HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 31. 14:24

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 18:12

...

Vegre egy sorstars... :) Ezeket a progikat mar en is vegigprobaltam, de nem feltetlenul ebben a sorrendben... sajnos az eredmeny mindig az lett, hogy a kesz mkv-ban a vegere elcsuszott a hang legalabb egy masodpercnyit. (sajnos van a felvetelben nehany hiba, de a ts-ben vegig szinkronban marad a hang es a kep, csak atcsomagolaskor csuszik el) Megnezem majd ebben a sorrendben is... :)

Koszi,
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#662 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 14:44

Idézet: szabi - Dátum: 2008. dec. 31., szerda - 14:11

Hi

Ezt csak azért csináltam, hogy kipróbáljam valóban ki lehet e küldeni a megfelelően kódolt anyagot dekódolásra a videokártyának.
Nem a bitrátán van a hangsúly hanem a paramétereken.  ;)

Egyébként 1680x1050 felbontású 40mp hosszú játékból felvett fraps videóról van szó.
Ezért ekkora a bitráta.  :cool:

Senki nem érti a paraméterezést?  :think:

Üdv
szabi

ref 5 jobb minőséget ad elvileg mint a ref 4, de nem hiszem, hogy észrevennéd. A legjobb teszt az, ha megnézed párszor egymás után :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#663 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 19:06

Idézet: Samott - Dátum: 2008. dec. 31., szerda - 14:24

Vegre egy sorstars... :) Ezeket a progikat mar en is vegigprobaltam, de nem feltetlenul ebben a sorrendben... sajnos az eredmeny mindig az lett, hogy a kesz mkv-ban a vegere elcsuszott a hang legalabb egy masodpercnyit. (sajnos van a felvetelben nehany hiba, de a ts-ben vegig szinkronban marad a hang es a kep, csak atcsomagolaskor csuszik el) Megnezem majd ebben a sorrendben is... :)

Koszi,
Samott

Na ez a gond, a Stream Error, ami DVB-T esetében jelentkezik. DVB-S vagy DVB-S2 esetében nincs vagy csak elvétve. Én ha rögzítek valamit, akkor megnézem, hogy a Stream Error értéke 0-e? Ha nem nulla, azaz hibás, akkor nem is foglalkozok vele, törlöm. Csak hibátlan anyagokkal foglalkozom. Sajnos csak 75-80%-os jelszintet tudok elérni DVB-T esetében, ami kevésnek bizonyul, mert egy másfél órás anyagban biztos, hogy lesznek hibák. Szóval a DVB-T még nem igazán stabil. Remélem idővel javulni fog. Amikor még az mpeg2 sugárzás ment, akkor a felvett filmekben soha semmi hiba nem volt, igaz a jelszint is 85% körüli volt.

Szóval ha pl. az m2HD-n olyan műsor megy, amit rögzíteni akarok és utánna esetleg archíválni, akkor inkább a műholdas verzióról veszek fel. Ez stabilabb, magasabb bitrátával is megy és jobb a kép is, mint a DVB-T esetében. A gond viszont ezzel az, hogy míg egy kb. kétórás anyag DVB-T-ről felvéve az alacsonyabb bitráta miatt rámegy egy DL lemezre, addig a DVB-S verzió már nem fér rá. Újratömöríteni nem akarom, mivel az talán egy napig is eltartana, vagy még tovább.

Nekem még soha nem volt hangcsúszás, de ez attól lehet, hogy csak hibátlan anyagokat dolgoztam fel.

#664 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 19:35

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. dec. 31., szerda - 19:06

Ha nem nulla, azaz hibás, akkor nem is foglalkozok vele, törlöm. Csak hibátlan anyagokkal foglalkozom.

Ugy konnyu... :) De en nehany aprobb hiba miatt nem dobok el fontos felveteleket (hiszen azert veszem fel mert szuksegem van ra).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#665 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 19:53

Idézet: Samott - Dátum: 2008. dec. 31., szerda - 15:21

Az x264 és a DXVA kompatibilitás... De erdemes elolvasni a srac tobbi bejegyzeset is.

Samott

Átolvastam.
Ez alapján a fentebb linkelt megui profilt ki akartam egészíteni "--b-rdo" és "--bime" paraméterekkel, de második menetnél mikor használni kezdené megáll a kódek ismeretlen paraméter üzenettel.

Inkább maradok a profiloknál gondolom hozzáértők állítják össze olyanoknak mint én.  :cool:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#666 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 12:27

Kérdés:
A neten fellelhető 1080p dvd9 és 720p dvd5 források hogyan viszonyulnak egymáshoz?
Bitrate-minőség ügyileg.

#667 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 15:09

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:27

Kérdés:
A neten fellelhető 1080p dvd9 és 720p dvd5 források hogyan viszonyulnak egymáshoz?
Bitrate-minőség ügyileg.

Letöltesz pár sample-t és megnézed? :think:  :Đ
Amúgy meg jobb az 1080p, de hogy észre is veszed-e, az függ attól hogy milyen távolról és min nézed.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#668 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 21:56

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 15:09

Letöltesz pár sample-t és megnézed? :think:  :Đ
Amúgy meg jobb az 1080p, de hogy észre is veszed-e, az függ attól hogy milyen távolról és min nézed.

Ehh, nem erre gondoltam. :)
Azt tudom, hogy távolságfüggő a felbontás... és meg is nézhetnék párat, de inkább elméletben érdekel, hogy a felbontáshoz viszonyítva milyen a bitráta.

Hiába jobb az 1080p felbontásban, ha mondjuk jobban kockásodik vagy nem bírja a nagy képdinamikát.

#669 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 22:56

A minőségi 1080p mindig jobb, mint a 720p, ha rendes csapat csinálja, pl esir ctrlhd don stb..
Más kérdés, hogy ők sokszor nem férnek bele a dvd9-be pont amiatt, mert a minőséget tartják szem előtt.  :) Szóval ha dvd9 1080p ripet látsz, és valamelyik hdbits-re dolgozó csapat csinálta, akkor azzal nem lesz gond, de ha cinefile reveille vagy hasonló ripet látsz ekkora méretben, ott már nem feltétlenül lesz jó a minőség, mert ők a sebességre meg a szabályokra figyelnek(mérethatárok).
- Where are we going?
- Let's go find out.

#670 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 23:22

Pont az érdekelt volna, ami belefér a dvd9-be. Nyilván ami nagyobb az jobb lesz. :)
Szóval, hogy az 1080p ~9mbps vagy a 720p ~4.5mbps problémásabb.

Épp azért kérdezem mert a nagyobb felbontás előnye tényleg csak nagyon kis távolságról nézve jön ki. Akkor már inkább a 720p és kevesebb kockásodás a nyerő számomra. (Már ha az lesz a válasz, hogy ott tényleg kevesebb. :))

De azért kösz a csapat infót, az is jól jött. :up:

Szerkesztette: vipisrac 2009. 01. 18. 23:23 -kor

#671 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 00:49

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 23:22

Szóval, hogy az 1080p ~9mbps vagy a 720p ~4.5mbps problémásabb.

Hát erre nem igazán tudok semmit mondani, meg a kockásodásról se, mert eleve nem töltök olyan filmet ami kockás :D Ha már hd akkor legyen tényleg az, ha kell akkor leszedem az 1,5*dvd5 verziót 720p-ből is.
Itt van egy összehasonlítás:
http://hdimage.org/i...fkl_septic2.png
http://hdimage.org/i...p1t1dm_don2.png
Egyértelmű a különbség, mégis dvd5-re kódolják, mert scene rules meg stb.
Szóval ha tényleg minőséget akarsz akkor kerülöd ezeket. Ha mégis ilyet szedsz, mert ehhez férsz hozzá/számít a méret, akkor maradhatsz a dvd9 1080p-nél, mert bár nem lesz tökéletes, mégis jobb kicsit, mint ugyanannak a filmnek a dvd5 verziója.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#672 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 08:57

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 17:12

Ha nem akarsz egy felvett műsor közepéből kivágni részeket, akkor tudok egy jó megoldást, ...

Tudnál adni nekem is egy jó receptet? (a problémám eléggé hasonló).

Én egy mkv-t szeretnék szinkronizálni.
Mkvmerge-vel tettem bele az új hangsávot, de az anyagban van egy hiba (? - egy pillanatnyi enyhe kockásodás látható), és attól a ponttól kezdve csúszik a hang.
Érdekes, hogy ez a hiba (vagy mi?), az eredeti hangot nem befolyásolja.

Szóval, tudsz valami jó megoldást?

#673 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 18:05

Frissítettem a PowerDVD-t, és eltünt a CyberLink H.264/AVC Decoder. Kiszedték belőle? :confused:

#674 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 11:38

Idézet: szabi - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 11:34

Viszont most olvastam ha másik profilt állítom be akkor a dekódolás megfelelő lejátszó esetén kiküldhető a videokártyának.
Ehhez a következő profilt választottam, "DXVA-HD-HQ"
Ekkor a következőek a paraméterek.
program --pass 2 --bitrate 14434 --stats ".stats" --level 4.1 --ref 4 --mixed-refs --bframes 3 --weightb --direct auto --deblock -1:-1 --subme 7 --trellis 2 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --vbv-bufsize 50000 --vbv-maxrate 50000 --me umh --threads auto --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim --output "output" "input" 

Épp kísérletezek DXVA által dekódolható h.264 készítésével, és sehol nem írják, hogy így lenne, az Általad vázolt paraméterek szerint sem számít, mégis, ha engedélyezek akár csak egyetlen b-frame-et is, olyan "leninesen" mozog (három lépés előre, kettő hátra, szóval hülyén ugrál) a videó DXVA-s lejátszáskor, és nagyon nem értem, miért :confused:
Letöltött videók mennek rendesen hardverrel is, szóval értetlenül állok a probléma előtt. Valami elemző program is van, amivel meg lehetne vizsgálni a beállításokat, de nem ugrik be, mi a neve...
Valakinek van tippje a B-frame problémára, vagy az elemző nevére? :think:

(MPC/HC múlt heti build, meg GF8600GT összejátszása amúgy a DXVA, mikor épp működik - és máséval jó...)

Szerkesztette: alvaro 2009. 03. 05. 11:39 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#675 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 15:06

Na, szerkeszteni már nem lehet, viszont közben szenvedtem még egy darabot ezzel a problémával.
1. Hardvert/drivert elég jól kizárhatjuk, a szomszéd szobában AMD780-as chippel pontosan ugyanúgy szambázik a mozgás.
2. Mennek a */%!"(%@@#@&!ba, hogy a verziók között összevissza változtatják az x264 szintaxist. A Te paramétereidet is mire átpofoztam, hogy az x264 vfw-m megegye (azt használok ugyanis, most épp bink videókat konvertáltam, a rad tools pedig vfw-t hívja meg, de amúgy se műxik a megui, .net véletlenül már van fönt, de avisynth az nem... nyavalyáért nem bírnak egy ilyen programot függőségek nélkül megírni...)... ééééés, utána ugyanolyan idiótán mozgott minden :omg:
3. Threadek számát is lekorlátoztam egyre, hátha valami bug... ez se segített...

Szerk. egy adag kutatás felszínre hozta, hogy lehet, hogy a VFW interface okolható a b-frame-ek problémájáért. Nekiálltam veszettül próbálkozni a commandline x264-gyel, de nem sikerült olyan inputot adnom neki, ami megfelelne a kényes ízlésének... elvileg pedig a tömörítetlen AVIt eszi...

Szerkesztette: alvaro 2009. 03. 05. 15:45 -kor

#676 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 22:54

Hi

Végül maradtam az megui profiljainál, nem akarom feltalálni a spanyol viasz-t.
Először én is bajlódtam a paraméterezéssel, átrágtam magam ezen.
Majd kiderült az újabb x264-ek már hibaüzenettel leállnak ha néhány paramétert használni akarok amik a leírás idején még jók voltak.
Így maradtam a profiloknál.
Egyébként is mióta feltettem a v9.2 catát azóta a dxva-nak lőttek.
Szép volt ati.  ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#677 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 08:12

Idézet: szabi - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 22:54

Hi

Végül maradtam az megui profiljainál, nem akarom feltalálni a spanyol viasz-t.
Először én is bajlódtam a paraméterezéssel, átrágtam magam ezen.
Majd kiderült az újabb x264-ek már hibaüzenettel leállnak ha néhány paramétert használni akarok amik a leírás idején még jók voltak.
Így maradtam a profiloknál.
Egyébként is mióta feltettem a v9.2 catát azóta a dxva-nak lőttek.
Szép volt ati.  ;)

Üdv
szabi

Nekem most közben átalakult a problémám - még mindig nem jöttem rá, hogyan lehetne x264-ezni úgy, hogy az avisynth nincs a gépen. Merthogy nem akarom föltenni. Csak azért, mert néha konvertálnék videót, nem akarom a rendszeremet ennek a részfeladatnak a képére formálni, minden beépülő izét el akarok kerülni, ha csak egy mód van rá...

#678 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 08:30

Nem tudom, "el sem tudnám képzelni az életem avisynth nélkül"  :D

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#679 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 08:47

Nekem viszont csak útban lenne :think:

#680 Felhasználó inaktív   pocmalac 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 10. 02:15

Srácok. Tudnátok nekem egy valamiben segíteni? 1080as mkv-kat tömörítek meguival tovább, hogy ráférjenek dvd9re. Hosszú napok után szépen megy, csak kellene nekem egy kis eszmecsere, mert nem tudom kivel megbeszélni. 2passben nyomom extra qualityn, insane-nel akartam először: felejtős, nem a 2.2es c2d-mnek találták ki. Bitrátát kellene számolnom, mert csak a második passban adja ki az estimated méretet, addig meg a majd 3 órás film miatt 15 órát kell várnom a first pass végéig...szóval az, hogy a first pass 5 fps körül megy, a második meg kb 0.5fpssel, az mennyire normális extra qualityn? 2.2c2d, 4gram. Lehet, hogy hülye kérdés, de, mivel multicore támogatós, a gpu-t nem tudja vajh bevenni a buliba a két mag mellé?

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.