HWSW Informatikai Kerekasztal: De miről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

De miről? Gondolatébresztő Értékeld a témát: -----

Szavazás: Miről indítsak szavazást? (122 felhasználó adott le szavazatot)

Miről indítsak szavazást?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#61 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:32

Idézet

Nem tudom, hogy van-e ilyen, de én bevezetnék egy lyan rendszert, hogy mondjuk az egész forumot globálisan érintő, változást elősegitő szavazásokat, (pl: piros legyen-e a fórum)  2000 igen szavazat esetén a z adminok kötelesek legyenek megvizsgálni a kérdést, és jó esetben helyt adni nekik, engedve a nép akaratának.

:nevet: :nevet2:
Ezt ugye nem gondoltad komolyan? :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#62 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:39

Idézet: Socket - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:29

Először is, semmi értelme a szavazásoknak addig, ameddig az adminokat illetve más illetékeseket nem s érdekel ez a dolog.
Itt van ez a topic:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...90#entry2136428
Garama nyitotta a szavazást azzal a céllal, hogy  lehessen szerkeszteni a hozzászólásokat, legalább az elsőket.
Na most, hiába nyomna mondjuk az első gombra 1682-en, ha az illetékesek le se tojják a dolgot.
Nem tudom, hogy van-e ilyen, de én bevezetnék egy lyan rendszert, hogy mondjuk az egész forumot globálisan érintő, változást elősegitő szavazásokat, (pl: piros legyen-e a fórum)  2000 igen szavazat esetén a z adminok kötelesek legyenek megvizsgálni a kérdést, és jó esetben helyt adni nekik, engedve a nép akaratának. De ezenbelül akármilyen szabályokat létre leheten hozni, hogy csak az szavazhat a globális problémákat érintő szavazásokban,  aki mondjuk elérte az 500 hozzászólást, és legalább egy éve regisztrált tag a forumon, persze ez csak egy példa.
Mondjuk létre lehetne hozni olyat, pl a Bolhapiac esetében, hogy már akár 500, egy pontra eső szavazat esetén, a kérdés megoldását az adminoknak keljen átadni.
Persze olyan esetben, ha így áll a szavazás:
500 igen.
499 nem.

Akkor felesleges vizsgálni az adott kérdést, így erre létre lehetne hozni egy százalék értéket.
Ez már csak a fantázia kérdése.

Ez a fórum a HWSW Bt. tulajdonát képez kvázi. nem népakarat van, hanem az van, amit a tulaj akar, vagy enged. A HWSW megengedi, hogy használjuk ezt a fórumot. A moderátorok meg nem pénzért csinálják, amit csinálnak szerintem, mint ahogy Te sem pénzért segítesz a fórumon, és Tőled sem kérnek pénzt a segítségért, és ezért nem etikus olyat kijelenteni, hogy márpedig ezt muszály megtennetek. Esetleg kérni lehet. De ez az én véleményem, és álláspontom.

#63 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:44

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:32

Krinyo

Már látom a szavazásokat, amiket kötelesek lennétek pozitívan elbírálni :D. "Jó lenne-e, ha mindenki mod lehetne?" "Szeretnél-e részesedni a HWSW bevételéből?" "Szeretnéd-e, hogy Krinyo minden hónapban egy fix összeget küldjön a számládra?"

:pokeas2:

Socket, már ki lett fejtve néhányszor: ez nem demokrácia :).

#64 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 15:29

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:44

Már látom a szavazásokat, amiket kötelesek lennétek pozitívan elbírálni :D. "Jó lenne-e, ha mindenki mod lehetne?" "Szeretnél-e részesedni a HWSW bevételéből?" "Szeretnéd-e, hogy Krinyo minden hónapban egy fix összeget küldjön a számládra?"

:pokeas2:

Socket, már ki lett fejtve néhányszor: ez nem demokrácia :).

Kihagytad a "Leváltanád-e azonali hatállyal Drummastert?" című szavazást, mely szavazás a "Kitegyük-e a főoldalra a ""Leváltanád-e azonnali hatállyal Drummastert?"" szavazást?" szavazás folytán azonnal a főoldalra kerülne. :idea:

#65 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 15:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 15:29

Kihagytad a "Leváltanád-e azonali hatállyal Drummastert?" című szavazást, mely szavazás a "Kitegyük-e a főoldalra a ""Leváltanád-e azonnali hatállyal Drummastert?"" szavazást?" szavazás folytán azonnal a főoldalra kerülne. :idea:

Hmm, lehet, hogy indítok egy ilyet :D. Tutira nyomtalanul elvinné egy fórummotorhiba, mi? :D

#66 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 04. 15:33

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 15:29

:nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

Sztem se jó ötlet... Tele lenne olyannal pl. amiben Gugánal szétoffoljuk e minden topicját? :D  :cool:

Az öregek indítsanak: Sztem úgy lenne max ildomos, hogy az 5000 feletti hozzászólással rendelkezők indíthatnak, és azért vmi féle moderátori kontroll legyen rajta...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#67 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 16:00

Idézet: Socket - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:29

Először is, semmi értelme a szavazásoknak

A többit kár volt leírnod.

#68 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 16:03

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:32

Krinyo

Fogadjunk egy KCS-be, hogy komolyan gondolta!

1. Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy a Mikulás meghozza az utolsó szavazást.
(Vagy havazást? Vagy behavazza a szavazást.)
2. Szavazzuk meg, hogy nem kell szavazás.

#69 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:59

Kár, hogy poénra vettétek az egészet....
A jelenlegi formájában, nem igazán jó a szavazás.
Most nem ilyenekre gondolok, hogy: Kinek milyen winchestere van?
Meg hasonló kérdésekre.
Több komolyságot vártam volna.
Az, hogy Krinyo így reagált, egyenenesen fantasztikus.
Legyen is HWSW Bt. tulajdona!
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#70 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 18:19

hmm, nemugyvolt, hogy mindig egyhétig lesz kint a főoldalon egy szavazás? mertmár unalmas a böngészős..
lehetne vmi hasonlóanértelmes, és tág réteget érintő szavazástkirakni..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#71 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 20:05

Idézet: Socket - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 17:59

Az, hogy Krinyo így reagált, egyenenesen fantasztikus.
Legyen is HWSW Bt. tulajdona!

Talán indíccs egy savazást arról, hogy ne Krinyó legyen az admin.

#72 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 20:18

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 21:05

Talán indíccs egy savazást arról, hogy ne Krinyó legyen az admin.

Vagy indítsunk egy szavazást arról, hogy indítsunk-e szavazást arról...

Nekem erről az egészről a Brian élete jut eszembe...

Amúgy én magasabb hozzászólásszámhoz kötném a szavazás indítási jogát vagy esetlegesen egy helyi moddal kéne megtárgyalni, hogy van-e értelme a szavazásnak. Vagy egy topic, amiben leírnád mi az ötlet és a modok reagálnának rá. Mert ez, hogy boldog boldogtalan szavazást indít minden idiótaságról, ami eszébe jut...
Sokszor jó az alapötlet, de átgondolatlan a pontok összeállítása, pl a milyen felbontásban játszol a gamewareben.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#73 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 20:24

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 20:18

Vagy indítsunk egy szavazást arról, hogy indítsunk-e szavazást arról...

Nekem erről az egészről a Brian élete jut eszembe...

Amúgy én magasabb hozzászólásszámhoz kötném a szavazás indítási jogát vagy esetlegesen egy helyi moddal kéne megtárgyalni, hogy van-e értelme a szavazásnak. Vagy egy topic, amiben leírnád mi az ötlet és a modok reagálnának rá. Mert ez, hogy boldog boldogtalan szavazást indít minden idiótaságról, ami eszébe jut...
Sokszor jó az alapötlet, de átgondolatlan a pontok összeállítása, pl a milyen felbontásban játszol a gamewareben.

ja, meg akkor a topikindításnál is belehtne ezt vezetni...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#74 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 14:48

Ugye azelőtt moderátor, vagy házigazda indíthatott szavazást egy fórumozó kérésére. Nem tudok olyan esetről, hogy valaha egyetlen mod, vagy hg megtagadta volna bárkitől, hogy kérésére szavazás induljon egy témában. Mindazonáltal a főnökség úgy gondolta, hogy ezen lehetőség mindenki által elérhetővé tétele pozitívan hat(hat) a tisztelt fórumozók hangulatára, komfortérzetére, no meg ha már van ilyen opció, miért ne. Amit BoGab írt - mármint hogy a helyi hg-vel, vagy moddal kellene egyeztetni - az a "régi" rendszer majdnem-visszaállítása lenne. Nem tudom, hogy ez jó lenne-e, vagy sem. Egy biztos, hogy egy szavazást - ha értelmes témában indítjuk - jól meg kell gondolni abból a szempontból, hogy milyen válaszadási opciók legyenek. Lehetőség szerint minden lehetséges főszempontot meg kell jeleníteni annak érdekében, hogy minél szélesebb kör tudjon szavazni, ezáltal az eredmény minél objektívebb legyen. Csak hogy a vita ennek kapcsán véget érjen lehetőleg, tényleg jó lenne a bárki által indítható szavazás lehetőségéről egy olyan közvélemény-kutató szavazást indítani, amely objektív képet adna arról, hogy a többség mit és hogyan szeretne, mert olybá tűnik, hogy megoszlanak a vélemények jól. Az én kérdésem és szavazási opcióim a következők lennének:

Támogatod-e, hogy a fórumon továbbra is bárki indíthasson szavazást?

1: Támogatom.
2: Támogatom, ha bizonyos hozzászólásszám fölött lehetséges csak.
3: Támogatom, ha bizonyos regisztrációtól számított idő után lehetséges csak.
4: Csak akkor támogatom, ha előzetesen házigazdával egyeztetve van a téma és a szavazási opciók.
5: Csak akkor támogatom, ha előzetesen moderátorral egyeztetve van a téma és a szavazási opciók.
6: Nem támogatom.
7: Nem támogatom. Csak házigazda, vagy moderátor indíthasson szavazást, fórumozói javaslatra.
8: Nem támogatom. Egyáltalán nincs szükség szavazásra.
9: Számomra nem fontos ez a kérdés, mindegy.

Kb ennyi jutott eszembe elsőre. Kiváncsi vagyok, hogy szerintetek kell-e még valami, vagy ki kéne-e venni valamit. Ebben a formában egyelőre amúgy sem jók az opicók, mert pl. nem tudom, hogy hozzászólásszámtól, vagy regisztráció-időponttól lehet-e függővé tenni a szavazás indítását. Attól tartok, nem. Ez esetben a 2-es és 3-as pont kiesik. Szóval, mit gondoltok?

#75 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 15:02

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 14:48

9: Számomra nem fontos ez a kérdés, mindegy.

Ezt a pontot soha, egyetlen egy szavazasban sem ertettem... aki ezt valasztana az ne szavazzon, az eredmenyeket megnezheti enelkul is.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#76 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 15:47

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 16:02

Ezt a pontot soha, egyetlen egy szavazasban sem ertettem... aki ezt valasztana az ne szavazzon, az eredmenyeket megnezheti enelkul is.

Samott

Sztem azért jó az az opció, mert mondjuk az eredmény az, hogy 20an szavaznak valamire. De ez nem tükrözi, hogy mennyi embert érdekel a kérdés. Mert mondjuk a 20 mellett 2000 azt mondja, hogy őt ez nem érdekli, de nincs ilyen lehetőség.

Persze, amit leírtam akkor nem igaz, ha a nem szavazok gombra kattintok és eltárolja valahol, hogy hányan nézték meg az eredményeket szavazás nélkül.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#77 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 15:51

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 15:48

2: Támogatom, ha bizonyos hozzászólásszám fölött lehetséges csak.

Kb ennyi jutott eszembe elsőre. Kiváncsi vagyok, hogy szerintetek kell-e még valami, vagy ki kéne-e venni valamit. Ebben a formában egyelőre amúgy sem jók az opicók, mert pl. nem tudom, hogy hozzászólásszámtól, vagy regisztráció-időponttól lehet-e függővé tenni a szavazás indítását. Attól tartok, nem. Ez esetben a 2-es és 3-as pont kiesik. Szóval, mit gondoltok?

Idézet

Kedves Fórumozók,

A mai naptól -egyelőre kísérleti jelleggel- a fórumtagok számára lehetővé vált a "szavazás indítása" opció a fórum összes témakörében.

A szavazás indításának nincs semmilyen előfeltétele/megkötése a fórumtagok számára, 100 hozzászólás alatt (tehát az "új vendég" kategóriában) viszont továbbra sem lehet szavazást indítani.

Mivel szavazási opciókat (kérdés, válaszok) a szavazás létrehozása után (a nyitó hozzászólás létrejötte után) számított 60 percig lehet módosítani, ezért jól gondold meg milyen kérdést teszel fel, illetve milyen lehetésges válaszokat jelölsz meg.

üdv

R.

Renwick nyitóhozzászólása, szóval a hozzászólásszámtól lehet függévé tenni.

#78 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 16:01

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 15:51

Renwick nyitóhozzászólása, szóval a hozzászólásszámtól lehet függévé tenni.

Ennyire, es nem tovabb...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#79 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 16:06

Mivel szavazási opciókat (kérdés, válaszok) a szavazás létrehozása után (a nyitó hozzászólás létrejötte után) számított 60 percig lehet módosítani, ezért jól gondold meg milyen kérdést teszel fel, illetve milyen lehetésges válaszokat jelölsz meg.

Nem kéne semmi ilyen megszorítás, ha ezeket mindenki betartaná :)

#80 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 16:07

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 14:48

Ebben a formában egyelőre amúgy sem jók az opicók, mert pl. nem tudom, hogy hozzászólásszámtól, vagy regisztráció-időponttól lehet-e függővé tenni a szavazás indítását. Attól tartok, nem. Ez esetben a 2-es és 3-as pont kiesik. Szóval, mit gondoltok?

Ha még nem lehet, írunk hozzá modot. Ezen ne múljék. ;)

A 6. pontnak mi a bővebb jelentése? Ez?

Nem támogatom, hogy felhasználók is indíthassanak szavazást, és emellett a következő állítások egyikével sem értek egyet:
- Csak házigazda, vagy moderátor indíthasson szavazást, fórumozói javaslatra.
- Egyáltalán nincs szükség szavazásra.

:think:

Szerintem felesleges.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6