HWSW Informatikai Kerekasztal: De miről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

De miről? Gondolatébresztő Értékeld a témát: -----

Szavazás: Miről indítsak szavazást? (122 felhasználó adott le szavazatot)

Miről indítsak szavazást?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#181 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 21:53

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 10:17

Persze, mert nem olvastad el azt, amire válaszoltál.... :p

De, de én a te véleményedként értelmeztem azt a mondatot, hogy...

Idézet

Ez van, amikor valaki(k) hányaveti módon, átgondolatlanul lehetővé teszik a szavazást.

Rosszul tettem? :)

#182 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 00:59

Sziasztok!
Szerintem nem rossz dolog ez a szavazás, ha érdekes dolgoról szól. Hogy példát is mondjak: Mozilla vs. Firefox, vagy mekkora felbontásban netezel.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#183 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 16. 03:00

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 21:53

De, de én a te véleményedként értelmeztem azt a mondatot, hogy...

Rosszul tettem? :)

Csak félig... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#184 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:21

Szerintetek nem kellene kirakni a főoldalra Drummaster általi indított szavazást (Szabadon indítható szavazás lehetősége.)?Egy hónapig él és azt szeretnétek, hogy minél többen válaszoljanak.

Szerkesztette: ikriszta 2004. 12. 16. 11:23 -kor

Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#185 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:24

Idézet: ikriszta - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 11:21

Szerintetek nem kellene kirakni a főoldalra Drummaster általi indított szavazást (Szabadon indítható szavazás lehetősége.)?Egy hónapi él és azt szeretnétek, hogy minél többen válaszoljanak.

Már írtam Krinyonak egy PÜ-t, hogy ki lehetne tenni a főoldalra, de gondolom még nem olvasta.

#186 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:41

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 11:24

Már írtam Krinyonak egy PÜ-t, hogy ki lehetne tenni a főoldalra, de gondolom még nem olvasta.

Hm.

Azért én beletenném az "Egyáltalán ne legyen semmilyen szavazás" opciót is, arra is biztosan voksolnának jópáran. :rolleyes:

#187 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 11:41

Hm.

Azért én beletenném az "Egyáltalán ne legyen semmilyen szavazás" opciót is, arra is biztosan voksolnának jópáran. :rolleyes:

Azt szándékosan nem tettem bele, ugyanis a legrosszabb/legjobb (igény szerint) esetben is azért lehetnek olyan fórummal kapcsolatos dolgok, amelyekben az üzemeltető ki szeretné kérni a fórumozók véleményét. Erre a legegyszerűbb mód a szavazás.

#188 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:58

En mar szavaztam, es azzal egeszitenem ki, hogy ne csak a magasabb hozzaszolas szam elerese legyen a hatar, hanem a regisztraciotol eltelt ido is legyen figyelembe veve.

Bejon ide xy idomilliomos felhasznalo , es ket het alatt osszehoz nehany ezer hozzaszolast, aztan arrol indit szavazast, amirol nem akar. Szerintem ezt is figyelembe kene venni.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#189 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 12:05

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 11:58

En mar szavaztam, es azzal egeszitenem ki, hogy ne csak a magasabb hozzaszolas szam elerese legyen a hatar, hanem a regisztraciotol eltelt ido is legyen figyelembe veve.

Bejon ide xy idomilliomos felhasznalo , es ket het alatt osszehoz nehany ezer hozzaszolast, aztan arrol indit szavazast, amirol nem akar. Szerintem ezt is figyelembe kene venni.

Vagy beregisztrál valaki és másfél év alatt 10 postot generál. Vagy időkorlát, vagy postlimit. A kettőre együtt nincs lehetőség, sajnos.

#190 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 12:06

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 11:58

Inkább amiről akar :)

De: mindenki arról indít szavazást, amiről akar, függetlenül attól, hogy száz vagy tízezer hozzászólása van. A százas határ arra jó, hogy a teljesen lámereket kiszűrjük, akik nem ismerik eléggé a fórumot. Efölötti hozzászólásszámot meghatározni szerintem felesleges, sőt, kirekesztő: a korábbi tapasztalatok alapján háromezres hozzászólászámot maga mögött tudó felhasználó is nyitott vitatott szavazást, és ennél kevesebbszer megnyilvánuló fórumtársnak is volt frappáns szavazása. Az ember érettségét, komolyságát a legkevésbé a HWSW-s fórumhozzászólásainak a száma mutatja.

#191 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 12:31

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 12:06

... a korábbi tapasztalatok alapján háromezres hozzászólászámot maga mögött tudó felhasználó is nyitott vitatott szavazást, és ennél kevesebbszer megnyilvánuló fórumtársnak is volt frappáns szavazása. Az ember érettségét, komolyságát a legkevésbé a HWSW-s fórumhozzászólásainak a száma mutatja.

Ezzel maximálisan egyezem attól még, hogy valaki ámokfutó a hsz gyártásban (valami miatt ez presztizskérdés egyeseknek) még lehetnek jó ötletei és indíthat jó szavazásokat.  Azt nem merném kijelenteni, hogy 100 hsz után valaki azért már ismeri a fórumot, ez baromira relatív és ahogy mondtad az egyén érettségétől függ, de ezt nem az én tisztem eldönteni. Szerintem tökéletes megoldásban senki sem reménykedik, max. közelíteni lehet a jó felé.

Szerkesztette: ikriszta 2004. 12. 16. 12:32 -kor

Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#192 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 12:36

Ettől függetlenül a második opció vezet a szavazásban. 
Én is arra szavaztam, ez nem titok, az a véleményem, hogy kicsit (talán a duplája, 200) több hozzászólás is kell, hogy valaki szavazást indíthasson.

Amúgy igen büszke is vagyok magamra :D, mivel a HWSW fórumon eddig egy szavazást indítottam, és az is 1-2 nap alatt a főoldalra került :cool:

:szerény:

Szerkesztette: Kory 2004. 12. 16. 12:37 -kor

#193 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 12:40

Idézet: Kory - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 12:36

Ettől függetlenül a második opció vezet a szavazásban. 
Én is arra szavaztam, ez nem titok, az a véleményem, hogy kicsit (talán a duplája, 200) több hozzászólás is kell, hogy valaki szavazást indíthasson.

Amúgy igen büszke is vagyok magamra :D, mivel a HWSW fórumon eddig egy szavazást indítottam, és az is 1-2 nap alatt a főoldalra került :cool:

:szerény:

:vállvereget: :)

#194 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 12:40

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 12:05

Vagy beregisztrál valaki és másfél év alatt 10 postot generál. Vagy időkorlát, vagy postlimit. A kettőre együtt nincs lehetőség, sajnos.

igen, mikozben kuldtem el a postot ez is eszembe jutott.. aki masfel ev alatt osszehoz 10 postot, az miert akarna egybol szavazast kezdemenyezni?

ratonyi: egyetertek veled, bar en nem nehany ezres limitre gondoltam, hanem 2-300-ra.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#195 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 12:42

Szerintem még nem öntötte el a fórumot oly mértékben a "szavazási láz", hogy ez jelentős probléma lenne. Szavazni nem kötelező, persze aki a saját maga által indított topikok kivételével minden mást hülyeségnek kiált ki, az a szavazásokba is bele fog kötni (nem személyeskedés, akinek nem inge, ne vegye magára). Ha figyelemre érdemtelen a szavazás, napok alatt elsüllyed.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#196 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 13:04

ÉN bizony a 3. opcióra szavaztam, és a másodiknak nem látom értelmét. Azért mert valaki 100x beböfögött valamit még nem jelenti azt, hogy értelmes, mindenre kiterjedő szavazást tudjon összeállítani. És ez ugyanígy igaz, akkor is ha felemeljük a limitet 200-ra 500-ra vagy akár 1000-re.

Ugyanakkor 15 hozzászólással is képes lehet valaki egy jó szavazás összeállítására, ezért szavaztam a 3. opcióra. Tudom a szokásos válasz, hogy ez túlterheli a moderátorokat, meg plusz munka, de ezt a kört más sokszor lefutottuk.

#197 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 13:54

Teljesen egyetértek Mumiával, ha valami értelmes témában talál ki valaki szavazást, és a moderátorok is úgy látják, hogy van haszna, akkor nem érdemes hozzászólás, vagy a regisztráció ideje alapján eldönteni azt, hogy elindulhat-e, vagy sem.
Amúgy is, ha visszanézitek, az elmúlt idő legértelmetlenebb szavazásai, nem friss regisztrációjú fórumozóktól származik, hogy úgy mondjam a hülyeség nem mindenesetben fordítottan arányos a hozzászólások számával. :)
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#198 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 14:51

Szerintem nem szerencsés dolog a szavazás indítását a hozzászólások számához kötni, ugyanis a sok hozzászólás - mint ahogy többen ís írtátok - nem feltétlenül jár együtt a bölcsesség, jobb ítélőképesség stb. növekedésével ;). Persze értem, hogy ennek az volna a lényege, hogy akinek sok postja van, az már valószínűleg régóta fórumtag, "tudja mi a dörgés", nagyobb a rálátása a dolgokra, ezért kapásból képes reprezentatív kérdőívet összeállítani, de akadnak itt olyan emberek is, akik alig két-három hónapja vannak itt, és máris ezres nagyságrendű hsz-t "gyártottak".

Egyedi elbírálás bevezetését javaslom a következő kiegészítésekkel:

- Továbbra is bárki indíthasson szavazást bármilyen témában (korra, nemre, bőrszínre, vallási hovatartozásra, szexuális irányultságra, hozzászólások számára, regisztráció óta eltelt időre való tekintet nélkül :))

a.)

- A szavazás mindaddig legyen rejtett vagy inaktív (lezárt), ameddig az illetékes moderátor azt meg tekinti, jóvá nem hagyja, és aktívvá nem teszi;

- az aktiválás után korlátozott ideig (mondjuk 48 óráig) a szavazás indítójának is legyen lehetősége egyetlen alkalommal a válaszlehetőségeket módosítani (új opciókat felvenni, törölni vagy összevonni), amely automatikusan az összes addigi szavazat eldobásával járna (reset) - természetesen akik már leadták voksukat, azok újra szavazhatnának.

b.)

- A szavazás azonnal legyen látható, de korlátozott ideig (mondjuk 48 óráig) ne lehessen szavazni, csak hozzászólni a topikban. A beérkezett javaslatok alapján egy mod vagy a szavazás indítója korrigálhatja az opciókat, majd a megadott "türelmi idő" letelte után a lista elnyerné végleges állapotát, és mindenki elkezdhetne voksolni.

Bonyolult? :D

#199 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 14:57

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 12:06

Inkább amiről akar :)

De: mindenki arról indít szavazást, amiről akar, függetlenül attól, hogy száz vagy tízezer hozzászólása van. A százas határ arra jó, hogy a teljesen lámereket kiszűrjük, akik nem ismerik eléggé a fórumot. Efölötti hozzászólásszámot meghatározni szerintem felesleges, sőt, kirekesztő: a korábbi tapasztalatok alapján háromezres hozzászólászámot maga mögött tudó felhasználó is nyitott vitatott szavazást, és ennél kevesebbszer megnyilvánuló fórumtársnak is volt frappáns szavazása. Az ember érettségét, komolyságát a legkevésbé a HWSW-s fórumhozzászólásainak a száma mutatja.

Teljesen :up::respect:
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#200 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 14:59

Szavazassal kapcsolatos masik topikban ugye nem lehet velemenyt kifejteni, ugyhogy ide irok.

Tovabbra is fenntartom azt a korabban hangoztatott velemenyemet, miszerint csak zold, kek, meg pirossapkasok indithassanak szavazast.

Zoldsapkas szenyorgarda felallitasaig atmenetileg beerem egy kelloen nagy, mondjuk 2000 hozzaszolasos korlatozassal a szavazas inditasat.

Akkor talan nem lesz annyi ertelmetlen, hejesirrasi hubaktol hemzsego idetlen szavazas, mint peldaul a meg nem letezo, "hanyszor mosol fogat egy evben" temaban.

100 hozzaszolas hatareset, eleg konnyu osszeszedni, ugyhogy nem sok visszatarto ereje van olvasni is alig tudo ujoncokkal szemben.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.