolási joga, nem? Miért nem törlitek az aláírását?  :think:

Vagy ha mindig visszaírja, akkor tiltsátok ki.  :omg:

Szerintem annyira nem gáz...Nem kötlelező oda klikkleni...Az oldalról meg csupán az indexet idézem ha valaki jót akar röhögni.... :D

#2162 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 13. 01:34

Idézet: Litium - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 0:19

Szerintem annyira nem gáz...Nem kötlelező oda klikkleni...Az oldalról meg csupán az indexet idézem ha valaki jót akar röhögni.... :D

De, gáz...  az is, hogy nem akarod érteni.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2163 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 08:04

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 15:30

Még mindig látom az aláírását, és eléggé idegesít. Ezért lett megtagadva a hozzászolási joga, nem? Miért nem törlitek az aláírását?  :think:

Vagy ha mindig visszaírja, akkor tiltsátok ki.  :omg:

Ez már másik aláírás, a kitiltást egy 4-5 sorosért kapta. Azaz nem a 4-5 sorért, hanem a benne lévő politikai utalásokért. Na nem mintha ebben nem lenne politikai utalás. :think:

#2164 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:02

No. Új téma...

https://forum.hwsw.h...showtopic=76926
https://forum.hwsw.h...showtopic=77130

Meg volt még egy topikja, ahonnan indult az egész - az agyatlan katódsugárcsövet akar barkácsolni a sufniban. Szétberhelt valami TV-t, és a szőnyegen rakta össze a darabjait, valamint ötleteket keresett további marhaságaihoz. Az a topik a tématemetőben végezte.

Ami lejön a topikjaiból: se realitás- se veszélyérzete nincs. Az elemi életvédelmi szabályokról nem hallott, nem is óhajtja figyelembe venni őket. Az ismeretei a választott területhez alulról súrolják egy ovodás legó-maniac szintjét - ha összerakom, majd jó lesz valamire...

Szerintem - meg mások szerint is, ahogy látom - az efféle ön- és/vagy- közveszélyes őrültségek hirdetését nem kellene hagyni  a fórumon.

Vélemények? Esetleg végre valami, az ejnye-bejnyénél határozottabb moderátori intézkedés?

Ui.: a szociál-darvinizmus elvadult formái, pl. 'aki hülye, haljon meg' eddig nem szerepeltek a fórum életét irányító elvek között. Remélem ezután se...

Ui2.: A moderatúra irányelvei között eddig az 'úgyis megcsinálod, csináld nyugodtan' se szerepelt. Remélem ez is kiigazításra kerül.

Szerkesztette: Rive 2004. 12. 13. 12:05 -kor

Elköltöztem :-)

#2165 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:15

EZ miért lett bezárva? Indoklás sehol. :confused:
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#2166 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:30

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 12:15

EZ miért lett bezárva? Indoklás sehol.   :confused:

Sztem mert már van egy ilyen: https://forum.hwsw.h...showtopic=21576
Szvsz érdemes lenne inkább összevonni azzal. :)

Szerkesztette: FakeJack 2004. 12. 13. 12:31 -kor

#2167 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:31

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 12:15

EZ miért lett bezárva? Indoklás sehol.   :confused:

A link az ötödik válaszüzenetben nem elég?

#2168 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:36

Idézet: Netmaster - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 12:31

A link az ötödik válaszüzenetben nem elég?

Nem. :)

Komolyra fordítva a szót igazán oda lehetett volna irni, hogy kéretik ott folytatni vagy tényleg összevonni a kettőt.

Szerkesztette: Brett Shaw 2004. 12. 13. 12:37 -kor

ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#2169 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:45

Odaírtam én, a fene essen bele, de hogy a post hová lett, az egy ravasz kérdés, ugyanis egyugyanazon kattintással küldtem el a postot és zártam be a témát. :confused:

#2170 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 12:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 12:45

Odaírtam én, a fene essen bele, de hogy a post hová lett, az egy ravasz kérdés, ugyanis egyugyanazon kattintással küldtem el a postot és zártam be a témát. :confused:

Kérem szépen, a fórummotor rejtelmei! :) Azért csodálkoztam, mert mindig odaírjátok...

#2171 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 13. 13:25

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 12:45

Előfordul néhány fogós, ravasz kérdés..... amit aztán előszeretettel más nyakába zúdítunk.

(Nem, nem csak neked szól.) Kipihented magad?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2172 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 13:45

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 13:25

Előfordul néhány fogós, ravasz kérdés..... amit aztán előszeretettel más nyakába zúdítunk.

(Nem, nem csak neked szól.) Kipihented magad?

Nem túlzottan, rázós hétvégém volt, de kösz a kérdést.

#2173 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 13:50

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 13:47

2 forintos. :)  Még ha nem is vigasztal, hogy nem voltál egyedül.

Jah, ilyenkor van szezonja az év végi bélkihajtós munkadömpingnek, nem csak nekem természetesen.

On: Brett, pótoltam a hiányosságot.

#2174 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 13:56

Offolhatok egy kicsit? Terpeszt a avatarom alatt egy 10%os figyelmeztetés. Eddig még sosenem volt, pedig régen se voltam egy ministránsgyerek, emiatt furcsállom is, mert nem rémlik igy az utóbbi időben kinek/minek léptem a lelkivilágába. Valaki fel tudna sötétiteni, hogy mi az ábra?

#2175 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 14:07

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 13:56

Offolhatok egy kicsit? Terpeszt a avatarom alatt egy 10%os figyelmeztetés. Eddig még sosenem volt, pedig régen se voltam egy ministránsgyerek, emiatt furcsállom is, mert nem rémlik igy az utóbbi időben kinek/minek léptem a lelkivilágába. Valaki fel tudna sötétiteni, hogy mi az ábra?

Privátban kaptál értesítést róla. Nem én adtam ugyan, de "technikailag" csak úgy lehet figyut adni, ha mellékelünk mellé egy privit is.

#2176 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 14:40

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 13:56

E-mailt küldtem róla.

Ui: az eddigiekhez képet tényleg offnak tűnik, pedig a topik pont ezért van. Sőt, csak ezért!

Szerk: az ui.

Szerkesztette: ratonyi 2004. 12. 13. 14:41 -kor

#2177 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 15:24

Ohh már értem. Kicsit valóban elszaladt a ló. Bár nem kenyerem a szomszéd tehene is dögöljön meg hozzáállás, de csak ugy érdeklődés szintjén, a másik félnek milyen retorzió lett kilátásba helyezve? Csak mert azóta már nyitott mégegy életveszélyes topikot, hogy a cinkszulfid mérgezés helyett ezúttal a szilikózis, az égés és a üveg által vágott sebek kategóriában is meglegyen a 10 pont.

#2178 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 16:55

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 15:24

Ohh már értem. Kicsit valóban elszaladt a ló. Bár nem kenyerem a szomszéd tehene is dögöljön meg hozzáállás, de csak ugy érdeklődés szintjén, a másik félnek milyen retorzió lett kilátásba helyezve? Csak mert azóta már nyitott mégegy életveszélyes topikot, hogy a cinkszulfid mérgezés helyett ezúttal a szilikózis, az égés és a üveg által vágott sebek kategóriában is meglegyen a 10 pont.

A figyelmeztetést személyeskedésért adtam (mindkettőtöknek!), nem cink-szulfidért. Bevallom a cink-szulfidhoz nem értek. És itt jön képbe a tartalomszolgáltatói felelősség korlátja: mi nem rendelkezünk azzal a tudással, ami ahhoz kell, hogy az egész btk-t betarthassuk a fórumban.. Sőt, múltkor késhegyig menő vitát folytattam egy fórumtaggal egy bizonyos topikról, amelyben szerinte pszichológiailag káros tevékenység (konkrétan tanácsadás) folyt.

A nyilvánvalóan jogsértő dolgoknak igyekszünk elejét venni (tipikusan ilyen a warez, vagy a személyiségi-adatvédelmi jogok), de van egy csomó minden, amire nem terjed és nem is terjedhet ki a moderatúra felelőssége és hatalma. Azt gondolom ezekről, hogy ha a fórumközösség azon része, akik értenek az adott témához (pszichológiához, vegyészethez mittudomén bányaműveléshez vagy a légügyi biztonsághoz) megfelelő hangnemben vázolja a veszélyeket, elejét veheti annak, hogy valaki hülyeséget csináljon. De lehet, hogy rosszul látom a dolgot.

#2179 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 19:19

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 16:55

...ami ahhoz kell, hogy az egész btk-t betarthassuk a fórumban...

Húha, mi nem gyanusítottak vagyunk a vádlottak padján, hanem egyszerű fórumozók...legalábbis eddig ezt hittem  :think:
Ezentúl még jobban figyelek rá, hogy mit írok. Még a végén felhasználják ellenem a bíróságon :p :D

#2180 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 20:27

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 16:55

És itt jön képbe a tartalomszolgáltatói felelősség korlátja: mi nem rendelkezünk azzal a tudással, ami ahhoz kell, hogy az egész btk-t betarthassuk a fórumban.

Ennek speciel semmi köze a BTK-hoz. Ehhez az ember minimális morális tartásának van köze: ha úgy tetszik, az etikának.

Az első topikban - meg utána is, itt is - szépen le lett írva minden olyan információ, ami a topik ön- és/vagy közveszélyes jellegének megállapításához szükséges. Innentől csupán annyi a kérdés, hogy engeditek-e a folytatást a veszélyesség tudatában. A fórumszabályzatnak elegendően sok kiskapuja van ahhoz, hogy ne kelljen magyarázkodnotok.

Késhegy: akkor elég szoftos vitákhoz vagy szokva :think:

Megelőzés: általában megoldható a dolog. Több esetben is vázoltam szervíz-tanácsokat veszélyes ügyekben: ilyenkor mindig bőséges figyelmeztetést kapott a célzott - általában elegendőt ahhoz, hogy szervízbe vigye a cuccait, ha kicsit is elbizonytalanodott. Azaz: semmi gond, ha a másik fél kooperatív.
A moderátorok zaklatása akkor kezdődik, amikor az alany a figyelmeztetések ellenére sem veszi észre magát. Mint pl. most. A moderatúrának csak akkor kell közbelépnie, amikor a fórum közössége már nem bírja kontrollálni az ügyet.

Persze, ebben az esetben is használható eszköz részünkre, hogy elpoénkodjuk a dolgokat. Csakhát nem jó, ha a közösség a moderatúra ellen vonul. Jó lenne az ilyen helyzeteket illetően közös nevezőre jutni.

Szerkesztette: Rive 2004. 12. 13. 20:41 -kor

Elköltöztem :-)

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »