HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 04. 17:03

Igen csak az a baj, hogy az MKVToolnix(merge) nem ismeri az 50 fps-t, igy nem tudsz MKV-t csinálni belőle, ha mégis megpróbálod, akkor 25fps-nek értelmezi, és ezért lesz dupla hosszú a kép a hanghoz képest. Tehát csak akkor tudsz korrekt MKV-t csinálni az anyagodból, ha a képet az általa ismert 25 fps-re alakitod.(én már egy hasonló anyaggal végigcsináltam és tökéletes lett).

#782 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 17:03

Ha nem akarsz konvertálni, akkor csinálj belőle a TsMuxer-rel AVCHD-t, azt mindennel le lehet játszani, ami képes az 50fps-t értelmezni.

Szerkesztette: fanatik 2011. 01. 04. 17:12 -kor

#783 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 17:37

Én úgy tudom, hogy egyenlőre az 50, és 60fps-t kizárólag a műsorszórásban alkalmazzák, (1080i, és 720p felbontás mellett) és a Blu-Ray, valamint az MKV-formátum egyenlőre nem alkalmazza az 720p/50fps, 1080p/50fps-t, valamint ezek 60fps-es változatait.

Szerkesztette: fanatik 2011. 01. 04. 17:39 -kor

#784 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 18:24

Elhiszem neked ezt az 50fps dolgot, de a honlapjukon semmit nem talalok errol... mindegy, akkor marad m2ts-ben (az AVCHD is azt csinal belole :)). Nem akarom deinterlacelni, mert akkor a keptartalom felet eldobnam.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#785 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 15:38

Samott, arra kérnélek, hogy egy pár perces részletet rakjál fel a Szilveszteri HD szinházi közvetitésből egy tárhelyre, azt hiszem találtam tökéletes megoldást.
Ezt szeretném kipróbálni.

#786 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: fanatik - Dátum: 2011. 01. 07. 15:38

Samott, arra kérnélek, hogy egy pár perces részletet rakjál fel a Szilveszteri HD szinházi közvetitésből egy tárhelyre, azt hiszem találtam tökéletes megoldást.
Ezt szeretném kipróbálni.

A hetvegen legkorabban, directshowsource-al megetettem a meguival most keszul a 720p deinterlacelt mkv belole... 7+17+17 ora. :) Mekkora kell? 5 perc vagy eleg ketto is? A nyersbol kered vagy a vagott verziobol? Ts vagy m2ts formatumban?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#787 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 16:20

Az eredeti anyagból (nyers, szabadon foghato (dvb-t) stream-et) elég 2-3 perc is.
Köszi.

#788 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 08. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: fanatik - Dátum: 2011. 01. 07. 16:20

Az eredeti anyagból (nyers, szabadon foghato (dvb-t) stream-et) elég 2-3 perc is.Köszi.

Kuldtem privatot a reszletekkel.

Samott

#789 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 08. 16:56

Köszi!
Teszteltem, ezt tényleg nem érdemes deinterlace-lni (konvertálni), mert még az asztali Blu-ray lejátszó is tökéletesen lejátszotta az eredeti anyagot is, és az m2ts- változatot is.
Tehát szükségtelen (a minőséget lerontva) MKV-t gyártani belőle.
Fanatik.

#790 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 08. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: fanatik - Dátum: 2011. 01. 08. 16:56

Tehát szükségtelen (a minőséget lerontva) MKV-t gyártani belőle.

En sem akartam konvertalni, egyszeruen csak kontenert akartam cserelni. Az mkv-t tobb eszkoz kezeli, mint az m2ts-t.

Samott

#791 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 10. 16:54

Az egyszerű megoldást meg elfelejtettem neked megirni :
Miután szétszedted a felvételt a Ts Muxer-el képre,hangra, nyisd meg a videofájlt az MKVToolnix-ben majd klikkelj rá a videosávra, majd format specific options, lejjebb fps-nek 25-öt adsz meg, majd stretch by nak 1/2-et, hozzáadod a hangsávot, megadod a mentés helyét, és nyomsz egy start muxing-ot.
Próbáld ki.

#792 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 10. 19:26

Üdv!
Nem találtam a topikját, így ide írom:
Próbált már valaki stereoscopic 3D top/bottom vagy sidebyside ripet pc-n lejátszani? Milyen lejátszóval? Milyen szemüveg kell? VGA számít-e?
Ilyenre gondolok: http://img714.images...bleme3dmkvs.png vagy ilyen http://img27.imagesh...10110141513.png
- Where are we going?
- Let's go find out.

#793 Felhasználó inaktív   soskajoska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 05. 11:14

Sziasztok!
MKV filmet szeretnék DVD-re kiírni a formátumot érintetlenül hagyva, azonban a rippelt fájl nagyobb mint a -DL lemez. Létezik valami újratömörítő progi, ahol meg tudom adni a kimenő méretet? (nem konvertálni akarom, csak a méretet csökkenteni.)
Köszi.

Szerkesztette: soskajoska 2011. 03. 05. 11:16 -kor

#794 Felhasználó inaktív   soskajoska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 05. 11:16

Sziasztok!
MKV filmet szeretnék DVD-re kiírni a formátumot érintetlenül hagyva, azonban a rippelt fájl nagyobb mint a -DL lemez. Létezik valami újratömörítő progi, ahol meg tudom adni a kimenő méretet?
Köszi.

#795 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 05. 17:28

Méretet csökkenteni csak áttömörítéssel tudsz, az meg minőségromlást okoz, ami nem ajánlott. A másik lehetőség, hogy levágod azt a részt, ami miatt nem fér rá. pl. a credits részt. Azzal pár mb-ot lehet spórolni. Vagy kiveszed az egyik hangsávot ami nem kell. Ha sokkal nagyobb a fájlod, akkor meg írd ki 2 dvd-re, el tudod vágni akárhol a fájlt. Ezekhez a http://www.bunkus.or...ols/mkvtoolnix/ progit használd. Másik lehetőség, hogy letöltöd kisebb verzióban. Minőségi group-ok szokták azt csinálni, hogy akár bőven túllépnek az 1 dvd méreten, ha a jó minőséghez az kell. Ugyanannak a filmnek valószínű létezik kisebb, dvd méretű verziója is. Ez nyilván gyengébb minőségű, de még mindig jobb, ha ezt töltöd le, mintha áttömöríted a meglévő filmedet.
Ha mindenképpen újra akarod tömöríteni akkor a http://www.mediacoderhq.com/ -el próbálkozhatsz.

Szerkesztette: Pietrosz 2011. 03. 05. 17:30 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#796 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 22:27

Sziasztok olyan progit keresek amit itt láttam vhol a fórumban és az olyan hogy a full hd-s filmeket lehet vele tuningolni hogy részletesebb meg úgymond gyorsabb lesz nem 24 hanem kb 30-35 fps lesz a film itt úgy mondták hogy olyan barátokköztös lesz a film remélem értitek mit akarok kihozni! :)
Procimat szeretném tesztelni vele mit mutat a segítséget előre is köszönöm!

#797 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 22:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Ironjesus - Dátum: 2011. 03. 08. 22:27

Sziasztok olyan progit keresek amit itt láttam vhol a fórumban és az olyan hogy a full hd-s filmeket lehet vele tuningolni hogy részletesebb meg úgymond gyorsabb lesz nem 24 hanem kb 30-35 fps lesz a film itt úgy mondták hogy olyan barátokköztös lesz a film remélem értitek mit akarok kihozni! :)
Procimat szeretném tesztelni vele mit mutat a segítséget előre is köszönöm!

Hi!
http://forums.guru3d...ad.php?t=288017
Ezt nézd végig, tele van szkriptekkel a topik, próbálkozni kell, valamelyik majd beválik.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#798 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 22:50

hát itt nem találtam, itt volt hwsw-n és elég jó kis motyó dicsérték is de nem találom hol lehet! :(

#799 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Ironjesus - Dátum: 2011. 03. 08. 22:50

hát itt nem találtam, itt volt hwsw-n és elég jó kis motyó dicsérték is de nem találom hol lehet! :(

Az egész topik arról szól, amit te szeretnél. Bár nem egyszerű beállítani, de megéri. Ha mindenképpen progi kell akkor a powerdvd-vel próbáld.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#800 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 01:00

ha jól olvastam akkor le kell tölteni amiket írt és akkor be kell másolni a felsoroltakat a megfelelő helyre?
remélem jól értelmeztem!
UI: de azért jó lenne az a progi és power dvdvel nem tudtam semmit kezdeni sajnos!
Köszi

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.