HWSW Informatikai Kerekasztal: De miről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

De miről? Gondolatébresztő Értékeld a témát: -----

Szavazás: Miről indítsak szavazást? (122 felhasználó adott le szavazatot)

Miről indítsak szavazást?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#201 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:05

Idézet: phan_tom - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 13:54

Amúgy is, ha visszanézitek, az elmúlt idő legértelmetlenebb szavazásai, nem friss regisztrációjú fórumozóktól származik, hogy úgy mondjam a hülyeség nem mindenesetben fordítottan arányos a hozzászólások számával. :)

Ez igaz.

Ezert kene a zoldsapkas garda, aminek a tagsagat ki kell erdemelni, nem jar automatikusan X millio hozzaszolas utan.
Igy ki lehetne szurni a csak csettopikolni idejaro komojtalan egyeneket.

#202 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:07

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 14:59

100 hozzaszolas hatareset, eleg konnyu osszeszedni, ugyhogy nem sok visszatarto ereje van olvasni is alig tudo ujoncokkal szemben.

Ezek szerint ha Roger Penrose most beregisztrálna, akkor bizonyos hozzászólásszám eléréséig olvasni is alig tudó újonc lenne.
Épp elégszer elhangzott már a topikban, hogy nem a hozzászólásszám határozza meg a fórumtagot. Az lehet, hogy az új tag eleinte kevésbé tudja kihasználni a fórum adta lehetőségeket, ismerkedni kell a szokásokkal, de attól még nem automatikusan hülye. Továbbá ha mégis az lenne, nem a hozzászólásainak számával arányosan fog megokosodni.
Nem lenne szerencsés, ha elharapózna a kopasz katona - öreg katona szemlélet.

Szerk: a zölsapkás gárdával pedig óhatatlanul kialakulna egyféle "elit", előjogokkal, kiváltságokkal. Régen is volt már ilyen. Az egyik ilyen "elit" társaságot például úgy hívták, Waffen SS. Jó ez nekünk?

Szerkesztette: Thrawn 2004. 12. 16. 15:27 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#203 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:12

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 15:07

Ezek szerint ha Roger Penrose most beregisztrálna, akkor bizonyos hozzászólásszám eléréséig olvasni is alig tudó újonc lenne.

Soha nem hallottam még Roger Penrose nevét. Nekem csak egy újonc lenne. Bizonyítsa be, hogy van itt értékelhető tudása! Azt meg nehéz 100 hozzászólás nélkül, sőt.

#204 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:13

Zoldsapkas szenyorgarda felallitasaig atmenetileg beerem egy kelloen nagy, mondjuk 2000 hozzaszolasos korlatozassal a szavazas inditasat.

145-en vagyunk 2000 hozzaszolas felett... nam latom indokoltnak, hogy ennyire leszukitsuk... szerintem egyutt lehet elni a defektes szavazasokkal is... persze lehetne kemenyebb kezzel is csinalni: a tenyleg nagyon hibas/bugyuta szavazasokat be is lehet zarni, tematemetobe mozgatni. Ez kevesebb munkat jelentene a moderatoroknak, mintha minden egyes szavazast engedelyezniuk kellene...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#205 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:17

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 15:07

Épp elégszer elhangzott már a topikban, hogy nem a hozzászólásszám határozza meg a fórumtagot. Az lehet, hogy az új tag eleinte kevésbé tudja kihasználni a fórum adta lehetőségeket, ismerkedni kell a szokásokkal, de attól még nem automatikusan hülye. Továbbá ha mégis az lenne, nem a hozzászólásainak számával arányosan fog megokosodni.
Nem lenne szerencsés, ha elharapózna a kopasz katona - öreg katona szemlélet.

Szerk: a zölsapkás gárdával pedig óhatatlanul kialakulna egyféle "elit", előjogokkal, kiváltságokkal. Régen is volt már ilyen. Az egyik ilyen "elit" társaságot példúl úgy hívták, Waffen SS. Jó ez nekünk?

Ebben igazad is van, meg nem is. Mert ugye ha egy degenerált regisztrál, azt azért pár post alatt megismeri a közösség és kiderül alkalmas-e tagnak <-- itt jön a moderatura a képbe, ha pedig egy normális emberke lép be közénk, az úgyis megérti, hogy ez a megszorítás miért is van.
... szigorúan SZVSZ!  ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#206 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

A moderatúra felvállalná-e, hogy egy idióta, nem lényegretörő, ostoba és fölösleges, "mekkorát szarsz?" relevanciával bíró szavazás indítása ugyanúgy figyelmeztetést vonna maga után, mint mondjuk egy ordas anyázás vagy egy "máris tőtöm, 95x15 mega, húbazmeg, 40k-val húzom!!!" típusú hozzászólás?

A felhasználók hozzászólás-szám szerinti csoportosítása ugyanis szerintem sem célravezető a Thrawn és mások által említett okokból.

#207 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 15:12

Soha nem hallottam még Roger Penrose nevét. Nekem csak egy újonc lenne. Bizonyítsa be, hogy van itt értékelhető tudása! Azt meg nehéz 100 hozzászólás nélkül, sőt.

Idézet

Sir Roger Penrose 1931. augusztus 8-án született Colchesterben (Essex, Anglia).

A Cambridge Egyetemen szerzett doktori fokozatot 1957-ben algebrai geometriából, majd angol és amerikai egyetemeken dolgozott. 1964 és 1973 között docens, majd az alkalmazott matematika professzora a londoni Birkbeck College-ban. 1973-tól az Oxfordi Egyetemen a Rouse-Ball matematikai katedra professzora. A jeles matematikust és kozmológust tudományos eredményei elismeréseként 1994-ben lovaggá ütötték.

1969-ben Stephen Hawkinggel közösen bebizonyította, hogy a fekete lyuk belsejében lévõ összes anyag egyetlen ponttá, egy szingularitássá húzódik össze, és e térbeli matematikai pontban az anyag zérus térfogatú és végtelen sûrûségû. Penrose és Hawking az általános relativitáselmélet terén végzett briliáns kutatásaikért 1988-ban fizikai Wolf-díjat kaptak. Az indoklás szerint: „Munkájukkal nagyban hozzájárultak a Világegyetem keletkezésérõl és további sorsáról alkotott elképzeléseink kialakulásához.

No nem baj, legyen akkor Penrose helyett  Edsger Dijkstra. Megfelel?

Szerkesztette: Thrawn 2004. 12. 16. 15:20 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#208 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:20

Ismét én. :)

Ahogy tapasztaltam a több gond inkább abból származott, hogy valaki jónak, ötletesnek induló szavazást inditott, csak épp nem jól állitotta össze az opciókat, kihagyott pontokat melyre később hívták fel a hozzászólók a figyelmet.

Szóval a javaslatom erre a problámára:

A szavazást inditó fórumozó a hsz-hoz hasonlóan az inditástól számitott 1 órán belül tudja szerkeszteni az opciókat, ha szükséges a forumozók/házigzdák javaslatai alapján.

Az értelmetlen/hülye szavazásokat pedig - csatalkozva az előttem szólókhoz - hsz számtól függetlenül lehet inditani. Az ilyen szvazásokat pedig hasonlóan az értelmetlen topicokhoz, be kell zárni!! A renitens visszaesőket  pedig figyelmezetetéssel honorálni. 

upd: természetesen a min. 100-as hsz határral egyetértek.

Szerkesztette: Brett Shaw 2004. 12. 16. 15:24 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#209 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:37

Ahogy én látom:

- 100 hozzászólás elég könnyen összejön: az egyszeri ember nyit öt topikot három témakörben hülye témáról, majd egy-két fogékony 'mennyidemennyoda' hozzászólóval néhány oldalban kölcsönösen kioktatják egymást, amiről már indíthat is egy kiadós szavazást.
- A szavazások esetében (is) eléggé meghatározza a 'vendégkört', hogy ki indította a szavazást. Ezt el lehetne kerülni, ha egy mod indítaná a szavazást, és csak utalna a kezdeményezőre.
- Ez egyszersmind a szavazásokban eléggé magas számban előforduló helyesírási hibákat és hiányos választási lehetőségeket is szűrhetné.
- A modok ezzel korlátozhatnák a szavazás-dömpingeket: egy témakörben kettő, max. három látogatott szavazás általában pont elég, ha több van, annak mind kárát látja.
- A száz hozzászólásos határ ugyanakkor valóban kizár olyanokat ebből a lehetőségből, akik netán kevesebb hozzászólással, de valamelyest nagyobb szakmai potenciállal rendelkeznek.

Szerkesztette: Rive 2004. 12. 16. 15:39 -kor

Elköltöztem :-)

#210 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:46

Szerintem a min. 100 hozzászólás fontos lenne ugyanis az ember rá van kényszerítve, hogy ahhhoz, hogy hozzászóljon , olvasson egy kicsit. Bár én 2 év alatt gyűjtöttem össze az első ~100 hozzászólást, s mióta netem van, a többi 300 azóta, abból is ~150 csak '"szintlépésért" rövid idő alatt. Szerintem inkább hozzászólásszám vagy fórumon eltöltött időt (napok száma amióta regisztrált) kellene mérvadónak venni. Tudom a második fele már fel volt dobva régebben, de szerintem csak számít ez, mert azidő alatt az ember mégis olvasgat. Szeritem az 1 hónap elég lenne (van aki hamar tanul, van aki lassabban, sőt van aki már tanulva érkezik:)).

szerk: vagy
szerk2: most látom, hogy én sem olvasok eleget, mert pont ezen az oldalon már volt szó erről

Szerkesztette: beeci 2004. 12. 16. 15:56 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:50

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 14:51

Szerintem nem szerencsés dolog a szavazás indítását a hozzászólások számához kötni, ugyanis a sok hozzászólás - mint ahogy többen ís írtátok - nem feltétlenül jár együtt a bölcsesség, jobb ítélőképesség stb. növekedésével ;). Persze értem, hogy ennek az volna a lényege, hogy akinek sok postja van, az már valószínűleg régóta fórumtag, "tudja mi a dörgés", nagyobb a rálátása a dolgokra, ezért kapásból képes reprezentatív kérdőívet összeállítani, de akadnak itt olyan emberek is, akik alig két-három hónapja vannak itt, és máris ezres nagyságrendű hsz-t "gyártottak".

Egyedi elbírálás bevezetését javaslom a következő kiegészítésekkel:

- Továbbra is bárki indíthasson szavazást bármilyen témában (korra, nemre, bőrszínre, vallási hovatartozásra, szexuális irányultságra, hozzászólások számára, regisztráció óta eltelt időre való tekintet nélkül :))

a.)

- A szavazás mindaddig legyen rejtett vagy inaktív (lezárt), ameddig az illetékes moderátor azt meg tekinti, jóvá nem hagyja, és aktívvá nem teszi;

- az aktiválás után korlátozott ideig (mondjuk 48 óráig) a szavazás indítójának is legyen lehetősége egyetlen alkalommal a válaszlehetőségeket módosítani (új opciókat felvenni, törölni vagy összevonni), amely automatikusan az összes addigi szavazat eldobásával járna (reset) - természetesen akik már leadták voksukat, azok újra szavazhatnának.

b.)

- A szavazás azonnal legyen látható, de korlátozott ideig (mondjuk 48 óráig) ne lehessen szavazni, csak hozzászólni a topikban. A beérkezett javaslatok alapján egy mod vagy a szavazás indítója korrigálhatja az opciókat, majd a megadott "türelmi idő" letelte után a lista elnyerné végleges állapotát, és mindenki elkezdhetne voksolni.

Bonyolult? :D

a.)

- Technikailag nincs erre lehetőség. Felhasználónként be lehet állítani, hogy HOZZÁSZÓLÁSAI csak jóváhagyás után jelenjenek meg, de akkor minden postot reviziálni kell. Külön, csak szavazás nem megy, no meg ne feledjétek, hogy egyetlen mod sincs napi 24 órát a fórumon. LameX meg (még) nem mod... :D (Vicc volt...)

- Ha már egy szavazásra 20-40-60-akármennyi voks érkezett, akkor teljesen unfair még egy opciót betenni, vagy meglévőt módosítani. A már voksot leadókkal szemben unfair. Resetre meg technikailag nincs lehetőség.

b.)

- Van olyan szavazási lehetőség, ahol nincs hozzászólási lehetőség, azzal mi van? Technikailag kivitelezhetetlen az, hogy bizonyos ideig ne lehessen szavazni, aztán meg igen.

#212 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:54

Szerintem is az lenne a legjobb, ha pl 1 hónap után lehetne szavazást nyitni. Aki hülyeségekről akar flame-t, az várja ki az egy hónapját, úgyis beleun. Ha valaki mégis nagyon kitartó, akkor röhögünk egyet, és majd egy mod elintézi.
Az az új tag, akinek kivételes képességei vannak (helyesen tud írni, sőt még fogalmazni is, valamint van fogalma a témáról, amiről szavaztatni kíván) pedig látszólag nem tud szavazást indítani. Látszólag! Ugyanis semmi sem akadályozza meg abban, hogy kitalálja a kérdést, és a megfelelő válaszokat hozzá, majd megkérjen valakit, hogy indítsa el a szavazást. Rengeteg segítőkész ember van a fórumon, könnyen megoldható...lenne :)

#213 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 16:27

Szavazassal kapcsolatos masik topikban ugye nem lehet velemenyt kifejteni, ugyhogy ide irok.

Tovabbra is fenntartom azt a korabban hangoztatott velemenyemet, miszerint csak zold, kek, meg pirossapkasok indithassanak szavazast.

Zoldsapkas szenyorgarda felallitasaig atmenetileg beerem egy kelloen nagy, mondjuk 2000 hozzaszolasos korlatozassal a szavazas inditasat.

Akkor talan nem lesz annyi ertelmetlen, hejesirrasi hubaktol hemzsego idetlen szavazas, mint peldaul a meg nem letezo, "hanyszor mosol fogat egy evben" temaban.

100 hozzaszolas hatareset, eleg konnyu osszeszedni, ugyhogy nem sok visszatarto ereje van olvasni is alig tudo ujoncokkal szemben.

Oké. Nekem 713 hozzászólásom van a jelenlegi fórum motor szerint.
Szóval 6 rész után dugjam föl magamnak a "Next Generation" sorozatot? Erre gondoltál?

Egyébként -ha már itt tartunk- mit szándékozol csinálni azokkal a tagokkal, akik nem a fórum motorhoz tartozó cuccal csinálják a szavazást, hanem esetleg úgy mint én (saját kezűleg összesítve a leadott voksokat)? Eternal ban? Ugyanis ez is szavazás.

Persze az is megoldás, hogy átviszem a PH-ra a Next Generation-t és az itteni tagok is oda járnak szavazni.

Szerkesztette: Kosh Naranek 2004. 12. 16. 16:30 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 12. 16. 16:49

Idézet

Nem, csak a házigazdák/moderátorok indíthassanak szavazást fórumozói javaslatra, egyedi elbírálás szerint

Mondom ezt annak ellenére, hogy én is indítottam hülye szavazást. :up:

#215 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 17:44

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 15:17

No nem baj, legyen akkor Penrose helyett  Edsger Dijkstra. Megfelel?

Hehm.

Lényegtelen, hogy kit mondasz, tőlem jöhet akár a pápa Vatikánostul is, de bizonyítsa be, hogy ért ahhoz, amiről beszél, vagy legalább próbálkozzon vele! Ehhez kell párszáz hozzászólás, szavak nélkül csak kezdő marad, akármennyit is tud. Hiszen ha nem tudhatom róla, hogy tud valamit, akkor honnan tudjam, hogy tud valamit?

#216 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 17:44

Hehm.

Lényegtelen, hogy kit mondasz, tőlem jöhet akár a pápa Vatikánostul is, de bizonyítsa be, hogy ért ahhoz, amiről beszél, vagy legalább próbálkozzon vele! Ehhez kell párszáz hozzászólás, szavak nélkül csak kezdő marad, akármennyit is tud. Hiszen ha nem tudhatom róla, hogy tud valamit, akkor honnan tudjam, hogy tud valamit?

Valóban, ha Dijkstráról nem tudod, hogy mit tud, akkor már inkább a pápa.

#217 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:59

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 17:44

... bizonyítsa be, hogy ért ahhoz, amiről beszél, vagy legalább próbálkozzon vele! Ehhez kell párszáz hozzászólás, szavak nélkül csak kezdő marad, akármennyit is tud.

Hm.

Itt a lényeg inkább a hozzáállás, nem pedig a hozzáértés. Az pedig egy-egy témában már néhány hozzászólás után is egész jól körülhatárolható. Egy vitában jó kérdést feltenni legalább akkora érdem, mint tényszerű válaszokat adni.

Szerkesztette: Rive 2004. 12. 16. 20:00 -kor

Elköltöztem :-)

#218 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 20:33

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 16:27

Oké. Nekem 713 hozzászólásom van a jelenlegi fórum motor szerint.
Szóval 6 rész után dugjam föl magamnak a "Next Generation" sorozatot? Erre gondoltál?

Egyébként -ha már itt tartunk- mit szándékozol csinálni azokkal a tagokkal, akik nem a fórum motorhoz tartozó cuccal csinálják a szavazást, hanem esetleg úgy mint én (saját kezűleg összesítve a leadott voksokat)? Eternal ban? Ugyanis ez is szavazás.

Persze az is megoldás, hogy átviszem a PH-ra a Next Generation-t és az itteni tagok is oda járnak szavazni.

Ezt a hsz-t nem értem.  :confused: Hogy jön ide a Next Generation?  :think: Volt valami Star Trek-es szavazás?  :confused:  :confused:

Szerkesztette: Brett Shaw 2004. 12. 16. 20:34 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#219 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 20:38

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 15:17

Edsger Dijkstra. Megfelel?

Ez ugye nem vmi csúnya betegség?  :think: És ugye nem fertőző?  :eek:  :oops:

#220 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 20:56

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 20:38

Ez ugye nem vmi csúnya betegség?  :think: És ugye nem fertőző?  :eek:  :oops:

Sajnos már nem fertőz. :(  Ha érdekel, itt olvashatsz róla

Szerk: de ez itt már erősen  :offtopic: 

Szerkesztette: Thrawn 2004. 12. 16. 21:01 -kor

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.