HWSW Informatikai Kerekasztal: Társasjátékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Társasjátékok táblás játékok, kártyajátékok Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#341 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 21. 19:11

sajna ketszemelyeseket nagyon nem vagom :-( Ellenberger imho ha be tudsz neha szerezni hozza egy-ket cimbit (meg par uveg sorocsket), akkor ki ne zard :-)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#342 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 21. 19:16

Koszi, sajnos eloszor az az alap felallas, hogy 2 ember. ES nagy ritkan esetleg tobb. De erre nem alapozok.:)

Masik kerdes... a Raday utcaba menjek vagy az orsre? Elvben ugyan az a bolt, remelem gyakorlatban is minden kaphato mindket helyen. Par jatekot kizartam, mert nemet nyelvu, az meg se nekem se Paromnak nem passzol. Ami maradt az a Civilization, carcassone, small world, age of empires (ezzel kicsit fenntartasaim vannak). Kartyas jatekbol meg az Arcane legions meg a munchkin szimpi.:)

Regota szemezek mar valami komolyabb tarsasjatekkal, csak most jott el a pillanat.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#343 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 21. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 21. 20:16

Masik kerdes... a Raday utcaba menjek vagy az orsre?

Örsön lehet parkolni :-)
Make love not Wor.

#344 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 07. 21. 20:40

Én ajánlom a Compaya-t is.
compaya.hu
Eddig mindig segítőkészek és rendesek voltak.
Pl. náluk (is) szoktak lenni próbajátékok, akár megnézheted a játékot, mielőtt megveszed.

Ha boldogulsz az angollal, akkor érdemes bogarászni a boardgamegeek.com-ot.
Részletes keresőjében töméntelen szűkítést tudsz végezni a mechanizmustól a játékosszámig.

Plusz az lfg.hu fórumának társasjáték szekciójában is rendszeresen visszatérő kérdés a tied.

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#345 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 21. 22:28

Oooo... A Catan teny, hogy elvileg 3-4 szemelyes, de mi szoktunk ketten is. Olyankor kicsit mashogy jatszunk, de ha megveszed a Barbaros kiegeszitot, abban van pl. Catan für Zwei. A Carcassone is sokkal jobb tobben, de ennek ellenere siman jo ketten is. Jo meg a Dominion is, ami szinten bovitheto mindenfele kiegeszitovel.
Ami eleve ket szemelyes es szerintem nagyon jo:
http://www.catan.de/...basisspiel.html
http://www.catan.de/...artenspiel.html
Nem (csak) ketszemelyes, de szinten jo:
http://www.catan.de/...le/elasund.html
Ami meg baromira tetszett, eddig 3x jatszottam vele, az az agricola. Baromi nehez szerintem eleg sok mindenre figyelni kell, de tenyleg jo. Viszont minel tobben jatszotok vele, annal jobb...
Ja, meg meg a Sankt Petersburg.

Szerkesztette: LightBringer 2011. 07. 21. 22:36 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#346 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 21. 17:34

Okes, akkor Catan kizarva. Carcassone?
...

Azt mondják rá, hogy jó "belépő" társasjáték, és ezt meg is tudom erősíteni. Elsőre viszonylag bonyolult, de nagyon hamar meg lehet újoncokkal is kedveltetni.
Egy kör viszonylag gyorsan lemegy (kb. 30-40 perc), és lehet ketten is játszani (max. öten). A kiegészítőit nem próbáltam, de van belőle egy rakás. Némelyik jónak tűnik (pl. a folyós), más meg első hallásra is baromság (A katapult).

Egyedüli hátránya a Catan-nal szemben, hogy alapból nincs sok értelme a játékosok közti szövetkezésnek. De ha ketten akartok játszani, akkor ez nem hátrány.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#347 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 17:43

A Carcassonnak a katapult kiegeszitoje az egyetlen, ami nagyon nagy marhasag. :D A tobbi mindenkeppen 'must have', ha sokat jatszol vele.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#348 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 07. 22. 18:49

Ketten is, többen is játszható:

Ticket to Ride sorozat

Thurn und Taxis

Szerkesztette: scaurus 2011. 07. 22. 18:50 -kor

#349 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 22:13

Tavaly már kérdeztem csak most hogy újra játszottam élőben a "Smallworld"-t megint gondoltam rákérdezek hogy hátha valaki tud valamilyen online játszahó változatot vagy gép ellen játszható változatot(Az Ipados verzión kívűl. Max ha tudtok PCre iPad emulátort :D .)
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#350 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 10:31

Sziasztok! Nemigen voltam gep elott a hetvegen. Carcassone lett megveve a boltos ajanlasara (pont amit Ti is mondtatok, mert kezdo szett, kezdo jatekosoknak. Majd ha bejon a stilus, akkor nezunk komolyabbakat. Shogun meg Civilization es Small World lesz 100%, hogy beszerezve.:)) valamint az alap munchkin pakli lett megveve. Carcassonehoz az elso kiegeszitot megvettem, mondvan annyira nem draga, ritkan tudok arrafele jarni szoval egyszerre megvettem akkor mar azt is. Munchkin van eddig kiprobalva, carcassone-ra nem volt ido de a kartya nagyon tetszik.:) Mindenkinek nagyon szepen koszonom a gyors segitseget! :respect:

Remelem a fennmarado 3 jatek amit kineztem is hamar meglesz. Most project vege van, szoval sok idonk nem lesz jatszani ugyhogy leghamarabb szeptemberben vagy oktoberben lesz idonk uj jatekot nezni.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#351 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 08. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 21. 13:20

Sziasztok, kicsit felhoznam a temat. Pesten hova lenne erdemes elmenjek, ha ilyen tarsasokat akarnek venni? Foleg 2-4 szemelyes felnotteknek szolo minel komolyabb es komplexebb strategia szeru jatekokat keresnek. Most irom ossze a listat, hogy miket szeretnek, de ilyesmire gondoltam mint a topicban mar emlitett catan telepesei, the red dragon inn, civilization, macao, titania.

Elore is koszonom a segitseget!

Kissé megkésve: nézz itt is boltokat!

#352 Felhasználó inaktív   Csend vala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 08. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 26. 11:31

Sziasztok! Nemigen voltam gep elott a hetvegen. Carcassone lett megveve a boltos ajanlasara (pont amit Ti is mondtatok, mert kezdo szett, kezdo jatekosoknak. Majd ha bejon a stilus, akkor nezunk komolyabbakat. Shogun meg Civilization es Small World lesz 100%, hogy beszerezve.:)) valamint az alap munchkin pakli lett megveve. Carcassonehoz az elso kiegeszitot megvettem, mondvan annyira nem draga, ritkan tudok arrafele jarni szoval egyszerre megvettem akkor mar azt is. Munchkin van eddig kiprobalva, carcassone-ra nem volt ido de a kartya nagyon tetszik.:) Mindenkinek nagyon szepen koszonom a gyors segitseget! :respect:

Remelem a fennmarado 3 jatek amit kineztem is hamar meglesz. Most project vege van, szoval sok idonk nem lesz jatszani ugyhogy leghamarabb szeptemberben vagy oktoberben lesz idonk uj jatekot nezni.

Hát kezdésnek én is a Carcassonne-t javasoltam volna, már csak a kétfős partiesélyek valószínűsége miatt is. A Carcassonne ezzel a létszámmal igen jó játék.
A Shogunnal kapcsolatban erős javaslatom, hogy az angol szabály alapján játsszátok, a magyar fordítás erős hibákat tartalmaz. Szerintem nem alkalmas két fős játékra, bár az eredetijére (Wallenstein) ki lett dolgozva alkalmas 2 fős szabályváltozat, a térképek különbözősége miatt lehet, hogy erre nem.
Mindenesetre Shogun/Wallenstein ill Small World erős beruházás akkor, ha mindig csak két fővel lesz használatban. Erre a célra lelhető megfelelő játék kis kutatással, boltban kérdezéssel.

#353 Felhasználó inaktív   Asm0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 23. 20:34

Sziasztok!

Nemrégiben rendet tettem itthon és előkerült egy rakat kártya. Csak annyit tudok, hogy a Novotrade Rt forgalmazta és hogy a hivatalos oldalukon nem találom. Nem tudom, hogyan kéne játszani, de jópofának tűnik... Olyan, mintha programkódot lehetne kirakni belőle /*ilyen szavak vannak rajta, hogy div, for, if, replace, return, go to, stb...*/
Valaki esetleg nem tudja, hogy hogyan kell játszani?

#354 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 23. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Asm0 - Dátum: 2011. 08. 23. 21:34

Sziasztok!

Nemrégiben rendet tettem itthon és előkerült egy rakat kártya. Csak annyit tudok, hogy a Novotrade Rt forgalmazta és hogy a hivatalos oldalukon nem találom. Nem tudom, hogyan kéne játszani, de jópofának tűnik... Olyan, mintha programkódot lehetne kirakni belőle /*ilyen szavak vannak rajta, hogy div, for, if, replace, return, go to, stb...*/
Valaki esetleg nem tudja, hogy hogyan kell játszani?

Szerintem az Ász Basic játék került a kezedbe.
Szabályait én sem tudom, de a a cím alapján már elindulhatsz.
A Vaterán kapható.

#355 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 10. 08. 19:16

Hátha (A)D&D rajongóknak tetszeni fog:

Kép

boardgamegeek.com/boardgame/91872/dungeons-dragons-the-legend-of-drizzt-board-game
(angol)

exploreneverwinter.com/Products.aspx
(angol)

#356 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 10. 08. 20:34

Thunderstone

Kép

boardgamegeek.com/boardgame/53953/thunderstone
(angol)

tarsasjatek.blogol.hu/?perm=2987033
(magyar ismertető is van benne)

#357 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 10. 08. 20:48

Dicsőség Rómának!

Kép

lfg.hu/44998/ismerteto/dicsoseg-romanak/
(magyar)

Szerkesztette: scaurus 2011. 10. 08. 20:51 -kor

#358 Felhasználó inaktív   anuska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: zsborg - Dátum: 2010. 11. 21. 10:48

Most feldobom ide újra a Balaton Rt. társasjáték szabályának magyar nyelvű részét, amit már többen kértetek tőlem privátban. (régen jártam már erre) A régi szabály elérhetősége már megszűnt, (mint ahogy tapasztaltátok is) ezért felraktam máshová. -Nem is gondoltam, hogy ennyien fogjátok keresni.

Most íme itt van, elérhető és letölthető:

Balaton Rt. 2/1

Balaton Rt. 2/2

Kép

#359 Felhasználó inaktív   anuska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 10:33

Foglalkozok egy tíz éves kisfiúval, akivel még életében nem társasozott senki. Nekem van Balaton rt játékom, de nincs szabálya. Elküldenéd az emailcímemre? jankuierzsi@freemail.hu

#360 Felhasználó inaktív   anuska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 10:38

Sziasztok! Hetek óta keresek két játékszabályt. A kereskedj okosan és a BalatonRT társasjátékokét. Találtam egy egy évvel ezelőtti linket a fórumon, de nem lehet már hozzáférni. Tudna nekem valaki segíteni?

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.